Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nasdaq to Launch Bitcoin Futures In Early-2019
As VanEck waits for an SEC decision, it’s plowing ahead to roll out bitcoin futures in the first quarter of 2019 through a partnership with Nasdaq — the world’s second-largest stock exchange.
Gabor Gurbacs said the companies will launch a number of bitcoin derivatives in early-2019, including a “regulated crypto 2.0 futures-type contract.”
Nasdaq has been working with the Commodity Futures Trading Commission (CFTC) to make sure it complies fully with any regulatory issues the country’s main swaps regulator has.

Nadam se da vam je jasno sta se desava . Zvanicne finansijske institucije odlazu legalizaciju bitcoina sve do momenta kad procene da vrednost njihovog novca datog u kupovinu kriptovaluta moze visestruko da se uveca .
Drugim recima sad su se sklonili sa strane i cekaju da vrednost kompletne kapitalizacije bude sto je moguce niza , Recimo 20 do 30 milijardi dolara . Ceo biznis sa kriptovalutama , provizijama i transakcijama vredi 20 do 30 mijijardi kako bi se onda godisnej zaradjivalo najmanje 1 miljarda na provizijama kod trgovina ili prebacivanja novca .

Tada ce neki veliki igraci koji u tom momentu vec poseduju recimo minimalno 50 % kriptonovcica legalizovati kripto , odobrice ETF i regularnu transakciju i regularne menjacnice bez sabotaze i naravno tada ce oni upravljati provizijama na transakcije kao i provizijama na trgovinu i tada ce sve biti ok .

Tog momenta je moguc vrtoglavi rast u periodu od recimo 5 godina na nekih 500 milijardi u kapitalizaciji kripto sveta a onda i u neogranicenoj daljoj kapitalizaciji kroz izdavanje krito pod kontolom centralnih banaka i u razmeri 1 na 1 udonosu na valute fiat :)

Do tada ce se nastaviti trend pada kripto valuta i bolje je da traje krace . Sad ko prodaje i zasto prodaje ja ne mogu da znam , ali sve dok 98% ljudi koji su ulozili u kripto i rudnike ne pukne novac ovih 2% mesetara ne moze da zaradi nenormalne novce

Inace 20 milijardi je sica da recimo neki od velikih igraca preuzme polovinu kripto novcica ( vodecih ) i da onda zapocne ozbiljnu finasijsku pricu i pumpanje istog .

Dakle totalna kapitalizacija 40 milijardi . Bitcoin 30 od toga . Vrednost bitcoina 1500 usa $ . I eto nekoga sa 20 milijardi uloga vlasnik 50 % glavnih valuta :)

Da, moglo bi tako, kada bi ti btc-i stajali na rafu prodavnice.. kada počnu da ulaze milijarde, cena kreće gore i na svaku milijardu se pojavi još koja pride.

Džabaka
3888736f59a835b7839a717378e78c38.jpg

Gde sad prodaje kad je najlepše? :)

Da se sjurimo do Skoplja časkom?! [emoji6]

Moze, nas jedno 5-6, damo cariniku 200 evra da ne gleda u gepek i cao zdravo :)

Prodace ih..i to sve odjednom :d:d:d

Ih kako ce to da se nudi bukvalno za tepsiju ribe za par meseci, samo polako :,,:

Ovo cak nisu rigovi sa 6 kartica, nego sa 4-5. Na KP ima jos komicnijih ponuda, 2k evra za rig od 6 kartica. Ljudi ostali zaglavljeni u vremenu i prostoru izmedju januara i februara

Ima i onih sto hoce da otkupe rigove za cenu 5 meseci zarade minus trosak struje.

Znaci das mu rig i jos mu dodas :(

Bila je priča da kupiš RIG, on se isplati za mesec dana, a sve ostalo je zarada :D Naši drugari iz Win Win a su bili malo kreativniji :-devil-:

Nasi crnogorci su bili kreativniji (cini mi se Tehnomax), prodavali su rigove, a na reklami je pisalo - prodajemo crnogorski san, nista ne radis, a zaradjujes novac. :D
Samo ne mogu da nadjem tu sliku...

Gde je oglas? Fejs, KP?

Edit: tek sad vidim da su nagrdno skupi rigovi, mislio sam da su sa 6 kartica ono vecina sa 4 a neki sa 5. Ja placam 6 x AMD (400/500) 600e. I ima ih..

Edit2: nasao sam na FB

Poslednja izmena:
Ja sam 70% u kriptu, eth, xtz i btc solidni ulazi...30% kesa cuvam za slucaj da odemo na 2k..sto kaze moj kolega iz cacka svejedno mi da li je dno na 3k ili 2k pa cak i na 1k

Lol. Zar taj lik još uvek nije završio u zatvoru za reklamiranje Bitconnect-a? :p

Sada svakako nije vreme niti situacija da cena skace tako naglo. Ljudi moraju da shvate da postoje ciklusi. Mora da prodje vreme da se neke stvari odrade, da se nastavi razvoj, rad na sigurnosti itd. Kad to opet malo odmakne i kad krenu da se spremaju nove stvari krenuce i akumulacija, ponovo skok, hajp, puno marketinga, raketa i sve sto ide uz to. Na kraju ce opet pasti i opet ce se o tome tupiti samo ce biti puno novih ljudi koji nista od toga nisu doziveli i opet ce neki "matori" pricati kako su to sve doziveli 3-4x do sada.

Tapatalk from Poco loco

Nadam se da si u pravu ali nisam toliki optimista.
Danas prvise ljudi veruje u tu tvoju pricu, bas zbog proslosti, a ne zaboravi da ciklus podrazumeva i kapitulaciju i ocaj a mi jos nismo ni u kapitulaciji usli. Ocaj podrazumeva da vecina ljudi prestane da veruje u tu tvoju pricu i proda svoj crypto, kako se to ne nazire, mislim da ce zima biti prilicno duga i da ce nam trebati znacajno vise vremena nego prosli put.
Na kraju, znamo da se nijedan balon nije duvao neogranicen broj puta, ono sto malo podize optimizam jeste da ovaj balon nije pukao vec se izduvao pa prema tome ima sanse da se naduva jos jednom.

Zaboravio sam da dodam scenario u kome crypto dobija realnu primenu i ulazi u regularne finansijske tokove, u tom scenariju nema ovakvih skokova i padova vec ce kao i sve valute biti institucionalno kontrolisan rast i pad.

Poslednja izmena:
Kripto ne može da bude institucionalno kontrolisan, a da ostane kripto.
Poenta i jeste u tome da ga niko ne kontroliše

Cudi me da diff ne pada nesto specijalno obzirom na cenu

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Sto bi pado pa preko 50% su asic uredjaji tako da im je isplativo, ko god placa struju vjerovatno je u postupku gasenja ili je ugasio ili ce ugasiti sa prvim racunom, ali opet kazem to nece uticati na diff jer je na mrezi ko zna koliko ASIC uredjaja koji su mnogo efikasniji od kartica.
Ili ovako ili onako izlazak ASIC uredjaja bio je znak za kraj gpu mininga jos ako dodje do smanjenja nagrade po bloku o miningu vise nece niko ni pricat.

Nadam se da si u pravu ali nisam toliki optimista.
Danas prvise ljudi veruje u tu tvoju pricu, bas zbog proslosti, a ne zaboravi da ciklus podrazumeva i kapitulaciju i ocaj a mi jos nismo ni u kapitulaciji usli. Ocaj podrazumeva da vecina ljudi prestane da veruje u tu tvoju pricu i proda svoj crypto, kako se to ne nazire, mislim da ce zima biti prilicno duga i da ce nam trebati znacajno vise vremena nego prosli put.
Na kraju, znamo da se nijedan balon nije duvao neogranicen broj puta, ono sto malo podize optimizam jeste da ovaj balon nije pukao vec se izduvao pa prema tome ima sanse da se naduva jos jednom.

Zaboravio sam da dodam scenario u kome crypto dobija realnu primenu i ulazi u regularne finansijske tokove, u tom scenariju nema ovakvih skokova i padova vec ce kao i sve valute biti institucionalno kontrolisan rast i pad.
Pa i bice zima dugacka. Ja odavno pricam da nas ceka stezanje kaisa. Iskreno, ja tek za 2-3 godine ocekujem pump. Mozda bude i ranije. Do tada mora ljudima da se ubije volja za zivotom, da odustanu, da im se uzme sve sto imaju za smesne pare, da kitovi, banke, investicioni fondovi akumuliraju brdo kripta i tek onda ce krenuti nesto ozbiljnije gore.
Sto pre svi sve prodaju pre ce krenuti gore.

Tapatalk from Poco loco

Ovo cak nisu rigovi sa 6 kartica, nego sa 4-5. Na KP ima jos komicnijih ponuda, 2k evra za rig od 6 kartica. Ljudi ostali zaglavljeni u vremenu i prostoru izmedju januara i februara
Pa nije u tom periodu su placali rigove 4000+€.
Ja sam 70% u kriptu, eth, xtz i btc solidni ulazi...30% kesa cuvam za slucaj da odemo na 2k..sto kaze moj kolega iz cacka svejedno mi da li je dno na 3k ili 2k pa cak i na 1k

Kripto ne može da bude institucionalno kontrolisan, a da ostane kripto.
Poenta i jeste u tome da ga niko ne kontroliše

+1
Pa i bice zima dugacka. Ja odavno pricam da nas ceka stezanje kaisa. Iskreno, ja tek za 2-3 godine ocekujem pump. Mozda bude i ranije. Do tada mora ljudima da se ubije volja za zivotom, da odustanu, da im se uzme sve sto imaju za smesne pare..
Kao npr asic, koji je istresao njegove čuvene ltc-e bukvalno pred sam pump.. :D
A bilo je i drugih primera..

Sto bi pado pa preko 50% su asic uredjaji tako da im je isplativo, ko god placa struju vjerovatno je u postupku gasenja ili je ugasio ili ce ugasiti sa prvim racunom, ali opet kazem to nece uticati na diff jer je na mrezi ko zna koliko ASIC uredjaja koji su mnogo efikasniji od kartica.
Ili ovako ili onako izlazak ASIC uredjaja bio je znak za kraj gpu mininga jos ako dodje do smanjenja nagrade po bloku o miningu vise nece niko ni pricat.

Mnogi se greju na struju. To je dodatni motiv.

Ne mogu da se setim sa kim sam se pre raspravljao o bitcoin cashu ..pricao kako ce da zameni bitcoin za placanja ,kako je extra uradjen i iza njega stoji najaci igrac ..Bitmain...koji ce svuda ga progura...evo ga sad na 100$ a bio 3000$ na pocetku godine :D

Koliko ja vidim maximalno se isisavaju pare iz kripta, tako da ko zna dokle cemo padati nema snage ni za kakav mini bull

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ovde koliko vidim sve se samo crno vidi ,
Gledajte pozitivno . Juce je ETH sa 84 otisao na 100 . Dakle skok u jednom danu za 20% ko je to iskoristio .
Tezina kopanja ETH se znacajno smanjila i mnogi su iskljucili rigove i ukupni snaga kopanja se prepolovila .

Ti koji ocekuju da ce sad nakon godine dana padanja kripta da se za jedna dan sve oporavi grese .
Ukupna kapitalizacija vodecih valuta je sad dodsta niska i treba ocekivati uskoro velika preuzimanja od ozbiljnih investitora .
Tog momenta se sve okrece i ide nova pozitivna energija

Svi kvazi novcici njih nekoliko hiljada pasce u zaborav jer i nisu ispunili sta su najavili . Vodeci novcici koji su masovno prihvaceni njih 5-8 ce imati neku primenu i njima ce s eobavljati finasijske transakcije i spekulacije :)

Da zaboravih da kazem da izlaze nove grafike i novi asics sa boljim odnosom snage i potrosnje struje . Naravno kao u svakom poslu profit ce ostvarivati oni koji imaju bolje uslove za poslovanje , Kinezi sa ugovorenom cenom struje 2-3 centa i znacajnim kapitalom za investiranje kao i jeftinijom opremom .
Berzanski spekulanti iz njujorka ce se debelo omastiti na tom skoku valuta jer naravno ko ce ih jeftino kupiti nego oni . Naravno profit ce ostvariti i njiove korporacije u transferu novca kao i provizijama na menjacnicama . A i znacajni profit ce se ostvariti od gubitka raje u pokusaju da trguje na berzi :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno