Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
naravno. a sto se tice bitcoin osnova - nista se tu nije promenilo. naprotiv, mreza je sve jača, ozbiljan novac ulazi, itd.

Vodite racuna da je BTC i kriptovalutni sistem NE REGULISAN i kao takav ne podleze svim zakonitostima trzista, tako da svi sistemi analize, rada i kretanja su cisto spekulisanje i prosto ne mozete ocekivati da ce sistem da prati ono sto je matematicki, teoretski i prakticno do sad utvrdjeno. Mora da vam je jasno da su mnogi manji i veci igraci sa iskustvom realnih, FX trzista u igri i sa mnogo vecom "kolicinom municije" u upravo racunaju na slicno "pametovanje" velikog broja ljudi zeljnih brze zarade. Nemojte se igrati sa vecom sumom od one koju ste spremni izgubiti, pogotovo sa bilo kojim online walletom.
Ponavljam ovo upozorenje, jer ako danas procitate vesti 5-6 drzava izdaje zvanicna upozorenja u vezi kripovaluta jer su prepoznali potencijal/opasnost sta god zelite da tumacite, a to se nece odraziti pozitivno na trend. Znaci mozete da ocekujete siguran znacajan pad srednjerocno, kratkorocno mozda i nagli rast.
I kao i u slicnim stvarima u zivotu, lepo je uci, zabavljati se , ali treba znati kad izvaditi/izaci! :)

@MarkoNS
Sve vise ljudi veruje u crypto valute, stoji to sve sto si rekao, ali.....

Sve stoji, ovde vaze samo uopstena pravila ponasanja ucesnika na berzi, ostalo je sve "moze biti a i ne mora da znaci"...veze ovo nema sa normalnom berzom, forex-om i sl.
Ide vikend, nece biti svezeg cash-a (za "civile" koji bi da se igraju/ulazu/...), opet je na nivou na kom je bio prethodnih dana (nije drasticno skocio ili nastavio rast), moze i gore i dole, za razliku od juce-prekjuce (trend) deluje kao da ce gore mada dovoljno neko da krene dump i ode u qrac...

Uz ove varijacije +/- 4-5% se zaista ne isplati igrati vecom sumom, posto je isplativo kao forex, a spram forex-a je divlji zapad

Poslednja izmena:
Ja sam u jedno siguran a to da ce 2014 biti godina BTC/LTC-a, pre svega mislim na boom implementacije crypt valuta, ulazak vecih ulagaca sa wall street-a, itd...

Pucanje jedino kad ulaganja stanu i kad se/ako pokaze da je koriscenje BTC slabo.. sto za sad ni ne razmisljam, jer se jos nisu desile glavne stvari

Ja sam u jedno siguran a to da ce 2014 biti godina BTC/LTC-a, pre svega mislim na boom implementacije crypt valuta, ulazak vecih ulagaca sa wall street-a, itd...

Pucanje jedino kad ulaganja stanu i kad se/ako pokaze da je koriscenje BTC slabo.. sto za sad ni ne razmisljam, jer se jos nisu desile glavne stvari

Pucanje nije predvidiva stvar, iz sopstvenog iskustva a to je >13 godina e-placanja , i iskustva sa svim do sad poznatim e-valutama, prosao sam kroz sve uspone i padove e-golda, LR-a, 10-aprilsko pucanje BTCa (koje sam predvideo iz nekog sporednog razloga) i povukao se na 240$ :). 2014. ce sigurno biti zapamcena po BTC i derivatima a u kom smislu videcemo svi. Ono sto treba da znate je da regulatori/drzave i oni kojima je kripto sistem stao na zulj ne sede mirno i posmatraju kako im se polako urusava poslovni model ;) a taj faktor ne vidite na tikerima, grafikonima i nece se pojaviti u vestima do poslednjeg momenta.

Znaci samo napred, sve je super, ali oprezno.

mrzi me da kacim sad neke long term grafikone, ali oba mi pokazuju mogucu raketu. :D

videcemo kako ce se stvari odvijati u narednih par dana, ali sada dajem vece sanse onoj prici da ce cena uskoro biti preko 1000 $ (bitstamp). stavise, ako prodje 1000 $, lako dostici ce all-time-high vrednost.

a posle...ko zna...

I naravno, ode sve u kontru. :D

btc-e.png

Pa naravno, rizik postoji, sa zad holder-u su pokazali da im nisu klimave ruke na ~1000$, bilo je ogrmnih dumpova prosle nedelje i nisu uspeli da stvre paniku, to je sto se tice korisnika...

Ameri su jasno rekli i ne samo oni vec CIA, Fincat, itd.. da nemaju nist protiv crypto valuta i da jedino rade kontrolu ilegalne upotrebe, sto je i normalno... nepoznanica su prokleti bankari kao i onaj MONSTRUM J.P Morgan, takve treba za primer spaliti na nekom trgu...

Takodje mislim da je javnost pocela itekako da mrzi banke, znam da ce biti vatre ali nadam se da ce razum da prevagne i skonta da je decentralizovana valuta ITEKAKO potrebna, bas zbog mutanata koji su se osilili u finansijskom sektoru

Ili to ili da za 5-6 godina izbije revolucija i da ti vise negde po trgovima (sto su odavno zasluzili)

Poslednja izmena:
Mene najvise brine ovo sto pise u Bitstampovom Terms of Use

Financial Regulation
Our business model, and our Service, consists of facilitating the buying, selling and trading of Bitcoins and their use to purchase goods in an unregulated, international open payment system. The Services we provide are currently unregulated within the UK.

If We are unable to perform the Services outlined in the Terms of Use due to factors beyond our control including but not limited to an event of Force Majeure, change of law or change in sanctions policy we will not have any liability to You with respect to the Services provided under this agreement and for a time period coincident with the event.

Ako ja dobro ovo razumem u nekom trenutku gde bi UK rekla da menjanje BTC-a nije dozvoljeno moze klepiti sve pare koje zatekne na racunu bitstampa i nikom nista ?

Zna li neko jel moze sa WDC pool na Cryptsy, pa na njemu mjenjam za LTC/BTC pa onda na BTC-E? Tu mi je samo bitno da imam withdrawal addresses i onda ce moci sa Cryptsy na BTC-e, jel tako?

Poslednja izmena:
...

Ako ja dobro ovo razumem u nekom trenutku gde bi UK rekla da menjanje BTC-a nije dozvoljeno moze klepiti sve pare koje zatekne na racunu bitstampa i nikom nista ?
Recimo to :) Ili seizovanje svih domena poznatih menjacnica kad neko proceni i stavi van zakona fiat-crypto zamenu, kao sto se desilo sa LRom, pa vi medjusobno menjajte nakon toga btc za sta god budete mogli ;)

I naravno, ode sve u kontru. :D

dobra cena za kupovinu!

ja tim trzavicama ništa ne verujem, a pogotovo toj poslednjoj ne verujem.

na 859 sam uzeo još 2 BTC-a. :D

uvek se drzim svog nekog plana i razmisljanja.

Poslednja izmena:
BTC je dobio zeleno svetlo, sto se mene tice tu bolest je prelezao.... nemci su ga priznali, ameri su dali zeleno svetlo, kina "cuti", rusija je definitno OK sa BTC-om tako da....

^^Dobra kupovina kratkorocno, srednjerocno ili dugorocno? Ja sam uzeo na 845 na BTC-e (jos pre 3h) ali se nesto premisljam...

Poslednja izmena:
^^Dobra kupovina kratkorocno, srednjerocno ili dugorocno? Ja sam uzeo na 845 na BTC-e (jos pre 3h) ali se nesto premisljam...

ja cekam onu raketu koju sam spominjao. meni sve govori da se priprema teren za to. koliko ce joj trebati - ne znam. mozda sledece nedelje - a mozda pred bozic, to ti niko ne moze sa sigurnoscu reci.

nemoj da si nervozan, to te nigde nece odvesti. odredi minimum ispod kojeg neces ici, i maksimum do kojeg ces ici - i drzi se toga. neces valjda na svaku trzavicu nekog pacera da prodajes/kupujes? :)

Poslednja izmena:
Uskocio i ja :)...

Dace bog :D Zarobio sam 1BTC u FTC pre dve nedelje, valjda cu da ga dupliram...

Prilozi

• ftc.jpg
    ftc.jpg
    389.7 KB · Pregleda: 132
To je mac sa dve ostrice, ako krenu da ga jedu pa povuce i onda krene dole povuci ce sve ostale altove na dole

ovo sam postovao pre neke stranice....

1234.jpg

to je nedeljni grafikon, doduse sa bitstampa, gde se vidi simetrican trougao.

kada se ta zona zumira na mtgox-u, vidi se jasno da je tu negde na 920 $ gornja granica tog trougla.

123456.jpg

i na mtgox-u, bas na 920 $, stoji jedna lepa ponuda od 1000 novčića, i to nije slučajno: to je postavio tu veliki igrač, koji je uputio poziv drugim velikim igračima, ili tržištu - nebitno.

ako taj zid bude pojeden, to će biti jasan signal svima za raketu!

Poslednja izmena:
Pojedeno ~400 btc-a na 899, a sad na 920 da se vidi...

Poslednja izmena:
bogami, neko je taj poziv shvatio ozbiljno.

:D

nom nom nom

odo da spavam, neće to skoro.

poz

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno