Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pratim teme o kripto valutama zadnjih par meseci. Od kako je sve postalo popularno.

Primetio sam da cena npr. bitcoina ide gore dole u razlici od prosečno npr. 200-300$.
(od kada ja pratim, najveća razlika je bila nešto manje od 2000$, ka 2800$)

I tu je još par drugih valuta gde je razlika oko 20%-35%.

Ali za razliku od drugih vrednosti na berzi, kod nekoliko glavnih kripto valuta su promene redovne sa gotovo istim padom i povratkom.
Eto već koji mesec.

Izvinjavam se ako lupam, ali zar to nije najjednostavnija i najveća zarada ikad?

Kupiš jeftino, prodaš skupo i tako do besvesti?

Ako neko ima volje da da neki primer zašto je to tako ili nije uopšte.

Pratim teme o kripto valutama zadnjih par meseci. Od kako je sve postalo popularno.

Primetio sam da cena npr. bitcoina ide gore dole u razlici od prosečno npr. 200-300$.

Ali za razliku od drugih vrednosti na berzi, kod nekoliko glavnih kripto valuta su promene redovne sa gotovo istim padom i povratkom.
Eto već koji mesec.

Izvinjavam se ako lupam, ali zar to nije najjednostavnija i najveća zarada ikad?

Lepo receno, i ja misim da je sve bas tako. Samo treba znati da kada pada kad je pravi trenutak za kupovinu i obrnuto.

...and I won't stop until I make you rock, so understand that I can make you dance...

Eto već koji mesec.

U prvoj rečenici ti je odgovor na pitanje, odnosno suština priče.. meni ovo "popularno" od pre skoro 5 god., nekima od pre 8 god. i da bi i prvi i drugi nešto ućarili, trebaju ovi iz prve rečenice...

Edit: Ti ili bilo ko drugi, sada znate šta je trebalo raditi do juče.. a šta nam je plan za sutra?

Poslednja izmena:

Eto već koji mesec.

Sve je to ok, i tacno kako si rekao.. ali, evo ja nisam uspio uhvatiti poslednja dva vala, iz nesigurnosti prema samoj valuti..

Eto već koji mesec.

Pratim i ja od pojave trgovine, tj. od cene $0.003, iz čisto pasivnih razloga.

Stvar je u tome što je lako reći u Julu 2017. godine kako je bilo masa padova i rasta i kako se moglo zaraditi u tome. Trebalo je ući sa kešom u priču kada je cena pala 30% i svaki dan išla niže. Ko još kupuje stanove u zgradi koja gori jer se nada da će vatrogasci ugasiti požar pre nego što se cela zgrada sruši?

Al... šta da radi onaj tip što je imao dal 1500 BTC na HDD-u koji je bacio u kantu jer je cena bila mizerna. Kad je cena bila blizu $3000 po komadu lik bi bio milioner. Al opet, zar misliš da neko ko je imao nešto vredno $0.003 ne bi prodao istog trenutka kada je cena bila $1? Nikada on ne bi čekao cenu od $3000 jer sigurno ne bi očekivao toliki rast cene.

Tako da je ovo kao berza sa akcijama kompanije. Svi pričaju kako je trebalo kupiti akcije M$, Apple itd. a kad izađu akcije neke sledeće firme za $1 ko će da ih kupi osim ljudi koji imaju novca za bacanje?

Sve si super napisao. Ostao mu je još jedan savet, da kupi btc-e kod za što više novca i krene sa investiranjem..[emoji1]

Verujem da može ekstra ponudu sada da dobije. [emoji1]

BTC pada, padaju i shitovi, BTC raste, rastu i oni... koja otimacina.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da se neko ne zaleti, nagli rast BTC-a je zbog izdate rezolucije menjacnica, gde se dobija gratis BCC u odnosu na 1:1 BTC.

https://www.bitfinex.com/posts/212

Koji se trguje za $400+. Tako da ce mozda jos malo rasti zbog odziva, ali u svakom slucaju meni deluje kao dump u najavi pocetkom Avgusta.

@La Prestige

LTC/BTC Long?

LTC se jos uvek odrzava na iznad $40, sad je u fazi onog njegovor mrtvila (ne krvarenja). Moguc eventualni drop za par $, tj do 35 max. Ocekujem da ce krenuti za ~2 nedelje tj sredinom meseca.

Kasnom sam usao u short (tek kad sma procitao ovu rezoluciju finexa, i eto sam mi se zatvorio na 140.

I ja mislim da ce biti dump cim dobiju novcice

Hoce li ovo eth dole?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Po meni ako sad LTC ne ode na barem 100$ osta ce veciti scam

Zbog cega bi ltc sada rastao, on je alternativa btcu, a sve oci su uprte u btc

Zato sto je LTC izmedju ostalog manji apoen od BTC i treba da bude mnogo brzi za transakcije od BTC

Pa zamisljen je kao takav, to ne znaci da mora biti prihvacen. Ti ga smatras apoenom btca, nekome je novcic kao i svaki drugi. Logicnije je da eventualni fork btca bude manji apoen, dobice eto i segwit.

Po meni ovaj pump BTC i evo sad dump LTC je ono sto kitovi spremaju za vikend da deo BTC pretrci u LTC po sto boljem odnosu BTC/LTC, jer nema nikakvog razloga ni za pump ni za dump u ovom trenutku, po svemu ovom sto menjacnice salju mailove samo bi trebalo da bude zestok dump BTCa

Pa moguce da ce biti, kako onda nema razloga za pump :D da se istresu na 3k ako budu mogli.. Pa ne znam sto samo gledas ltc, padaju sve valute i prelaze ljudi u btc, pa tako i dolar. Ili znaju nesto pa ce da se ispali btc, ili nafuravaju da mogu dumpati visoko, saznacemo uskoro :D

Po meni ovaj pump BTC i evo sad dump LTC je ono sto kitovi spremaju za vikend da deo BTC pretrci u LTC po sto boljem odnosu BTC/LTC, jer nema nikakvog razloga ni za pump ni za dump u ovom trenutku, po svemu ovom sto menjacnice salju mailove samo bi trebalo da bude zestok dump BTCa

A ltc je jedini alt i bas ce njega da pumpaju...Nece npr ETH, ili XMR, ili STRAT, ili LBC, mozda LISK, Dash itd...Razmisljate kao da je 2013. i da je LTC jedina alternativa. Nije, popusio je i zdravo djaci, ispustili su sansu jer su se poklonili maloumnim Kinezima.

Ljudi izlaze iz altova i sve guraju u BTC zato sto ce dobiti istu kolicunu BCC-a. Kad dobiju BCC veci dio ide u dump i vracanje u altove koje su prodali za povecanje steka BTC-a, a od kusura kifla, jogurt, a mozda i more :p

Idealno bi bilo kad bi se ovako nesto desilo: prodas sve altove i povacas kolicinu BTC-a, a od dobijenog BCC-a vratis kolicinu prodanih altova i jos ti ostane [emoji3] [emoji4]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da, ali postoji mogucnost da dobijes isto toliko BCC tokom forka besplatno. Ocito je sigurnija opcija nego neki drugi altovi.

Ljudi totalni sam pocetnik sto se tice kriptovaluta. Procitao sam negde da ovde neko od vas prodaje BTC bez ikakve provizije, dali neko to radi u Novom Sadu? Neznam dali ovo krsi neka pravila, mozda je najbolje PP

Jel ce ti btc novcici morati biti na nekoj odredjenoj menjacnici ili ce na svakoj da bude isto? Pitam posto ja imam nesto na cex.io. Hvala
Nece biti na svakoj isto. Recimo Bitstamp nece ubacivati BCC do daljnjeg i korisnici nece dobiti BCC novcice nakon forka, dok ces recimo ako Bitcoin-e drzis na Bittrex-u ili cex-u dobiti istu kolicinu BCC-a ukoliko dodje do split-a.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Za sata bitfinex i bittrex daju.

Po meni ne vredi truda.

Ako sad kupite/ne prodate btc po $2800, postoji dobar rizik da i sa BCC ne pokrijete razliku.

Dakle btc dump lagano do 2200-2300 moze. A oko 1.Avg, niko nije lud da kupuje BCC, nego ce svi zeleti da se otarase besplatnog novcica, pa ce mu se i cena skrljati sigurno ispod $200. Tako da cete za oba novcica dobiti ciljam oko ~ $2500-2550.

LTC nema volumen u BTC/LTC paru, nego ga forsiraju kroz dolare. Tako da je on ostao u $ isti ali je odnos pao zbog skoka BTC-a.

Ja zatvorio short na 140, pazario nesto na 137-135 i 133. Ostavicu ih a niske buy ordere sam postavio cak do 120.

$100 za ltc veoma optimisticno.

Po meni idealno vreme za pumpanje kada btc obore.

$2000 BTC, i ako mu uspeju nabiti odnos do 0.03-0.033 tj onih standardnih, to dodje ~$60-66.

Takodje me zanima dali mislite da je bolje kupovati BTC sad ili nakon 1 avgusta?

Ja sam iz btc prešao u altove, kad su jeftini onda se kupuje.

Ja sam iz btc prešao u altove, kad su jeftini onda se kupuje.

Nisam siguran u ovo, mislim da većina prelazi iz altova u BTC u nadi da će 1.8. doneti skok kao i da ce cepanjem i na novom coin-i imati neku vrednost.
Ja radim suprotno, sve u BTC iz altova ali malo kasnim ...

Alt je OK uzeti za keš 31.07. - 02.08. kada će verovatno pasti još dodatno / nakon toga očekujem tek mali recovery alt a pre svega eth.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno