Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako ti ne treba novac hitno onda mozes da koristis njegove usluge, a ako ti je hitno onda na bitstamp, i ne bih slao neke vece sume, samo po manje.
isplate kasne, a licno nalazenje vesto izbegava (hteo sam da kupim/prodam vecu sumu LR-a, i kazem docicu licno a on te sad sam ovde, za 2h bicu tamo, pa odmah posle toga idem ovamo, pa se vracam tamo, tipa za 5 sati izmenja covek 10 lokacija, onda sam mu rekao hvala dovidjenja), tako da njegove usluge nisam koristio, ali vise informacija mozete naci na onlajneri-ma
 
Poslednja izmena:
A ako si lenj i imas 50e viska onda evo linka pa kupis trading bot-a :D

Zanimljivo rešenje... Samo da program radi automatski ono što bi ja uradio na malo veće promene kursa. Ako dobro radi analizu ponude i potražnje, i ako imaš dosta coina, ovo se isplati. Lenj sam, priznajem, hehe.
 
Treba biti realan. Cak je i povracaj ulozenih sredstava za 12 meseci nenormalno dobar.

U svetu se i stopa povracaja ulozenih sredstava od 10-ak procenata godisnje smatra prilicno dobrom.
 
Treba biti realan. Cak je i povracaj ulozenih sredstava za 12 meseci nenormalno dobar.

U svetu se i stopa povracaja ulozenih sredstava od 10-ak procenata godisnje smatra prilicno dobrom.

Malko ti tu gresis, ali OK. To se smatra na sigurnim stabilnim poslovima, ovo sutra moze sve da pukne TRAJNo i da sutra u Srbiji imas 300 komada 7970 i 1000 komada 7950 na prodaju. Tada ce vredeti koliko i tepsija ribe.
 
Mirise mi na novu temu: "Sta cete uraditi sa svojim karticama posle raspada BTC" :d

Ja cu svoje da poklonim drugarima za rodjendane :smoke: Kontam da ne mogu da dobijem neku preteranu lovu za njih a oni ce se bar naigrati...
 
Pa dobro, valjda deset ili čak par desetina puta veća isplativost opravdava taj rizik.
 
Zanimljivo rešenje... Samo da program radi automatski ono što bi ja uradio na malo veće promene kursa. Ako dobro radi analizu ponude i potražnje, i ako imaš dosta coina, ovo se isplati. Lenj sam, priznajem, hehe.

I ja sam :D hteo sam prvo da programiram ali za 50e bolje da ga odmah kupim, i uzecu verovatno pa kad to bude javljam kako radi :)
 
Treba biti realan. Cak je i povracaj ulozenih sredstava za 12 meseci nenormalno dobar.

U svetu se i stopa povracaja ulozenih sredstava od 10-ak procenata godisnje smatra prilicno dobrom.
Zaboravljaš da je period amortizacije grafičkih kartica oko 3 godine (kolika im je garancija - servisiranja ako vrisne nešto osim ventilatora nema). Dakle sve treba računati kao da će kartice da crknu posle 3 godine.
 
Samo da javim i cisto informisem one koji nemaju nijedan racun na sebe, a moraju da verifikuju na MTGox-u racun, da moze i bilo koji papir sa online kupovinom, na koji se podaci slazu sa Vasim licnim podacima. Upravo sam na taj nacin verifikovao racun na gox-u.
 
da uradim printscreen online racuna pa da ima saljem kao .jpg?
 
Ne. Uslikaj papir sa racunom i to posalji. Imas sigurno neku online kupovinu(racunarsku komponentu). Racun ne sme biti stariji od 6 meseci!
 
ja sam skenirao uplatnicu za internet, poslao kao *.jpg i proslo je
 
istampao sam emmi predracun gde mi se vidi adresa, potpisao se pa to skenirao i poslao im, sad cu da vidim hoce li proci
 
Meni je proslo, samo sto sam imao racun(ista firma) i to slikao i poslao. Na racunu imas odstampano sve i ima pecat :D
 
I ja sam :D hteo sam prvo da programiram ali za 50e bolje da ga odmah kupim, i uzecu verovatno pa kad to bude javljam kako radi :)

pnjaf - ne kupuj, prost im je bot, i samo je vezan za btc-e.com... što nije dobro, tamo ih izgleda ima puno sa botovima, mali su skokovi i odmah reaguju, vidi se da nije kao na mtgoxu. analizirao sam, probao sledeći sistem:
- kada ima puno koji nude novčiće, i to veće količine, a potražnja sitna - prodaješ obavezno - sledi pad; staviš svoj bid na par centi ispod ponude nekog velikog broja novčića, prolaziš uglavnom, ako ne opet spustiš ako se neko sa većom količinom podvuče, i to par centi, kupiće neko;
- kada ima puno koji bi da kupe, a manje nude, tj nude manje količine na prodaju, cena ide gore, kupuješ, opet par centi iznad ponude nekog sa velikim brojem novčića, prođeš ako ne opet digneš iznad ponude par centi; ;)

Danas sam napravio na 4-5 transakcija oko 3-4% razlike, na sitno, odbijeno 0.6% ide mtgoxu. Nadam se da će ovo nekom pomoći da isto uradi. :)

Bot gleda ponudu i potražnju i meri to nekim odnosom i prodaje ili kupuje, ali je prost što i sam autor kaže. Ono što bi trebao da uradi je da stavi da je trgovina na par centi iznad/ispod ponude velikog broja novčića, preko kojeg misliš da neće proći vrednost, jer će vrednost prevagnuti na stranu gde je manja ponuda.
Još se učim da čitam grafike na http://bitcoinity.org/markets/mtgox/USD i sličnim sajtovima, mnogo su mi zeleni i crveni "stubovi" konfuzni na donjem grafiku, više gledam ponudu na zelenoj i crvenoj liniji na donjem grafiku. Zeleni stubovi - rast, crveni stubovi - pad. Uf glava me zabole :wall:
Ne svidja mi se ova kocka... gledam da je sigurna. :trust:
 
Ja koliko znam to za 50e je najosnovnija verzija bota. Ako se secam dobro 230e ili 270e kosta full paket.
Ne gledaj grafikone jer ti nista posebno ne govore. Otvori bitcoin.clarkmoody.com i posmatraj cifre. Na osnovu njih ces najbolje moci da procenis jel ide gore ili dole i sl. Naravno, jedna ponuda s druge strane moze da znaci totalno suprotnu situaciju i to se moze desiti u sekundi. Bitno je da znas da "citas berzu". Posmatraj par dana kad imas vremena, primetices svasta.
Dok sam bio na bolovanju gomilu fora sam provalio dok sam blejao tu. Ako te bas zanima to samo udri ali budi spreman i na varijantu da ces puci u trgovini.
Kreni oprezno, sa malom kolicinom i trguj samo njome. Racunaj na 1.2% gubitka u svakoj trgovini. Za koji dan ces u delicu sekunde racunati koliko mozes da prodas btc i koja cena treba maksimalna da bude da bi ostao na nuli i da juris nizu da kupujes. Posle nekog vremena postane rutina, samo je pitanje koliko vremena imas.
 
Da ne gušim temu o BTC-u pitaću ovde.

U razgovoru sa banka Intesom su mi rekli sledeće: Mogu da povlačim $ na svoj devizni račun iako mi je on trenutno vezan za €. Rekli su mi da ako "legnu" $ na račun otvara se automatski nova partija na tom računu, u $ naravno, i mogu sa istog da podignem $. Banka ne vrši nikakve konverzije sem u slučaju ako im posrednička banka ne pošalje neke druge apoene.

Moje pitanje zapravo glasi: Da li je neko povlačio $ sa Bitstampa direktno na svoj devizni račun? Ne bih da plaćam konverziju $ u € na Bitstampu ako baš ne moram. :)
 
Ja sam povlacio ranije dolare u intesu ali nikada nisu imali da mi isplate nego sam menjao u dinare pa podizao. Cak mislim da su mi rekli da dolare uopste ne isplaćuju. Najmanje gubis kad konvertujes na bitstampu jer tu dobijaš pravi kurs bez nekih dodatnih provizija. Bar tako je meni stiglo.
 
To me i buni jer sam ranije povlačio u € (sa MB-a recimo) baš zbog toga. Da mi nije bankin support sve ono izdeklamovao ne bih ni pitao ovde. Izričito sam naglasio da mi potvrdi ove informacije ponovo na šta je službenica rekla: "100% je ovako kako je i prvi put rekla".
 
Legnu tebi dolari ali pitaj jos jednom u ekspozituri hoce ti isplatiti dolare. Ja sam hteo da imam dolare u papiru ali nisu hteli da mi isplate.
 
Nije da nece,nego nemaju na stanju.Dan ranije mora da se najavi podizanje novca kako bi se on narucio iz centralnog trezora.
 
Legnu tebi dolari ali pitaj jos jednom u ekspozituri hoce ti isplatiti dolare. Ja sam hteo da imam dolare u papiru ali nisu hteli da mi isplate.

Pitao sam sestru (ona je bankar ali u Hypo Alpe banci :)) i kaže da je to što mi je support Intese rekao 100% tačno. Da li treba da se najavi podizanje ne znam, to mi nije toliko bitno, ali rekla mi je da i oni imaju istu tu opciju i da ne brinem ništa.

Da napomenem i ovo, ja ima devizni račun koji nije vezan za nijedan drugi račun i za koji se ne izdaje kreditna niti bilo koja druga kartica. Oni to zovu "račun po viđenju" jer moraš da ideš u banku da bi podigao novac sa njega.
 
Pa i meni je logično da mozes podici dolare, mozda je ove u ekspozituri mrzilo da se mlate.
Javi sta si uradio.
 
Sale KG je napisao(la):
Ne bih da plaćam konverziju $ u € na Bitstampu ako baš ne moram. :)
Nemoj da brines uopste za konverziju jer im je sjajan kurs. Bez zezanja. Bolje da ti odmah prebace u eure tamo nego da rizikujes da ti nasi banditi rade konverziju 2x po gorem kursu ;)
Ja sam na googlu proverio koliko imam eura (u dolarima) i posle konverzije imao sam pola eura vise cak.
 
U pravu si, sitna je to razlika (za sumu koju ja želim da pošaljem) ali kad se naplaćaš kojekavih fee-eva za razne konverzije i slanje bilo BTC-a, bilo novca, to se nakupi.

Čekam da mi "legne" BTC na Bitstamp pa ću najverovatnije sutra to da odradim (na MtGox-u sam to radi noću i ispalo je za malo naopako pa ne bih da malerišem opet - sujeveran sam po malo :D).

Najviše u svemu zeza međubanka. Ovi u Intesi kažu zavisi s kojom valutom barata određena međubanka, pa može da se desi da pošalješ $, međubanka to konveruje u €, pa ti Intesa to ponovo konvertuje u $ jer si to tako zahtevao transakcijom i onda eto troškova. A može i kontra slučaj da te zadesi. :d

Mislim da ću ipak € da pošaljem jer su to drugi već isprobali. ;)
 
Poslednja izmena:
Imamo insajdera,drz'te ga! :D
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno