Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne vidi se slika... A pump ocekujem, objava i da izasao na coinbase regular, ne pro...nocas ocekujem (pocetnicki se nadam) 🤑 inace i sami najvljuju 2usd do 31.3 u ponoc.
ako oni najavljuju 2$, onda udri sve u adu 😂😂😂
31.3 u ponoc je very soon

"100 ljudi - 100 ćudi" :). ' ajde da i ja kazem svoje misljenje. Ne slazem se sa ljudima koji su sahranili LTC, ali ne slazem se ni sa SAJ-em. Mislim da je SAJ rekao 2000 ili 2200, ja bih rekao 2300. Cekamo kraj godine da vidimo pobednika kviza 😂

"100 ljudi - 100 ćudi" :). ' ajde da i ja kazem svoje misljenje. Ne slazem se sa ljudima koji su sahranili LTC, ali ne slazem se ni sa SAJ-em. Mislim da je SAJ rekao 2000 ili 2200, ja bih rekao 2300. Cekamo kraj godine da vidimo pobednika kviza 😂
Ako sad uletim all In IN LTC to ima da bude potop LTC-a 😆😆😆

Sve je to ok,ali zasto bi neko celo vreme sedeo u LTC-u i gledao kako se sve oko njega pumpa.Kada mozes na btc,eth,ada,bnb,dot,uniswap i td da napecalis pare pa ako krene ltc predjes u njega i nastavis da pecalis pare.Po meni je sedenje godinama samo u ltc van svake pameti.

Sve je to ok,ali zasto bi neko celo vreme sedeo u LTC-u i gledao kako se sve oko njega pumpa.Kada mozes na btc,eth,ada,bnb,dot,uniswap i td da napecalis pare pa ako krene ltc predjes u njega i nastavis da pecalis pare.Po meni je sedenje godinama samo u ltc van svake pameti.
Mozda covek ima par hiljada komada... iskreno, meni bi bilo svejedno i cekao bi momenat... ne mora 2000,nek dodje na 800-1000...svakako verujem da nema ispod 1000kom jer da ima ne bi ga cekao kao zemlja kisu...

U prevodu... Altovi bi trebali malo da se primire a da BTC pojaca totalnu dominaciju i naravno da sroza odnos gledajuci Altove!? Prilika za dokup Altova? 🤔
Ne.

Prilika za long btc-a uz stop loss naravno.
Kroz usd će veći altovi verovatno ispratiti kretanje btc-a.
Kroz btc odnos, verovatno blagi dump.

Ulaz u altove će biti tek kad se btc primiri skroz na nekoliko dana.

Poslednja izmena:
Ako sad uletim all In IN LTC to ima da bude potop LTC-a 😆😆😆
Slusaj sta iskusniji clanovi kazu. U gomili komentara o LTC resih i ja da napisem nesto :)
Slazem se. Nisam godinama u LTC, a i s obzirom da su mnogi drugi znacajno "skocili" mislim da se isplati uloziti u LTC - potencijalno veci procenat zarade.

Ne.

Prilika za long btc-a uz stop loss naravno.
Kroz usd će veći altovi verovatno ispratiti kretanje btc-a.
Kroz btc odnos, verovatno blagi dump.

Ulaz u altove će biti tek kad se btc primiri skroz na nekoliko dana.
A dobro, nisam lepo procitao, napisao si "veci", ja citam vecina 😁 znas mog favorita(Beam).... on je negde u top 400 👀
Da li mislis da je realno da se vrati do 1600 satosija ili mozda nize spram cene koju si obelezio za BTC?
Ja bi ga cekao na nekih 1600...rizik mi za nize, plasim se da ne dodje pa cu trcati za vozom posle.

Aha, LTC bas tako krece da ces ti da predjes u njega. Kad se probudis voz otisao a ti spavas na klupici na stanici, a voz brzi, onaj japanski. ;)

Da razjasnimo. Ni jedan od dinosaurusa kpje pratim nije ni blizu x2 a kamoli vise u usd odnosu. A u btc odnosu su truba totalna. Btc je jedini otisao x3. Eth je -75% kroz btc odnos od 2018... a ujedno je jedini stigao do usd ath, citaj najmanje oslabio u odnosu na btc.
Ovo je ili potpuno nova igra ili je tek pocelo. Licno se nadam da je tek pocelo... 😄
Ovo pricam o eth bch ltc xmr dash (*** bio 1200 usd 2017e ako se neko seca...) vtc neo ( -95% !!!) zec i svi ostali nastali pre 2018 vise-manje.

Da razjasnimo. Ni jedan od dinosaurusa kpje pratim nije ni blizu x2 a kamoli vise u usd odnosu. A u btc odnosu su truba totalna. Btc je jedini otisao x3. Eth je -75% kroz btc odnos od 2018... a ujedno je jedini stigao do usd ath, citaj najmanje oslabio u odnosu na btc.
Ovo je ili potpuno nova igra ili je tek pocelo. Licno se nadam da je tek pocelo... 😄
Ovo pricam o eth bch ltc xmr dash (*** bio 1200 usd 2017e ako se neko seca...) vtc neo ( -95% !!!) zec i svi ostali nastali pre 2018 vise-manje.
Mislim da pogresno gledas, umesto sto gledas gde su bili u picku bolje pogledaj odakle su krenuli BTC 3450-60000 (17.35x), ETH 107-2000 (18.69x), jedino LTC kaska 30-250 (8.33x) i prema tome ocekivano je da se dosta pojaca. Ono sto ja pratim i ocekujem je 100x od onoga odakle su krenuli.
A da je nova igra, budi siguran da jeste, bas zato i mislim da ce cak i moje optimisticne prognoze izgledati smesno niske.

Mozda covek ima par hiljada komada... iskreno, meni bi bilo svejedno i cekao bi momenat... ne mora 2000,nek dodje na 800-1000...svakako verujem da nema ispod 1000kom jer da ima ne bi ga cekao kao zemlja kisu...

valjda je bolje par hiljada komada neceg drugog 😁i to itekako bolje,ltc treba da ode 1000x da bi nadoknadio sve propusteno..srecno

Mislio sam nova igra u smislu btc dominance da ne padne i da nema alt sezone za stare koine. Ako je ono sto se nadam onda je super a jos i bolje ako si ti u pravu 😁

Mislim da pogresno gledas, umesto sto gledas gde su bili u picku bolje pogledaj odakle su krenuli BTC 3450-60000 (17.35x), ETH 107-2000 (18.69x), jedino LTC kaska 30-250 (8.33x) i prema tome ocekivano je da se dosta pojaca. Ono sto ja pratim i ocekujem je 100x od onoga odakle su krenuli.
A da je nova igra, budi siguran da jeste, bas zato i mislim da ce cak i moje optimisticne prognoze izgledati smesno niske.
Sve se slazem! Tako sam i ja razmisljao i usao u neke altove. Zbog manjka strpljenja i neverovanja u sopstveno razmisljanje sam izasao iz tih altova (BAT, ZRX, LPT, FIL. IOTA) i naravno propustio zaradu. Skakao iz jednog u drugi i nista nisam napravio. Vodjen istom logikom sad sam u BCH, ETC, XMR, NEO i cak sam i XRP uzeo i NE MRDAM dok svaki od njih ne napravi x10. Ko zna da trguje neka trguje, ja ne znam.

Čitam pojedine komentare i prosto ne vjerujem kakve su analize, prognoze, a u suštini većina bi trebala da se ogradi na kraju rečenice, “to je samo moje mišljenje”, ne zbog vas nego zbog onih koji tek ulaze nebi li naseli na razno razna pisanja i prognoze koje se plasiraju na forumu.
U većini slučajeva rast/pad koina je slobodno mogu reć čista sreća, mnogo je koina koji su se digli u vazduh bez ikakve priče i potpore kako bi opravdala visoku cijenu, a isto tako mnogo je njih sa pričom i projektom propao. Poenta je gdje se masa nakači i koliko sreće developer ima.
Tri kriptovalute sam napravio, sve tri su bile sa različitim algoritmom, jedan je bio X11 Dash-ov algoritam, drugi Neoscrypt pa odradjen fork i inplementiran Lyra2z kada je taj algoritam buknuo u vasionu, i treći isto Lyra2z, koji je bio pušten kao free launch, bez premine, jednostavno od nule pušten u public.
Sa ljudima sam htio da udjem u priču da ulože malo kapitala kako bi bila ozbiljna priča sa prvim koinom, od većine sam shvaćen kao budala, jer očito to nisu mogli opipati prstima kako bi se uvjerili u tu priču, pa sam sa svojim skromno sitnim kapitalom i dva druga krenuli, skoro pa svi su pali u vodu, dok je ovaj treći free launch (gdje nisam imao apsolutno nikakvog interesa kao dev), najbolje prošao, a na prva dva gdje sam ostavio premine, uradio cijelu priču kako treba, postavio ciljeve, veliki broj članova na discord kanalu i sve to na kraju ništa. Da sam ubrizgao (imao), više bitkoina i ulagao i trgovao medju svojim sa tom valutom masa bi se na to primila kao što se i dan danas to radi, dok ne bude jake kupovne moći onda se prodaje masovno i slijedi dump, čast izuzecima gdje ima koina koji i dan danas funkcionišu dobro medju svemu i svačemu. I da, imao sam ponuda pojedinih da se uloži veći kapital, da dignemo cijenu i ako se masa naloži jednostavno cijeli premine rasprodati i povući se, našta sam po kratkom postupku odbio.
Analize, prognoze, mogu davati isključivo osobe koje se isključivo time bave, analize bez ogradjivanja ne mogu sa sigurnošću davati čak ni oni koji su duže u ovome, jer nikad nije isto, i ako ponekad zna biti slična situacija.
Bez uvrede bilo kome, jedan mali savjet iskusnijim, ako ništa drugo barem zbog onih koji sa strane čitaju i žele da ulože svoj kapital, kakav takav, možda se neko jedva skrpio, pa da ne nasedne na priču koja sa strane djeluje tako ozbiljno i da izgubi sav ulog.
Normalno, uvijek treba uložiti onoliko koliko si spreman da izgubiš, staro pravilo.
Živi bili.

Poslednja izmena:
Slazem se ja sa tobom i gledam da uvek napisem da je to moje misljenje, misljenje koje je potkrepljeno samo iskustvom a ne i nekom tehnickom analizom.
Ono sto ti ovde mesas jesu shitcoin (scamovi) i coini koji su dinosaurusi. Ja sam pisao o onome sta mislim za btc, eth i ltc a ti si dao primer coina koje si ti stvorio zarad nekog svog profita. Ne znam kada si te coine pisao i pustao, tako kako si planirao, bez finansija, si mozda mogao da lansiras coin 2013. ali posle toga tesko jer se te 2013. i kasnije pojavilo previse shitcoina da bi mogao da ih proguras bez puno novca, sto si i sam skapirao.
Drugo, kontradiktoran si, prvo kazes da je uspeh shitcoina cista sreca a posle tvrdis da bi bolje prosao da si imao vise sredstava. Znaci nije sreca nego je manjak finansija ako si vec sve ostalo odradio kako valja.
@Breitner
Ja sam na vreme skapirao da jednostavno nemam vreme za trgovanje i odustao od toga. Cutis sedis i cekas, best strategija za moje mogucnosti.
Generalno, ovo ti je ko ona prica u kojoj se svakako kajes, ako nisi uzeo kajes se zbog toga, ako si uzeo kajes se sto nisi uzeo vise. ;)

@StainlessFrenky nije kontradiktornost što sam rekao čista sreća i da sam imao sredstava bolje bi prošao, oba pravila važe u kripto svijetu. Čitam ponovo šta sam u prethodnom postu napisao, nigdje te ne spomenuh pa ne znam otkud se baš ti javi, i sve je shitcoin sem BTC-a, sve je nastalo od njega, ako ćemo po ps-u. :)

Fin pump FXF sinoc. Told you so 😝 prije sedmicu dvije, lagani 2x ko je ispratio.
Ima on jos upside potencijala, ako btc ne pokvari igranku.

Ceka se jos Cel koji izlazi na Bitfinex ovih dana, tako da ce i tu biti pumpa.
Inace je i dobar za long term hold, dobro je pao u eth odnosu.

Ja podijlim sta JA radim i koji koin JA kupim itd.
Ko isprati isprati, na svoju odgovornost to radi, ne treba to valjda posebno naglasavati.

@StainlessFrenky sve je shitcoin sem BTC-a, sve je nastalo od njega, ako ćemo po ps-u. :)

Svaki put kad pročitam ovakve izjave samo tužno još jednom konstatujem koliko ljudi pojma nemaju.

U ovom trenutku bi bilo vrlo teško naći gori shitcoin od BTC. Development nula, governance nula. Njegov trapavo napisani nemodularni kod nema ko više da razvija, developeri koji su se silno obogatili kroz rani mining sad reže jedan na drugoga i ništa se ne dešava. Posle godina svađa i forkova, na kraju smo dobili smešno neefikasnu mrežu u stanju da obradi svega 6 MB podataka na sat, što je dovoljno za 5-7 transakcija po sekundi. Kako to nije dovoljno za bilo kakvu korisnu primenu, žvaka je promenjena i BTC je postao neko kao bajagi digitalno zlato. BTC koji je u vreme kad je nastao bio tehnološko čudo, sad je ostao kao tužna ruina, samo osnova decentralizovane piramidalne šeme.

Tehnologija je jednostavno otišla dalje, Bitcoin je ostao gde je i bio, jer nije imao ko da ga povede. Prevaziđene tehnologije i prevaziđeni koncepti. Najgore od svega, PoW. Mrežu moraju da obezbeđuju korisnici, jer je njima u interesu da mreža funkcioniše; mrežu ne smeju da osiguravaju najamnici, jer je njima u interesu zarada. Nije veliki dobitak ako isteraš banke kao velikog parazita, pa ih zameniš rudarima kao malim parazitima, jedino si dobio decentralizovano ispijanje krvi. A i ti rudari i te kako mogu da se centralizuju, eto na Ether mreži pokušavaju da skupe 51% i spreče sharding, ne daju da im smanje zaradu, ne pušta parazit da ga isteraš.

Juce da prebacim 50$ BTC-a, fee 8 dolara. Prebacim na mempool uz minimalni fee evo ni posle 24h mreza ne moze da prebaci transakciju od koliko, par kilobajta? :unsure:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno