Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa tumacim samo na osnovu order booka na sell strani Stampa, ne secam se kad je bio ovako tanak.. Ovo bi se moglo iskoristiti za jedan lep bum cene.. Ne znam za ostale berze jer ne mogu da se cimam preko fona.. Uglavnom moj sell stavljen na 257, prognoza da ce dostici do srede.. Al mozda gresim ;) nema bas nekih pozitivnih vesti u skorije vreme.

neizvesno sad ako probije ove dve blokade moze i vise da ode a povuci ce malo i LTC sa sobom

Poslednja izmena:
Ako trazite savet od coveka koji je kopao i nije prodavao na 48$ (citaj: od mene), shebali ste se u startu ;)
Cuvajte dok ne ode preko 10$, nema vam druge.

Pa tumacim samo na osnovu order booka na sell strani Stampa, ne secam se kad je bio ovako tanak.. Ovo bi se moglo iskoristiti za jedan lep bum cene.. Ne znam za ostale berze jer ne mogu da se cimam preko fona.. Uglavnom moj sell stavljen na 257, prognoza da ce dostici do srede.. Al mozda gresim ;) nema bas nekih pozitivnih vesti u skorije vreme.

aa možda je dobra vest (za BTC) zaista Grčka ;)

grčka je dobra vest za dolar, a loša za eur. :)

a dolar kad jača btc slabi. ne bih ja poredio kipar i grčku nikako. iznad 250 za btc je dobra prodaja.

Toliko o tome... Isti scenario. Kriza udarila i narod jurnuo da podigne svoj kes. Banke udaraju blokadu stavljanjem limita. Sve smo to vec videli na kipru. Dali ce i grci pojuriti na btc i ostalo ili ne videcemo. Siguran sam da i grcke banke sada znaju za foru pa cemo videti dali ce im i tu opciju zabraniti. To je jedina neizvesna stvar po meni.

trenutni ATM limit u Grckoj, 60eur dnevno, sutra banke ne rade, cekamo sredu, savetujem kupovinu, prvo LTC na drugom mestu BTC, neki mali glasici sa BTC-E spominju veci broj transfera iz Grcke kod njih sa ciljem kupovine BTC ;)

Ono sto je dobro kod BTC-e je da od njih mogu dobiti invoice kao da kupuju neku uslugu/robu i da zato uplacuju pare a to ih banke bas nemogu spreciti... bar ne odma

Ono sto je dobro kod BTC-e je da od njih mogu dobiti invoice kao da kupuju neku uslugu/robu i da zato uplacuju pare a to ih banke bas nemogu spreciti... bar ne odma

To je super stvar pod uslovom da je stvarno tako i da potraje. Znamo svi da kad je kriza tog tipa narod odmah gleda da cupa pare. Grcka je sigurno upoznata sa Kiparskim scenarijem i verujem da ce na sve moguce nacine pokusati da spreci izvlacenje love kroz kiptovalute tako da i nisam preveliki optimista po tom pitanju. Isto tako Grci ce vec naci neki nacin da izvlaci lovu, ovako ili onako. Pitanje je samo kolika ce provizija biti. Gresan sam sto navijam da bude sto veca kriza ali stvarno bi nam dobro dosao jedan pump. ***, dok jednom ne smrkne drugom ne svane.
U svakom slucaju ocekujem skok cene.

ja sam navikao kad ljudi ocekuju neki skok obicno se nista ne desi i ovde sada svi ocekuju skok btc-a, ali daj boze da i nama jednom svane :d

Ako trazite savet od coveka koji je kopao i nije prodavao na 48$ (citaj: od mene), shebali ste se u startu ;)
Cuvajte dok ne ode preko 10$, nema vam druge.

A kada ce to biti ?
icon_scratch.gif

Cini mi se da je ovaj skok posledica ocekivanja kripto zajednice da ce se ponoviti scenario iz 2013 a ne posledica znacajnijeg izvlacenja novca...

Skoro svaki rally posle brekaout-a trougla je krenuo u Asia kill zone. Verovatno Kinezi napuštaju Shanghai stock market pre nego što pukne balon i evo vraćaju se u crypto.
Kod Šveđana je XBT ETN danas treći po volume-u.

Skoro svaki rally posle brekaout-a trougla je krenuo u Asia kill zone. Verovatno Kinezi napuštaju Shanghai stock market pre nego što pukne balon i evo vraćaju se u crypto.
Kod Šveđana je XBT ETN danas treći po volume-u.

daj ako mozes malo na srpskom ti delujes jedini ovde kao ozbiljan analiticar, oce to veceras ili sutra ujutru da ode u pm i sta je preporuka btc ili ltc?

Ako hoces siguricu onda pola pola ali ako ide gore ltc ce skakati vise. Odgovor se namece sam.
Sto se grka tice, oni mukice jos nisu ni krenuli da izvlace pare. Ovo do sada definitivno nema veze s njiima ali ima tandencija da mogu da se ukljuce jako brzo.

Cini mi se da je ovaj skok posledica ocekivanja kripto zajednice da ce se ponoviti scenario iz 2013 a ne posledica znacajnijeg izvlacenja novca...

tako je.

neće niko izvlačiti novac preko btc-a kada je cela zemlja u blokadi. trebaju mi pare moje iz banke da bih kupio btc? :D

pa ne.

prekinuo sam order na stampu da izadje u dolare na 252 i posle 30 sekundi ipak je prosao order samo fali sad da ne stignem da udjem ponovo u BTC ispod ove cene do veceras :wall:

tako je.

neće niko izvlačiti novac preko btc-a kada je cela zemlja u blokadi. trebaju mi pare moje iz banke da bih kupio btc? :D

pa ne.

ima logike to sto pises ali ipak su to grci spekulacija im je nacin zivota, tamo nema zdravog razuma odavno, evropa ih dugo izdrzava...

Poslednja izmena:
Pa, zeznuto je sad...
Weekly double bottom, izgleda odlično.
Daily na Bitfinex-u načinje longterm bearish trendline: https://www.tradingview.com/x/K7AFcG1A/
A baš tu je i MA 200 koju poštuju institucionalni trader-i.

Perma-bears su prodali i short-ovali tu oko 238 i zato smo imali onaj fin squeeze.
www.tradingview.com/chart/BTCCNY/6yNnWYv4-BTCCNY-journey-to-the-center-of-the-earth-possible/

Bio je perfektan retrace tačno do MA 100 i .786 fib OTE.
Prethodni resistance je sad postao support.
Moguće još 1 shakeout ali definitivno bullish market.

2h cup & handle: https://www.tradingview.com/x/6D2UaDNv/
Target $265 BitFinex.

Procena od ranije: https://www.whaleclub.co/post/ibh2hd

Ako radiš na Finex-u ili preko MetaTrader-a diži traling stop i ni brige.

LTC nisam toliko detaljno analizirao ali definitivno je jači trend.

ko da pitas koliko ce biti kisni dana do kraja godine :d

uglavnom ocekuje se trend nagore...
@asic pa lepo covek kaze da nije analizirao LTC toliko u sitna crevca kao BTC ipak je ovo kratkorocna analiza a to sto ti pitas malo ljudi zna...

Prilozi

• Characteristics of FX Trends.jpg
    Characteristics of FX Trends.jpg
    96.9 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
ima logike to sto pises ali ipak su to grci spekulacija im je nacin zivota, tamo nema zdravog razuma odavno, evropa ih dugo izdrzava...

pa ne. nije problem do grka, nego spekulanata dabome. e sad, ko tu koga...to je druga priča.

uglavnom, da, ovo je rast u iščekivanju rasta. :D možda dobaci i do 300 +, mene ne bi iznenadilo tamo u julu~avgustu, ali to će biti samo jedan veliki bull trap, verovatno poslednji pred pad veći.

ko ima živaca i veštine neka vozi dokle može.

prekinuo sam order na stampu da izadje u dolare na 252 i posle 30 sekundi ipak je prosao order samo fali sad da ne stignem da udjem ponovo u BTC ispod ove cene do veceras :wall:

Nema logike. Pare iz njihovih banaka oni nece videti jako dugo vremena. Ko stigne sad da izvuce na bilo koji nacin je na konju, ostali mogu da se poljube u dupe kao sa starom deviznom stednjom. Dobice je jednog dana. Ako imaju ikakve sanse da izvuku pare kroz btc uradice to sigurno.
Uskoro im sledi vracanje na drahmu 1:1 s eurom, pa onda velika inflacija, propadanje industrije i sve redom. Secate se nase inflacije i Avramovog dinara? E pa izgleda da im to ne gine. Posle toga polako u dug "oporavak". Ako uspeju da se iscupaju na neki drugi nacin svaka im cast. E sad ti vidi dali je ljudima bolje da imaju eure u dzepu ili da im novac bude zamenjen u drahme i obezvrednjen vremenom ili da imaju eure koje ne mogu podici sledecih 10-15 god. Kao sto sam rekao, pitanje je samo dali ce ih Grcke banke uspesno spreciti da izvuku lovu a ne dali Grci zele da izvuku lovu.

Ko je pametan a ima puno para u Grckim bankama u Srbiji bolje da podize lovu odmah. U novinama citam danas da su cifre do 50.000e osigurane i da tu lovu sigurno dobijate nazad ali ono preko ko ima...

...pa taj je lud ko grcima da na stednju vise od 50k e, pa za te cifre vredi otici do svice i otvoriti pravi racun a ne ovo kobajagi danas imas sutra nemas...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno