Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto bi to radio, kad nemas stop loss kod njih, ko da odreaguje na ovo...da je skok, možda, barem za ove koji nisu postavili ordere....

P Smart

Samo još da se javi Borko sa "ovo je i bilo očekivano" i 1nick sa "prodajte dok možete, ide ovo na 3 cifre"
:smoke:

Neverovatno mali volume za obaranje cene BTC-a za nepunih pola sata čitavih 500 dolara .. lažni buy wall-ovi su nestajali kao od šale na Finexu..
...manipulacija još gora malopre na Binance-u sa Bitcoin Diamondom BCD - jako podseća na SYS manipulaciju od pre jedno dva meseca na istoj berzi.. ne bi me čudilo da opet odu u neko održavanje kao i tada za SYS.

Ko da sam znao, teterovao sam neku količinu pre 3 dana, eto prilike za dokup. Samo da vidimo koliko će ovo dole.

Neverovatno mali volume za obaranje cene BTC-a za nepunih pola sata čitavih 500 dolara .. lažni buy wall-ovi su nestajali kao od šale na Finexu..
...manipulacija još gora malopre na Binance-u sa Bitcoin Diamondom BCD - jako podseća na SYS manipulaciju od pre jedno dva meseca na istoj berzi.. ne bi me čudilo da opet odu u neko održavanje kao i tada za SYS.
Šta vrede lažni buy wallovi kad su većinom u pitanju skripte koje reaguju u mili sekundi, po algoritmu... Ovde mnogo više vredi iskustvo starijih vukova koji znaju prave support levele...

P Smart

Ko da sam znao, teterovao sam neku količinu pre 3 dana, eto prilike za dokup. Samo da vidimo koliko će ovo dole.

Isto :) Ja ga cekam izmedju 6600-6800 za ponovni ulaz ( jedan deo ) a drugi cekam oko 6k.
ETH cu ovaj krug zaobici posto su svi izgledi da ce tonuti najvise dokle god ICO projekti ne istresu sve sto su naštekali prošle godine :D Kad udje u dvocifreno, onda tek krecem da kupujem :D

Da vidimo koliko je ETH zaista jak na 250...

P Smart

Za sada se jos drzi nekako, isto kao sto se odbijao dugo od 400$, i cim je popustio, cao do 250 :) Ako popusti 250, ide izmedju 170-150 lagano, pa 85-100 i onda je sve tanko do dole :)

Poslednja izmena:
Isto :) Ja ga cekam izmedju 6600-6800 za ponovni ulaz ( jedan deo ) a drugi cekam oko 6k.
ETH cu ovaj krug zaobici posto su svi izgledi da ce tonuti najvise dokle god ICO projekti ne istresu sve sto su naštekali prošle godine :D Kad udje u dvocifreno, onda tek krecem da kupujem :D

A sad ja da pitam...sta pre ocekuje istovar tog ulaska od 6.6-6.8 ili ponovo utovar na 6k??
Ako je blizi iatovar sta mislis koliko bi mogao gore da li bi ponovo mogao do 7.4k?

Jok i neće, pa pogledajte šta je najverovatniji razlog pada:

Source 1

Source 2

Spekulacije čisto da se još malo natankaju i zarade pre ETF odluke, koja pitanje je i da li će imati kakav uticaj na cenu...

P Smart

A sad ja da pitam...sta pre ocekuje istovar tog ulaska od 6.6-6.8 ili ponovo utovar na 6k??
Ako je blizi iatovar sta mislis koliko bi mogao gore da li bi ponovo mogao do 7.4k?

Pazi, po meni je blize da cena ide jos malo gore posto ja pratim najvise broj short i long pozicija i to mi je glavni orjentir od pocetka godine. Ovo je po meni nista vise od korekcije, pošto cena ne moze da ide samo u jednom smeru :) na zalost. Neko je jednostavno resio da istrese gomilu btc-a i uzme profit i cao. Meni je licno zadnji target za prodaju 7450-7500 i mislim da ce se testirati sigurno ( bar na kratko ).

Ti leveli su moj ulaz, jer kupujem uvek na levelima suport-a i uvek postavim stop loss oko 2-2.5% u slucaju da propadne. Ako propadne, tu izgubim 2.5% i cekam ga na sledecem lvl-u gde mogu kupiti vise ( pokriti gubitak od tih 2.5% + kupiti vise btc-a ). Prodajem uvek na resistance lvl-ima iz proslog kruga i tako dok se trend ne promeni ( iz bear u bull, a to neverujem da ce skoro ).

To je neka strategija kako ja igram bear market. Naravno, da naglasim da je to moja strategija i ne kazem da je ispravna, cisto da neko ne protumaci drugacije :) a i nikad se ne oslanjam previse na vesti ili vremenske prognoze koje neki postavljaju ovde ili na reddit-u i po discord i telegram grupama, oni ce se vec sami prepoznati :d

Poslednja izmena:
Jok i neće, pa pogledajte šta je najverovatniji razlog pada:

Source 1

Source 2

Spekulacije čisto da se još malo natankaju i zarade pre ETF odluke, koja pitanje je i da li će imati kakav uticaj na cenu...

P Smart

Baci pogled i na ovo :wave:
https://bitcoinist.com/silk-road-sell-off-theories-emerge-fresh-movement-800m-bitcoin-wallet/

Sve te vesti se plasiraju sa ciljem, tako da ono... ne treba ih uzimati zdravo za gotovo. Mediji nisu tu da nauce ljude kako da se obogate, vec bas suprotno... jer sve te vesti plasiraju kitovi koji se igraju i odredjuju cenu kako njima odgovara.
Tolika se frka podigla oko tog ETF-a i *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*stina, tacno me nebi cudilo i da ga i usvoje i da cena propadne onda skroz :D

Da da, čitao sam o tome, moguće je i da su napravili neki broj ordera random veličine, što bi moglo prouzrokovati ovakav pad, ali brzina kojom se desio, mu je i dalje sumnjiva...

P Smart

Da da, čitao sam o tome, moguće je i da su napravili neki broj ordera random veličine, što bi moglo prouzrokovati ovakav pad, ali brzina kojom se desio, mu je i dalje sumnjiva...

P Smart

Iskreno, ne verujem... jer su realno *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i ako to rade preko menjacnice... nema mi logike. Takve transakcije se rade ispod ruke, za ziv kes i cao. Nemas kome posle da polazes racune :)
Pre bih rekao da se sad izvlaci keš od tetera, sto je ubaceno tokom avgusta ;) mada, ko zna.

Poslednja izmena:
Ja sam lagano poceo da kupujem ETH. Prodao sam vecu kolicinu na 294$ otprilike . Videcemo sta dalje , ali na 1h grafikonu ETH ima jaku negativnu divergenciju na RSI . Nalazi se daleko od linije 200 MA i ima jos dosta drugih pokazatelja da se padajuci trend umorio . Jedan je i da predhodna najniza cena je bila oko 250 , a da danas je jedva na misisce sa ovolikim kolapsom dosla do 238 , sto je samo 12 $ ispod predhodne najnize cene . Mislim da ce se sad pojaviti kupci za ETH , Kao i da ce mnogi iz BTC prelaziti u ETH :)

Mislim da moze ETH još ispod, ne radi se više samo o ceni valute, već o tome što je ETH zamišljen da bude nešto više, ali nekih realnih pomaka nema...S druge strane BTC je valuta i to je to... Ali videćemo...

P Smart

Ja sam lagano poceo da kupujem ETH. Prodao sam vecu kolicinu na 294$ otprilike . Videcemo sta dalje , ali na 1h grafikonu ETH ima jaku negativnu divergenciju na RSI . Nalazi se daleko od linije 200 MA i ima jos dosta drugih pokazatelja da se padajuci trend umorio . Jedan je i da predhodna najniza cena je bila oko 250 , a da danas je jedva na misisce sa ovolikim kolapsom dosla do 238 , sto je samo 12 $ ispod predhodne najnize cene . Mislim da ce se sad pojaviti kupci za ETH , Kao i da ce mnogi iz BTC prelaziti u ETH :)

Da, ali se btc mrdnuo 5% danas a eth preko 15 :) to je dovoljan pokazatelj koliko se umorio trend kao sto kazes :D Ne bih se iznenadio se btc krajem meseca vrati na oko 6k ili malo ispod, gde ce u tom slucaju zavrsiti eth? ;)
Ako planiras da polako kupujes za hodl, onda je ok uzimati po malo na svakom levelu, ali mislim da je jos uvek rano... dok za trade eth definitivno ne vredi, jer su odbici sve manji, a potopi sve veci,... tako da ono...

Sumljivo ovo mnogo...

Gore pre par dana, nedelju dana, $500 za sat vremena, dole danas, $400, u cugu.

Nije to normalno kretanje vrednosti. Pogotovo u odsustvu činjenica koje mogu da budu razlozi.

Da, do sada je sve bilo "regularno" :D

Izgleda da se nešto opet dešava

P Smart

Poslednja izmena:
Uf ovoliki dildo nema ni onaj crnja sa peskiricem

u odnosu sa btcom je jos uvek na 0.035, pao je btc dolarski, pao je i eth dolarski samo ce eth mozda pasti jos nize.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno