Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad prebacujete iz cex.io na telenor karticu, stize instant odmah uplata i sms. Ali se transakcija ne vidi na tekucem racunu. Vidi se kao refundacija novca iz inostranstva. Nesto kao povracaj pdv-a.

Sent from my MX5 using Tapatalk

Kod mene ne, odmah mi je konvertovao u dinare uplatu koja se nigde ne vidi osim u sms poruci...bukvalno je nema nigde vidljiva

Ne znam kako ti je konvertovao u dinare, kod mene uredni legli evrici.

Pa ne znam ni ja sta se desilo. Evro sam povuko ali nisam mogo evro da dignem nego dinare

Da li si koristio evro račun na telenoru? Možda nisi pa je to stvorilo problem

Tacno tako, zato sam i rekao Visa/Master prvo obavite jednu internet euro transakciju pa tek onda saljite pare na istu

Pa kod telenora nemas posebne brojeve racuna za devize ili dinare. Saljes na broj kartice a ne na broj racuna preko cex.io. Ili negde gresim

To je tačno, nemaš posebne brojeve računa ali isto tako nemaš ni mogućnost da pregledaš promet po željenoj valuti dok ne napraviš neki promet u toj valuti tj. kao da račun za tu valutu nije inicijalizovan. Ja sam kupovao neko vreme na netu bez evro računa i sve vreme mi skidao dinare po lošem kursu. Mislim da bi trebalo da je dovoljno da u menjačnici kupiš 1EUR i inicijalizovao si evro račun. To važi za svaku valutu pojedinačno.

Aj probacu. Hvala na savetu

Edit: Odradjeno sad se vidi i USD i EUR u aplikaciji. Hvala druze

Poslednja izmena:
Da li bi bio neko ljubazan da objasni ono po stavkama sta treba da se uradi sa telenor-om, i sa kojeg walleta prebacujete kes, sa opaskom koliko je održavanje, koliko skida po transakciji, koji su max limiti punjenja skidanja, da li koristitite neku telenor aplikaciju (nisam u Telenor banci ali lako ću preci :D) itd. Ima li dobrih ljudi? :)

U principu sve imas kod njih na sajtu. Ja sam bio u nedelju i porucio karticu (stice mi za koji dan), otvorio racun itd...

Postoji starter paket i progresiv.

- prvi nema mesecne troskove odrzavanja ali zato je 500 din kartica, plus jos 500 ako hoces nekom drugom da otvoris, svako placanje izvan banke (nalog za uplatu) je 25 din po transakciji itd. Nemas po defaultu sms za primanje novca, ako hoces da ukljucis svaki sms koji ti stigne kosta 5 din itd. Podizanje na drugim bankomatima izvan banke 50 din po transakciji.

- drugi mesecno kosta 300 din, kartica kosta 0 din, druga kartica kosta 200 din. Nemas proviziju na placanja izvan banke. Po defaultu imas sms i za primanje i slanje novca, oba 0 din. Prvih pet podizanja sa bankomata izvan banke, mesecno, 0 din.

Bio sam za starter, medjutim kada sam shvatio da ne potpisujem ugovor za progresiv, odlucio sam se za njega. Jer trebace mi dve kartice, placam dosta van banke itd itd, trebaju mi free sms notifikacije i potrebno mi je da nekad dizem na bankomatima van banke jer jedina mana Telenora je uzasno losa mreza bankomata, tj mala mreza. A opet ako mi se ne svidja mogu kada hocu da predjem na starter. Sto je fenomenalno.

Ja sam ti objasnio sve sa sajta :d

Kada skidas pare sa cex.io (recimo), skidaj u eurima, i posle i u eurima dizi.

Ali pre toga uradi ovo u prethodnim postovima, inicijalizuj svaku valutu itd.

Poslednja izmena:
Najveća prednost telenor banke po meni - ne moraš guzicu da pomeriš iz fotelje... dakle ništa redovi u banci. Osim toga definitivno podsećaju na po meni moderne online banke kao npr. u Nemačkoj. Imaju po meni jako dobru mobilnu aplikaciju kao i online banking.

Što se tiče limita, imaju mesečni i dnevne limite ali da ne bih previše mudrovao, evo ih liste u prilogu:
2016-06-30_1026.png
2016-06-30_1026_001.png

http://www.telenorbanka.rs/sr/onama/telenor-banka/tarifnik/

Da telenor app (zove se Telenor Banka i na iOS i na Android, moze svako da je skine i proba iako nema racun), je jedna od najboljih koji postoje.

Covece kada mi je KurtK rekao da jednim klikom blokiras ili pustas promet na bankomatu, online-u ili placanja u prodavnicama, nisam verovao. I onda sam probao, zaista je tako. Bezbednost 10+... Sa Erste su mi oko 200e uzeli ni dan danas ne znam kako. Video sam neke transakcije koje ja nisam obavio i to je to. Vratila je banka oko 100e ali jos toliko cekam evo 4-5 meseci...

Zato ovo sto postoji u Telenor app je za 10+.

Da ne govorimo o redovima sto kaze miljan, covece euri na bankomatu, i uplata i isplata i sta hoces... I nema zbog toga ni din odrzavanja. *** probijaju se

Pa da, ima tu mnogo toga što mi se svidelo ali da im ne pravimo reklamu za dž. :)

Mislim da su prošlu godinu zbog svih tih pogodnosti poslovali sa minusom. Dakle, sve je to lepo ali samo ako potraje.

Vezes karticu, trazice ti neke podatke itd. Sto goldi kaze pripremi kvalitetnu sliku licne sa obe strane, kartice (moze samo prednja strana), i selfi kako u ruci drzis licnu, plus selfi kada u ruci drzis karticu. Pripremi i dokaz adrese, najbolje bank statement u pdf formatu.

Mislim da je to to, i u zavisnosti sta ti od gornjeg traze to salji.

Drugo, verovatno ce ti traziti iznos i 6 cifara kod koji vide samo u banci. Tako da zovi banku i trazi im taj kod i iznos ali prenesu im da ne traze u rezervisanim sredstvima vec u odbijenim stavkama.

Jebada jeste, ali kada ovo prodjes radi kao sat.

I ne znaci da ce ti traziti sve, mozda prodjes i brze. Ali meni su npr sve trazili u sitna crevca, bas su me pretresli.

Poslednja izmena:
Najveći problem je devizni inspektorat, koji moze traziti poreklo. :) Tako da nakon malo citanja nisam siguran koliko Vam je ovo dobra opcija.

i to sto kazes, mnogo prduckamo ovde, receno je kako sta ostalo izbunarite

Poslednja izmena:
Najveći problem je devizni inspektorat, koji moze traziti poreklo. :) Tako da nakon malo citanja nisam siguran koliko Vam je ovo dobra opcija.

Koliko NAM je ovo dobra opcija? Ja sam mislio da trazis pomoc zbog sebe, ispalo je da cisto proveravas jel mi radimo sve kako treba. Cool

Ja ne znam sa kojim iznosima ti mislis da ja (mi) baratam(o) ali mislim sa smo mnogo mali igraci da bi upali u oko velikom bratu.

Sve ispod 9.000e je u redu

Poslednja izmena:
"Vam" sam napisao iz razloga jer to već radite, a ja se nisam 100% odlučio, zbog toga skrećem paznju. U oko mozes da upadnes i na 5evra, ukoliko si imao nekoliko ozbiljnih transakcija u mesec dana. Nema pravila za tako nesto.

Nema pravila naravno zato ne treba puno oko ovoga pisati, bolje je da im ne dajemo povoda, dosta toga je objasnjeno za neka sitnija pitanja moze se koristiti PM.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno