Evo jedan losiji scenario naravno uz obrazlozenje
Stable zadnjih dana:
Pogledajte prilog 380934
Zatvorene su dve banke silvergate sa SEN i signature sa SIGNET sistemom a to je krvotok stabecoina i menjacnica gde su u realnom vremenu vrsile razmenu izmedju njih bez bilo kakve kontrole.
Danas se komplet Circle razleteo po medijima CNBC, Bloomberg objasnjavajuci kako hitno mora da se usvoji zakon koji ce omoguciti nesmetan rad stable coina. To je najbolji znak da ni jedna banka vise ne zeli da radi sa njima i da ce sada biti jako tesko uskladiti cene na svim berzama i u svim stable coinima.
Ko prati CZ i SUN-a mogao je primetiti da su obojica twitovali kako banke koce razvoj kripta sto znaci da odlicno znaju da su ostali bez banaka.
U svemu tome je problem i onih 8.4 milijarde dolara koji su zamrznuti na Paxosu i to se ne pomera danima jer im je ocito circle zabranio da spaljuju BUSD, dolar salju njima i tako mintuju USDC koji sele na Binance.
Ovaj sada mini bull je najavio CZ svima kada je objavio da ce 1 milijardu BUSD iz "fonda za razvoj" pretvoriti u BTC, ETH i BNB jer nema poverenje u bankarski sektor. Pa sta ce sa ostatkom BUSD i njega ce pretvoriti u BTC i probati napraviti ono sto je probao Kwon sa Lunom mada i to je twitovao da je bila odlicna zamisao ali lose sprovedena pa mozda on zeli probati

Sada sa tim virtuelnim parama kupuje sam od sebe BNB a BUSD pretvara u USDT koji ako nista bar moze OTC unovcavati. A sta ce oni koji mu daju BTC za BUSD verovatno ni oni ne znaju, veruju sve sto im se kaze...
To je najbolje vidljivo na sledecem chartu:
Pogledajte prilog 380935
Svaki put kada regulatori odrade nesto lose po po njega on udara kontru pokusavajuci pokazati kako je on iznad banaka i kasnije se time hvali na twiteru. Pri tome ne shvata da se igra sudbinama mozda i miliona ljudi koji drze svoj kripto i stable na Bianance. To je isto kao i trejd bez stop loss-a. Samo je pitanje vremena kada ces biti rektovan samo sto on nece tada rektovati sebe nego komplet kripto zajednicu koja mu veruje.
Pogledajte prilog 380936
Prvo sto ce se desiti ako sam ja u pravu je zabrana mintovanja USDC i zatim depeg BUSD posto on ne moze doci do onih dolara u americi a nema neku upotrebnu vrednost van binance koji opet nema nigde pristup dolaru.
Nakon toga panika i u narednih 15-20 dana pad nazad na 17k. Naravno ne znaci to da ne mozemo na 40k do petka da se ne uplase bulovi, ovo je samo moje vidjenje trenutne situacije