Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ripple se povukao iz USA, tamo nije mogao da ispuni zahteve i uklopi se u zakone. Manipise se s njim samo tako. Za preko 32.000 blokova nemaju podatke zbog nekih gresaka... Pisao sam skoro o tome. Ko zna sta muljaju. Da banke ne stoje iza Ripple-a odavno bi to puklo kao najgori shit. Mozda je i fud, cilj da ljudi izdampuju sve sto imaju pre nego sto prenu da ga pumpaju ali Ripple smrdi oduvek. Mogao je da se uzme novac na njemu ali ja ga stapom ne bih pipao pored gomile krstenih novcica. Ni u listu od 30 ne bi upao.
Edit: Ako je tuzba prava znace se jako brzo.

Poslednja izmena:
BTC je digitalno zlato.

BTC je digitalno anti-zlato. Sasvim je lako po kretanju cena dokazati da ne predstavlja ostavu vrednosti, već sredstvo špekulacije.

Reci za LTC da je digitalno srebro je pomalo i nepravda. Dok BTC stvarno moze da sluzi za stekanje vrednosti i neke ogromne transakcije LTC moze da podnese daleeeko veci broj sitnih transakcija po jako maloj proviziji. Upotrebna vrednost mu moze biti daleeeeko veca. LTC je broj 2 na kriptomatima, primace se kod 28 miliona trgovaca koji primaju paypal... Prica je vise nego odlicna, potencijal je nevidjen do sada.

Cena i brzina transakcija LTC je dobra samo kad se uporedi sa BTC, kada ga uporediš sa modernim non-PoW kriptovalutama, LTC transakcije su smešno spore i skupe. Ono što LTC ima je dugotrajnost, to je valuta koja je uvek pouzdano bila u prvih 10, što uopšte nije mali uspeh. Ali na kraju svega, to je i dalje tehnički prevaziđen novčić, i Skype je nekad bio glavni zato što je bio zastupljen, ali i on polako umire kako ga tehnički bolje alternative istiskuju. Bolja tehnologija uvek na kraju trijumfuje nad zastarelom, a široko korišćenom. Radi se na LTC istina, ali to je šminkanje babe, ne možeš ti od nje da napraviš devojku. Osnova koju deli sa BTC ga čini dinosaurusom, a tu nema pomoći. BTC će zbog popularnosti verovatno ostati u upotrebi kroz wrapped second level rešenja, ali niko nema razloga da tako nešto pravi za LTC.

Kad smo kod akumulacije, Grayscale je presao 1M Litecoina koje je kupio, nece stati sigurnu, kupovace kao manijaci. Opet je cena LTC share-a skoro 400$. Jedino je on trocifren.
I dalje ne kapiram kako i zasto neko placa toliku premijum cenu za LTC.

Kupuju upravo zato što ima najveći premium, jer premium ide njima u džep. Nisi čitao šta sam pisao, evo ti još jednom, opširnije objašnjeno:
https://decrypt.co/51771/how-grayscale-is-sucking-up-all-the-bitcoin

Te LTC shares će moći do se prodaju na sekundarnom marketu tek za godinu dana od kupovine, tako da neće ugroziti cenu dok sadašnji balon raste, ali će nakon toga postati toksični otpad koji će gušiti cenu LTC godinama u budućnost.

@morbius Izvini, mozda sam glup ali ne kapiram i dalje kako ikome moze da se isplati da kupuje po toliko visokoj ceni? Zasto LTC po 45x visoj ceni a ne BTC po 5$ visoj ceni po share-u?

Tapatalk from Poco loco

Vratio sam se malo na pocetak ove teme u ne tako daleku 2013. Citam postove prodao na 100$ cekam da se vrati na 90$ pa da se dokupim.. Imam 5BTC sta da radim... Da li cemo 2027 da pisemo slicne stvari? Bilo bi lepo :)

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Naravno da hocemo. Mozda ne bas te godine, mozda ne svi ucesnici... Neki ce otici, bice brdo novih "strucnjaka" od sledeceg leta, pricace se o drugim ciframa...
Ko ce da kupi BTC za 80K kao sada za 13K. Onda ce 1M bude cifra o kojoj ce se sanjati kao sto je sada 100k itd. Sve je vec vidjeno po ko zna koji put, prozivljavam deja vu stalno :)

Tapatalk from Poco loco

@morbius Izvini, mozda sam glup ali ne kapiram i dalje kako ikome moze da se isplati da kupuje po toliko visokoj ceni? Zasto LTC po 45x visoj ceni a ne BTC po 5$ visoj ceni po share-u?

Nisi ti glup, nego si lenj i to je ono što baš ume da nervira kod tebe. Nećeš da se potrudiš, lakše ti da sediš i pametuješ. Kaže članak:

GBTC trades at a 25% premium to the spot price of Bitcoin, one that opens up an opportunity for an “arbitrage” trade. The premium itself becomes the play for speculators, which ends up helping GBTC’s liquidity in the process.

The basic trade works like this: Investors both short (bet for lower prices) freely trading GBTC shares, which trade at a huge premium, and go long (buy) on GBTC shares (which are locked up for six months for sales on the secondary market). As Bitcoin (and GBTC) prices increase, the short position balances out with the long position, and investors end up capturing the 25% premium.

Kako CoinDesk/Grayscale isisava likvidnost sa kripto tržišta, cene će rasti, što donosi profit. Kako LTC ima daleko manji market cap od BTC, njegovu likvidnost je daleko lakše isisati, što omogućava veću dobit, a sve to zahvaljujući tome što fondovi ne mogu da kupe kripto direktno.

Dakle nema banaka i sličnih institucija koje ti zamišljaš, sve je zapravo vrlo lukav Ponzi.

The trade is a popular one as well. Raoul Pal, CEO of financial analysis firm Real Vision, said, “All the hedge funds are doing this.”

Ili kako je to Piter Šif sročio:
https://twitter.com/PeterSchiff/status/1333947693194948612

Poslednja izmena:
U svakom slucaju hvala na objasnjenju i zalozenom trudu da napises post. Na zalost, ni to mi nema previse logike jer to mogu da rade na daleko lakse nacine. Nije previse ni bitno. Videcemo na kraju krajeva sta ce da se desi.

Banaka i institucija ima godinama unazad, to bi trebao i sam da znas. Ako mislim da je ponzi objasnjenje za sve ne znam sta trazis u ovoj prici.

Tapatalk from Poco loco

Sta bi sa xrp cena ode dole?

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Bice delistovanje sa menjacnica

Ovo je normalno za XRP nista cudno. Eto njega na 4$ za par meseci

U svakom slucaju hvala na objasnjenju i zalozenom trudu da napises post. Na zalost, ni to mi nema previse logike jer to mogu da rade na daleko lakse nacine. Nije previse ni bitno. Videcemo na kraju krajeva sta ce da se desi.

Može i na lakše načine, ali mora sve po ladu, da te ne poznadu. Zato ti je i toliki premium na LTC, kad ga ne bi bilo, svi bi potrčali na LTC shares, LTC bi sa svojim malim market cap-om poleteo i neko bi sigurno posle zaglavio bajbok za nameštanje cena. :-devil-: Ovako se svi prave ludi.

Banaka i institucija ima godinama unazad, to bi trebao i sam da znas. Ako mislim da je ponzi objasnjenje za sve ne znam sta trazis u ovoj prici.

JP Morgan i društvance je ušlo godinama ranije. Ima interesovanja i među ozbiljnim institucijama, nije da nema, ali ovo sada je čista nameštaljka. Valjda je i tebi sasvim jasno da kripto ne može prirodno da poraste 100% za dva meseca nakon godina stagnacije.

Drugo, Ponzi može biti vrlo profitabilan za one koji uđu i izađu na vreme. Sad kad znaš kako ovo radi, znaš i šta treba da radiš, samo prati kakva je situacija sa Grayscale kripto shares, ako njihova prodaja krene da opada ili premium da se smanjuje, to ti je znak da bežiš glavom bez obzira. Nadrljaće samo vernici koji misle da ovaj brod ide na 100k. Zahvaljivaćeš mi kasnije.

Poslednja izmena:
Bice delistovanje sa menjacnica

Moraju prvo da dobiju tu tužbu. Ripple glavonja je i upozorio da će ovo da se desi, ali nisam se nadao da će biti odmah. Imam samo 300 evra u XRP, pa me baš briga, ali mi je i XLM pao ni kriv ni dužan, a to je već zabolelo. :S: Možda je i prilika za kupovinu, videćemo ujutru.

Ja imam isto neku sicu oko 600 komada, nego sam ih kupio na 0.6$ [emoji30]

Mali marketcap? 7.5 milijardi? Veci marketcap od BCH-a, ETC-a i jos nekih novcica za koje Grayscale ima trust. Govoris o kriptu koji je broj 5 po marketcap-u.

Pa ako je toliki premium zasto ne bi kupovali novcice gde je manji premium? Ili to ili bas apsolutno svi samo LTC.
Ne znam na cemu da ti zahvaljujem. Da si ti usao na 10K kad sam ti rekao pa da se ti meni zahvalis :d
Premium na ostale novcice je relativno nizak, nijedan preko 50$, LTC 392 danas. I sta sad, puca sve?

Greska nas majnera je sto nismo sav eth pretvarali u btc pa posle prelazili u altove, al aj sad

Mali marketcap? 7.5 milijardi? Veci marketcap od BCH-a, ETC-a i jos nekih novcica za koje Grayscale ima trust. Govoris o kriptu koji je broj 5 po marketcap-u.

Pa ako je toliki premium zasto ne bi kupovali novcice gde je manji premium? Ili to ili bas apsolutno svi samo LTC.
Ne znam na cemu da ti zahvaljujem. Da si ti usao na 10K kad sam ti rekao pa da se ti meni zahvalis :d
Premium na ostale novcice je relativno nizak, nijedan preko 50$, LTC 392 danas. I sta sad, puca sve?

Sve bitne delove slagalice sam ti dao, i više nego što si zaslužio, samo ne budi lenj i sujetan, traži i pronaći ćeš odgovore na svoja pitanja.

A ako misliš da fondovi stvarno plaćaju 40x premium zato što ozbiljno očekuju da će LTC porasti preko 40x, pošalji mi PM, imam da ti prodam Ajfelovu kulu u Parizu, odlična prilika!

Drugo, Ponzi može biti vrlo profitabilan za one koji uđu i izađu na vreme.
Da. Ko izađe iz dolar ponzi šeme na vreme, biće u mnogo boljoj situaciji od onih koji ostanu u tom brodu koji tone...

IDealna prilika da BTC potopi altove, dominacija ide prema 70%.

sad bi dump napravio pravu paniku, nekako sve se namjestilo, ali vidicemo na koju stranu sad gone.

Lepa prilika za Rebuy XRP mada je probio dno...

Sve bitne delove slagalice sam ti dao, i više nego što si zaslužio, samo ne budi lenj i sujetan, traži i pronaći ćeš odgovore na svoja pitanja.

A ako misliš da fondovi stvarno plaćaju 40x premium zato što ozbiljno očekuju da će LTC porasti preko 40x, pošalji mi PM, imam da ti prodam Ajfelovu kulu u Parizu, odlična prilika!

Problem je sto ti "znas* sta ja mislim. Nikad nisam rekao da fondovi placaju toliko jer ocekuju da skoci 40x. Ja ocekujem 40x. Sve si izmesao koliko ti je arogancija udarila u glavu. Neka bude ponzi, upravu si.

Ovo za dolar ste apsolutno upravu, dolar tone i nema nameru da staje. Posle 30% dostampanih novcanica jedino iznenadjenje je kako se toliko dobro drzi jos uvek. Dalji pad je neminovan. Kripto ce biti jako lepo utociste za to vreme ;)

Edit: @goldi Da, cini se da je potop altova krenuo.

Poslednja izmena:
Da. Ko izađe iz dolar ponzi šeme na vreme, biće u mnogo boljoj situaciji od onih koji ostanu u tom brodu koji tone...

Živa istina. Ali vidiš i kako je dolar ponzi šema benefitovala onima koji su prvi ušli, ta generacija je super prošla, svaka sledeća sve gore nadrlja. Mi smo još ljudi koji su od svog rada mogli da se skuće i priušte pristojan život, za našu decu će to biti misaona imenica. Ali nećemo o tome.

IDealna prilika da BTC potopi altove, dominacija ide prema 70%.

sad bi dump napravio pravu paniku, nekako sve se namjestilo, ali vidicemo na koju stranu sad gone.

Evo kako ja vidim BTC.D.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    47 KB · Pregleda: 255
Sadašnji skok BTC učešća u ukupnom market cap je zbog velikog pada vrednosti XRP-a

Dobro se drzi i monero za sada

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno