Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ok napisi kad bude vrjeme za kupovinu ne moraju te svi poslusati samo ti napisi ;)

Milioni, kamioni, startupovi, bankomati, konferencije, putovanje na mars za bitcoine i onda neko sa 5000 BTC-a koje zeli pretvoriti u dolare sroka cenu 10% dole :)

91bf54cefdfd203465caf500751e9fd0.jpg

Nerealno jer kako cena pada tako imas ozbiljne investitore koji vide sansu, taj sto ima kes bas taj "bunar" ceka bio on 400$, 300$ 600$ ili 100$ tada takvi ulecu... realno cena se relativno lako manipulise i zato je "ubijaju" dokle ni oni neznaju, verovatno dok ide... za dnevne trgovce to nije velik rizik jer cim krene da skace on ce kupit, problem su oni sto ne trguj oni dumpuju i vise ne gledaju grafike i kad se probude cena otisla gore 200% i onda panicno placu pa cekaju 400% pa onda kupuju i naravno pucaju

Milioni, kamioni, startupovi, bankomati, konferencije, putovanje na mars za bitcoine i onda neko sa 5000 BTC-a koje zeli pretvoriti u dolare sroka cenu 10% dole :)

Pa to ti pokazuje realni market cap...kakve milijarde, nema tu u sistemu ni 50-100 miliona trenutno...

da živimo u normalnoj zemlji sav višak keša od btc-a bih usmerio pravo u zlato!

ps. sad se čeka samo ltc ispod 4 $ da bi nastavili juriš na ispod 400.

Poslednja izmena:
eh, spekulacija, a gde su tu stepenice ;) grafici?
nemoj tako ;)

Pa eto, nemojte gledati stepenice...lepo vam covek rekao pre 20 dana, dok je cena bila skoro 500, da ide dole, a vi ste ga ismevali...pa sad, ko se smeje danas??? btc-e na 380, stamp 392, jel to nije dovoljno 3XX?

student, nemoj leba ti ponovo!

meni je iskreno zao sto me sve vise njih pita za savet preko PM/a jednostavno zato sto se ovde zbog nekoliko pajaca ne moze voditi nikakav razgovor.

izasao sam juce iz btc na oko 440-450$ ceni...jedino sto nazalost imam malu kolicinu kao "nov rudar" :) po ovome ispade da sam bas dobro prosao...

Ma problem je sto su nasi ljudi prilicno zatvoreni za bilo kakve naukom potkovane savete. Secam se svojevremeno ocuhov cale nije hteo ni da cuje za savet svog sina kako ozidati kucu, jer je njegov komsija njemu rekao kako treba, komsija nkv radnik a sin mu dipl ing gradjevine bio...Tako i ovo, ljudi veruju da se sve odvija stihijski, a u 70% slucajeva je predvidivo, a u onih 30% spada iznenadna dobra/losa vest, kvar bota ili uspela manipulacija. Pa sad, ako 70% potrefis pozitivnu trgovinu, bices u plusu sigurno, pogotovo ako to radis godinu-dve.

Pa realno o kretanju berze se i nemoze vodite lep razgovor jer je svako predvidjanje cene manipulacija, nevazno je da li se eto predvidjanja ispunjuju ili ne, trenutno realne osnove za gubljenje vere u BTC nema da bi neko pomisljao o izlazenju iz igre, svako stvaranje straha je cista manipulacija
Sto se tice trgovaca i short-a svako uvek treba da donese sud za sebe

Isto kao kad je bio 900$ pa se govorilo bice 5000 kao i sada kad je ~400 pa se govori suprotno, nikakve razlike tu nema, pogotovo sto je na pilicarskim berzama volume za trgovinu smesan
Jedini pokazatelj je koliko vas je u datom momentu u $ kao sad neki ovde ili u BTCu drugi dan sto je takodje pokazatelj

@student
Samo jedno gubis iz vida 90% + nisu trgovci i kad ih neko natera u strahu oni uvek gube a to i jeste cilj svakih manipulacija, jer jedan da dobije ti ili neko drugi mora da izgubi, nemojte sad da se pravimo naivni :p

Poslednja izmena:
Mislim da ovde više nervira prepotentnost sa kojom pojedini iznose svoja razmišljanja i pretpostavke.

Nego, ltc holderi, na kojoj ceni, ako ikada, ltc ode u odosu na btc planirate (ako planirate) da predjete u btc? Ja sam mislio na 0.02

Mislim da ovde više nervira prepotentnost sa kojom pojedini iznose svoja razmišljanja i pretpostavke.

Nego, ltc holderi, na kojoj ceni, ako ikada, ltc ode u odosu na btc planirate (ako planirate) da predjete u btc? Ja sam mislio na 0.02

pa vecina holdera ceka mnogo vise bar 0.05 ili cak 0.1, trgovci naravno ce izlazit i na dosta nizim cenama, jer im ona nije bitna vec trenutno kretanje

ma i diplome precenjene!

meni stric isto neki građevinac, doduše, nije dipl ing, ali neka viša škola sigurno jeste. čovek je sazidao kuću pre 30 godina bez temelja (!). kaže: pucaju mi zidovi jer mi se voda od komšije podvlači pod kuću.

Pa realno o kretanju berze se i nemoze vodite lep razgovor jer je svako predvidjanje cene manipulacija, nevazno je da li se eto predvidjanja ispunjuju ili ne, trenutno realne osnove za gubljenje vere u BTC nema da bi neko pomisljao o izlazenju iz igre, svako stvaranje straha je cista manipulacija
Sto se tice trgovaca i short-a svako uvek treba da donese sud za sebe

Isto kao kad je bio 900$ pa se govorilo bice 5000 kao i sada kad je ~400 pa se govori suprotno, nikakve razlike tu nema, pogotovo sto je na pilicarskim berzama volume za trgovinu smesan
Jedini pokazatelj je koliko vas je u datom momentu u $ kao sad neki ovde ili u BTCu drugi dan sto je takodje pokazatelj

@student
Samo jedno gubis iz vida 90% + nisu trgovci i kad ih neko natera u strahu oni uvek gube a to i jeste cilj svakih manipulacija, jer jedan da dobije ti ili neko drugi mora da izgubi, nemojte sad da se pravimo naivni :p

A ti zaista mislis da je neko ovde zlonameran kad da savet za prodaju/kupovinu? I mislis da ce mu mnogo pomoci sto domaci rudari tresnu svojih silnih 10-tak BTC-a? To nece pokrenuti lavinu...Lavinu pokrecu oni sa 1000+ a takvih ovde, bojim se, nema. I da ih ima, ne bi slusali savete sa foruma, znaju oni kako da trguju. Pitanje je samo koliko imas poverenja u onog ko te savetuje, ti verujes Fontasu, a neko drugi veruje Buffettu, neko treci blizancima. Pa sad, koliko puta se pokaze tacnom prognoza i savet, toliko i raste kredibilitet te osobe. Ja vidim da svi koji najavljuju pump u poslednjih 10 meseci (sem krajem maja-pocetkom juna) nemaju pojma i projektuju samo svoje zelje i ocekivanja, bez realne potpore.

Ja sa onom sumom od koje sam se oprostio cekam 0.04 i vise, a onaj drugi deo sam sto fiatirao sto ushitio :) i trgovacu po kratkorocnim kretanjima. Izgleda da onih 2.212$ od prvog jula nisu bila slucajna...s obzirom da je krenuo sa 8.9$, verovatno mu je prosecna prodaja bila dosta veca od 6. Potonulo je toliko nisko jer nije bilo mnogo ordera na <4-2.2, tada je to retko ko ocekivao.

Poslednja izmena:
Prica o ceni je uvek manipulacija bila ona hype ko mi sto radimo ili suprotno

Razliku pravi to što ne znaš koji info neko ima i šta je naučio radeći na marketu.

Volume je drastično u padu (prosek vade dump-ovi), mnogo više se trguje na OTC marketima (info o ceni imaju samo insajderi).
http://www.bitcoinpulse.com

Dalje, cenim da je Tim Draper (blizanci i ostali jači igrači) verovatno polako uzimao Futures Contracts, 10 možda i 20x leverage na 600+ i kasnije u sledećem periodu velike distribucije.
Na kraju, momentum je postignut.

10x leverage na LTC je bio dostupan još januara, kasnije već 20x.
Sve to utiče na cenu.

Poslednja izmena:

u pravu si.

svoje mišljenje bih trebalo da krenem da naplaćujem! onda bih vama što vas nerviram bio verovatno manje prepotentan.

...

a, btw, ono što sam pričao za grafike...sad će i to doći na red.

i za kraj - očekujem još dva masakra cene u narednih mesec-mesec i pol. prvi će biti do 340, drugi pri dnu.

toliko, pamet u glavu.

Poslednja izmena:
Zasto netrgujes sa LTC-om i kada se ocekujes njegov pump (mislim pravi pump na preko 30$ a ne povratak na 6 $ koliko je i bio pre nekoliko nedelja) ?

Poslednja izmena:
Kada se ocekujes pump LTC mislim pravi pump na preko 30$ a ne porast na 6 $.

Tek kada BTC bude bio u stabilnom rastu duze vreme, a to se, po mom misljenju, nece desiti u ovoj godini. Ono sto se mozda moze desiti, mada je malo verovatno, je da kad BTC padne ispod 300, krene da raste odnos LTC/BTC.

Poslednja izmena:
Kada se ocekujes pump LTC (mislim pravi pump na preko 30$ a ne porast na 6 $.)

pa ono malo filozofsko pitanje?:) sad ce biti zanimljivih odgovora pretpostavljam.

ja kao totalni laik, mislim da nece nikad ici preko 30$, tj barem ne skoro (sem ako skoro ne ode BTC na par hiljada dolara pa po automatizmu da povuce i LTC)...mnogo manja ocekivanja imam u LTC sada nakon novih novcica koji su izasli ove godine

Razliku pravi to što ne znaš koji info neko ima i šta je naučio radeći na marketu.

Volume je drastično u padu (prosek vade dump-ovi), mnogo više se trguje na OTC marketima (info o ceni imaju samo insajderi).
http://www.bitcoinpulse.com

Dalje, cenim da je Tim Draper (blizanci i ostali jači igrači) verovatno polako uzimao Futures Contracts, 10 možda i 20x leverage na 600+ i kasnije u sledećem periodu velike distribucije.
Na kraju, momentum je postignut.

10x leverage na LTC je bio dostupan još januara, kasnije već 20x.
Sve to utiče na cenu.

Taj koji je kupio LTC uz 20X leverage se bas usrecio...20X znaci da ako cena padne 5% gubis sav ulozen novac.

pa ono malo filozofsko pitanje?:) sad ce biti zanimljivih odgovora pretpostavljam.

ja kao totalni laik, mislim da nece nikad ici preko 30$, tj barem ne skoro (sem ako skoro ne ode BTC na par hiljada dolara pa po automatizmu da povuce i LTC)...mnogo manja ocekivanja imam u LTC sada nakon novih novcica koji su izasli ove godine

Pa i logicno je da imas manja ocekivanja jer je i verovatnoca da ce bas LTC eksplodirati manja. Sto je veca konkurencija, veca je i opasnost od propadanja. Pogotovo sto LTC nema ama bas nikakav marketing, a on je ipak u ovim spekulativnim vodama i vise nego potreban.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno