Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve je to ok, ali 3x sam te pitao sve i pitacu te jos jednom posto si vec tu... Koje je to novine doneo dogecoin?
Znam da nemas sta da mi odgovoris jer je dogecoin klasicna kopija ltc-a samo sto je djubrestina. Nascar nije nista, to je samo placena reklama i nista vise. Mogu i ja da platim reklamu za Zarkovacki pseci izmet ali to ce i dalje biti izmet.

@dzonikg28 A da li ti kontas da su tvorci Doge-a napravili isti za 30min ostavili ga da dodatke dno, kupili tonu za male pare i ulozili lupam milion $ u marketing i lepo se istovarili kad je cena porasla 20x.....
1. Doge nije zamisljen da TRAJE, prepolovljanje blokova unistava coin jer niko nece da ga kopa zato su morali da ga forkuju da zivi kao parazit na LTC grbaci! jer bi ga jedan kinez ko od sale forkovao sa 20% svojih resursa

Realno kako mozes vrednovat coin ako znas da ce mreza za 6 meseci nakon nastanku izumreti jer rudari nece dobijat prakticno nista??

Ako to nije TEZAK SCAM ja neznam sta jeste!

I LTCi BTC su projektovani da se kopaju bar jos najmanje 10 - 20 godina! pa i posle toga da zive

PS: Doge trenutno ima 5% mreze koju ima LTC, pametnom dosta!, kad se opet prepolovi blok bice 2% a merge miningom uskoro 0!

Poslednja izmena:
Pricao sam vam o projektu PRIME, GAW-a zna se da ce biti tu da spase asic kppanje scrypt-a i LTC-a da su ozbiljni vidi se da su kesirali 1 M $ za BTC.com.. kao i da su kupili ZEN rpoizvodjace scrypt asic-a za 8 miliona (deo kompanije msilim da je vecinski)

http://coinbrief.net/pr-gaw-acquires-zenminer/
http://coinbrief.net/btc-com-josh-garza-gaw-miners/

Znaci da ne bude zabune ovo je komapnije gde je 90%+ resursa orjentisano ka Scrypt-u posto se u vescu spominje samo BTC uglanom, slucajno ili namerno videt cemo

Poslednja izmena:
Koji mega dump BTC-a.
Još sam razmišljao pre nekoliko dana dok je bio $625 da prebacim sve u FIAT ali naravno nisam imao m*da :)

Isto, postavio cenu i odustao od klika.

Sve je to ok, ali 3x sam te pitao sve i pitacu te jos jednom posto si vec tu... Koje je to novine doneo dogecoin?
Znam da nemas sta da mi odgovoris jer je dogecoin klasicna kopija ltc-a samo sto je djubrestina. Nascar nije nista, to je samo placena reklama i nista vise. Mogu i ja da platim reklamu za Zarkovacki pseci izmet ali to ce i dalje biti izmet.

Nalepnicu na Bob timu Jamajke ;)

SIMBOL RADNIČKE KLASE: 100 godina od rođenja Alije Sirotanovića : http://www.telegraf.rs/vesti/1190924-simbol-radnicke-klase-100-godina-od-rodjenja-alije-sirotanovica

Samo me nervira sto Gaw pominje taj projekat vec vise meseci i nikako da objave sta to spremaju... i zasto ga uopste pominju ako vec nisu spremni da napisu sta su spremili, nego samo pricaju... ajde sad su najavili za kraj nedelje da ce objaviti bas da vidim da li ce obecano i ispuniti

Samo me nervira sto Gaw pominje taj projekat vec vise meseci i nikako da objave sta to spremaju... i zasto ga uopste pominju ako vec nisu spremni da napisu sta su spremili, nego samo pricaju... ajde sad su najavili za kraj nedelje da ce objaviti bas da vidim da li ce obecano i ispuniti

Pa manipulacija sigurno ako ce branit LTC sigurno su dumpovali odavno i cekaju da cena padne, itd.....
I sad kad je cena LTC pala za 20% odjednom stize vest da ce sledece nedelje krenut pre vremena sa PRIME projektom.. mislim stvarno :)

Mozete da se rugate sponzorisanju bob tima Jamajke koliko hocete ali taj potez je ucinio da jedna grupa mladih ljudi ostvari svoj san i otputuje na olimpijske igre.
Ako posmatramo s cisto marketinskog aspekta-posao je odradjen s puno slifa i mangupski-fora je naravno bila u tome sto je sama cinjenica da jedna zemlja locirana u tropima ima bob i sankasku reprezentaciju, a doge se u to vreme pojavljuje kao neko ko ce im omoguciti da ucestvuju.
Secam se sa kakvim simpatijama je to sve propraceno u medijima, mnogi su tada prvi put i culi za crypto uopste.

Da je, daleko bilo, promocija crypto koncepta ostavljena ltc dev timu, 99% ljudi nikad ne bi ni culo za bilo sta na tu temu, a i kako bi kad su vlasnici imali i imaju pametnija posla-isisati fiat do zadnjeg centa i ostaviti bag holdere srebrne valute da cekaju skok cene i mastaju o Maldivima i sisatim crnkinjama, dok oni odavno i konzumiraju i destinacije i ziteljke..

To ti je sito kao da ameri krenu da rekamiraju USD, ili mi dinar.. :p
Mislim stvarno

Ne rugam se Jamajcanima, taman posla. Oni zadnjih 16 godina ucestvuju na ZOI i rezultat je nebitan. Bitno je ucestvovati.
Marketing je to sto mi smetalo. Djubrestina od novcica koja je samo imala marketig i na osnovu njega je napravila "sektu" punu vernika dok se neko drugi bogatio.
Koliko nemam nista protiv Jamajcana toliko nemam nista ni protiv nascara odmah da se razumemo ;)

Dzaba sav taj marketing evo gde je sad doge, a i ostali nisu daleko... neka skoci btc na 10k i ltc na 200 pa da vidite sta je marketing, ima ceo svet da sazna za kripto

Dzaba sav taj marketing evo gde je sad doge, a i ostali nisu daleko... neka skoci btc na 10k i ltc na 200 pa da vidite sta je marketing, ima ceo svet da sazna za kripto

Cenim optimizam :D Neka btc bude i 1k a odnos od 0.0350-450 i ja cu biti zadovoljan :) To za doge odlicno znam :) I ja sam skroz izasao iz drka. Sad se ceka kupovina ltca. Cena je vec dobra, ali valja sacekati malo. Mozda ponovo rokne na 90....10% nije za baciti :)

Ne mora sve da bude isto kao prosli put, ko nam garantuje da btc nece pasti na 100$ a da ltc ostane na 4$ i da bude odnos 0.04? Verovatnoca je mala ali nista se bitno nece promeniti ako se to desi. Novcica bi i dalje bilo dovoljno za razmenu jedino bi mineri izvisili ali ne mogu ni oni vecito biti u plusu :) Kripto bi i dalje postojao.
Meni je totalno svejedno da li je btc 100$ ili 600$ ili ltc 2$ ili 12$ jer mi je opet malo :). Jedino mi je bitno vreme koje moram cekati da se naplatim i da sto manje novcica moram prodati u medjuvremenu.

Ako krene masovno placanje bitcoinom cena od 100$ je smesna jer bi neko sa 100.000.000$ mogao da kupi brdo novcica i izazove nestasicu i drastican skok. Bez zezanja, ako bitcoin treba jednog dana malo ozbiljnije da se koristi, a sve vodi ka tome, cena mora biti daleko veca. Naravno ako ceo projekat uspe i tek za koju godinu.
Tu se opet vracamo na neke prethodne razgovore, vizije buducnosti, prihvatanje vise valuta i sl. Nema nikakve garancije da ce sve uspeti ali treba biti gladan i zagristi krupan zalogaj. Samo takvi mogu nesto ozbiljnije da naprave.

Kazu ovi sto se razumeju da najvazniji uzorok ovog produzenog pada BTC-a promena pravila koriscenja Bitfinex-a, svima koji su imali leverage pozicije dugo otvorene sada Bitfinex ima pravo da ih automatski zatvara da nadoknadi stetu onima koji su im pozajmili pare za trgovanje. Bilo je jako mnogo onih koji su tipovali na skok BTC-a posle duge stagnacije, jednom kada je poceo da propada oterano je mnogo ljudi u crveno i ogormna kolicina njihovih BTC-a je dumpovana da se nadoknadi steta. Ima rezona, pogledajte grafik Bitfinex-a, ovog pada na 451 US$ nema na drugim berzama, kao ni nesrazmerne crvene vertikale za volume, 10.000 BTC prodato za 15 minuta sto je mnogo za Bitfinex, on nema obicno takve volume:
https://bitcoinwisdom.com/markets/bitfinex/btcusd

Poslednja izmena:
ne verujem.

ispratio sam baš, ovaj pad je počeo u kini. pošto se sprema nova serija AsicMinera za mase, rekao bih da onaj lik iz AM dampuje matore novčiće kako bi malo smanjio i usporio difficulty (koji opet ide na 20 %) i zatrpao tržište jevtinim asic-ima (cena im se obračunava u btc), tj. kako bi svoj proizvod učinio konkurentnijim.

njemu je od presudnog značaja da se to proda u velikim količinama, jer on naravno proizvodi IC po smešnim cenama.

Poslednja izmena:
Cena asic-a pada sto je dobro... moguce da muljaju mada ja ne ocekujem nista spekularno od nove generacije jer je to ipak samo 28 -> 20nm , jedino nizu cenu ali i 28nm je pao dosta, evo ja za kredit od GAW uzeo onaj antminer ~428 Gh/s za 500$ sa hostingom od mesec dana jer sam imao 400$ kredita

Poslednja izmena:
tek će da pada sad.

inače, ja sam se malo pojačao baš sa AM-om. Bitmain je postao bezobrazno skup i ne uzimam ga u obzir, čak ni da apgrejdujem matore S1.

sad kad padne cena btc-a vredi možda razmišljati o apgrejdu kod onih koji cenu formiraju u btc-u.

Pa da i ovaj moj je antminer S3, brkam te nazive, ludi kinezi nemaju maste oko imena...

Sad imam neka ocekivanja od PRIME GAW projekta... mislim BTC.com ... placen debelo, debelo su zagazili u scrypt miningu, berza, pool skoro definitivno... takodje sve u cilju branjenja LTC a i BTC-a

Poslednja izmena:
ne verujem.

ispratio sam baš, ovaj pad je počeo u kini. pošto se sprema nova serija AsicMinera za mase, rekao bih da onaj lik iz AM dampuje matore novčiće kako bi malo smanjio i usporio difficulty (koji opet ide na 20 %) i zatrpao tržište jevtinim asic-ima (cena im se obračunava u btc), tj. kako bi svoj proizvod učinio konkurentnijim.

njemu je od presudnog značaja da se to proda u velikim količinama, jer on naravno proizvodi IC po smešnim cenama.

Nisi me razumeo: nije bitno gde je poceo pad, on ne bi bio tako drastican, bila bi neka oscilacija kao ranije da Bitfinex (a ne trgovci) nije sasuo 10.000 BTC-a za 15 min i tako napravio od neke normalne varijacije pad od 60-70 US$ u danu bez ikakvih drugih desavanja i losih vesti za Bitcoin.

Sto se tice AsicMinera, njegov novi miner kosta oko 1 BTC za 900 GHs, ma koliko mnogo minera prodao u jednom danu to sigurno nisu desetine hiljada. Osim toga AsicMiner svoje akcionare isplacuje u BTC, nema sanse da je sve sto je prodao odmah sasuo u US$ jer bi posle morao da ih kupuje da plati dividende.

Nisi me razumeo: nije bitno gde je poceo pad, on ne bi bio tako drastican, bila bi neka oscilacija kao ranije da Bitfinex (a ne trgovci) nije sasuo 10.000 BTC-a za 15 min i tako napravio od neke normalne varijacije pad od 60-70 US$ u danu bez ikakvih drugih desavanja i losih vesti za Bitcoin.

Sto se tice AsicMinera, njegov novi miner kosta oko 1 BTC za 900 GHs, ma koliko mnogo minera prodao u jednom danu to sigurno nisu desetine hiljada. Osim toga AsicMiner svoje akcionare isplacuje u BTC, nema sanse da je sve sto je prodao odmah sasuo u US$ jer bi posle morao da ih kupuje da plati dividende.

jako je bitno gde je počeo pad.

to što neko trguje na bitfenixu i ima 24 milke u swapovima je sekundarno. i niko nije sasuo 10 k btc-a u cugu, nego je bitfenix likvidirao neke pozicije automatski.

što se tiče dividendi i akcija. tačno je to što kažeš, da se isplata vrši u btc-u, ali je naivno misliti da njihova cena nema veze sa btc/$. danas su cini mi se akcije skocile, bas zbog ovoga pada.

AM je malo duze vremena na sceni, tako da su oni vrlo likvidni sto se tice btc-a / oni uopste ne moraju da prodaju u $ ista sto zarade od prodaje.

a prodace dosta, imaju najbolju cenu trenutno. minimalna narudzbina je 40 komada, cini mi se.

...a prodace dosta, imaju najbolju cenu trenutno. minimalna narudzbina je 40 komada, cini mi se.

40 ploca, to je deset kompletnih minera. Bio sam u kontaktu sa menadzerom posto sam pitao da kupim samo jedan miner. Rekao mi je da mogu samo da organizujem group-buy za Srbiju, cena je 10.4 BTC za 10 minera (minimalna kolicina). Naravno da nisam ni pokusao, sumnjam da bi ovde i jedan group-buy uspeo.

Kupujem BTC-e kodove... ako ima neko da proda, kontakt na PM ili email iz potpisa.

možda sad bude nekog finog rebounda do 540 $, pa onda nazad na 525.

edit:

o da. dok sam ovo pisao, već je skočilo sa 509 na 515.

:D

samo da se povuče kina, i to bi trebalo da budu laki novci.

Poslednja izmena:
I cena ljosne svuda ispod $500.
Samo još jedan dokaz koliko sve ovo nema veze sa zdravom logikom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno