Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa znam da eur-o moze leci direktno na EUR debitne kartice, za USD treba neko da proveri, inteza internet kartica moze na sebi imat i EUR i USD jedino ostaje pitanje da li USD moze leci jer kad placas nesto inteza radi konverziju iz eur-a ma sta placao i u kojoj valuti

Meni sad nije jasno, goldi kaze da se konverzija odradi po visa eu kursu a zex-u jee odradjena po kupovnom iz banke?

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ako salju evre, ali kurs za evro je nepovoljniji, u usd je bolji?

Nikako u dolarima. Pa sta ces onda ovde sa radis sa njima? Vidis kakav je kurs nikakav. Razlika gornjeg i donjeg.

Moja preporuka da povlacis samo evre.

Meni sad nije jasno, goldi kaze da se konverzija odradi po visa eu kursu a zex-u jee odradjena po kupovnom iz banke?

Pa Visa internet intezinaje muti currency ... primarna je za euro, zato kazem ne znam sta bi se desilo da prebacis $$ na nju...
ali kad nesto kupujes za dolare iako imas dolar na istoj mislim da dolazi do konverzije jer inteza je tretira kao eur debitnu

Tek mi sad nista nije jasno :p

Ako je zexu odradjena konverzija po kursu 120 din za evro, taj dan je to bio kupovni (nizi kurs) banke, ako se radi po vizinom onda je trebao da bude visi kurs?

Ako imas intesa visa internet leci ce ti devize bez ikakvih konverzija.

Ma ko to zna, svako tu gleda da se uglavi i nametne, tako te neki ATM pita da li da radi po bankovnom kursu konverziju ili po visinom a neki te zakine i ne pita

edit
pogledah malo postove bolje,
bojan je poslao 09.06 uveche, ja poslao 10.06. oko podne, na visu elektron intezinu (vezanu sa devizni rachun),
malopre bio do bankomata, nishta nije leglo, cex io mi dali beke brojeve transakcije, kazu nije do njih, pushtene pare.

mozda ce sutra.

Poslednja izmena:
^Bas bzvz.
Sad sam citao malo za Erste poklon karticu i na sajtu im pise da je moguce podizanje love na salteru. Ne znam dali su to menjali ali imam i papir kod sebe gde pise da to nije moguce. Moracu da proverim kod njih licno.

725$ Bilo bi lepo kad bi bacilo preko 750$ .Nekako je lepsa cifra!

Gledajte ja sam tek sinoc skontao, znaci morate razgraniciti da ne lezu novci (u mom slucaju evri jer sam njih poslao, mogao sam i dolare sve jedno) na moj devizni racun koji je u evrima, lezu na racun moje Visa elektron kartice (ima razlike, ona je samo vezana za moj devizni racun inace ima i svoj) tako da sam mogao da posaljem i dolare bez problema bi legli, Intezin ATM na kome sam sinoc podigao novac je samo uradeo konverziju znaci otkupio je tih mojih 97.5e po nekom verovatno bancanom kursu kojim sam ja relativno zadovoljan...

Koliko treba da prodje dok ne skinu sumu za verifikaciju kartice?

Odma

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Meni nisu skinuli a pise mi verified, sad povukoh pare pa cekam da me obaveste, mada ako na salteru ne vide stanje a bankomat vidi, ja povukao na vizu internet znaci da onaj na salteru nece da vidi transakciju i ne moze da me isplati, a na bankomat ne mogu, znaci samo online da kupujem?

Gledajte ja sam tek sinoc skontao, znaci morate razgraniciti da ne lezu novci (u mom slucaju evri jer sam njih poslao, mogao sam i dolare sve jedno) na moj devizni racun koji je u evrima, lezu na racun moje Visa elektron kartice (ima razlike, ona je samo vezana za moj devizni racun inace ima i svoj) tako da sam mogao da posaljem i dolare bez problema bi legli, Intezin ATM na kome sam sinoc podigao novac je samo uradeo konverziju znaci otkupio je tih mojih 97.5e po nekom verovatno bancanom kursu kojim sam ja relativno zadovoljan...

Tacno tako da si poslao i dolare legli bi, ja sam slao i dolare i eure nema veze sta posaljes legne lova.

Jel ti mrsko da napises iznos koliko si podigao za ovi 97.5€

@goldi kakve slike traže ovi sa cex.io?
Svaki put poruka od administratora da kvalitet fotografije nije odgovarajući.

Podigo sam tacno 11600 i na racunu ostalo 53 din.

@goldi kakve slike traže ovi sa cex.io?
Svaki put poruka od administratora da kvalitet fotografije nije odgovarajući.
Potrudi se da ti slika bude osvetljena i u fokusu tj. da se vidite na slici i ti i broj kartice koju zelis da verifikujes.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Ok hvala sad cu vam nesto napisati a sa razumom procitajte post:

1. Kad saljete lovu sa CEX.IO ako posaljete na VISA ELECTRON karticu vezanu za devizni lece vam logicno devize. U slucaju da odete do bankomata (posto ih vecina isplacuje samo dinare) bankomat ce povuci te devize sa vaseg racuna i po trenutnom kursu banke pretvoriti u dinare.

2.Kad saljete lovu sa CEX.IO ako posaljete na VISA ELECTRON karticu vezanu za dinarski racun automatski ce vam se pretvoriti u dinare po kursu VISA.EU

E sad nadam se da ste uocili ovde razliku, u jednom slucaju tj prvom konverzija se radi po kursu banke, a u drugom slucaju po kursu VISA.eu.
Evo kakav je danasnji kurs kod inteze i kod VISA.eu

VISA.EU1.00 Euro = 123.46 Serbian Dinar
Banca intesa EUR 120.2987

Nadam se da ste shvatili kolika je razlika u krusu koji nudi banka i koji nudi VISA.eu i da povlacite EURE sa CEX.IO na VISA ELECTRON vezanu za dinarski. a ne devizni racun.
Na devizni povlaciti ako mislite negdje putovat i trositi eure, a za ostalo povlacite na dinarski racun.
Savjet nemojte povlaciti Dolare na devizni ne vidim gdje ih mozete potrositi izuzev ako ne namjeravate putovati preko okeana. Mozete povlaciti dolare na dinarski racun, jer vam tada konverziju radi VISA.eu i kurs je dobar.

Nadam se da sam vam pomogao i da ste shvatili sustinu da ne gubite na kursnoj razlici koja se na vecim sumama primjeti.

Super post goldi, sve shvaceno. Samo mi reci, jel slicno i za Master? Jedino sto oni uzimaju i fiksno neki deo?

Jos nesto, otici na bankomat i dizati dinare preko devizne kartice nema nikakve logike. Jedino ako vam je frka pa ne radi neka filijala.

Zar se ne moze otici licno u filijalu i izvuci euri u kesu? Jedino Telenor daje eure na bankomatu koliko znam, ali svaka banka daje eure na salteru.

Da isto je druze i za mastercard, imam i jednu i drugi karticu tj ukupno 4 kartice. posto putujem ranije zbog posla sada privatno imam te kartice i racune pa dosta znam oko toga, i ja sam to naucio na malo tezi nacin pa sad zelim pomoci da ljudi ne daju beze lovu na provizije.
Moze se otici u filijalu i podici €.. za sve si upravu ;)

Moji dinarski racuni su preoptereceni, ja cu morati da podizem na salterima... ;)

treci put od jutros se odbio od 740usd tj 4860cny...

kako mislis odbio, nije probio? dobar je ovo skok od sinoc sa 695 na 735$

pa nije probio i padne na 730, dobar je skok mislim da ce da probije na kraju pa put ka 800

Da skontao sam :d mene brine sto su bitstamp i finex stigli kineze, nema pumpa dok kinezi ne povuku, a sad su se sustigli kao da posustaje Kina, ili je zatisje pred buru, haj budi pametan fina je ovo cjena.

prosli put je bio nagli skok za vikend,pa stagniranje dve nedelje... neka bude i sad tako,ali onda skace na 1000 :D

i mene goldi isto :D

svi su stigli kineze ili nas ocekuje dobar pump ili propas' :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno