Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro, nije ovo strasno nista. Samo da konacno krenu da isplacuju novac bez kasnjenja i sve je ok.

jel moguće da od svih kopača sa Benča niko nije dobio pare sa Gox-a zadnjih 10 dana ?!
nadam se da samo nisu videli temu ;)

Ja sam verifikovao nalog čim sam se registrovao. Kao što reče Kurajber samo neka pošalju novac.

Moze samo malo pojasnjenje kako se to tacno verifikuje nalog?
I sta se desava sa BTC-e? Jel to pravilo i tu vazi? posto je moj nalog tamo, tj nemam na mtgoxu, prvenstveno zbog LTC-a

sad i meni radi, bili su resetovali jedan server pa su sve uplate/isplate bile u processing i tako stojale, sad radi ok

Moze samo malo pojasnjenje kako se to tacno verifikuje nalog?
I sta se desava sa BTC-e? Jel to pravilo i tu vazi? posto je moj nalog tamo, tj nemam na mtgoxu, prvenstveno zbog LTC-a

Ko je želeo, a sada koliko vidim i mora, mogao je da verifikuje nalog.

Potrebno je da se uslika jedan važeći dokument i da im se to pošalje. Na sajtu imaš sve to da odradiš.

Telefonom sam uslikao LK (još uvek mi je važeća stara - papirna), a onda su mi oni email-om tražili da uslikam i jedan račun (komunalije, telefon, ...) i da im to ponovo pošaljem. Čekalo se 10-ak dana za tu verifikaciju i time si dobijajo mogućnost da povećaš dnevni limit u slanju novca (meni to nije bilo potrebno pa sam ga ostavio na podrazumevanom).

Mene interesuje da li drzite pare na blockchainu (my wallet) ili na mt.gox-u? Kako da prebacim pare sa prvog na drugi? Na mt.goxu imam verifikovan nalog ali nemam racun iz banke, koja je opcija da dodam intezinu deviznu karticu na sajt? I kako da namestim da mi bitminter salje koine na mtgox a ne na wallet?!

Izvinite ako pitam vec prezvakano, ali ima gomila tema slicne tematike i svaka ima gomilu strana. Bilo bi lepo da neko napravi slikovni tutorijal. Hvala unapred svakom ko izdvoji vreme!

Poslednja izmena:
Ne prebacuju se pare, već BTC. (mada mu dođe isto, ako pričamo o nekoj vrednosti) Za sve ostalo, tu je prvi post.

Sta mislite da li ce padati vrednost btc-a jos? Sada kad su pocele isporuke asic-a verovatno ce vlasnici prodavati posto ih brze generisu da bi poceli da isplacuju ulozeno? Ili gresim

DGC ide gore, treba ispratiti.

11111.png

o_O

Poslednja izmena:
ali zato BTC ode dole, za pola sata 10€

Kako zakida ovaj Cryptsy. Maloprije sam ponistio kupovinu koina da bi promjenio cijenu i na stanje mi je vraceno manje BTC-a nego sto sam imao. Cifra je smijesna u pitanju je 0.00000008 BTC-a ali ne volim kad me neko zakida.

Da li neko može da prokomentariše, neko ko se bolje razume, da li su zaista ASIC-si počeli da rade, i da li su juče - danas upumpane velike količine BTC-a kroz dumping ljudi koji hoće što pre da dođu do para, odnosno da isplate investiciju za iste ? ili je neki drugi uzrok za pad Bitcoina ?
Kakva je neka prognoza oko ovoga, mislim ako ASIC zaista radi, da li to znači da će na neki duži rok sve više coina konstantno biti dumpovano na berzu i cena BTC može samo da pada, naravno još uz skok diff-a pride ? :(
onda otaje samo prelazak ponovo na LTC i script derivate za nas GPU minere..

voleo bi da neko napiše svoje mišljenje i da se prodiskutuje. naravno ovo nije trolbox ;)..

Po meni ima logike da vlasnici asic masina kojih ce biti sve vise prodaju svoje lako iskopane coine da bi sto pre dosli na nulu tj isplatili investiciju, jer kad do neceg lagano dolazis, kao vlasnici asica sada do btc-a, ni manja cena za 20-30$ ne znaci mnogo. To je jedan razlog + ostalo kao ponuda traznja i ostali razni faktori kao do sada ;). Svakako postaje zayebano, sledeci diff bar za 25 ide gore (sad je na + 23,46%)

Apsolutno nema logike da prodaju. Ni po ovoj ceni ni po vecoj. Tim coinima ce kupovati jos ASIC-a i zato im se ne isplati da prodaju, pogotovu ne sada kad je cena pala. Sad prodaje samo ko mora.

A zasto mislis da oni ne bi hteli da isplate uredjaje sto pre (mozda ne svi ali dobar deo) kao i GPU rudari? I onda si miran i kopas dalje lagano. Btw ja ne mislim da ce cena nesto mnogo da ode dole, samo sam zamislio da imam uredjaj koji kopa 4-5 btc-a na dan, mislim da me ne bi interesovalo toliko da li prodajem za 120 ili 80 da bih isplatio uredjaj u $. To vazi za one koji su u dolarima i platili kad su narucivali, ima i onih koji su hiljade $ dali i BFL-u a njihov asic jos nisu dobili, ali im je stigao Avalon ;). Enivej, nije bitno ovo moje filozofiranje, videcemo sta ce biti..

Ako svaki dan prodajes coine ne znaci da ces ga pre isplatiti. Pre ces ga isplatiti ako kopas ko lud i sacekas dobru cenu. Zato i kazem da to nema logike.
Mada sad obilato koriste ovu priliku za kopanje dok se ne promeni diff.
off/ Kako stvari stoje 20% ce nam ostati samo u mislima, oticice preko 25%. Upropastice nas diff skroz.

Kad je uzeo pare. Posle ce da kad iznjaka minere posalje onako polu izlupane, polu ispravne...

Ako se nastavi ovim tempom bez skoka cene ode sva zarada dojavola za metar dana.

A kinez taman iskopa koliko moze, podigne diff i posalje uredjaje kad skupi krem. Posle kazu neko ih sabotira namerno, baca i ostecuje uredjaje koje posalju. Jeeeeste, verovatno je skupljao i prasinu u uredjaju.

Nista ode i ovaj "posao" u 3LPM. Zadnji neka ugasi svetlo.

Tako i treba. Svi bi da uzmu ASIC i na brzinu zarade lovu a nisu racunali da i kinez isto misli. Pa nije niko budala da za "sitne" pare prodaje uredjaje sa kojima moze da zaradi milione. Dok ASIC stigne do svih koji su narucili kinez ce lijepo da uzme lovu i da se smjeska a do tada ce i diff da skoci pa ce ovi sa ASIC malo bolje zaradjivati nego sto zaradjuju sada sa grafikama.

BTW ode DGC gore a ja svoje rasprodao.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno