Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Idem bre da stavim sve na crveno! Salim se, hvala na savetima. Izvagacu, svakako cu raditi sa brojevima koji me nece previse zaboleti, pa da vidimo za dalje. Imam nesto iskustva sa akcijama, ali su tamo stvari malo inertnije i tu gde mi je deo novca poznajem sta se dogadja, retko kad me iznenadi u bilo kom smeru. Kriptovalute su alisa u zemlji cuda na ekstaziju :D .

U debeloj senci BTC kriju se odlicni ugovori NEO sjajnu pricu su napravili ovih dana. Ako prodje prica sa kineskim industrijalcima novi ATH je nikad blizi.

u kojem walletu drzite kripto ?
ja sam na binance i enjin od pocetka
ali koji su savjeti za nesto bolje eventualno

Za veće iznose, samo hardverski :)

Hardwer wallet za vecinu.

Deo na menjanici.

Na jednoj menjanicni da drzim sve ne bih nikada.

To je tačno na prvi pogled, ali, šta bi se desilo kada bi svi odjedanput izašli iz bitcoina, da materijalizuju/unovče to što su u plusu? :) Bitcoin bi pao na nula dolara.

Zamisli kad bi svi navalili da prodaju porodicno zlato,cena zlata bi otisla na nulu
Kad bi svi otisli u banku i trazili svoje udedjevine banke bi propale
Kad bi svi otisli da prodaju svoje dionice ,cena dionica bi otisla na nulu itd

Bitcoin digitalno zlato ili papir zvani dolar i eur kojeg stampaju u neogranicenim kolicinama i kojeg ce posjesti inflacija
Sta je bolje imati u portfelju ako si bogat ne znas kuda bi sa parama i ako si svestan inflacije
Bitcoin je postao instrumet za bogatase store of vaule i digitalno zlato
Ne kupuje sirotinja dijamant
Zato cuvajte svoj BTC i nastojte da ga akumulirate sto vise

Ima tu jos jedna caka.

BTC jeste ogranicen na 21 milion ali satosi nije.

Danas jedan bitkoin vredi onoliko koliko vredi sto miliona satosija.
Posto decimale posle tacke protokolarno mogu da povecaju, sutra mozemo doci do momenta da je jedan bitkoin = jedna milijarda satosija.

Odnosno, ako danas imam jedan satosi = 0.00000001 = 0.0005770 $ trenutno
sutra dodaju jos adecimala na primer 000000 decimala , pa to bude = 0.00000001000000 = milion satosija = $ ?
Koliko satosija cu imati, i koliko ce vredeti u dolarima ?

Ili ce to ipak biti i dalje samo jedan satosi : 0.00000000000001

Odnosno, ako danas imam jedan satosi = 0.00000001 = 0.0005770 $ trenutno
sutra dodaju jos adecimala na primer 000000 decimala , pa to bude = 0.00000001000000 = milion satosija = $ ?
Koliko satosija cu imati, i koliko ce vredeti u dolarima ?

Zabolela me glava od ovoga trenutno. Jel ovo neka fora koju ne kapiram ?

Nije fora.

Jedan dinar = 100 para.
Sutra mogu da kazu jedan dinar = 1.000 para.

Koliko vredi jedan dinar u jednom a koliko u drugom slucaju ?
Ako jedan dinar u oba slucaja vredi jedan dinar. U momentu promene ce neko ko ima milijardu dinara u apoenima "para" biti u velikom gubitku.

Jeste konfuzno.

Nije fora.

Jedan dinar = 100 para.
Sutra mogu da kazu jedan dinar = 1.000 para.

Koliko vredi jedan dinar u jednom a koliko u drugom slucaju ?
Ako jedan dinar u oba slucaja vredi jedan dinar. U momentu promene ce neko ko ima milijardu dinara u apoenima "para" biti u velikom gubitku.

Jeste konfuzno.
Zašto bi se to desilo i da li se nekada već desilo, pa navodiš iz nekog primera? Ili je onako može da se desi 😁

Tako nešto se svakako neće desiti u skorijoj budućnosti, nema potrebe da brineš ;)

Matematicki 0.00000001 je isto sto i 0.00000001000000, tako da bi imao istu kolicinu i u jednom i u drugom slucaju.

Osim toga, ne mogu oni tek tako da kazu "sad je to ovako". Svaki fork mora vecina da prihvati, tj da tu promenu prihvati vecina nodova. Ako ne prihvati, to onda vise nije bitcoin nego nesto drugo. Tako je nastao BCH.

Tako nešto se nikada nije desilo, niti će se ikada desiti :D

Podsetio si me na onaj vic...
Plavuša u pizzeriji naručuje pizzu, i pita je konobar:
- Da li želite da Vam isečemo pizzu na 6 ili 12 parčića?
Plavuša odgovara:
- Na 6 parčića, ne mogu da pojedem 12 parčića...

Mene najvise zanima ko su ti koji ce da kazu ?

Ne odlucuje vecina majnera ni o cemu pa ni o tome vec vecina mining HR. NIje blockahin demokratija.

No tako neste se nece desiti niti ima potrebe za tako necim bez obzira na cenu.

Na hitbtc menjacnici na primer ide se na desetu decimalu ali to nista ne menja. 1 btc je uvek 1 btc. Satosi NE POSTOJI to je samo u slengu skracena oznaka za trenutno opsteprihvacenu najmanju vrednost bitkoina. Ako sutra satosi bude recimo 1 cent ili 1usd ( :D ) pomerace nule sigurno (zajednica) ali to nista ne menja.
Post automatically merged:

Edit
Tj. dodavace nule. A satosi je najmanja vrednost koja se uzima u obzir u obracunavanju btc za transakcije.

Dok se mi zezamo ode BTC na 58k..
Inace 14 marta dolazi momenat kad je kripto pao zbog COVID-a u americi moras drzati asset godinu dana pre prodaje da bi izbegao "short term capital gain" koji je 40%

Ako ovako nastavi da se odvija stvar sigurno prodajem pre tog datuma..

14 mart ove godine pada u nedelju.

Nismo ni blizu kraja...
Kad si spomenuo LTC. 15-og marta izlazi kod za Mimblewimble, pustaju ga za review i ostalo pa posle toga cekamo implementaciju. Cim kod izadje ocekujem skok za 50%. Kad krene implementacija verovatno i 3x na tu cenu. Tako da samo opusteno, municija je spremna ;)
Bojim se damo da se ne poklopi sa korekcijom BTC-a koji neminovno povuce altove dole pa da od toga ne bude nista. Nadam se da ce tempirati tajming. :)

Citam, citam od 2016 i ponekad sam pisao ako sam imao sta pametno da pisem ali zadnjih nekoliko nedelja su mi vrh.
Pa gospodin Detector je trebao bar jedno 20-30 puta da izadje u fiat i fala bogu nije se desilo, a ne ce se ni desiti ni sad pre 14-og marta :ROFLMAO:.
Murbius ima tehnicku podkovu al je veciti pesimita i "idealista". Uvek treba da kupuje graficku za gejming kada je zestoki bull market :ROFLMAO:.
Kurajber dize moral i adrenalin.
Svi ostali ste ok. Uzivajte u sve nove ATH Btc-a.

Poslednja izmena:
Sro se tice prognoza koje su sarolike ovde, kao i na YT kod nekih koje pratim vise ni sam me znam dal' samo dos'o il' sam pos'o 🙁
A to izgleda nekako ovako...

Pa gospodin Detector je trebao bar jedno 20-30 puta da izadje u fiat i fala bogu nije se desilo, a ne ce se ni desiti ni sad pre 14-og marta :ROFLMAO:.

Zadjni put kad sam otisao u FIAT 100% je bilo kad je BTC otisao na 40k i tad sam povukao deo para ( koje necu ponovo ulagati u kripto ) takodje mislim da je to bila pamenta i glupa odluka ( zavisi kako se gleda )

Ali da upravu si sto se tice mog odlaganja uglavnom se to desava jel cekam ETH pump, sve se nadam danas ce / sutra ce i tako vec neko vreme... ( da ne ponovim gresku ko prosli put )

Pricam o odalsku u fiat jel mislim da je pametno uzeti deo profita ( pogotovo za one koji su dobili 10X od ulozenog ) ..

Jedan video koji vredi pogledati

A da ovo je jedan od razloga zasto i dalje nisam izasao

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno