Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
he he he :) vidim otišlo preko 22k ltc za par minuta

I dale stagnacija BTC..I lagani pad I volume bedan.. buy support je nizi od sell supporta vec skoro dve nedelje.. i zvanicno smo nazalost ponovo u downtrendu, samo pitam se zasto. Rastu samo ripple i doge zadna tri dana I nesrecni LTC se trza tu i tamo.. niko ne zna sta se desava, izgleda ponestalo opet svezih dolara jer pomislite samo kako je sad onim investitorima koji su ulupali desetine miliona da ga doguraju do 680 pre nesto, isad corak..

I dale stagnacija BTC..I lagani pad I volume bedan.. buy support je nizi od sell supporta vec skoro dve nedelje.. i zvanicno smo nazalost ponovo u downtrendu, samo pitam se zasto. Rastu samo ripple i doge zadna tri dana I nesrecni LTC se trza tu i tamo.. niko ne zna sta se desava, izgleda ponestalo opet svezih dolara jer pomislite samo kako je sad onim investitorima koji su ulupali desetine miliona da ga doguraju do 680 pre nesto, isad corak..
izem ti investitora ako je kupio da zaradi za nedelju dana pa sad kuka

Ja samsamo pitao ima li neko logicbo objasnjenje da I pored prilicno pozitivnih vesti vec skoro mesec dana, ovo cudo nece gore nego tera kera..

trazis logicno objasnjenje na berzi? pogotovu na berzi kriptovaluta? lol
kad bude bice, a znamo da ce biti, sto znaci samo treba da se saceka, ja ne razumem ljude koji tako svaki dan gledaju u chart i porede suportove i sta ja znam, brate zavali se i cekaj da skoci :p

Bas me zanima kolika ce cena ltc-a biti kad diff bude recimo 1.000.000

Samo sam se pitao ima li neko neku ozbiljniju analizu, vest druze, a povodom ovog downtrenda, verujem za mnoge neocekivanog, ovde na ovom forumu-berza nije neobiljna stvar.. ili se cela analitika svodi na lupetanje o LTC=100 dolara yskoro..

Ako neko ima 1 BTC da zameni za $ neka se javi. Bg po mogucnosti zbog placanja.

Samo sam se pitao ima li neko neku ozbiljniju analizu, vest druze, a povodom ovog downtrenda, verujem za mnoge neocekivanog, ovde na ovom forumu-berza nije neobiljna stvar.. ili se cela analitika svodi na lupetanje o LTC=100 dolara yskoro..

Kakva bre analiza cena je cista spekulacija pogotovo LTC-a, trenutno se trgovci igraju pokusavaju da je srozaju, u istom vremenu u HW asic se ulazu iste pare kao i za BTC... pa sam presudi sta ce biti..........

BTC se tek krenuo koristiti za trgovanje, nerealno je ocekivat da LTC koji kaska bar blizu 2 godine tek tako preuzme trziste zajedno sa BTC-om...

Predpostavka je da ASIC-i preuzimaju mrezu ... dakle postoji industrija harvwera koja posotji samo zbog toga da bi se kopao LTC ...

Ako diff ode u nebo znaci da i ta industrija cveta, takodje znaci da je mreza stabilnija i jaca (taj harwer moze samo da kopa LTC ili da skuplja prasinu).

Broj mogucih transakcija u jedinici vremena se povecava ...

Niko ne ocekuje da LTC dozivi ono sto je dozivo BTC (da ode na 200 za par meseci godine i do 1000 pred kraj godine... ), ali defitivno ocekujemo skok jel je LTC izborio svoje mesto u mestu kriptovaluta, trziste gde se moze pazariti nesta za LTC takodje postoji ...

http://coinmap.org/

tako da svi ocekuju odredjeni skok e sada koliki

Moja procena glasi da je relano da ode na 20-25$, a posle ako udje u balon mozda i duplo vise od toga ..

Sve zavisi koliko dugo ce rasti ovim tempom od 2-3% dnenvo ... Sto duze bude imao tako lagani rast to ce kasnije krenuti neki PUMP (koji se mora zavrsiti i velikim padom kasnije ...)

I takodje oststaje pitanje kada ce se to desiti moja procena je do prvog avgusta ce vredeti preko 10$ a u avgustu krece ludnica (Ovde sam nasumicno gadjao vreme ali cenim da ce u periodu od 2 nedelje - dva meseca extra interesantan period..)..

EDIT imajte u vidu da PUMP moze da poveca cenu i 10-20 puta ali mislim da to nije realno ocekivati sa LTC-om zbog velikog i jakog trzista .. . mada vrag ce ga znati ..

Poslednja izmena:

Ja sam "lupetao" o ceni od 100$. Ne znam kakvu detaljnu analizu trazis. Ano ti neki profesor koji mraci da ce cena BTC-a na 10$, on je to bas detaljno analizirao :d
Ja sam prognozirao cenu u peak-u, cenu na kojoj svi zelimo da se istovarimo npr. Niko nije spominjao stabilnu cenu tj. cenu koja ce biti 90% vremena. Tu ne ocekuj ni blizu neke normalne cifre. Zato sam nesicu i napisao da ocekujem cenu od 23$ na 1M diff ;)

USD na BTC-E po 86 ili BTC po BTC-E EUR kursu, prodajem....polovno malo korisceno ;)

Eto jedan zeleni dildo i više malih, idemo na $650.
Untitled.jpg

Prvi put posle dugo vremena je BTC diff poceo da stuca... tj. ne ide strmoglavo gore
izgleda kasni nova generacija asic-a...

Pa morace pre ili kasnije i da uspori...pitanje je koliko jos mogu unaprediti proizvodni proces

Gde se moze naci vise informacija o tim botovima za trgovinu?

Sta te interesuje?

pa hoce covek "leba bez motike" , a ne mogu da shvate da dobar bot staje 200, 300, 500 e

Znam ja to ali aj da pitam, nije nista konkretno rekso.
Za sve kojima botovi padaju na pamet:
1. Botovi kostaju.
2. Dobri botovi kostaju lepih para.
3. Free botove ne skidajte jer su najcesce trojanci zbog kojic cete ostati bez novcica.
4. Vecina ljudi ovde nema dovoljno novca i novcica da bi koristilo botove.
5. Vecina ovde nebi umelo da podesi bota da mu donosi novac. Pogresno podesen bot te vodi u minus ocas posla.

Nemoj da bude da nisam rekao

dobro jel imam ja pravo da imam 200 300 ili 500e i da probam tog bota? Hocu da se informisem malo ako nije na odmet da se postave linkovi da vidim kako i sta

dobro jel imam ja pravo da imam 200 300 ili 500e i da probam tog bota? Hocu da se informisem malo ako nije na odmet da se postave linkovi da vidim kako i sta

Vec ti je odgovoreno, BOT se ne proba u njega se ulozi znanje debelo ako toga nema da ga sam smislim i isprojektujes onda se unajmi neko za kes... ili rizikujes da kupis open source od nekog pa ti opet treba |DOSTA znanja da znas kako radi i da li si siguran i kako ces ga koristiti...

za sve ispod 500 000$ trgovine BOT je skoro besmislen... osim za one koji ih sami prave i igraju se sa njima

Na primer imas fontasa koji zna ponekad da digne cenu odrzi je i iskesira svu svoju zaradu, naravno uz bot e to je vec "neko" znanje, a imas i onog david pate-a koji sa par miliona $$ jedino zna da dumpuje 20 000LTC i za to mu netreba bot jer ionako verovatno nema tri ciste oko istog :p

Poslednja izmena:
Imas pravo, radi sta hoces. Ali nemoj da bude da ti nisam rekao ;)

Predpostavka je da ASIC-i preuzimaju mrezu ... dakle postoji industrija harvwera koja posotji samo zbog toga da bi se kopao LTC ...
Ako diff ode u nebo znaci da i ta industrija cveta, takodje znaci da je mreza stabilnija i jaca (taj harwer moze samo da kopa LTC ili da skuplja prasinu).

Koliko je kopanje isplativo zavisi od tri stvari: cene novcica, diff-a i cene 1Th/s. (to svi znamo :) )
Pre godinu su bili u trendu avaloni koji su kostali oko 25.000$ po 1TH/s i pocele su se isporucivati BFL masine koje su kostale oko 20.000$ po 1TH/s
Danas se 1TH/s moze poruciti u preorderu ispod 2000$
Industrija je za godinu dana ponudila 12x manju cenu po 1TH/s
Za to vreme diff je skocio blizu neverovatnih 650x !!!
A cena novcica je 6x veca nego tada.

Trenutno se isporucuju ASIC-i koji su kostali u preorderu izmedju 3000-3500$ po 1TH/s a uskoro ce poceti isporuka snizenog na 2000$ po 1TH/s KNC-ovog Neptuna.
Te masine su vec na mrezi ali KNC ce verovatno malo "testirati" sa njima pa tek onda poslati kupcima.
Na cex.io 1Th/s kosta oko 4000$ i to je cena po kojoj svako moze kupiti svoju snagu.
Snaga mreze na BTC je 130.000 TH/s i ako to pomnozimo sa ovom cenom od 4000$ dobicemo da sadasnja mreza vredi 520 miliona dolara.
Gledajuci sa te strane industrija stvarno cveta.
Da bi nastavila da cveta industrija mora ili sniziti cenu 1TH/s sto je jako tesko u narednih 6 meseci ili povecati cenu novcica.

Po meni je logicnije da prvo dumpujuci novcice koje nakopaju nakupe dovoljno dolara na berzama pa onda pokrenu jedan zestok bull tako sto ne dumpuju svoje novcice neko vreme, pokrenu bull i pomognu rusenje wall-ova kada zaskripi.
Za tako nesto je sad idealan trenutak jer je nova generacija uradjena i lagano treba pripremati teren i uzeti pare za preordere masina koje bi se isporucivale u Q1,Q2 2015.
Skokom od 5x u par dana BTC opet dobija medijsku paznju, privlaci nove naivne investitore, mi posatajemo bogati i sve ispocetka.
Cena da ode na 3500-4000$ u ludilu pa vracanje na stabilnih 2000-2500$ bi bilo idealno za kraj leta pocetak jeseni.

Svidja mi se tvoja analiza. Logicna je i moguca. Jedino mislim da ce peak biti nesto nizi ali i dalje dovoljno veliki da bismo lepo zaradili. Odnos skoka ne mora nuzno biti isti kalup kao proslog novembra. Ja ocekujem zrelije trziste ovog puta sa peakom od nekih 2000-2500$ i kasnijom korekcijom na oko 1000-1500$. Ali mislim da je kraj leta prerano da bull run krene, mada bih voleo da gresim i da si u oba slucaja ti u pravu ,)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno