Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto sad, mozda ce se pokazati tek za 2 godine...
Ne zuri mu se nigde, laganica :coffee:

Srećan PC gejming ko slavi🍾🥂

Iscitah poslednja dva meseca koliko nisam pratio temu, al mrtvo more. Nego jel smo sada sigurni da je bear ili i dalje ima nekih koji ne veruju da je Elvis napustio zgradu za ovaj krug?
Ovo mrtvilo je znak prve akumulacije, pa onda kada potope jos jedan nivo kao u proslom krugu sa 6 na 3 i tu malo udave market, tu bi moglo da bude dno, oko 10k.

Iscitah poslednja dva meseca koliko nisam pratio temu, al mrtvo more. Nego jel smo sada sigurni da je bear ili i dalje ima nekih koji ne veruju da je Elvis napustio zgradu za ovaj krug?
Ovo mrtvilo je znak prve akumulacije, pa onda kada potope jos jedan nivo kao u proslom krugu sa 6 na 3 i tu malo udave market, tu bi moglo da bude dno, oko 10k.

Centralne banke zatežu monetarnu politiku u momentu kada su svi prezaduženi i naviknuti na lake kredite. Istorijski, to se uvek završava na isti način. Mislim, teoretski bi ekonomija mogla da dođe u ekvilibrijum, ono što vole da zovu soft landing, ali to je isto kao što bih ja teoretski mogao da kresnem Skarlet Džohanson. Čitam danas, nekretnine ovde u Atini poskupele 44% u poslednje četiri godine, sad su samo 18% ispod suludog nivoa gde je balon pukao 2008. Ljudi stvarno nikad ništa ne nauče.

Ukratko, sedi s mirom u kešu i spremi se da gledaš potop u nekom trenutku. Vreme za kupovinu je kad krv bude tekla ulicama, što bi rekao Nejtan Rotšild.

Čini se da je prelazak sa POW na POS, makar što se ETHa tiče, a posledično i čitavog tržišta, bio (makar za sada) pucanj u sopstvena kolena.

ETH bi pao i da nije bilo prelaska na POS, jer smo u takvom delu ciklusa. Zbog čega je POS pucanje u sopstvena kolena? Majneri nisu dizali cenu novčiću. On je padao i skakao, a kopao se uglavnom u istom obimu. ETH na POS će biti bezbedan i pouzdan isto kao i na POW.

Kako mislis kopao se u istom obimu, ja sam ga majnovao od 2016 pa do pre par dana, islo je u pocetku od nekoliko novčića mesecno pa do 0.1 mesecno. Ne znam zasto ali ni meni nesto ne izgleda da će imati neku svetlu buducnost prelaskom na Pos, daj boze da gresim, ja mislim da su ga bas majneri odrzavali i uticali na cenu da ide gore. Potpuno pogresan trenutak prelaska na Pos, na berzi totalni kanal i mrtvilo

Centralne banke zatežu monetarnu politiku u momentu kada su svi prezaduženi i naviknuti na lake kredite. Istorijski, to se uvek završava na isti način. Mislim, teoretski bi ekonomija mogla da dođe u ekvilibrijum, ono što vole da zovu soft landing, ali to je isto kao što bih ja teoretski mogao da kresnem Skarlet Džohanson. Čitam danas, nekretnine ovde u Atini poskupele 44% u poslednje četiri godine, sad su samo 18% ispod suludog nivoa gde je balon pukao 2008. Ljudi stvarno nikad ništa ne nauče.

Ukratko, sedi s mirom u kešu i spremi se da gledaš potop u nekom trenutku. Vreme za kupovinu je kad krv bude tekla ulicama, što bi rekao Nejtan Rotšild.
Skarlet ne voli pesimiste..tamo mi je bar rekla 😉

Kako mislis kopao se u istom obimu, ja sam ga majnovao od 2016 pa do pre par dana, islo je u pocetku od nekoliko novčića mesecno pa do 0.1 mesecno. Ne znam zasto ali ni meni nesto ne izgleda da će imati neku svetlu buducnost prelaskom na Pos, daj boze da gresim, ja mislim da su ga bas majneri odrzavali i uticali na cenu da ide gore. Potpuno pogresan trenutak prelaska na Pos, na berzi totalni kanal i mrtvilo
Isto i ja mislim. Mislim da ce mu cena dosta pasti. Oporavice se verovatno kasnije i ici gore, ali za jedno vreme ce sigurno biti u kanalu. Mozda gresim, videcemo...

ETH bi pao i da nije bilo prelaska na POS, jer smo u takvom delu ciklusa. Zbog čega je POS pucanje u sopstvena kolena? Majneri nisu dizali cenu novčiću. On je padao i skakao, a kopao se uglavnom u istom obimu. ETH na POS će biti bezbedan i pouzdan isto kao i na POW.

Možda bi pratio pad BTCa, ovako je u slobodnom padu bez da ima iko da povuče ručnu.

Otišao je na 0.085 BTC-a, ako sam dobro ispratio, pred prelazak na POS. Da li ste mislil da će ostati na tom nivou duže vreme?

Ajde malo optimizma bre, taman kad mi budemo ovde napravili neke pare cene ce toliko odleteti u nebo da nam ta zarada u tom momenti vrvt nece znaciti nista :) ima ovde i onih koji prave moment pare al to je level pro i rizik ozbiljan.

Svi dosadašnji Btc bear marketi su bili u okruženju rastućeg finansijskog balona, ovo je prvi bear market kad se taj balon prazni. Ko misli da to ne pravi razliku, imaće uskoro priliku da se razuveri.

Uvek je bilo nesto sto je pravilo razliku i bukvalno u svakom bear marketu je pričano: ovo je sada drugačije videćete i sami.
Da je bar jedan bear market prosao bez takvih komentara neko mozda i poverovao u isto, ali 10 puta vuk vuk vuk i 11. put: vuk ali je velik i strašan, jednostavno ne ide.

Uvek je bilo nesto sto je pravilo razliku i bukvalno u svakom bear marketu je pričano: ovo je sada drugačije videćete i sami.
Da je bar jedan bear market prosao bez takvih komentara neko mozda i poverovao u isto, ali 10 puta vuk vuk vuk i 11. put: vuk ali je velik i strašan, jednostavno ne ide.

Ulagači su se načisto opustili, a kako većina blage veze s ekonomijom nema, nimalo straha nemaju kad cunami vrlo očigledno ide prema njima. Kripto je bio vrlo dobar prema meni, nekim čudom sam uspeo da oslobodim i XLM iz bataljenog wallet-a i prodam ga na septembarskom vrhu, tako da srećan trljam ruke, ali žurka je gotova sve dok ne krene sledeći finansijski balon. Kad će to biti nemam pojma, možda već za dve godine, a možda i za deset.

Instinkt stada će ovde da napravi pokolj, kao i svaki put do sada. Neće ni ovaj put biti ništa, deset godina pušim, a nisam dobio rak. Ljudi obične empirijske dokaze uzimaju za ozbiljno, ili još gore, veruju u stock-to-flow, growth curves i druge šašave teorije.

sheep-falling-copy.jpg

Najverovatnije necu ni dobiti rak, ali zato postoje ljudi koji su gori od raka i koji kad god zapalim ili neko drugi zapali cigaru viču : dobices rak dobices rak....

Stock-to-flow, growth curves je po meni manje zlo uzeti za ozbiljno nego bilo kog twitera/youtubera i verovati sve sto napise.
Ako su ovi prvi ovce, drugi su vise magarci.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno