Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
BTC udario na 2461$ trenutno. Kako je krenuo pregazice 2500 veceras.

Ako pricas o CEX-u vec sigurno mesec dana je ubedljivo najjaca cena i zaista me cudi kako nema veci volume da se to malo iznivelise i izjednaci sa ostalima. Ne bih da fudujem jer ga i sam koristim i imam sredstava tamo, sve radi i deposit i withdrawal, ali svi se secamo sta je bilo kada je jedna menjacnica imala osetno visu cenu od ostalih...Doduse ta je tada bila najveca i skoro sinonim za BTC pa je njen krah uzrokovao agoniju. Sa druge strane spekulise se da bi neko ko kontrolise prezivelih 200k BTC-a sa Gox-a po ovoj ceni mogao da ih proda i da obesteti sve gubitnike, jer su dugovanja navodno konvertovana u $. Kontam da Zeljko to prati, ja se ne udubljujem.

Da razlike su velika između menjačnica, kako to da niko ne radi BTC arbitrage (kupi na jednoj, prodaj na drugoj menjačnici)?

Ako pricas o CEX-u vec sigurno mesec dana je ubedljivo najjaca cena i zaista me cudi kako nema veci volume da se to malo iznivelise i izjednaci sa ostalima. Ne bih da fudujem jer ga i sam koristim i imam sredstava tamo, sve radi i deposit i withdrawal, ali svi se secamo sta je bilo kada je jedna menjacnica imala osetno visu cenu od ostalih...Doduse ta je tada bila najveca i skoro sinonim za BTC pa je njen krah uzrokovao agoniju. Sa druge strane spekulise se da bi neko ko kontrolise prezivelih 200k BTC-a sa Gox-a po ovoj ceni mogao da ih proda i da obesteti sve gubitnike, jer su dugovanja navodno konvertovana u $. Kontam da Zeljko to prati, ja se ne udubljujem.
Izmedju ostalih i CEX. I Okcoin je imao istu cenu. Ostali su kaskali malo ali eto, probilo se 2500.
Ja otkako ih gledam kurs je skoro uvek najvisi. Jedino kad pada cena onda hoce malo da povuku jace i na dole tako da mi to deluje zdravo. kapiram samo da imaju mozda za nijansu vise kesa procentualno od drugih pa prate trend.

Edit: @popay Arbitraza je nemoguca u ovakvim trenucima. Novac i ne mozes da povuces sa svake menjacnice ali ono sto je bitnije, dok ti novac povuces i sacekas da legne cena na drugoj menjacnici je vec prestigla onu cenu po kojoj si prodao. Kad je ovakav skok ne radis nista [emoji1]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
s obzirom da je cex najlakse mesto za nasu, a i ostale zemlje treceg sveta gde se moze kupiti i prodati btc verovatno imaju i najveci priliv zivog kesa. A s obzirom da je trenutna pomama za btcom verujem da ga dosta tamo i kupuju. Inace juce je u jednom trenutku razlika bila 300$

Screen Shot 2017-05-24 at 19.24.21.png

Trenutna situacija na margini.

LTC i XMR me ne brinu uopste.
XRP moze da napravi bull trap, na koji necu reagovati jer mi je short dosta visoko.
ETH moze svasta da napravi ali sam se kladio za sada na dole.

Pogledajte prilog 229687

Trenutna situacija na margini.

LTC i XMR me ne brinu uopste.
XRP moze da napravi bull trap, na koji necu reagovati jer mi je short dosta visoko.
ETH moze svasta da napravi ali sam se kladio za sada na dole.

Koliko ti je long, taj long za LTC?

To jest dokle mislis da moze u ovom naletu, a koji su mu krajnji dometi narednih par nedelja, kad uskoci na Bitstamp...?

Base price? Smanjujem je trgovinom. Bila mi je na 110, sad je 106.

Trenutno 1100 komada. Uzimam jos, samo da vidim na koju ce stranu. Jos uvek nema dobre podrske, 150 je i dalje mega prepreka.

BTC je krenuo parabolicno gore, tesko je pratiti njegov riam a ne jos sustizati ga kroz ltc/btc odnos. Krajnji domenti, pa nemam pojma. izmedju 0.02-0.03, teesko da moze vise od 0.03, jer bi to znacilo 100+$.

Kad moze ETH 180$ sto nebi mogao i LTC preko 100$ :)
Mada kako je BTC krenuo mogao bi LTC na malo preko 0.02 biti oko 100$

Ako nekome treba, imam BTC-e kod na prodaju. Nista mnogo, oko 300 i nesto dolara, pa ako nekome treba, neka se javi u inbox.

Sent from my GT-I9506 using Tapatalk

Obzirom kako raste BTC, 0.03 za LTC je sasvim dobra cena, ne bih se bunio. Mada ja mislim da ce probiti tih 0.03 ali opet zavisi od mnogo faktora, izmedju ostalog i od desavanja na BTC sceni.

LTC pre svega najvise ce top zavisit od BTC-a... onim sastankom je moguce napravljena vise stete nego koristi, korisnici pre svega sve masivnije guraju UASF koji ce verovatno dovesti do chain split-a....... sve je moguce mislim da niko nemoze vise ista predvidet jedino da ce LTC sa bitstampom gore a dalje......

Bas to, dalje zavisi od BTC-a. Ide Lightning, ceka se MAST, Schnorr... Sve se to planira, sve ce uticati na cenu. Tacan uticaj BTC-a na LTC je nemoguce bas predvideti. Mene vise zanima cena u dolarima u ovom trenutku, dok to raste ja sam zadovoljan.

Nikad nisam voleo ovakav rast. Na BTC-E, pre tacno 48h, cena $2000, sada $2500. 25% tj. $500 kroz 2 dana, uh.

Altovi se crvene, tek ce sada BTC dodati gasa, kad se kolicine iz altova preliju u njega.

Ja pozatvarao sve alt long-ove za sada. Shortovi su kad ikad otvoreni i njih cu zatvoriti uskoro. E onda full kapacitet na BTC/USD par.

Poslednja izmena:
Nisam ga zatvorio, nego sam prodao nesto kad je poceo da klizi i sad deo povrato na 0.012. Base mi je sada na 0.0101. :)

Problem je sto nista trenutno ne moze da prati rast BTC-a, pogotovo ne LTC koji nema ni supporta ni volumena.

Moguc scenario je da su altovi pred kraj dosli, sada ultra dump svih i prelazak u BTC. A onda sledece nedelje krene i LTC, zajedno sa uvodjenjem na Stamp. Videcemo.

LTC je juce/danas gurao hoube a ne okcoin... generalno malo guraju jedni pa drugi pa rotiraju na BTC, itd
interesantno da je tamo udario na 40$

Poslednja izmena:
Postoji li mogućnost da se na neku berzu uđe uplatom platnim karticama, ili nekom formom keša? Znam da mogu da kupim kod od nekoga, ali me zanima i ovakva mogućnost.
Hvala za svaki info :)

Postoji li mogućnost da se na neku berzu uđe uplatom platnim karticama, ili nekom formom keša? Znam da mogu da kupim kod od nekoga, ali me zanima i ovakva mogućnost.
Hvala za svaki info :)

Moguće je plaćanje kreditnim karticama preko cex-a (oko 3.5% + konverzija valute sa CC u USD), moguć je i bank wire transfer...

Al' ako btc pukne.. ni dugmići neće ostati. :D

A konverziju rade uz minimalnu proviziju, ili baš i ne? Jel daju kursnu listu?

Nenormalno je uopste predvideti cenu nekog alta u ovom trenutku kada BTC ovako leti. Ovo je nenormalno koliko brzo raste.

Upravo, zato me i brine LTC, drzim gace samo tako :d

Ako vam ne krene ozbiljan pump LTC-a, izgubicete puno. Ako se ukrshi BTC, a hoce, pitanje je dana, mozda cak i sata, cak i da poraste LTC u odnosu na BTC, nece porasti dovoljno. Ako imaju plan pumpadzije, ponovice se 2013, naduvace ga max u 24h i to neposredno pred raspad BTC-a. Naduvati max znaci plafon 0.03, da ih imam krenuo bih vec oko 0.023 da se cesem jako...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno