Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
poradi na samodisciplini. :D

ja ću prodati tek i samo ukoliko padne ispod 385 na stampu.

:)

Testiram novu igračku (Volume Profile) pa sam nestrpljiv a pravim i backup plan.
Takođe, slab je volume na ovim berzama za regularne korisnike, Coinsetter (institucionalni trader-i, speed 40ms) se pita.

Poslednja izmena:
Jeste razmisljali o tome da otvorite jednu ozbiljnu temu vezanu da grafikone, daytrading?
Bez zezanja, mislim da bi to bilo jedino logicno. Bice sve vise zainteresovanih za trading, mislim da to i zasluzuje novu temu i taman ovde nece biti prozivki, smaranja, suma, provokacija i sl. Nisam trgovac, nemam vremena za to ali priznajem da bih rado citao temu bez da ucestvujem u njoj.

Vecina bolje da ne cita, statistika je cista da vecina 70-75% samo gube pare na berzi... ne treba zaboraviti da jedan zaradi drugi mora da izgubi, plus rizik drzanja coin-a na nesigurnim berzama, berze koje vrse manipulaciju (bitfinex), znaci matematika cista kaze da boranije samo manjina moze zaraditi i tu ni jedan grafik nece pomoci, jer oni veliki na iste direktno uticu

Raste! kako odavno nije.
I buy support prati sto je jos vaznije

Samo neka raste, a shitovi neka padaju pa da udjem u neki, i kad se desi obrnuto istovar

250%, preko 7 BTC na ulog 3 BTC za pola sata, nije dosta?

Znaci nikako nisi mogao da udjes sa 3 BTC-a i da izadjes sa 7 ali ne poisotji teoretska sansa ...
Ako si vec lazov onda budi realan ..

Ako ne znas neke stvari, prvo proguglaj...

http://www.investopedia.com/terms/l/leverage.asp

covek je rekao 10x

Dakle
Ulozio je 3BTC-a, i "pozajmio" jos 30, jer je leverage 10X. Ako cena ode gore 10%, zaradio je 33x1.1=36.3BTC-a, kada vrati 30 ostaje mu 6.3...Posto je cena otisla vise od 10%, sve je jasno. Da je kojim slucajem pala 10%, automatski bi mu se zatvorila pozicija na 10% nizoj ceni od ulazne, i ostao bi sa 0 BTC-a na 3 ulozena...Sta je nejasno?

Nešto nisi dobro računao.
Otvorio sam long oko 392, zatvorio preko 442, + ~ $50 po coin-u.
Koristio sam leverage 20x, znači sa 3 BTC ustvari radiš sa 60.
Veliki je rizik jer je margina 5%, znači ako cena BTC sa ~400 ode $20 ispod order-a gubim sve.

Edit: preteče kolega.
Link sam stavio čisto za info.
Ranije je moglo 5 i 10x i sad 20x.

Poslednja izmena:
Rizik je ogroman, kada udjes u leverage, moras biti stalno prisutan, i moras imati jako jako dobre informacije. PPC/BTC grafik govori da je neko pre zvanicne paypall vesti to vec znao i otresao je boga oca PPC-a na BTC-E. Bitfinex je izvrsio pritisak na cenu, stalno su se postavljali veliki sell orderi ali je vest bila jaca od njih...

@Thunderdome

Svaka cast na cojones :)

Poslednja izmena:
Znate da je to cista sreca da bitfinex muljatori ne dumpuju ko prosli put... zato i kazem mali trgovci gube u 70-75% slusaceja jer veliki namestaju igru zajedno sa nekim berzama

Zato sam pisao ovde u temi ranije, deluje neverovatno ali radi :)

Već 1.5 god.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=262198.0

Subotom oko 4h po našem je setlement, pa će nešto ućariti da pokriju gubitke onima koji nisu zatvorili pre setlementa.

Znate da je to cista sreca da bitfinex muljatori ne dumpuju ko prosli put... zato i kazem mali trgovci gube u 70-75% slusaceja jer veliki namestaju igru zajedno sa nekim berzama

Bitcoin hierarchy :)
https://i.imgur.com/7T07ZV4.png

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno