Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vircurex je full.. radi super.. e sad stranu na to sto sam par puta bio u situaciji da imam ozbiljna sredstva zarobljena na tom istom vircurexu.. dogadjalo se da nije online po 3-4 dana.. pa onda izbace poruku da su walleti kompromitovani.. al kako okrenes opet im verujem i drzim cifru ltca na walletu.. i ne planiram da ih diram ako treba i do nove godine ;)

A sto se tice cele price oko btc gde ima milion predvidjanja.. pa ja kontam jednu prostu cinjenicu.. ako btc bude proizvodilo 50tak ljudi sa a-sik spravicama ko ce verovati u btc?.. logicno je da ako hiljade i hiljade ljudi radi PROIZVODNJU necega.. u nasem slucaju kripto valute.. u tu pricu ce se verovati i ta prica ce opstati.. videcemo sta ce se izdogadjati..

Sto se mene tice.. posto sam otplatio sav hardver.. verovatno cu prevesti sve na skriptu i praviti alt valute.. i sve dok budem mogao da racunam na jednu dobru mesecnu platu od ove price, ne vidim i jedan razlog da ne radim tu pricu :)

Cenu btc mislim da vise niko ne moze da predvidi.. ali znam da iako je sad ovoliki dif.. veca je zarada sad nego u isto vreme prosle godine.. a ne treba zaboraviti da smo i onda bili presrecni sa takvom cenom i tempom otplate opreme.. kao sto rece jedan stari rudar sa bitcoinbalkan.. treba biti uporan i ne odustajati.. pa sacekati momenat kad unovciti plodove tog rada..

Ja pored mininga imam regularan posao.. servis racunara.. i mining mi je klasicno hobi varijanta.. ali kako je vreme odmicalo.. znatno vise vremena sam odvojio na unapredjenje i optimizaciju opreme koja ce ti praviti dodatnu zaradu.. koja u ovom momentu bude i veca od primarne ;)

A sto se tice cele price oko btc gde ima milion predvidjanja.. pa ja kontam jednu prostu cinjenicu.. ako btc bude proizvodilo 50tak ljudi sa a-sik spravicama ko ce verovati u btc?

Pa niko. Zato je vrlo izvesno da ce balon da se ispuva vrlo brzo :)

...osim ako neko zaista ne prihvati btc kao sredstvo placanja. U tom slucaju ce vrednost osetno da skoci.

Uveli su ripple.

Mda bitstamp je presao na ripple... nema vise kodova.

Za sve koji ne mogu da skontaju Ripple - neka me nazovu, objasnjavam proceduru preko skype-a veoma rado, funkcionise prosto kao i bitstamp kodovi, izvrsava se trenutno, jedino otvaranje traje 5-6 min. Ne morate nikakve pare da ostavljate na ripple-u, to je samo posrednik da ih ne bi zezali amerikanci.

Danas sam uspesno uradio 10ak transakcija sa ljudima, samo su mi se usta osusila od price. Sreca je sto se ta procedura prolazi samo jednom, posle funkcionise isto kao bitstamp kod na copy/paste

Poslednja izmena:
Za sve koji ne mogu da skontaju Ripple - neka me nazovu, objasnjavam proceduru preko skype-a veoma rado, funkcionise prosto kao i bitstamp kodovi, izvrsava se trenutno, jedino otvaranje traje 5-6 min. Ne morate nikakve pare da ostavljate na ripple-u, to je samo posrednik da ih ne bi zezali amerikanci.

Danas sam uspesno uradio 10ak transakcija sa ljudima, samo su mi se usta osusila od price. Sreca je sto se ta procedura prolazi samo jednom, posle funkcionise isto kao bitstamp kod na copy/paste

reci ti nama gde da dobijemo Riploove i kako ? ;)

Ako mu je lakse da svakom ponaosob objasnjava neka ga. Ne zanima me ripple uopste ali zvacu ga sigurno posto mu je to lakse nego da napise jednom :d

Mozes da kupis na bitstampu kada ih imaju (neko je to dosta lose zamislio) - ja sam uzeo kolicinu da imam da dam ljudima kad treba da trgujemo da izbegnem faktor iznenadjenja. Treba ti realno oko 150 komada, to je cca 3 dolara

A ne vredi da pisem upustvo jer je cudo u beti i uvek neki korak skripi

Bitstamp je danas uveo novi uslov vezano za povlacenje novca u evrima - a to je da racun na koji saljete novac mora da glasi na vase ime sa kojim ste se registrovali.

Zabranjeno je isplacivati pare na racune Pere, Mike ili Zike - a corporate racuni ce morati da prodju dodatne verifikacije.

Bitstamp je danas uveo novi uslov vezano za povlacenje novca u evrima - a to je da racun na koji saljete novac mora da glasi na vase ime sa kojim ste se registrovali.

Zabranjeno je isplacivati pare na racune Pere, Mike ili Zike - a corporate racuni ce morati da prodju dodatne verifikacije.

To je i do sada bilo tako :) - samo je sada zvanicno. Mada je nekako i logicno, zar ne?

Znam da je logicno ali meni je prolazilo do danas bez problema placanje na ino corporate racun.

Verujem da ce biti OK i posle ali cu morati da posaljem za firmu malo vise dokumentacije... U svakom slucaju - svake nedelje novi problem :)

kupujem BTC cena bitstamp -4%..... 10BTC moze i LTC

Ja neznam jel cu kupovat BTC vez LTC je krenuo odavno moj plan je bio da kupim na 2.2$, sad neka prodaju BTC u bescenje ili nek cekaju mesec dana na stabilizaciju

Inace fontas vec 12h pokusava sa sell wall-om od 1 milion dollara da zaustavi rast LTC jer je prebacio sve BTC na BTC-e i zeli da kupi i nije uspeo, zanci sve wall-ve povlaci vec satima sto znaci da ce morat da radi pump ako zeli da kupi

Nema ništa od tog sell wall-a, istopiće se do sutra. Jedino ako neko stavi buy wall sa jedno 1000BTC-a može srušiti cenu...

Malo zanimacije u slobodno vreme, radovi polako napreduju

wwwwww.gif

ma cisto da probam da vidim mogu li napraviti nesto slicno menjacnici, a i da forumasi imaju gde da kace ponude i potraznje:)

Mene interesuje sta uslovljava ovoliku razliku cena izmedju pojedinih menjacnica (konkretno mt-gox btc trenutno 81e, btc-e 75)?! Sta me sprecava da kupujem koine na btc-e po 75e i prodajem iste na goxu za 80.80e?!

Mene interesuje sta uslovljava ovoliku razliku cena izmedju pojedinih menjacnica (konkretno mt-gox btc trenutno 81e, btc-e 75)?! Sta me sprecava da kupujem koine na btc-e po 75e i prodajem iste na goxu za 80.80e?!

Sprecava te nemogucnost podizanja novca sa MTGOX-a naredne 2 nedelje, a mozda ni tada ;)

I sta ces onda?
Ostace ti pare zarobljene jer ne mozes da ih povuces.

Generalno.....ostaviti sve u LTC-u....ili menjati u BTC...mala cifra je u pitanju.....znaci neki predlog za buducnost....da li je bolje ipak sve cuvati izgleda u LTC-u....?

Generalno.....ostaviti sve u LTC-u....ili menjati u BTC...mala cifra je u pitanju.....znaci neki predlog za buducnost....da li je bolje ipak sve cuvati izgleda u LTC-u....?

na to pitanje niko ne moze da ti da odgovor svi se nadauj u LTC...ali generalno nije bitno da se neki novcic samo postoji i kopa i da mu neko da vrednost (vestacku vrednost -mislim na sve alt coine)
u sustini ovaj scenario koji se desava jeste da ce na kraju veliki broj bitcoina otici kod malog broja ljudi (asic vlasnika) a to rusi celu ideju i smisao originalne zamisli bitcoina...

realno nije bitno da mtgox uvede litecoin...vec je potrebno da ga ima dosta ljudi i da krenu da koriste medjusobno za trgovinu/razmenu...

prednosti LTC-a sto mreza nije slaba i sto je po meni lakse koristiti jeftiniji novcic koji trenutno malo manje vredi od 3$ ...posebno kinezi kojima Bitcoin odgovara ali za njihov stand. 100$ je mnogo...

po meni previse ljudi gleda tezinu/cenu jer u sustini on sebe smatra proizvodjacem toga...

tako da ja se nadam da ce litecoin postati jedna od vodecih e valuta jer trenutno najvise ima sansi za to ...za razliku od drugih alt coina...mozda mu skoci vrednost i od srebra postane zlato koje je sada bitcoin...

Poslednja izmena:
Mislim da nikada nece dostici nivo bitcoina ali bice daleko ispred svih ostalih valuta. Mislim da ce se vremenom pola tih alternativa pogasiti i propasti.

Ja mislim da cela ova prica nema buducnost. Jos koja godina muze para i to je to. Ali ovako kratkorocno, verovatno je bolje cuvati u LTC, tako i ja radim.

Ja mislim da cela ova prica nema buducnost. Jos koja godina muze para i to je to. Ali ovako kratkorocno, verovatno je bolje cuvati u LTC, tako i ja radim.

Mislim da to niko nemoze znati, ja vidim itekako potrebu kripto valuta cak i da je zabrane

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno