Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemora BTC da ode u nebesa da bi LTC odgovorio, mada je pozeljno za LTC da i BTC krene u rast, ostalo je sve na velikim igracima koji ovde definitivno nece odavat tajne kad koji coin krece pump... tako da svaka diskusija i predvidjenje nema smisla
jedino se slazem sa studentom u delu gde kaze da se prvo ocekuje rast BTC a tek nakon toga moguc rast LTC-a, za datume ne bi lupao jer se vidimo dosadasnjim trendovima cena menja jako brzo

Ostale shit coin-e ne zelim da komentarisem

PS: za studenta svi scrypt coin-u su sad paraziti koji zive na LTC ledjima, pogotovo doge koji eto ima marketing a da nema LTC njegova mreza bi bila forkovana za 24h :)
tako ako doge raste direktno ce rasti i LTC jer je on jedini u scrypt svetu koji ima odrzivu mrezu i doge je morao biti forkovan za mining preko LTC-a jer alternative nemaju

Poslednja izmena:
Aha, velik je rizik. Ali ako ubodeš trend reversal, strašan profit.

Hoću reći...
U to vreme je 500 kom imao svaki iole pristojan rudar, koje količine su posedovali tzv. whale-ovi...

Nemora BTC da ode u nebesa da bi LTC odgovorio, mada je pozeljno za LTC da i BTC krene u rast, ostalo je sve na velikim igracima koji ovde definitivno nece odavat tajne kad koji coin krece pump... tako da svaka diskusija i predvidjenje nema smisla
jedino se slazem sa studentom u delu gde kaze da se prvo ocekuje rast BTC a tek nakon toga moguc rast LTC-a, za datume ne bi lupao jer se vidimo dosadasnjim trendovima cena menja jako brzo

Ostale shit coin-e ne zelim da komentarisem

PS: za studenta svi scrypt coin-u su sad paraziti koji zive na LTC ledjima, pogotovo doge koji eto ima marketing a da nema LTC njegova mreza bi bila forkovana za 24h :)
tako ako doge raste direktno ce rasti i LTC jer je on jedini u scrypt svetu koji ima odrzivu mrezu i doge je morao biti forkovan za mining preko LTC-a jer alternative nemaju

Ma jesu svi oni paraziti, a i LTC koji zivi na ledjima BTC-a. Doge se lansirao solidno u poslednje dve-tri nedelje. Takav rast LTC nije video jos od novembra...I svi ti paraziti su stvoreni da bi isisali BTC a ne da bi opstali. Ne vidim neki volume na SHIT/LTC berzama, tako da bih rekao da je ipak svima ciljna grupa BTC...

Pa tacno LTC jeste parazit na BTC ali je opet on parazit number 2! :)
Svi ostali se bore za neko 3-ce mesto koje jos nije definisano....... zato ja nevidim pretnju za parazitcku funkciju na 2gom mestu od strane shit coin-a :d

A vidim ni genijalac ne sme da da procenu LTC/BTC bunara ja ga cekam, jer ovaj iskopan BTC sigurno nece ici u fiat, meni je licno sigurnije da ode u LTC jednog dana

Poslednja izmena:
Aha, velik je rizik. Ali ako ubodeš trend reversal, strašan profit.

Hoću reći...
U to vreme je 500 kom imao svaki iole pristojan rudar, koje količine su posedovali tzv. whale-ovi...

Ali...finex kontrolise dosta LTC-a a i BTC-a siguran sam...kad procene da ima zaista mnogo pozajmljenih para/LTC-a, mogu sami trenutno da udare na par berzi sa po 20-30K LTC-a pa da vidis kako im se vraca zarada u momentu...Ne znam, nisam siguran kako rade i da li imaju spekulante zaposlene da im pomazu. BTC-E je imao ekipu koja je lozila ljude pre godinu i malo vise dana.

ja bih se klonio tog finex-a.

tamo ne postoji nikakva vrsta kontrole, tj. ne postoji nacin da saznamo i proverimo da li su svi oni dolari u swapovima pravi. bila je jednom davno jedna bitcoinica koja je pukla ko zvečka.

btw, pogledah ltc:

123.png

:d

?????

koliki kockar moraš da budeš?

za vikend ili već danas ide ispod 4.

Poslednja izmena:
Pa tacno LTC jeste parazit na BTC ali je opet on parazit number 2! :)
Svi ostali se bore za neko 3-ce mesto koje jos nije definisano....... zato ja nevidim pretnju za parazitcku funkciju na 2gom mestu od strane shit coin-a :d

A vidim ni genijalac ne sme da da procenu LTC/BTC bunara ja ga cekam, jer ovaj iskopan BTC sigurno nece ici u fiat, meni je licno sigurnije da ode u LTC jednog dana

Ali kako znas da je on parazit no.2? Marketcap je sarena laza, to i sam znas. Kolicina LTC-a i bilo kog drugog novica nema ama bas nikakav znacaj u proceni vredosti. Diff da ne pominjemo, tek on nema veze ama bas nikakve. Tehnicke karakteristike takodje. Dakle, samo marketing i investicije (malo verovatno do GOX razresenja) moze odluciti ko ce biti no.2.

Ali kako znas da je on parazit no.2? Marketcap je sarena laza, to i sam znas. Kolicina LTC-a i bilo kog drugog novica nema ama bas nikakav znacaj u proceni vredosti. Diff da ne pominjemo, tek on nema veze ama bas nikakve. Tehnicke karakteristike takodje. Dakle, samo marketing i investicije (malo verovatno do GOX razresenja) moze odluciti ko ce biti no.2.

Pokazuju pre svega godine staza na tom mestu, doge koji je zakacen kao privezak za isti, asic za scrypt, i pokazuje i to sto su svi novcici na 3-4-5 mestu vestacki napumpani raznim manipulacijama (pre svega forkovima), LTC nije forkovan kako bi neka ciljna grupa drzala 50% vecini ostalima se bas to desilo i ta informacije ce biti teg na svim tim coinima

Pokazuju pre svega godine staza na tom mestu, doge koji je zakacen kao privezak za isti, asic za scrypt, i pokazuje i to sto su svi novcici na 3-4-5 mestu vestacki napumpani raznim manipulacijama (pre svega forkovima), LTC nije forkovan kako bi neka ciljna grupa drzala 50% vecini ostalima se bas to desilo i ta informacije ce biti teg na svim tim coinima

ideš u pogrešnom pravcu.

to što je ltc drugi ne znači apsolutno ništa. rekao sam ja davno da je on drugi samo zato što su ljudi koji su duboko u BTC-u usput i u LTC-u.

a to što PPC skače ja ne vidim kao slučajnost, već generalnu krizu PoW sistema rudarenja.

na kraju, mislim je za ovaj pad odgovoran veliki mining entitet poput bitfury-a: svi pretpostavljaju da su tržišni uslovi fer, a nisu. nekoga asic košta tot toliko, a nekoga struja košta tot toliko. hoću reći: besmisleno je računati cenu bitcoin-a prema ceni rudarenja.

Poslednja izmena:
PoS je scam za koji je dokazano da uopste nema sigurnost... ti kao cist BTC/$ trgovac naravno da ne zelis da vidis da se BTC sliva u druge coin-e jer se tako krade volume na trgovini sa $ :d
Tako da nemozes biti objektivan kao i vecina trgovaca koji preferiraju $ u BTC

Poslednja izmena:
zeljko, ako misliš da nastavim da diskutujem sa tobom, koncentriši se na ono što govorim, a ne na neke moje skrivene motive koje samo ti vidiš. bićeš pametniji, a možda i još koji put porazgovaramo.

btw,
PoW = bitcoin, litecoin i ostala booranija
PoS = PPC

Poslednja izmena:
Mislim da POW sa ovolikim porastom snage nije bas odrziv...Odnosno, niko nije mogao predvideti razmere ljudske pohlepe i ovoliki porast mreze. Cena pokusava da to koriguje, ali se ljudi i dalje nadaju i kupuju, kupuju, kupuju...Da li kroz cloud hashing, da li za grejanje, da li za farmu, nebitno. SHA asici se nemilice stancaju i ne mirise mi sav taj trend lepo...Scrypt ne leti toliko, mislim da ce tu proizvodjaci mnogo losije proci, barem sada u prvo vreme. Bojim se da ce se svi POW coini uskoro forkovati ili nestati.

Poslednja izmena:
ne.

PoW novcici ce se medjusobno unistiti, jer su sasvim prirodno jedni drugima konkurencija. a onda cemo da vidimo sta cemo dalje.

Poslednja izmena:
Pa na PoW ima mesta za par coin-a za sada je to BTC i LTC da li ce buducnost nesto bolje doneti neznam, ali to definitivno nije PoS koji je nesigurna prevara...
gore sam permutovao mislio sam na PoS
BTC i LTC ako nesto bolje dodje i doakze se mogu se forkovat ali ja to bas i ne ocekujem, jer sve to sto se najavljuje je vise netestiran hype da se na brzinu uzme koji BTC na nekom shitcoin-u

Ma problem je sto su nasi ljudi prilicno zatvoreni za bilo kakve naukom potkovane savete. Secam se svojevremeno ocuhov cale nije hteo ni da cuje za savet svog sina kako ozidati kucu, jer je njegov komsija njemu rekao kako treba, komsija nkv radnik a sin mu dipl ing gradjevine bio...Tako i ovo, ljudi veruju da se sve odvija stihijski, a u 70% slucajeva je predvidivo, a u onih 30% spada iznenadna dobra/losa vest, kvar bota ili uspela manipulacija. Pa sad, ako 70% potrefis pozitivnu trgovinu, bices u plusu sigurno, pogotovo ako to radis godinu-dve.

Druze zanima me jedno...

Da li delis moje misljenje da npr u ponedeljak BTC moze biti kako 1000$ tako moze biti i 50$ ili LTC 50$ ili 1$ ???

Našao sam sada nešto pozitivno :)

Dolar je ojačao u odnosu na eur koji sam uzimao iz banke menjao za dolare i kupovao LTC (više hiljada ltc-a..). Tako da sam u manjem minusu nego što sam mislio :p

Negde na 13+ sam na nuli sa ulaganjem, bilo je oko 14,5. Pošto me dnevno trgovanje ne zanima, a novac mi nebitno da li je u banci ili u ltc, niti mi je hitno da se vratim u eur, mislim da ću dočekati bar tih 13, a nadam se i zaraditi.

Pa na PoW ima mesta za par coin-a

nazalost nema.

rad u jednom blockchain-u moze samo da bude konkurencija radu u drugom blockchain-u.

pogledaj doge/ltc. da se doge nije mergovao - propao bi.

nazalost nema.

rad u jednom blockchain-u moze samo da bude konkurencija radu u drugom blockchain-u.

pogledaj doge/ltc. da se doge nije mergovao - propao bi.

mislim na razlicite algoritme.. za doge se slazem
znaci BTC -> sha256 ostali koji prezive merge da parazitiraju
scrypt LTC ostali merge da prezivljavaju...
neki GPU coin da se malo spekulise, itd
itd... ako se ne nadje pametniji nacin raspodele valuta

Poslednja izmena:
mislim na razlicite algoritme.. za doge se slazem

"algoritam" nema nikakve veze koji je.

bitna je "cena rada". o tome ja pričam.

rad u bitcoin blockchainu je konkurencija radu u litecoin-u.

"aloritam" nema nikakve veze koji je.

bitna je "cena rada".

rad u bitcoin blockchainu je konkurencija radu u litecoin-u.

LTC dev tih par sto ih ima ucestvuju u razvoju BTC blockchain-a, paralelan razvoj neceg treceg tesko da ko moze prvo nesto da smisli pa onda da ulozi u isto, takodje kreatpri LTC nikad nisu promovisali isti kao nesto sto ce da potisne ili napadne BTC vec je tu kao BTC alternativa sa zasebnom mrezom ali istim dizajnom, sto se za ostale manipulatore sa drugim shit coinima nemoze reci

Poslednja izmena:
izgleda da nisi baš razumeo ovo što sam rekao.

zamisli 2 blockchain-a kao dve odvojene ekonomije, a rudare kao radnike.

btc je USA ekonomija, ltc Srbija. amera plaćaju u dolarima za njegov rad, srbina u dinarima. proizvodi se jedno te isto. ja iz srbije, zbog niže cene rada, i slabije valute, daleko sam konkurentniji od USA radnika. izvozom svoje robe u USA ja zarađujem, a USA radnik gubi.

ja mogu sniziti cenu rada USA radnika kroz slabiji kurs, inflaciju, mogu ga čak i zaštiti od uvoza, ali suština je da jedan radnik vrši pritisak na drugog.

Poslednja izmena:
izgleda da nisi baš razumeo ovo što sam rekao.

zamisli 2 blockchain-a kao dve odvojene ekonomije, a rudare kao radnike.

btc je USA ekonomija, ltc Srbija. amera plaćaju u dolarima za njegov rad, srbina u dinarima. proizvodi se jedno te isto. ja iz srbije, zbog niže cene rada, i slabije valute, daleko sam konkurentniji od USA radnika. izvozom svoje robe u USA ja zarađujem, a USA radnik gubi.

ja mogu sniziti cenu rada USA radnika kroz slabiji kurs, inflaciju, mogu ga čak i zaštiti od uvoza, ali suština je da jedan radnik vrši pritisak na drugog.

Pa kako mislis da se isto proivodi kao i $ i euro, obe valute i LTC i BTC stampa razlicit HW koji nije kompatibilan (asic sha256 i scrypt su dve razlicite masine)... dok je sistem prenosa i manipulacije (blockchain -> banka) istim isti kao sto su i banke iste i za $ i euro... barem ja tako gledam

Kupio bih dolare na btce :) pa ako ima neko da prodaje, moze i btc ltc

Pa kako mislis da se isto proivodi kao i $ i euro, obe valute i LTC i BTC stampa razlicit HW koji nije kompatibilan (asic sha256 i scrypt su dve razlicite masine)... dok je sistem prenosa i manipulacije (blockchain -> banka) istim isti kao sto su i banke iste i za $ i euro... barem ja tako gledam

Mislim da gresis u tome sto je krajnji cilj i za BTC i za LTC trenutno $. $ je trenutno veoma ogranicen resurs, jer ga nema mnogo u sistemu, a novcica je sve vise. Ako je jeftinije napraviti LTC, ti ces davati vise LTC-a za istu kolicinu dolara. Trenutno je trzistem izmeren taj odnos oko 90LTC-a za jedan BTC. To bi bili idealni uslovi. Ali ovde nisu idealni uslovi, pa cak i ako je skuplje tebi da napravis 90 LTC-a nego 1BTC, cena LTC-u nece porasti jer zavisi od trzisne percepcije. Kako neko percipira neki coin zavisi od nacina na koji mu je prezentovan (marketing i manipulacija, posto realnu upotrebnu vrednost nema jos uvek nijedan, ukljucujuci i BTC). Tvrdim da, ukoliko bi LTC imao isti marketing kao i BTC, odnos LTC/BTC bi bio znatno drugaciji. Ako se ovako nastavi, LTC ce pasti jos mnogo ispod, a ako padne dovoljno nisko to mu moze znaciti kraj. Troskovi proizvodnje ce visestruko prevazici vrednost proizvoda i kraj. Mozda bas LTC unisti sve Scrypt POW novice, a na kraju i sam sebe zbog potpune neaktivnosti i nedostatka marketinga. A posto niko od nas nema predstavu da li ce kriptovalute zaista imati upotrebnu vrednost, mi to samo zelimo/ocekujemo/nadamo se, izvlacim zakljucak da smo svi kockari. Samo je pitanje uloga i shvatanje gubitka/dobitka.

Poslednja izmena:
Po meni marketing BTC gura i ostale valute pogotovo LTC koji ga prati... ne kazem da isti nije potreban, na primer najbolji marketing za LTC je bio onaj sa 2$ na 48$... takodje neko ko je spreman da ulozi tonu kesa u LTC taj ce valjda nesto i u marketing da pukne naravno ne sad kad rusi cenu vec kad ima interes da je digne

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno