Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije neka prevelika steta. Veci je problem ako se ljudi uplaseni za sigurnost svojih sredstava povuku sa stampa, kako ce stamp posle toga stati na noge ;)
Poverenje se gubi samo jednom. Menjacnica je isto sto i dobar gril. Mozes godinama raditi sjajno, imati musterije i u sred noci ali jednom ako pojedu losu pljeskavicu nece ti vise doci. Ja se nadam da ce ovo resiti sto pre i sto profesionalnije inace im se moze mnogostruko obiti o glavu.

Ovo je vec predugo cekanje. Cena pada.:smoke:

Mislim da nece preko 276 nigde dok se stamp ne odglavi...Sto ne puce OK coin...ali da to ne uradi lopov nego neki Robin Hood i unisti 95% ukradenog, a onih 5% nek zadrzi za trud. Kineski kolaps bi bio spas za kriptovalute. Rusi su marginalni igraci, a Ameri/Zapad jedini imaju makar deklarativno pozitivan stav prema kriptovalutama.

Bolje da je ćutao dok ne izdaju zvanično saopštenje

To je zvanično. On je jedan od vlasnika valjda. Ma da je trebao već /ako nemaju kvarne namere/ podrobnije da nas informiše ... o problemu...okvirno vreme za restart, ako ga bude uopšte itd...

Ja sam vec rekao nema ozbiljnosti dok se ozbiljne menjacnice na uspostave na noge... neko ko ce garantovat svaki depozit, izgleda se velike kompanije plase prokletih banaka ili ZLA koje stoje iza njih pa jos niko nije usao u pricu ozbiljno...

mada iskreno i mi smo krivi jer berze koristimo za pump/dump i zato bar 98% tamo drzi svoja sredstva, a berze su se pokazale da snisu sposobne da garantuju za toliko veliku kolicinu "$"

Inace kad Bitstamp proradi bice hord na BTC kako bi mogli da sklone sredstva..., osim ako ne primene taktiku Gox-a i blokiraju povlacenje sto je stvarno nagori scenario

Inace jedino se pitam koliko ovaj hack ima sa jucerasnjim padom cene?

Poslednja izmena:
Ja nemam nista na Stampu, ne verujem da su pukli, ovo je manipulacija...Sve mi je na btc-e, ali pocinjem da razmisljam o walletu ponovo cim konvertujem fiat u neki kripto...

Nema šta da razmišljaš. Kad god možeš u ofline wallet. Dok sam majnovao sve sam drzao ali sada je teško kada smo osuđeni samo na trgovinu. Za fiat nema wallet, a kripto ako ti nije pri ruci, u datom trenutku, teško bi šta napravio u trendu ove trgovine na margini. bgj :)

Inace kad Bitstamp proradi bice hord na BTC kako bi mogli da sklone sredstva..., osim ako ne primene taktiku Gox-a i blokiraju povlacenje sto je stvarno nagori scenario
Mislim da ce otvoriti radnju u narednih par dana i nastaviti da rade normalno kao da se nista nije desilo (trenutna isplata dolara i BTC kao do sada) ili se vise nikada nece otvoriti.
Verovatno pouceni iskustvom sa goxa veliki igraci vec rezervisu letove do ljubljane, nije dzaba CEO napisao na tviteru da je u NYC.

Zadnje informacije i povodom Gox-a su da je u pitanju delimican inside job, jer jedino neko ko zna sistem moze mnapilulisat istim, ono sto je strasno to je da policija namerno ofrlje radi :(
Ja sam 100% ubedjen gde god je u pitanju inside job a ne samo hack lopovi su poznati ma gde bili

Da li ima neko da mu stanje na njegovom walletu na Bitstampu - blockchain.info nije nula? I kada je po blockchainu postalo nula ? Kako gledam nekima je stanje josh od 31-12-2014 postalo nula.....

Da li ima neko da mu stanje na njegovom walletu na Bitstampu - blockchain.info nije nula? I kada je po blockchainu postalo nula ? Kako gledam nekima je stanje josh od 31-12-2014 postalo nula.....

Svima je 0 odmah nakon prijema uzimaju sa te adrese i prebacuju na drugu /ofline wallet/ e sad ako je neko poslao 31,12,2014 i tada postalo stanje 0, znaci da nakon toga nije vise slao...šta je tu nelogićno?

Mislim da ce otvoriti radnju u narednih par dana i nastaviti da rade normalno kao da se nista nije desilo (trenutna isplata dolara i BTC kao do sada) ili se vise nikada nece otvoriti.
Verovatno pouceni iskustvom sa goxa veliki igraci vec rezervisu letove do ljubljane, nije dzaba CEO napisao na tviteru da je u NYC.

Iz Sencura je, znam tacno u milimetar gde, komsija je nekih mojih poznanika.
Jos kad je otvarao menjacnicu pitao sam ga za njih i vise mi se nikada nije javio :)

https://bitcointalk.org/index.php?topic=914709.0
nesto mute.....josh 4. januara jenneko prebacio 3100 BTC.... i kao nisu primetili ???????

To je stara vest, ovi sa redita su ih kontaktirali jos pre zatvaranja, ovo su spekulacije da je BTC-ve povukao hacker zato je i takav komentar, a izgleda se radi o hot wallet-u, 18K BTC nije pogubdno ako su likvidni

Eno update, potvrdili su da je blizu 19K ukradeno
On January 4th, some of Bitstamp’s operational wallets were compromised, resulting in a loss of less than 19,000 BTC. Upon learning of the breach, we immediately notified all customers that they should no longer make deposits to previously issued bitcoin deposit addresses
.....
...
We appreciate customers’ patience during this disruption of services. We are working to transfer a secure backup of the Bitstamp site onto a new safe environment and will be bringing this online in the coming days

Poslednja izmena:
Ono sto je meni smesno i totalno nedopustivo sto se iz prilozenog blockchain-a vidi da im je hacker cedio hotwallet bar 24h?????

Opet iste gresko kao Gox, covece toliki rizik a nemas bar 3-4 stepena kontrole da blokiras isplate i na najmanju nepravilnost, naravno te interne kontrole nisu u sklopu sajta i sistema i niko ih nemoze hackovat, aj da im je jednom ispraznio hotwallet vec ga je cedio ceo dan i vise???

Pogotovo sto kontam da je moguc dump BTC bio bas zbog toga kako bi se naterali ljudi da trguju i povecaju bilans istog kako bi se vise skupilo

Svima je 0 odmah nakon prijema uzimaju sa te adrese i prebacuju na drugu /ofline wallet/ e sad ako je neko poslao 31,12,2014 i tada postalo stanje 0, znaci da nakon toga nije vise slao...šta je tu nelogićno?
Potvrdjujem, obo je normalno I uvek je tako na Stampu..
Sto se tice saopstenja, jako podsecaju na Goxova al naravno lepse zapakovano u finu oblandu.. al necu da baksuziram, pa najmanje samom sebi jer bih opet ostao bez vecine sredstava kao sa Goxom..

Hmm..meni isto ovo podseca na Gox, tamo nisam imao ništa ali ovde mi je većina BTC-a...neću mnogo da se nadam to neće pomoći, nekako mi realnije da će oni izračunati da im se ne isplati sa radom i eto, no ajd videćemo..
Ko ništa nije izgubio na berzama (gox, vircurex, mintpal, pa sad stamp, bio je neki 24btc) taj je stvarno srećan ili pametan, ili i jedno i drugo ;).

Pa sta znam, za vircurex nije trebalo puno pameti da ne drzis nista tamo, na prvi pogled vec uliva "poverenje". Jedini oduvek pouzdani su bili BTC-E i Bitstamp. Pu pu da ne ureknem :D

Poslednja izmena:
Otislo 19k btc-a i cao odma se znalo da se nesto desava cim je onako pao BTC, samo ni u snu nisam mogao pomisliti da ce se ovo desiti stampu-u :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno