Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ispadoshe g*vna, moglo je to lepo tiho da se zavrsi/ispravi, a ne ovako da ima ovakav uticaj na cenu, trziste ;).

A) digli prasinu da se nakupuju jeftinih novcica
B) pale na neko egzoticno mesto pa kupuju vreme

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi

Ovako imam jedan problem:

Planiram da u skorijoj buducnosti (mozda vec za dve tri nedelje, a mozda za par meseci sve zavisi od toga kojom opcijom budem isao) Dakle ideja je da pocnem prodavati 50% novcica (LTC-a) koje iskopam (drugu polovinu cu cuvati verovatno).

E sada imam sedeci problem. Preko inteze nisam u mogucnosti da to radim i prostog razloga sto ne zivim u Srbiji (trenutno sam stacioniran u Zagrebu ).

Tako da mi ostaje sledece

1. Da li neko ima neku ideju kakav to racun moram otvoriti u banci da bi mogao da primam pare iz LTC menjacnica (ja sam totalni ****** za bankarstvo / internet bankarstvo itd )...

2. Da jednsotavno otvorim paypal (u hrvatskoj se moze otvoriti paypal na koji mozess primati novac )pa da prodjaem nekome sa foruma ako ima ljudi koji su voljni da kupuju na taj nacim sto ja njima novcice a oni meni posalju paypall-om kinutu...

Zamolio bi vas za eventualne savete i ako ima ljudi koji su zainteresovani za opciju broj 2 neka se jave na private ...

Poslednja izmena:
Kao sto sam vec i spominjao malo ranije, ako neko zna ko je Karpeles i sta je radio ranije, nece vas nista zacuditi, upravo su oni najveci *****ari , pilicari i lopovi.

Otvoris devizni racun, dobijas IBAN i SWIFT. Odes na Bitstamp, otvoris nalog i verifikujes ga. Kad prodje verifikacij, prodas tamo coine, i povuces pare na svoj racun. prosto.

Jos u Hrvatskoj radi SEPA, milina jedna. ;)

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi

Ovako imam jedan problem:

Planiram da u skorijoj buducnosti (mozda vec za dve tri nedelje, a mozda za par meseci sve zavisi od toga kojom opcijom budem isao) Dakle ideja je da pocnem prodavati 50% novcica (LTC-a) koje iskopam (drugu polovinu cu cuvati verovatno).

E sada imam sedeci problem. Preko inteze nisam u mogucnosti da to radim i prostog razloga sto ne zivim u Srbiji (trenutno sam stacioniran u Zagrebu ).

Tako da mi ostaje sledece

1. Da li neko ima neku ideju kakav to racun moram otvoriti u banci da bi mogao da primam pare iz LTC menjacnica (ja sam totalni ****** za bankarstvo / internet bankarstvo itd )...

2. Da jednsotavno otvorim paypal (u hrvatskoj se moze otvoriti paypal na koji mozess primati novac )pa da prodjaem nekome sa foruma ako ima ljudi koji su voljni da kupuju na taj nacim sto janjima novcice a oni meni posalju paypall-m kinutu.

Zamolio bi vas za eventualne savete i ako ima ljudi koji su zainteresovani za opciju broj 2 neka se jave na private ...
lakse nadji nekog tu koji kupuje ..ja sam samo jednom podigao preko banke..sve ostalo sam prodao drugima

Mnogo uzimaju po forumima 6-7% i racunaju dolar 83 (jos 2-3 posto).
Jes da dobijes pare odmah ali ko vuce vise para neisplati se.

Jako jadno od strane Goxa. Oni da mogu srusili bi ceo sistem samo da prikriju svoje mutne radnje. Srecom pa ne mogu. Posledice ce se osecati jos nedeljama ili mozda cak mesecima ali uopste ne treba sumnjati da ce kriptovalute opstati i prosperirati. Menjacnice i poolovi su i ranije nestajali bez traga sa sve koinima i lovom, btc je najdirektnije dovodjen u vezu sa narko kartelima, otkrivane su pedo reference u blockchainu i sta jos sve ne, ali sistem je prezivljavao. Sve su ovo decije bolesti normalne za ranu fazu razvoja svih novih tehnologija.

Poslednja izmena:
Neko je prodao za 10 sekundi na BTCe 4000 bitcoina od 300-100$ ...sem ako nije neki ultra bogatas sad verovatno visi na nekom drvetu

Ne znam kakav ***** trebas biti da to uradis :)

Ovo je definitivno dokaz da su ljudi iz Gox-a nesposobni.
Developeri lepo kazu da ovo nije top 10 problem sa btc-om. I svi znaju za to i funkcionisu normalno samo gox ima problem. Ma dajte molim vas. Ovo je samo nacin da se napravi panika, da se kupe jeftini novcici. Zalosno je to sto rade ali verujem da se bogate na tome opasno. Steta sto ih nisu zatvorili skroz.
Nema veze, ne verujem da ce ovo da ostavi neke trajne posledice. Ja svakako ocekujem dalje pumpanje vremenom.

Developeri lepo kazu da ovo nije top 10 problem sa btc-om. I svi znaju za to i funkcionisu normalno samo gox ima problem. Ma dajte molim vas. Ovo je samo nacin da se napravi panika, da se kupe jeftini novcici. Zalosno je to sto rade ali verujem da se bogate na tome opasno. Steta sto ih nisu zatvorili skroz.
Nema veze, ne verujem da ce ovo da ostavi neke trajne posledice. Ja svakako ocekujem dalje pumpanje vremenom.

...pa da, sada rade ono sto nece moci kada btc udje u legalne tokove. Bas bih voleo tada da vidim, ako jos uvek budu postojali, da rade ovakve prevare i mesetare

Bitsamp: $640
Gox: $540.

:)

Sto se mene tice, oni mogu da zatvore ovog momenta. Za cenu se ne brinem ni malo.

Zasto mislis da su nesposobni? Oni rade tacno ono sto zele, a pricaju onako kako bi trebalo da bi svoje ciljeve ostvarili. To je postalo jasno jos proletos kada su pominjali novi trading engine, bese Midas? Tada im je bilo krivo ko zna sta za lag prilikom trgovanja, a videlo se kristalno jasno da se u infrastrukturu i/ili software ulaze daleko manje nego sto je potrebno. Zatim su pustali glasine kroz neodredjene izjave o implementaciji LTC-a. Posle toga je dosao stop isplatama u kesu, a kasnije i do velikog kasnjenja u transferu BTC-a. Sad je ovo tacka na i. Da je ova trgovina zakosnki regulisana, zbog ovakvih izjava bi popili takvu kaznu da bi se sve pusilo. Naravno, sve su ovo rani poceci nekog novog shvatanja novca/vrednosti koje je pred nama. Generalno treba se cuvati menjacnica koje imaju probleme u radu, mali volume, los support...to su kandidati za bezaniju, jer tim svojim odnosom prema korisnicima pokazuju da su tasna/masna firma koja kompletnu dobit sklanja bez ulaganja u unapredjenje poslovanja. Umiranje Gox-a ima posledice na cenu BTC-a i svih ostalih valuta, jer nesigurnost odbija ozbiljne ulagace, ali kad jednom umre bice mnogo bolje i lakse svima.

Ja neznam za vas, vi verujet teorijama zavere i dalje, ja svom LTC cuvam pa se kasnije vidimo ko je bio u pravu :p

Mislite da je vodjenje top 1 berze koja trguje valutom koja je svima na meti lako.... naravno da ima problema, naravno da Gox nema strucnjaka, mislite da Mark K. tek tako sme da zaposli koga god pozeli... i druge berze su imale slicne probleme ali posti su neznacajne problem je prosao da ga niko nije primetio, kad je u pitanju MtGox stvorila se panika, zakljucite zasto :)

Kako li im do sada za sve ove godine taj "fatalni" problem nije smetao da rade i mlate masne pare od provizija? Da li ih je taj isti tehnicki bug sprecavao da 6 ili koliko vec meseci unazad isplacuju ljudima kesh? Kako to da druge menjacnice nemaju problem, samo su Gox-u vezane ruke? Neverovatna gomila gluposti... i treba da crknu, jedino mi je zao ljudi koji ce mozda izgubiti sve sto imaju tamo.

Pa vec sam rekao bilo je problema ali sica, niko nije obratio paznju, ......., MtGox je pogresio sto o bug-u ranije nije mislio, ali realno i bitcoin zajednica je delimicno rasulo ko ce znati za sve bug-ve.....

Neko je ovaj propust iskoristio i napao Gox, zato su stopirane isplate BTC-a, digla se prasina manipulatora i cena je srusena, to je cela prica

U prevodu problem nije veliki i cena ce se jako brzo oporaviti

Pa vec sam rekao bilo je problema ali sica, niko nije obratio paznju, ......., MtGox je pogresio sto o bug-u ranije nije mislio, ali realno i bitcoin zajednica je delimicno rasulo ko ce znati za sve bug-ve.....

Neko je ovaj propust iskoristio i napao Gox, zato su stopirane isplate BTC-a, digla se prasina manipulatora i cena je srusena, to je cela prica

U prevodu problem nije veliki i cena ce se jako brzo oporaviti

Oh kako bi voleo da si u pravu Željane i da problem nije veliki... više nego ikad ! :)

Momci, još jednom, i neću više da mračim, razmislite o ovome: vrlo je lako moguće da će i ostale berze, menjačnice imati problema uskoro.. Volume BTC-e i Bitstampa zajedno je manji od Gox-ovog.. manje berze od Gox-a mogu da postanu preopterećene zahtevima za ovu ili onu isplatu i da proglase da imaju slične problema kao i Gox, il da nešto drugo izmisle.... ko ih sprečava u tome ?! ko je šta obrnuo, bolje nek se uštekari u Wallet dok ne prođe ovo njesra da ne bi prošao eventualno ko ja sa Gox-om..

dok ne dođu neke bolje vesti.. Ciao !

@igysa
Nece biti problema jer ako se BTC vrati anzad na menjacnicu, oni taj BTC nece vracat nalogodavcu dok ne rucno provere... mada verujem da se jako brzo moze i napisati software ili neko automatcko resenje, mozda neke berze vec imaju isto..

sta onda ovo znaci sto je Rusija zabranila btc, jel to znaci da ce btc-e prestati sa radom, jer je ruski?
ciji je stamp?

brate jel ti živiš u kini pa ti je zabranjen google? ajde molim te ukucaj samo "bitstamp" na google i reci mi šta ti piše kao prvi rezultat?

e nek si mi reko...

jesam lazy za ta istrazivanja, tj bole me oci od tolikog citanja, pa izbegavam da istrazujem, mada ovo jeste lako bilo naci, btc-e bugarski, a stamp slovenski...

btc-e je pod kiparskom jurisdikcijom, vlasnici su par rusa i bugar, e sad siguran sam da su u medjuvremenu uzeli i kiparsko drzavljanstvo, jedino je zvanicni jezik na btc-e ruski :) tako da dok se na kipru neko ne navrze na njih, sigurni su, ili bar dok gazde bivsi hakeri/karderi ne dignu sidro ;)

BTC-E @btcecom
Update bitcoin wallet. Temporarily deposits is not available.

Obavestenje od pre par minuta.

Vec par sati im bug-uju depoziti, ili ne prikazuje uopste ili prikazuje 0 ili prikaze 1-2 confirmations pa vrati na 0

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno