Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nece valjda da zapale praznih ruku? :D

Dok se god ovakve stvari desavaju propadanje berzi (cryptsy najnoviji slucaj), sad napad na BTC-e ja ne vidim neku buducnost BTC-a jednostavno mora postojati neka stabilnost/sigurnost da bi se moglo razmisljati na duze staze, sve veci problemi sa povlacenjem novca na banke tj bankama nije u intersu da btc zazivi banuju ga ne zele da rade s njim sve su to problemi koji ne idu u korist BTC-u /nazalost.

Dok se god ovakve stvari desavaju propadanje berzi (cryptsy najnoviji slucaj), sad napad na BTC-e ja ne vidim neku buducnost BTC-a jednostavno mora postojati neka stabilnost/sigurnost da bi se moglo razmisljati na duze staze, sve veci problemi sa povlacenjem novca na banke tj bankama nije u intersu da btc zazivi banuju ga ne zele da rade s njim sve su to problemi koji ne idu u korist BTC-u /nazalost.

Pa VISA je pre par dana bila nedostupna duzi vremenski period :)

BTC-e 522 error imam osjecaj da ce cjena BTC-a da se strmoglavi, kad god krene nesto se desi da ga zaustavi u rast, jos samo treba da se desi novi mt.gox

Ma nema sanse za novi gox, ovo se bugari malo zapili, slavili bozic ;)

Kada bi se desio novi gox bojim se da bi to bio kraj kriptovalutama u ovom obliku, jednostavno ja ne vidim ko bi bio dovoljno lud da ulozi pare u pricu posle toga.

Daj boze da ne bude novi gox, ali ovo ne mirise na dobro, nadamo se da ce proci sve kako treba, ali cu da se presaltam na bitstamp samo da mi je izvuc lovu. Dobar dio sam drzao na BTC-e u nadi potajnom skoku LTC-a pa reko da imam na vrjeme da se uleti, ali dobro cu razmisliti sta dalje kad je u pitanu BTC-e

Edit BTC-e online! sve izgleda uredu :d

Poslednja izmena:

To je trenutna situacija ali banke polako idu ka blockchain-u i kad ga zakonski regulišu onda neće smeti da banuju BTC jer bi time banovali i blockchain koji je (će biti) zakonski dozvoljen i regulisan. Kao što neko reče "ovo je igra na duže staze" a ne na 2-3 godine. U medjuvremenu, naš "posao" je da što više uvećamo saldo BTC-a u novčanicima. ,)

Jutros sam dobio obavjestenje od banke da su mi sredstva sa naznakom "BITSTAMP LIMITED WITHDRAWAL" legla na racun. Novac sam povukao 5. Januara kako bih vidio da li ce meni proci isplata s' obzirom da se sve vise korisnika zali na odbijanja.

Sberbank je u pitanju. E sad..moguce da je problem to sto su vasi racuni u Srbiji, a moj je u BIH/RS, a vec se maglo primjetiti da Srbiju stalno kace neki probleni sa servisima koji se bave novcem.

Ljudi su se zalili na RF, i intesa, a vjerovatno Sberbank radi, ja cu uskoro povlacit na unicredit pa cu javiti, vjerovatno naredne sedmice.

To je trenutna situacija ali banke polako idu ka blockchain-u i kad ga zakonski regulišu onda neće smeti da banuju BTC jer bi time banovali i blockchain koji je (će biti) zakonski dozvoljen i regulisan. Kao što neko reče "ovo je igra na duže staze" a ne na 2-3 godine. U medjuvremenu, naš "posao" je da što više uvećamo saldo BTC-a u novčanicima. ,)

A ko je to rekao da je blockchain i bitcoin isto? Mi se samo nadamo da ce bas btc blockchain biti prihvacen. A ako si citao, kada pominju blockchain misle na neki svoj, novi, interni. Mi se svi nadamo da ce to propasti i da ce btc-ov biti pobednik, kao sto je i internet pobedio a ne neke lokalne mreze pre dvadesetak i malo vise godina.

^^
Razumem ja šta hoćeš da kažeš ali ako nije isto ajd' kopaj BTC bez blockchain-a ;).

U prevodu, ako prihvate blockchain (privatni mogu da koriste samo interno jer to raji nije zanimljivo) neće moći da banuju BTC jer će time banovati njegov blockchain a to neće da može ako je prihvaćen i zakonski regulisan.

^^
Razumem ja šta hoćeš da kažeš ali ako nije isto ajd' kopaj BTC bez blockchain-a ;).

U prevodu, ako prihvate blockchain (privatni mogu da koriste samo interno jer to raji nije zanimljivo) neće moći da banuju BTC jer će time banovati njegov blockchain a to neće da može ako je prihvaćen i zakonski regulisan.

Price o banovanju su naravno smesne i glupe. USA ga sigurno nece banovati jer ga je zvanicno prodavala, dakle to nema teorije. A sto se banaka tice one mogu da rade sta hoce. Ako procene da im je interes da ga banuju banovace ga, ali ce uvek postojati neka koja ce ga prihvatiti, ili ce btc preziveti kao paralelno sredstvo placanja kojim se moze kupovati neka roba a ona posle prodavati za fiat, ili ce istisnuti novac, ili ce propasti zbog neupotrebljivosti. To su ti opcije.

^^

I jos nesto. Svaki novcic ima blockchain, a spekulise se da IBM upravo radi na razvoju blockchaina bez tokena (novcica). Dakle nista nije konacno ni zacrtano, inace bi cena odavno bila 10-100K ili cak i vise, bez problema. Ja razumem zelju da se razvije centralizovan sistem u kome se tacno zna ko je ko, a ne da neki anonimni svercer pamuka sa dalekog istoka potencijalno poseduje par i vise procenata vrednosti negog multi-milijardi vrednog sistema. Ja licno vidim ogromne energetske potrebe btc infrastrukture kao najvecu manu celog projekta. Mada, mozda ce se to bitno promeniti u buducnosti, mi smo u tehnoloskom kamenom dobu za buducnost koja stize za 20-30g a kamoli za 2100 i neku kada btc treba da zavrsi svoj pow ciklus

^^

Ovde pricas o babama i zabama...blockchain kao registar transakcija, zastita od kradje itd.itd. se moze implementirati bez novcica u bilo koju sferu zivota. Bitcoin moze da izvisi u toj prici iako ja smatram vrlo tesko da ce btc poduvati. Verovatno sada postoji 100 preduzeca koje koriste ili isprobavaju blockchain u smislu koristenja u okviru svojih delatnosti (banke pre svega)

Jes' da smo u pogrešnoj temi ali...;)
Nismo se baš razumeli...
Da li nešto što je zakonski regulisano i dozvoljeno može pravno lice (banka u ovom slučaju) da zabrani?

Babe i žabe :d...Da li "blockchain kao registar transakcija, zastita od kradje itd.itd. koji se moze implementirati bez novcica u bilo koju sferu zivota" ima neku vrednost tj. da li je ta vrednost izražena u nečemu (token, $, €,...)?

Jes' da smo u pogrešnoj temi ali...;)
Nismo se baš razumeli...
Da li nešto što je zakonski regulisano i dozvoljeno može pravno lice (banka u ovom slučaju) da zabrani?

Babe i žabe :d...Da li "blockchain kao registar transakcija, zastita od kradje itd.itd. koji se moze implementirati bez novcica u bilo koju sferu zivota" ima neku vrednost tj. da li je ta vrednost izražena u nečemu (token, $, €,...)?

apsolutno da, ako ga npr IBM implementira moze da trazi odredjenu nadoknadu za njegovu upotrebu. To bi sigurno bilo manje nego sto su takse za sadasnje sisteme za transfer...a trebalo bi da bude brze i bezbednije. I sto se zabrane tice, ukoliko nije zakonski u obavezi da nesto koristi pravno lice ima slobodu da odluci da li to hoce ili nece, u skladu sa svojim interesima. Da li neka euro banka mora da prihvati nas cek? On je legalno sredstvo placanja k9d nas, zar ne?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno