Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze li mi neko reci na koji nacin mogu da prebacim google autentificator sa svim code-ovima (BTC-e, Bitstamp i ostale menjacnice i pool-ovi) sa jednog telefona na drugi telefon. Bitno mi je da je metoda 100% proverena, da ne ostanem bez code-ova :D.

Ako je android u pitanju titanium backup proveren kod mene!!

vjerujem da idemo ka vecoj cijeni nakon 16.04.
koliko, nemam pojma.

u svakom slucaju racunaj da nemam pojma, samo vjeru :d

kada sam kreirao google 2-step i na android instalirao app, prilikom instalacije sam dobio deset kodova u slucaju da sa ovim prvim bude "nesto". vjerujem da uz pomoc jednog od njih mozes na drugom telefonu instalirati app.
pogledaj u google postavkama za 2-step, trebalo bi negdje da imas te kodove ako ih vec nisi zapisao ili isprintao.

Taurus: na taj nacin ce odraditi samo vracanke googleta,ne i ostalih (btc-e, cointoron,vircurex i sta vec ima). Mico ma samo backup autentikatora (mozes ga sacuvati i na dropbox recimo) i posle na drugi tel opet install titanium i restore taj fajl.

Ok, thx,probacu. Jel mogu da imam 2 autentifikatora u isto vreme na 2 razlicita telefona, da li ce davati iste codove?

Najlakse ti je da iskljucis 2f pa da ponovo omogucis i da skeniras qr kod novim telefonom.

Jel vam radi bitstamp? Uopste mi ne otvara stranu.

EDIT: Na dva SBB internetu nece da otvori stranu. Probano preko Chrome-a, FF, proksija, na dva kompjutera. Na telefonu mogu radi.

EDIT2: Sad radi. Ovo mi se desilo i pre dva dana. Koji mu je?

Poslednja izmena:
to nisam znao. super da si mi rekao. upravo sam napravio backup sa Titaniumom.

Posto je jako dosadno poslednjih dana, malo sam racunao paritete od pre godinu dana i danas i najezio sam se! Ovo postaje mission impossible. Pre godinu dana, dan vise-manje, diff za BTC je bio 7.673 miliona a za LTC 206. Cena hardwarea za 1BTC dnevno (kopanjem BTC-a) je bila oko 10K eur (gpu), a za kopanje 1 BTC preko LTC-a je bila oko 5800EUR. Racunao sam rigove 7950. Jedan BTC je tog dana vredeo oko 150 dolara a bilo je potrebno oko 50 LTC-a za 1BTC (ltc/btc=0.02). A danas...drzite se sada. Za 1 BTC dnevno potrebno je 12.2THs ili u najjeftinijoj Asic varijanti oko 26500 eur sa napajanjima. Kroz LTC jos gore, potreban je rudnik od 250Mhs ili 80 rigova sa po 4xr280X sto bi bilo oko 133000 eur! Da ne pominjem potrosnju struje...pre godinu dana BTC setup je bio oko 6KW snage, LTC oko 4KW, dok je danasnja snaga Asic rudnika za BTC oko 23KW a LTC oko 80KW!!! Neverovatno!

Poslednja izmena:
obezvredjuje se rudarski posao. obicni korisnici nisu konkuretni, niti ce biti.

mislim da to nije slucajno. mislim da ce ih definitivno iz posla izbaciti povecanje btc blokova.

samo da se pametno iskopani novcici uloze.

btw cena je pre godinu dana bila 150, sad je 450. to je 3 puta vise. otprilike koliko je i vise novca potrebno danas za masine.

Poslednja izmena:
obezvredjuje se rudarski posao. obicni korisnici nisu konkuretni, niti ce biti.

mislim da to nije slucajno. mislim da ce ih definitivno iz posla izbaciti povecanje btc blokova.

samo da se pametno iskopani novcici uloze.

btw cena je pre godinu dana bila 150, sad je 450. to je 3 puta vise. otprilike koliko je i vise novca potrebno danas za masine.

Cena uredjaja mozda, ali trosak proizvodnje danas je mnooogo veci, kroz amortizaciju veceg broja masina i kroz ogromnu potrosnju struje.

To znaci samo jednu stvar: cena mora gore da ide.

To je ono cemu se nadamo, ali to uopste ne mora biti tako. Da bi cena isla gore, mora se verovati da to sto se kupuje vredi necemu. A koliko kosta da se to nesto napravi nema ama bas nikakve veze sa zivotom. To je bila Marxova teorija da cena rada odredjuje cenu proizvoda, ali kapitalizam ga je demantovao i pokazao da rad iste tezine i trajanja ne mora imati jednaku vrednost kroz konacni proizvod.

A kako pametno uloziti novcice?

Cena uredjaja mozda, ali trosak proizvodnje danas je mnooogo veci, kroz amortizaciju veceg broja masina i kroz ogromnu potrosnju struje.

da, ali za to je kriv bitcoin, i litecoin. i cena. bitcoin i litecoin su vrlo neefikasni, pricao sam o tome. premali broj transakcija po sekundi, i previse energije za odrzavanje mreze.

preveliki nivo sigurnosti za premali broj korisnika.

da bi ovo opstalo, ovo mora da se uzdigne na visi nivo, i da bitcoin udje u legalne tokove, a da potom velike institucije pocnu da ga koriste za svoje potrebe. tada ce uci i taj institucionalni novac sa wall street-a o kojem svi mastaju.

dakle, neki prirodni sled bi bio>

legalizacija
povecanje blokova na 10 MB ili vise
institualizacija
profit!

:)

ako ovim tempom diff nastavi da raste, a nesto od ovoga nabrojanog se ne desi - ćao.

sad se i cena lomi. mislim da to nije slučajno! mislim da možda još jednom padne na neki minimum i to će isto biti jedan test za bitcoin. meni je indikativno što smo ovoliko vremena proveli u 400 zoni. podseća me na 130 $ pre par meseci. ali ne mora da znači. ako se skok ne desi uskoro - opet je sve ovo ćao.

a skok će se desiti samo ako neko bude u ovome video potencijal. neko sa kešom, dakle, neke institucije.

Poslednja izmena:
da, ali za to je kriv bitcoin, i litecoin. i cena. vrlo su neefikasni, pricao sam o tome. premali broj transakcija po sekundi, i previse energije za odrzavanje mreze.

preveliki nivo sigurnosti za premali broj korisnika.

da bi ovo opstalo, ovo mora da se uzdigne na veci nivo, i da bitcoin udje u legalne tokove, a da potom velike institucije pocnu da ga koriste za svoje potrebe. tada ce uci i taj institucionalni novac sa wall street-a o kojem svi mastaju.

dakle, neki prirodni sled bi bio>

legalizacija
povecanje blokova na 10 MB ili vise
institualizacija
profit!

:)

ako ovim tempom diff nastavi da raste, a nesto od ovoga nabrojanog se ne desi - ćao.

sad se i cena lomi. mislim da to nije slučajno! mislim da možda još jednom padne na neki minimum, ali je indikativno što smo ovoliko vremena proveli u 400 zoni. sad se pravi račun.

Za evoluciju se slazem 100%. Ako ga istitucije budu gledale kao sto gledaju na zlato, nece ga bas trositi nego bi moglo merilo stabilnosti neke ekonomije biti potpora u BTC i zlatu :). Lepo oporezuju svima u BTC-u, ne u lokalnim valutama, i to vrlo jednostavno, kroz svaku transakciju odvale odredjeni fee, posto ce tesko ustanoviti ko koliko ima.

Diff raste zato sto ljudi jos uvek veruju da je u rudarenju zarada. A ona je objektivno sve mrsavija i mrsavija, hype te tera da povecavas rudnik, a realno ti izbija sve vise novcica iz steka. A cena je zaista predugo na ovom nivou, i bice tu jos par dana, a onda Kinez nece objaviti nista, mislim da nece ni pomenuti kriptose:) Nadam se da sam u pravu. Jer ako jesam, usledice panic buy, ne znam samo dokle. U protivnom panic sell...

Poslednja izmena:
Diff raste zato sto ljudi jos uvek veruju da je u rudarenju zarada. A ona je objektivno sve mrsavija i mrsavija, hype te tera da povecavas rudnik, a realno ti izbija sve vise novcica iz steka. A cena je zaista predugo na ovom nivou, i bice tu jos par dana, a onda Kinez nece objaviti nista, mislim da nece ni pomenuti kriptose:) Nadam se da sam u pravu.

ljudi slabije, osim nas luldaka i zaludjenika. :) ovoliko petahashova moze da dodaje na mrezu samo neko ko je sam razvio svoj čip, i koga energija kosta veoma malo. sto dovodi do dalje centralizacije, ukrupnjavanja, a centralizacija nas neminovno dovodi opet do države, tj. do deal-a sa centralnim autoritetom/državom koji mislim da se upravo sad i dešava.

ukoliko tamo budu imali sluha za ovo - rakete, vozići i sve što ide sa tim. ukoliko ne - ćao.

ne vidim kako drugačije ovo može da opstane, iako mnogi pričaju/maštaju/sanjaju kako će se sve to desiti samo od sebe. sad će ogromne pare same da ulete u btc - neće. zašto bi ijedna ozbiljna firma ulagala pare u nešto što nije zakonski regulisano?

jedino u dealu sa državom. tako da je kako god ga okreneš neophodno da se kinezi izjasne, i da se krene onda nekud.

Poslednja izmena:
ljudi slabije, osim nas luldaka i zaludjenika. :) ovoliko petahashova moze da dodaje na mrezu samo neko ko je sam razvio svoj čip, i koga energija kosta veoma malo. sto dovodi do dalje centralizacije, ukrupnjavanja, a centralizacija nas neminovno dovodi opet do države, tj. do deal-a sa centralnim autoritetom/državom koji mislim da se upravo sad i dešava.

ukoliko tamo budu imali sluha za ovo - rakete, vozići i sve što ide sa tim. ukoliko ne - ćao.

ne vidim kako drugačije ovo može da opstane, iako mnogi pričaju/maštaju/sanjaju kako će se sve to desiti samo od sebe. sad će ogromne pare same da ulete u btc - neće. zašto bi ijedna ozbiljna firma ulagala pare u nešto što nije zakonski regulisano?

jedino u dealu sa državom. tako da je kako god ga okreneš neophodno da se kinezi izjasne, i da se krene onda nekud.

Ja se nadam da oni sto "centralizuju" znaju sta rade, odnosno da ne ulecu sa milionima bez da im je "pticica" nesto sapnula...

Regulisace se zakonski, treba vremena da se to desi. Najlakse je da pare utrce jer para ima. Ne mi ali imaju ljudi, imaju banke i svi ce zeleti deo kolaca.

Regulisace se zakonski, treba vremena da se to desi. Najlakse je da pare utrce jer para ima. Ne mi ali imaju ljudi, imaju banke i svi ce zeleti deo kolaca.

Ti bi izgleda bas voleo da Srbija to regulise a nase banke izgleda samo cekaju da ulete u posao sa virtulnim valutama. Vec sam pisao o tome kako je Rusija zabranila Litecoin kao i da je placanje bilo cime osim dinarima u Srbiji jedno vreme bilo zabranjeno. Mislim da takvi kao ti nisu ni svesni kakve su *****ske zakone sposobni da donesu nasi politicari.

Poslednja izmena:
U regulaciji lezi buducnost. Sve ostalo nas vodi 'to the ground' :D

Nasa drzava je operisana od svega novog i o njoj i ne pricam. Zakoni su posebna prica. Voleo bi da druge drzave zakonski regulisu kriptovalute (citaj: usa, rusija, kina itd.)
Zakonske regulative znace 100% legalan posao i velike investitore u slucaju da vide zaradu u tom poslu a videce ih sigurno. O tome ja pricam. U krajnjem slucaju ako ce to dici cenu 2-3 ili nekoliko puta, sto i da drzava ne uleti i lupi porez. Nece mi se to sigurno svideti ako ako bacimo na papir... Aj iskreno, sta je bolje?

Vazna je USA i EU, kinezi i rusi ce na crno da operisu, njihove drzave su ionako sprdacina teska...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno