Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato je i bitno da bitcoin postane real world applicable i dok god se to ne dogodi nema astronomskih vrednosti kakve bi želeli. Zlato izgleda lepo, nafta tera makinu a srebro je industrija za sebe... bitcoin, trenutno, ima jako malo do nikakvu vrednost osim mašte o slobodi.

Pa sad za mene pranja/transfer preko grane novca i dark net uopste nisu "malo trziste" ove druge vec da ne spominjemo jer jesu mala trzista, ali realno broj im se povecava ma koliko mali promet imali :)

A sto se tice zelje mesetara da cena bude sto niza to stoji, samo ima jedan problem mala bara puno krokodila ... upssss mislim pilicara :d

Poslednja izmena:
Novac se isto pere vredeo bitcoin $100 ili $1000... pride većina se radi van menjačnica tako da nema gotovo nikakvog "benefita" sa te strane.

Bez realne upotrebljivosti nema leba a snovi o bogaćenju na ovome su ostali pusti snovi većini... prošao voz.

Novac se isto pere vredeo bitcoin $100 ili $1000... pride većina se radi van menjačnica tako da nema gotovo nikakvog "benefita" sa te strane.

Bez realne upotrebljivosti nema leba a snovi o bogaćenju na ovome su ostali pusti snovi većini... prošao voz.

Sta he realna upotrebljivost, jel mi znamo tacnu njenu meru, pa vec sad je bio problem sa spamingom BTC blockchain-a i sa limitom po broju transakcija, iskreno jos ima isti da se razvija, da se prihvate alt valute ili sidechain, pa tek ond mozemo ocekivat 5-50x da isti podrzi vise transakcija....
Eno bas gledao coinbase bilo par zaposlenih sad 30-tak!+, volume im je bio smesan, sad polako s priblizava bitstampu, po meni cena sa dna koji je bio ispod 200$ do sad sasvim realno raste BEZ spekulacija vecih

Sta he realna upotrebljivost, jel mi znamo tacnu njenu meru, pa vec sad je bio problem sa spamingom BTC blockchain-a i sa limitom po broju transakcija, iskreno jos ima isti da se razvija, da se prihvate alt valute ili sidechain, pa tek ond mozemo ocekivat 5-50x da isti podrzi vise transakcija....
Eno bas gledao coinbase bilo par zaposlenih sad 30-tak!+, volume im je bio smesan, sad polako s priblizava bitstampu, po meni cena sa dna koji je bio ispod 200$ do sad sasvim realno raste BEZ spekulacija vecih
Pa mogućnosti su neograničene, to svi ovde znamo. Realna upotrebljivost će doći kroz adoption a za to je potrebno vreme, i realno sreće da se "primi" kako valja (a to sigurno nije pranje para). Trenutno je 99.9% populacije sve ovo science fiction a za 5-10 godina će verovatno biti deo svakodnevice gotovo svima. Pitanje je samo da li će to biti u ovom obliku ili nekom drugom kao i da li si spreman da čekaš.

Ovo što se dešava sada sa cenom je čista manupulacija gde mali broj ljudi uzima ogromne pare a mi se trudimo da pratimo... sa manje ili više uspeha. Fundimentalnilo ništa se nije promenilo u odnosu na prošlu godinu te nema realnih razloga da cena ide gore, polako ili sporo.

@omnik
Sve je to tacno ali ipek malo vise padas na teorije zavere, veliki uzimaju ali nije to tako velik kolac, i oni svi sede i cekaju.... eto jos jednom se dokazalo da je alt ili sidechan (koji nije testiran i koji je u principu slicno sto i alt coin) potreban, ako su danas zagusili BTC blockchain sta ce biti sutra?
Ok na jednu tehnicke stvari koje treba prevazici, previse je TVOROVA u BTC svetu, zato mi se za sad vise svidja LTC iako je 99.9% spekulativan ali nema tih "menadzera" oko njega, generalno BTC ne razvija (blockchain) vise od nekolicine ljudi, slicno timu LTC-a, e to je strasno, jer imas okolo na hiljade pijavica...

Upotrebljivost treba doci sama po sebi ako ima primenu ali su vazni pre svega svi tehnicki uslovi kao i stabilnost cene jedno vreme, bez muljanja kina i rusije i pucanja najvece menjacnice, zato sam ja VEOMA srecan sto cena BTC "stoji" tu gde jeste, po meni moze ili da nastavi gore ili da se desi nesto "lose" van nasih ocekivanja, naravno dumpove koji obaraju 5% to ne racunam u neka vaznja desavanja :)

Inace trenutno ima najvise mogucnosti na zaradi trgovinom LTC/BTC para, jednostavno kineski tovni pilici su se napalili ko mali majmuni.... jedino sto se trend tesko vidi ali su i volume i trend pomeranja ogroman!
E sad sto se domaci pilicari plase LTC to je drugi problem, za nas bi bilo najbolje da kupujemo samo na panicnim dumpovima i naravno bez rizika ;)

eno Genijalcina gleda i curi mu voda na usta, ali ja se kladim da priznat to nece nika, jer ipak je to LTC koin pilicara :d

Poslednja izmena:
Nađi mi drugi market gde cena ide 5% gore ili dole, u par minuta? Ne postoji... bitcoin je meka za iskusne trader-e jer u bitcoinu postoji ogroman broj ljudi koji reaguju emocijama. Mnogima od njih 1 BTC vredi daleko više od trenutne cene i zato pokušavaju da naprave od 1 BTC-a 5 kom za 2 dana. Profesionalni traderi to zovu dumb money i oni će im potpuno legalno oteti taj novac iz ruke. To nisu pijavice već ljudi koji koriste priliku da zarade novac koji mogu da sanjaju recimo na forexu.
Sa druge strane, pohlepa je čudo i dan danas vidimo ljude koji uleću u priču sa parama bez ikakvog predznanja i očekuju ROI za mesec dana.

I ne to nije teorija zavere već osnovna stvar, zna se šta pokreće svet...

Stabilizacija cene će svakako doći ali se bojim da to neće biti price level koji neki ovde očekuju.

Poslednja izmena:
Pa naravno ali BTC nije sada samo pohlepa, ljudi su se opekli ne samo balonima vec i mtgox-om
na 100 000 ljudi je tamo PUKLO i to nisu bili pilicari, bar 80% su bili pravi bag holderi koji su tamo godinama cuvali coin-e, dobar deo nisu cak ni rudari bili vec su coine kupili za decu i neku buducnost e to se jako lose odrzailo na spekulaciju oko BTC pre svega mislim na ljude sa zapada koji su sad jos "uplaseni"

Zato kazem na paru LTC/BTC zarada moze biti veca ali je DOSTA rizicnija, na BTC neznam moze takodje ali ne u toj meri barem sto se tice trgovine na marginama

Poslednja izmena:
Pa mogućnosti su neograničene, to svi ovde znamo. Realna upotrebljivost će doći kroz adoption a za to je potrebno vreme, i realno sreće da se "primi" kako valja (a to sigurno nije pranje para). Trenutno je 99.9% populacije sve ovo science fiction a za 5-10 godina će verovatno biti deo svakodnevice gotovo svima. Pitanje je samo da li će to biti u ovom obliku ili nekom drugom kao i da li si spreman da čekaš.

Ovo što se dešava sada sa cenom je čista manupulacija gde mali broj ljudi uzima ogromne pare a mi se trudimo da pratimo... sa manje ili više uspeha. Fundimentalnilo ništa se nije promenilo u odnosu na prošlu godinu te nema realnih razloga da cena ide gore, polako ili sporo.

Jesi li siguran da se baš se nista nije promenilo. :sceptic: Kao prvo mnogo vise kompanija ukljucujuci i Microsoft je prihvatilo kriptovalute kao sredstvo placanja nego pre 18 meseci pa ipak cena u odnosu na 2013 nije otisla prema gore.

Poslednja izmena:
ne mislis ozbiljno? :D

Naravno da znam ne mislim, kao ostecen na spekulaciji oko mtgox-a upoznao sam dosta ljudi sa zapada koji su ulagali u bitcoin, vecina nije imala minere, nija imala wallet-e na racunaru, ugalvnom su u pitanju ljudi iz srednjeg sloja koju su na isto gledali kao na investiciju, cak vecina nije nikad trgovala, to je i odgovor otkud na mtgox-u preko 700 000 BTC-a i ko ih je drzao, nazalost vecina takvih se "oladila" i duze vreme ih nisam vidjao na chatu

Na primer sam onaj shitcoin doge je privukao minimum 50 000 obicnih ljudi, tesko je ocekivat da je BTC za par godina privukao vise...?
Sad to sto mi iz srbistanske perspektive se smejemo to je sasvim razumljivo, zato smo tu gde jesmo, skeptici i paljevine samo na kich i sund...

Poslednja izmena:
Gde se izgubi clan foruma koji je pare kojim je mogao da kupi stan pocetkom 2014 ulozio u kupovinu Litecoina ?

Verovatno uziva u zivotu :)
Sto bi morao da visi stalno na forumu ako ne zavisi ni mrvicu od tih para koje je ulozio.

Dobio sam mail sa CoinDeska prije 2 dana :D

Bitstamp and Bitfinex exchange has been hacked! Attackers made off with approximately $25 million worth of bitcoins after hacking the Bitstamp and Bitfinex exchanges over the weekend.

I od Litecoin Association

Hello, Litecoin Price Weekly 1Ltc = $1 Minimum price $0.678

Iskidao sam se od smijeha :D

LTC tone... moj buy range je 0.01 - 0.0125 ako dogura dotle naravno.

Okcoin je pod ddos-om, ceo dan zeza. Mislio sam da ce proraditi ali nikako, volume je nikakav... Cena je padala ceo dan, sad je kao malo krenulo da se vraca ali videcemo rasplet.

U medjuvremenu naleteo sam i na vest koja je potvrdila to: http://thebitcoinnews.com/ddos-attack-on-okcoin-company-defends-itself/

To je stara vest i odnosi se na dan kraha LTC-a. Danas OK Coin radi bez problema, samo je LTC pod ddos-om...Vrlo lice na MtGox iz aprila 2013...

Da radi jedino je volum mali, mada kinezi sad spavaju, lici da se dump predvodi sa btc-e

Da radi jedino je volum mali, mada kinezi sad spavaju, lici da se dump predvodi sa btc-e

Ja vidim da se btc-e mesetari trude iz petnih zila da amortizuju pad ltc-a obaranjem cene btc-a...Posto na OK coinu btc skoro da miruje a ltc tone kao kamen..A botovi nikad ne spavaju :)

Poslednja izmena:
Ja vidim da se btc-e mesetari trude iz petnih zila da amortizuju pad ltc-a obaranjem cene btc-a...Posto na OK coinu btc skoro da miruje a ltc tone kao kamen

Da video sam, ali bi pre rekao obaranjem BTC pokusavaju i LTC da obore (mislim na $), budi siguran ako je neko za dump to je btc-e uglavnom, tamo i bude najvece panike :)

To je stara vest i odnosi se na dan kraha LTC-a. Danas OK Coin radi bez problema, samo je LTC pod ddos-om...Vrlo lice na MtGox iz aprila 2013...
Ono je sve samo bez problema. Hajde probaj da otvoris Okcoin.
Pljunuti MTgox ;)

Taj film nece gledati nego ce kung fu drustvo da obrne jos koji krug

Pregrizo jezik ako je kao MtGox ima pilicari da cekaju LTC na 20 centi! :d
Ceo dan su lagovali (bas kao MTgox) zato je i krenula cena dole. Od predvece ne rade nikako (bas kao MTgox) :d

Aj grci pomagajte vidite da je volume na LTC pao a pilicari nestrpljivi :d

pupu dace bog da sledece spale neku banku :)

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=15&nav_category=78&nav_id=1016052
Kako je krenulo kod njih se tek sada zakuvava. Lako moze da se desi i da bude da onaj sporazum ne vazi ako se neredi nastave i omasove. Moze i vlada da padne ko nista. Ne zavidim im nikako upali su u zacarani krug. Mozda izlazak iz EU makar privremeno i nije toliko losa stvar.

Sto se tice grka oni pre svega treba da budu realniji, znaci manje plate i penzije i vise rada, ALI njihova vlada preko poreza koliko vidim je gora od nase, generalno puno neradnika i lopova, ja nevidim grcko resenje ako ne krenu od sebe da menjaju i vladu i svatanja naroda po pitanju rada

Njima EU i dalje ako daje pare oni opet zbog korupcije i alavosti nisu u plusu tako da im EU tu tesko moze pomoci, jedino da vlada u grckoj bude nemacka :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno