omnik
Čuven
- Učlanjen(a)
- 29.06.2000
- Poena
- 855
rekoh ti neki dan
samo cu fulati datum... necemo poletiti 11.04. nego 16.04.![]()
Ako je android u pitanju titanium backup proveren kod mene!!
obezvredjuje se rudarski posao. obicni korisnici nisu konkuretni, niti ce biti.
mislim da to nije slucajno. mislim da ce ih definitivno iz posla izbaciti povecanje btc blokova.
samo da se pametno iskopani novcici uloze.
btw cena je pre godinu dana bila 150, sad je 450. to je 3 puta vise. otprilike koliko je i vise novca potrebno danas za masine.
To znaci samo jednu stvar: cena mora gore da ide.
Cena uredjaja mozda, ali trosak proizvodnje danas je mnooogo veci, kroz amortizaciju veceg broja masina i kroz ogromnu potrosnju struje.
A kako pametno uloziti novcice?
da, ali za to je kriv bitcoin, i litecoin. i cena. vrlo su neefikasni, pricao sam o tome. premali broj transakcija po sekundi, i previse energije za odrzavanje mreze.
preveliki nivo sigurnosti za premali broj korisnika.
da bi ovo opstalo, ovo mora da se uzdigne na veci nivo, i da bitcoin udje u legalne tokove, a da potom velike institucije pocnu da ga koriste za svoje potrebe. tada ce uci i taj institucionalni novac sa wall street-a o kojem svi mastaju.
dakle, neki prirodni sled bi bio>
legalizacija
povecanje blokova na 10 MB ili vise
institualizacija
profit!
ako ovim tempom diff nastavi da raste, a nesto od ovoga nabrojanog se ne desi - ćao.
sad se i cena lomi. mislim da to nije slučajno! mislim da možda još jednom padne na neki minimum, ali je indikativno što smo ovoliko vremena proveli u 400 zoni. sad se pravi račun.
Diff raste zato sto ljudi jos uvek veruju da je u rudarenju zarada. A ona je objektivno sve mrsavija i mrsavija, hype te tera da povecavas rudnik, a realno ti izbija sve vise novcica iz steka. A cena je zaista predugo na ovom nivou, i bice tu jos par dana, a onda Kinez nece objaviti nista, mislim da nece ni pomenuti kriptoseNadam se da sam u pravu.
ljudi slabije, osim nas luldaka i zaludjenika.ovoliko petahashova moze da dodaje na mrezu samo neko ko je sam razvio svoj čip, i koga energija kosta veoma malo. sto dovodi do dalje centralizacije, ukrupnjavanja, a centralizacija nas neminovno dovodi opet do države, tj. do deal-a sa centralnim autoritetom/državom koji mislim da se upravo sad i dešava.
ukoliko tamo budu imali sluha za ovo - rakete, vozići i sve što ide sa tim. ukoliko ne - ćao.
ne vidim kako drugačije ovo može da opstane, iako mnogi pričaju/maštaju/sanjaju kako će se sve to desiti samo od sebe. sad će ogromne pare same da ulete u btc - neće. zašto bi ijedna ozbiljna firma ulagala pare u nešto što nije zakonski regulisano?
jedino u dealu sa državom. tako da je kako god ga okreneš neophodno da se kinezi izjasne, i da se krene onda nekud.
Regulisace se zakonski, treba vremena da se to desi. Najlakse je da pare utrce jer para ima. Ne mi ali imaju ljudi, imaju banke i svi ce zeleti deo kolaca.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari