Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opaaa... novi momenti, ovo ne valja uopste.

Ps: LTC se danas nesto koprca.

Bio sam uverenja da cemo ići preko 400$. Razočaran, hoću neka moja razmišljanja da podelim sa vama.
Cena BTC-a neće uskoro ići gore značajnije, i ako većina nas to željno očekuje.
Cena neće ići ni ispod 250$ samo zato sto nije isplativo majnovanje ispod te cene.
Većina na koju mislim je 80% nas /sitnih riba/ koji raspolažemo "nažalost" ssmo sa 20-30% ukupnog broja BTC-a. Što znači da je kod 20% ljudi /kitova/ najveći broj BTC-a. Najgore je to što su isključivo među tih 20% ostali majneri i da svi coini koji se majnuju trenutno i u buduće će pripasti njima.
Sve dok je ovakav odnos postojaće i strah od toga da: "svakog momenta može početi rušenje cene" od strane kitova i da nastane panika prodaje koja može za kratko vreme prepoloviti trenutnu cenu.
Sve dok taj strah od manipulacije postoji, nema stablnosti, nema poverenja
za nova masovnija ulaganja. Jedino masovna i dugoročna ulaganja mogu dovesti do
preraspodjele BTC-a tako da prestane strah od manipulacije.

Ostaje nam da se nadamo da cemo imati dolare kada kitovi ruše cenu, a da cemo među prvima kupiti kada kitovi odluče da cena raste.
Nije ovo ni malo lako. Iziskuje celodnevnu opreznost, a najgore je kako ostaviti kada vas san obori. ;)

Dajte i vi ovde svoje razmišljenje, bez ustručavanja. Na berzi je sve usmereno protiv nas da nam "uzmu"pare. Dodamo li i činjenicu da menjačnica uzima svoje, nije teško pogrešiti. Svaki iskreni osećaj je dobro došao. Na greskama se uči.
Razmena mišljenja je svima korisna, da probamo oploditi ove coine koje imamo. Samo nam je još to ostalo što se tice virto valuta, jer majnovanja nema više niti će skoro biti nazalost. ;)

Ima dosta učesnika ovde vidim, ali se vecina nerado upusta u prognoze. Izdvajam nekolicinu kao sto su Genijalcina i THUNDERDOME, ma da za analize thunderdome-a treba dešfrant da bi ga razumeo :D :d
Pozdrav svima!

Poslednja izmena:
fun fact> mene proizvodnja jednog btc-a u struji kosta oko 120 $.

i nije tacno da cena proizvodnje 1 bitcoin-a utice na cenu bitcoin-a. ako je cena proizvodnje previsoka, difficulty ce se spustiti i vice versa.

sto se tice ostaloga, dokle ce da pada - vrlo je prosto. kad god padne 50 poena vi kupite i prodajte na sledecem vecem skoku, i tako dok god smo u bear marketu. ne jurite u dolar cenu i budite strpljivi.

toliko, za vise nemam vremena sada.

@Tref
Kombinujem više stilova. Recimo, ovaj je učio od istog lika i evo kako gledamo OTE (Optimal Trade Entry): https://www.youtube.com/watch?v=8ONIq3vZfyE

"When a stock breaks a support level, old support becomes new resistance. In the majority of your trades, the stock will test the level it has broken after the first couple of days."

To se i desilo kad je krenuo van trougla: http://prntscr.com/5ejze7

Pazar ispod 300 prodaja 450+
https://www.tradingview.com/v/zBQEGzo9/

U međuvremenu vozam deo profita sa marginom, veći rizik ali radiš sa malim delom BTC koje imaš.

Pisao sam ovde više puta ali likovi koji ne razumeju chart-ove hate-uju pa reko nema svrhe da postavljam.

Vidi 46:30
http://theinnercircletrader.com/Tutorials/Went/Went_01.mp4

Indikator ovde: https://www.tradingview.com/v/3xEKCEHi/

(pročitati tekst)

Akcija jutros: https://www.tradingview.com/x/sxcIlzqI/

Takođe bitno: http://getjumbucks.com/settlement/

Poslednja izmena:
sto se mene tice pisite prognoze, mozda i naucim nesto, svako je odrasla osoba i svesno donosi odluke da li ce da kupi ili proda

Thunderdome
Treba se stvarno posvetiti malo /nema hleba bez motike/ naučiti "čitati" U početku deluje malo zbunjujuće. Ja sam ti zahvalan...ono sa šifrantima je šala naravno :)

E muka mi je od ovog btc-a :-D...da sam bar prodao nesto na 400+ ..

To bi bilo odlicno kada bi pokerstars cuvao te bitcoine ali oni ce biti pretvoreni u dolare pre nego sto i stignu do pokerstarsa.
Svi novi servisi uglavnom sluze da se od nas koji imamo bitkoine izvuku dolari, nikoga od njih ne zanima zarada u bitcoinima svi oni racunaju u dolarima.
A ako se u medjuvremenu ne pojavi neko da kupi i usteka te bitcoine cena lagano ide na dole... plus nas je snasla i trgovina na marginu pa se moze trgovati bez bilo kakvog dodira sa bitcoinom.
Tu dolazimo do mogucnosti da neko svezim parama moze oboriti cenu umesto da je podigne.
Vreme vise ne ide u nasu korist, jos par meseci i odomacice se prica da je bitcoin ono sto je nekada vredelo mnogo a danas vredi malo umesto price da nekada nije vredelo nista a danas vredi puno.

Bez zakona koji ce ozbiljnim investitorima pruziti sigurnost mislim da se necemo skoro obogatiti :)

@sasadjak
Opet gubis iz vida da je broj coin-a u opsticaju pogotovo na trzistu veoma mali, sve sto se vise pojavljuju bilo kakvi nacini za koriscenje BTC ce dovesti do postepenog rasta cene... ovi na margani ce da dobiju da ne kazem sad sta pa da me opet banuju....
Ali reci cu samo dobit ce ono sto zasluzuju kad tad :p

Svako ko uvede BTC ocigledno se razume bar malo u BTC i poznaje ekonomiju u kriptovalutama. Niko se za takav korak ne odlucuje tek tako. Svako ko bude prihvatao BTC kao nacin uplate jedan manji procenat ce ostavljati u stek. Predstavnik Overstock-a je isto rekao jos prosle godine. Covek je sigurno namazan i svestan kada je cena niska i dali se isplati da se saceka malo. Broj novcica u opticaju se nece penjati tako lako.

Niko se za takav korak ne odlucuje tek tako.

Manimo ekonomiju sad, iako je to neotuđivi deo BTC-a. Da li možemo da kažemo svima da je sve u redu sa BTC-om i samim tim da ga koristimo? Ja nemam problem sa tim, ali većina ljudi ima. Možda nisam jasan. Hajde ovako, zašto mi koristimo šampon za kupanje, tj. nije štetan? Da bismo razumeli šampon, nama treba doktorat iz (organske) hemije.

Pre svega koriscenje BTC mora da se olaksa totalnim dudcima... dok ne krenu jeftini HW novcanici i sigurno online/mobile verzije sa 100% sigurnoscu (bar za HW verzije)... takodje da se broj ATM i berzi poveca da kupovina/prodaja bude jednostavnija, to je ono sto je sledeci korak

Mislim da je ova izjava
Bitcoin payments are anonymous — at least as far as merchants are concerned. The data trail that bitcoin leaves behind is indeed traceable using the blockchain, with the right tools. It can be used to fight crime and terrorism, it can be used to identify us, but importantly it cannot be used to steal our identity, or to steal our money, or to impact our credit rating. So it's a much more palatable and secure approach to payments than credit cards can ever be.
osnova svega što je bitno za široke narodne mase, kao i razumevanje šta je BTC.

sad ce verovatno ltc da ljosne posto sam sklonio order na 1.88/1.20 :p

ovo je stvarno dobra vest, ne toliko za obim tražnje preko Xboxa, nego što tako veliko ime na neki način staje iza Bitcoina.. koliko je velikih imena stalo iza BTC-a ove i prošle godine, relano gledano, nemoguće je da Amerika ili države uvedu nakon ovoga restriktivnu politiku.. dalje zaista može da se očekuje legalizacija odnosno potpuni upliv u legalne tokove i otklanjanje bojazni velikih investitora :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno