Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazljivo samo jer je danas CPI.

Mislim da bi ovih dana i Binance trebao pretvoriti ( ako se ne varam ) 1 milijardu BUSD-a u BTC. Ne znam da li ce to imati uticaj na cenu.

To je novac od onog fonda koji su osnovali pre 2-3 meseca, kao pomoc projektima kojima je pomoc potrebna.

Probijeno 25k, ako nastavimo ka 30k stepenasta prodaja btc jednim delom

Ako bude dump-a ne bi bilo lose kednim delom ici u altove (ko sta misli da vredi od njih - tipa ETH)

Ne poricem da je Ledger najsigurnija opcija trenutno!

Ako ovako nastavi mozda stignemo i do tih 200-400k 😅
U ovom ciklusu su bukvalno rasturili sve redom, niko pojma nema kada ce gore, kada dole. Najpametniji ce biti oni koji sada cute pa posle dodju i kazu - rekao sam vam haha

Prodao sam upravo i DOT. Tako da sam opet full USDT sa delom koji je za trejd. Fina zaradica. Vise od planiranog. Hteo sam na 6.2+ tako da je ovo na 6.35 average skroz ok ( nekih 75 centi po novcicu ). Inace ja ne prodajem stepenasto nego sve i odmah kada odlucim.

Sada cekamo dump ako ga bude. Ili to ili cu se iznervirati. 😀

Prilozi

• Screenshot_20230314-135920.png
    Screenshot_20230314-135920.png
    295.5 KB · Pregleda: 187
Ako ovako nastavi mozda stignemo i do tih 200-400k 😅
U ovom ciklusu su bukvalno rasturili sve redom, niko pojma nema kada ce gore, kada dole. Najpametniji ce biti oni koji sada cute pa posle dodju i kazu - rekao sam vam haha

Mislim da Morbiusova teorija ima vecu realnost od 200k 😁

@Dzigi 87 a koliko verujes tether-u

Ja sam reko sta sam imao, trebalo je sve da prodate jos pre tri dana, kako kaze morbidni😁

Morbiuse, pošto si u SEPA zoni ne znam da li si gledao Saxo banku.

Preko njih ja trgujem svime osim kripta. Imaju i kripto, derivate (ETF/ETN). Meni lično to se ne dopada. Nema trgovine vikendom, trguje se s polugom, nema deponovanja i povlačenja kripta… Osim toga, više mi odgovara da mi je visoko rizična imovina odvojena od ostalog. Pošto pominješ eToro (pretpostavljam da su i kod njih slična ograničenja za kripto) možda bi ti Saxo odgovarao.

https://www.home.saxo/campaigns/cryptocurrencies

Za trgovinu se plaćaju provizije za podatke berzi (XETRA, NYSE &NASDAQ…). U princupu level 2 podaci (realno vreme i dubina tržišta) odrađuju posao.

https://www.home.saxo/products/market-data-subscriptions

Pored toga ide još i naknada za trgovinu.

https://www.home.saxo/rates-and-conditions/stocks/commissions

Podrška im je na svim jezicima (uključujući i sve iz bivše SFRJ) i vrlo su korektni (klijent je na prvom mestu) prema mom iskustvu do sada.

Što se tiče registracije, ne znam kako je sada. Davno sam to odradio. Tada je jedino moglo poštom ili faxom (20+ godina) i osnovni klasik čip je tada bio 10K, sad vidim da su ga spustili na 2k a platinum na 200k. Verovatno je i registracija sad lakša i pristupačnija.

https://www.home.saxo/accounts

Ako ti je primarna sigurnost nema dalje.

Malo sam se nejasno izrazio u prethodnom postu. Pod registracijom sam mislio na pismeni ugovor o otvaranju računa (kao kod svake banke) koji ti pošalju pa im vraćaš (nakon što potpišeš) poštom ili faksom.

Kupuje li neko dip. 😀 Razmisljam da uletim opet u DOT i da se nadam nekom malom bounce-u od 20-30 centi.

Kupljeno. Nek ide zivot. Zivot je igra. 😀

Na tu kolicinu razlika od 0.2-0.3 centi je 2-2.5k.

Prilozi

• Screenshot_20230314-222008.png
    Screenshot_20230314-222008.png
    292.3 KB · Pregleda: 125
Poslednja izmena:
Posle svih lomova do sada, zaključio sam da sam glup za bilo kakva dugoročna ulaganja:).
Jedino što mi leži je skalpiranje na 3 min, uzmem 1% i bežim u stable pa kada indikatori jave da može onda opet in-out i tako u krug.
Trudim se da ne zanoćim u coinima, dosta je bilo iznenađenja :cry:.

Najpametniji ce biti oni koji sada cute pa posle dodju i kazu - rekao sam vam haha

Evo jedan losiji scenario naravno uz obrazlozenje :)

Stable zadnjih dana:
izlazstablemart.png

Zatvorene su dve banke silvergate sa SEN i signature sa SIGNET sistemom a to je krvotok stabecoina i menjacnica gde su u realnom vremenu vrsile razmenu izmedju njih bez bilo kakve kontrole.
Danas se komplet Circle razleteo po medijima CNBC, Bloomberg objasnjavajuci kako hitno mora da se usvoji zakon koji ce omoguciti nesmetan rad stable coina. To je najbolji znak da ni jedna banka vise ne zeli da radi sa njima i da ce sada biti jako tesko uskladiti cene na svim berzama i u svim stable coinima.

Ko prati CZ i SUN-a mogao je primetiti da su obojica twitovali kako banke koce razvoj kripta sto znaci da odlicno znaju da su ostali bez banaka.
U svemu tome je problem i onih 8.4 milijarde dolara koji su zamrznuti na Paxosu i to se ne pomera danima jer im je ocito circle zabranio da spaljuju BUSD, dolar salju njima i tako mintuju USDC koji sele na Binance.
Ovaj sada mini bull je najavio CZ svima kada je objavio da ce 1 milijardu BUSD iz "fonda za razvoj" pretvoriti u BTC, ETH i BNB jer nema poverenje u bankarski sektor. Pa sta ce sa ostatkom BUSD i njega ce pretvoriti u BTC i probati napraviti ono sto je probao Kwon sa Lunom mada i to je twitovao da je bila odlicna zamisao ali lose sprovedena pa mozda on zeli probati :)
Sada sa tim virtuelnim parama kupuje sam od sebe BNB a BUSD pretvara u USDT koji ako nista bar moze OTC unovcavati. A sta ce oni koji mu daju BTC za BUSD verovatno ni oni ne znaju, veruju sve sto im se kaze...
To je najbolje vidljivo na sledecem chartu:
BNBBTC_2023-03-15_01-35-23.png
Svaki put kada regulatori odrade nesto lose po po njega on udara kontru pokusavajuci pokazati kako je on iznad banaka i kasnije se time hvali na twiteru. Pri tome ne shvata da se igra sudbinama mozda i miliona ljudi koji drze svoj kripto i stable na Bianance. To je isto kao i trejd bez stop loss-a. Samo je pitanje vremena kada ces biti rektovan samo sto on nece tada rektovati sebe nego komplet kripto zajednicu koja mu veruje.

BTCUSD_2023-03-15_01-33-16.png

Prvo sto ce se desiti ako sam ja u pravu je zabrana mintovanja USDC i zatim depeg BUSD posto on ne moze doci do onih dolara u americi a nema neku upotrebnu vrednost van binance koji opet nema nigde pristup dolaru.
Nakon toga panika i u narednih 15-20 dana pad nazad na 17k. Naravno ne znaci to da ne mozemo na 40k do petka da se ne uplase bulovi, ovo je samo moje vidjenje trenutne situacije :)

Stable zadnjih dana:
Pogledajte prilog 380934

Zatvorene su dve banke silvergate sa SEN i signature sa SIGNET sistemom a to je krvotok stabecoina i menjacnica gde su u realnom vremenu vrsile razmenu izmedju njih bez bilo kakve kontrole.
Danas se komplet Circle razleteo po medijima CNBC, Bloomberg objasnjavajuci kako hitno mora da se usvoji zakon koji ce omoguciti nesmetan rad stable coina. To je najbolji znak da ni jedna banka vise ne zeli da radi sa njima i da ce sada biti jako tesko uskladiti cene na svim berzama i u svim stable coinima.

Ko prati CZ i SUN-a mogao je primetiti da su obojica twitovali kako banke koce razvoj kripta sto znaci da odlicno znaju da su ostali bez banaka.
U svemu tome je problem i onih 8.4 milijarde dolara koji su zamrznuti na Paxosu i to se ne pomera danima jer im je ocito circle zabranio da spaljuju BUSD, dolar salju njima i tako mintuju USDC koji sele na Binance.
Ovaj sada mini bull je najavio CZ svima kada je objavio da ce 1 milijardu BUSD iz "fonda za razvoj" pretvoriti u BTC, ETH i BNB jer nema poverenje u bankarski sektor. Pa sta ce sa ostatkom BUSD i njega ce pretvoriti u BTC i probati napraviti ono sto je probao Kwon sa Lunom mada i to je twitovao da je bila odlicna zamisao ali lose sprovedena pa mozda on zeli probati :)
Sada sa tim virtuelnim parama kupuje sam od sebe BNB a BUSD pretvara u USDT koji ako nista bar moze OTC unovcavati. A sta ce oni koji mu daju BTC za BUSD verovatno ni oni ne znaju, veruju sve sto im se kaze...
Pogledajte prilog 380935
Svaki put kada regulatori odrade nesto lose po po njega on udara kontru pokusavajuci pokazati kako je on iznad banaka i kasnije se time hvali na twiteru. Pri tome ne shvata da se igra sudbinama mozda i miliona ljudi koji drze svoj kripto i stable na Bianance. To je isto kao i trejd bez stop loss-a. Samo je pitanje vremena kada ces biti rektovan samo sto on nece tada rektovati sebe nego komplet kripto zajednicu koja mu veruje.

Pogledajte prilog 380936

Prvo sto ce se desiti ako sam ja u pravu je zabrana mintovanja USDC i zatim depeg BUSD posto on ne moze doci do onih dolara u americi a nema neku upotrebnu vrednost van binance koji opet nema nigde pristup dolaru.
Nakon toga panika i u narednih 15-20 dana pad nazad na 17k. Naravno ne znaci to da ne mozemo na 40k do petka da se ne uplase bulovi, ovo je samo moje vidjenje trenutne situacije :)

Ne moze da dodje do novca trenutno ali ako su pokriveni 1:1 kao sto paxos kaze, taj novac ne moze da se oduzme jer to je novac klijenata, nije njegov licno?

Mislim da gresis, bull je posledica kamatnih stopa i izjava Powell-a ne CZ twita.

2Y bonds je pao sa 5 na 3.8 u jednom trenutku
1678863715323.png
Ako nam 1W zatvori ispod, ide dole, ako ode iznad ide gore.

Poslednja izmena:

Stable zadnjih dana:
Pogledajte prilog 380934

Pogledajte prilog 380935

Pogledajte prilog 380936

Neke priča koju Circle prodaje je da imaju dil sa Cross River Bank koji im omogućava da nesmetano štancuju BUSD, ne znam koliko im je verovati. Nije zgoreg šortovati BUSD, pošto on nikako ne može da skoči.

Ako i Binance pandrkne, to je difinitivno strašan udarac. Ja jedino kod njih još i mogu da kupim kripto, sve gde sam ga do sad kupavao je propalo ili ne mogu da obnovim KYC. Svedok tužnom stanju u koje je kripto zapao.

Neke priča koju Circle prodaje je da imaju dil sa Cross River Bank koji im omogućava da nesmetano štancuju BUSD, ne znam koliko im je verovati. Nije zgoreg šortovati BUSD, pošto on nikako ne može da skoči.
Circle mintuje USDC a Paxos BUSD, Cross River je koristio Coinbase pa se Circle prikamcio prvenstveno da bi Coinbase mogao izaci u dolar. Circle za cuvanje dolara kao custody koristi BNY Mellon gde je i Blackrock koji im vodi portfolio sa obevnicama. Ali ta banka ne zeli da ima posla sa kripto transakcijama pa ovo sada uglavnom sve hendluju preko coinbase i Cross River.
Da bi sistem radio njima treba da u neku banku instaliraju nesto poput Signeta i da onda sve menjacnice tu otvore racune a to se u americi nece desiti pre nego bude regulacija ali tada ovi kinezi nece moci tu da otvaraju racune.

"Since the failures of Signature Bank and Silvergate Bank, our core transaction banking partners, our teams have been working around the clock to restore USDC liquidity operations, including bringing on new transaction banking partners."
Ovo su klasicne genericke izjave za prikrivanje stete i kupovinu vremena da izvuku svoja dupeta i investitorima zamazu oci jer sledeci "bank run" je na njih i coinbase.
Nocas je izasla vest:
Problem za stable i banke koje bi potencijalno pristale da implementiraju nesto poput Signeta je sto ce vlasti banku kritivi za svaku transakciju koja se kasnije moze podvesti da je pranje para.

Ja ne mislim da ce Binance propasti, tamo dolar niti moze da udje niti izadje a kada dolar ne moze da izadje ne mozes ni propasti :)
Naotimao se on i plan mu je bio da kripto istrese u americi i napokon postane bitan i tamo a svi su izgledi da ce poceti izbegavati i zemlje iz kojih se kriminalci izrucuju u ameriku kada se zavrse sve ove istrage.

Svima nam je to bio plan, da tada prodamo BTC. Još uvek postoji nada. 😁

Dok vi teoretiste ja praktikujem. 😀

Izasao iz DOT-a na 6.34 upravo. Opet full USDT. Zarada nesto malo preko 0.2 centi po novcicu. Nepunih 2k od juce do danas. Nije lose za jednu noc. Castio bih se jednom tantra masazom ali verujem da devojka ne bi odobrila tako da se ceka novi dip.

Prilozi

• Screenshot_20230315-103136.png
    Screenshot_20230315-103136.png
    293.8 KB · Pregleda: 80
Dok vi teoretiste ja praktikujem. 😀

Izasao iz DOT-a na 6.34 upravo. Opet full USDT. Zarada nesto malo preko 0.2 centi po novcicu. Nepunih 2k od juce do danas. Nije lose za jednu noc. Castio bih se jednom tantra masazom ali verujem da devojka ne bi odobrila tako da se ceka novi dip.
Sad dok cekas mozes usdt na fleksibilnu stednju. :) Povecao binance apy na 8%.

Ja ne mislim da ce Binance propasti, tamo dolar niti moze da udje niti izadje a kada dolar ne moze da izadje ne mozes ni propasti :)
Naotimao se on i plan mu je bio da kripto istrese u americi i napokon postane bitan i tamo a svi su izgledi da ce poceti izbegavati i zemlje iz kojih se kriminalci izrucuju u ameriku kada se zavrse sve ove istrage.

Evo sad objavili da Binance prestaje sa ulazima i izlazima za britanksu funtu, evro je valjda sledeći. Ali kako CZ sad da spreči bank run na Binance? Da li računa da su njegovi korisnici već toliko "virtuelni" da im ništa ne znači što njihovi brojevi više ne mogu da se pretvore u novac? Ili mu je plan da ispari, kao ona OneCoin bugarska ciganka Ruža kako se zvaše.

Evo sad objavili da Binance prestaje sa ulazima i izlazima za britanksu funtu, evro je valjda sledeći. Ali kako CZ sad da spreči bank run na Binance? Da li računa da su njegovi korisnici već toliko "virtuelni" da im ništa ne znači što njihovi brojevi više ne mogu da se pretvore u novac? Ili mu je plan da ispari, kao ona OneCoin bugarska ciganka Ruža kako se zvaše.
Koja kolicina mraka. Ajde castim te nekom masazom ( ne licno ja da ne bude zabune 😀 ) da izbacis tu negativnost iz sebe. 😀

I ja sam u fazonu da jos nismo videli dno i bicu najverovatnije bearish celu 2023. godinu ali ti samo o propasti pises. Ima li bar nesto pozitivno kod tebe? Covid? Nesto? 😀

Nego da li kupiti dip ili cekati jos. Bukvalno sam click-away da se opet vratim u neki coin. 😀 Svejedno mi je da li cu ostati zarobljen u nekom novcicu jer su sve ovo dobre cene gledajuci long term pa i da padnemo 50% od ovih cena. Izvukao sam kes koji mi je bio potreban pre neki dan tako da se sada samo igram.

Koja kolicina mraka. Ajde castim te nekom masazom ( ne licno ja da ne bude zabune 😀 ) da izbacis tu negativnost iz sebe. 😀

I ja sam u fazonu da jos nismo videli dno i bicu najverovatnije bearish celu 2023. godinu ali ti samo o propasti pises. Ima li bar nesto pozitivno kod tebe? Covid? Nesto? 😀

Nego da li kupiti dip ili cekati jos. Bukvalno sam click-away da se opet vratim u neki coin. 😀 Svejedno mi je da li cu ostati zarobljen u nekom novcicu jer su sve ovo dobre cene gledajuci long term pa i da padnemo 50% od ovih cena. Izvukao sam kes koji mi je bio potreban pre neki dan tako da se sada samo igram.
Na koje sve nacine izvuces kes?

I moje pohvale Sashadjaku. Više sam fokusiran na tržište akcija pa nemam toliko vremena da ispratim sva deševanja u kripto sektoru stoga mi argumentovane kripto analize puno znače. Kako od Sasahadnjaka, tako i Frrke, Morbiusa i svih ostalih koji ih nesebično dele. U teškim vremenima treba da pomažemo jedni drugima, bez podela na medvede i bikove. Na posledku svima nam je isti interes, profit.

Uzgred, za današnje crvenilo najviše zasluga ima Credit Suisse koji se opasno ljulja i vrši jak pritisak na evro.

https://www.marketscreener.com/quote/stock/CREDIT-SUISSE-GROUP-AG-9364979/

Sad dok cekas mozes usdt na fleksibilnu stednju. :) Povecao binance apy na 8%.
Opet sam usao u DOT. Nista od fleksibilne stednje. 😀 Mada bih pre kupio neki coin ( npr DOT ) i stejkovao ga van Binance-a. Ne bih nista drzao na Binance-u osim dela za trejd.

U DOT sam usao na 6.139 ovaj put pa cu videti kada izlazim. Nisam nesto fan ovog trejda sada. Ne znam zasto. Povecao sam doduse broj komada. 10k lep okrugao broj. Lako se pamti. 😀

Ne znam kako iz ugla institucija ovo moze jos da sruši btc na neki 10k nivo.. Ako ga do sada nisu prodali u usa.. Pored svih zabrana stablecoina i najave regulative i haosa sa bankama.. Ko to jos čuva osim bas vernika tipa sejlor..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno