Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

I ja nesto mislim da je ovaj rast to to. Lici mi onaj fazon kao da svi ocekuju porast cene posle halvinga i onda on padne duplo umesto da ocekivano poraste duplo :D

Sada smo u delu ciklusa kada i onaj ko nezna zaradi, (to sam nekada bio ja) posle dolazi period kada ulaze u nekoliko grešaka, jedne od načešćih su da od profita krenu ulagati sa polugama i korekcije ih likvidiraju i tako ponovo, ima koji zaglave u nekom koinu 2-3 meseca nakon nekog skoka i propuste sezonu, a ima koji stvore 100% za celu alt ludnicu pa će se zadovoljiti sa x2.

Po nekoj mojoj proceni na 20% do 25% smo u alt sezoni i nazvao bi je faza "i ko nezna će zaraditi"

Znači sprema se DOT... dobro, ja vas pratim sa kusamom 🙂 možda vaš bude veći a moj duži... salim se malo 🫣

Sada smo u delu ciklusa kada i onaj ko nezna zaradi, (to sam nekada bio ja) posle dolazi period kada ulaze u nekoliko grešaka, jedne od načešćih su da od profita krenu ulagati sa polugama i korekcije ih likvidiraju i tako ponovo, ima koji zaglave u nekom koinu 2-3 meseca nakon nekog skoka i propuste sezonu, a ima koji stvore 100% za celu alt ludnicu pa će se zadovoljiti sa x2.

Po nekoj mojoj proceni na 20% do 25% smo u alt sezoni i nazvao bi je faza "i ko nezna će zaraditi"
Možda za one koji nisu u Poligonu i LTC-u..njima pomoći nema 😂

Evo vec cetvrti vikend sta god da kupim ide gore. Ponedeljkom prodam i miran sam do sledeceg vikenda. Dok ide ovako zadovoljan sam.

Na Algo 4,5x do sada na xlm 6x. Razmisljam da li se polako prebacivati u Ape, sa jednog, i u Fet sa drugog profita...

Samo da napljujem XRP i XLM i odoh. Moze da me povuce za DOT.
Prerano si izasao iz svega. Iznosim svoje misljenje, koje proistice iz uvjerenja da imamo jos par mjeseci bull-a.
A sta sam ja sve prerano prodao, bolje da ne navodim. U sadasnjoj protivvrijednosti vise desetina miliona $ 😂.

Prerano si izasao iz svega. Iznosim svoje misljenje, koje proistice iz uvjerenja da imamo jos par mjeseci bull-a.
A sta sam ja sve prerano prodao, bolje da ne navodim. U sadasnjoj protivvrijednosti vise desetina miliona $ 😂.
Vreme ce pokazati. To niko ne moze da zna. Drzim se ja vrabaca u ruci.

I nisam izasao iz svega. Samo XRP i XLM ali kao za inat oni su bas skocili. XRP x4 ( izasao sam na x3 ), XLM x10 ( izasao sam na x3.5 ).

Nagrade od stejka prodajem bez obzira na cenu.

ETH za trejd sluzi tome. Trejdovanje.

Sve ostalo HODL i to se ne dira ali se i ne prodaje. To sluzi za vozanje gore-dole i ceka se BTC na 10M. 😀

A ja bih stvarno voleo da sam toliki optimista kao neki ovde i da se frljam sa ciframa bez pokrica. Jednostavno ne zelim da rizikujem. Bolje sigurnih 5M nego potencijalnih 10M. Naravno to je samo primer da ne bude zabune. 😀

Ako DOT ode na 50-60$ organizujem giveaway sa 100 DOT-a. 😀

LTC izbi na 120$. Polygon mrtvo puvalo, mada je ranije uvek palio poslednji.
Ja ga imam jos na cold wallet-u, iz mininga, izlazio me oko 3$ :D. Mada, to je jedan od coina koji je najvise podbacio kroz vrijeme.

@dzigi12
Naravno, vrabav je vrabac. Ja sa 598 Eth kupio novu skodu Octavia-u prije 8-9god 😂

Neko picu, neko Oktaviju. Nadam se da te i dalje sluzi. 😀
Zamijenjema odavno, sluzila bez greske 😂.
Ne razmisljam o tome sekunde, ima toga kol’ko ‘oces. Svaka prodaja mi je bila x5-10, tako da… isto kao tvoje sada, u zdravlju da ih potrosis, na brza kola, kur** i kok***, a ostalo spickaj.

Zamijenjema odavno, sluzila bez greske 😂.
Ne razmisljam o tome sekunde, ima toga kol’ko ‘oces. Svaka prodaja mi je bila x5-10, tako da… isto kao tvoje sada, u zdravlju da ih potrosis, na brza kola, kur** i kok***, a ostalo spickaj.
Znaci nista sto si napisao me ne zanima. Treba i to ubosti. Mozda jedino koka-kola ako si na to mislio. 😂

A ja sam ETH prodao na x500 s'obzirom da ga imam od 7$ tako da sam dobar. 😀

Znaci nista sto si napisao me ne zanima. Treba i to ubosti. Mozda jedino koka-kola ako si na to mislio. 😂

Ja sam samo zamisljao ali me zamima iz prve ruke ako ti nije problem da napises. Kakav je osecaj kad za mesec-dva zaradis nekoliko miliona ?

Ja sam samo zamisljao ali me zamima iz prve ruke ako ti nije problem da napises. Kakav je osecaj kad za mesec-dva zaradis nekoliko miliona ?
Nista spec jer se to sve nadovezivalo od 20k, pa 50k, iz nekoga razloga se secam 86k ukupnog portfolia pre 7-8 godina. Meni je samo bitno da imam 3-5k mesecno zbog troskova i to je to. Mislim super je osecaj kada ne moras da razmisljas o novcu, ne moras da radis i sve svoje vreme koristis kako ti zelis. To je po meni neprocenjivo i bas iz tog razloga izvlacim kes i cuvam jer nikada ne znas sta moze da se desi sa kriptom ( real world > crypto ) a ne mogu sebe da zamislim da ikada vise radim za nekoga ili za sebe.

Znam da je offtopic, ali zašto uopšte više bilo šta držiš u kriptu sa tolikim portfoliom kada ima mnogo sigurnijih aseta za investiranje?

Da, da, koka kola i haribo :).
Ma imam i ja na Btc i Eth iz Cold walleta x2-3 hiljade, ako ga vec mjerimo…
Elem, da ne idemo vise u Off, ako ne bude nekih novih losih desavanju u svijetu, vidim Btc na minimum 120k u ovom run-u.

^
To je sve? 120k i krece bear po tebi?
Edit: Wow LTC 126$ vec

Poslednja izmena:

Sa jednog foruma, brzi prevod:

NEVER SELLING
Ne držim samo Bitcoin. Gradim čamac za spasavanje u ekonomskom brodolomu koji tone. Svaku platu pretvaram fiat u satoši kao da se spremam za finansijsku apokalipsu.

Onda ide komentar-pitanje:
Zašto?

Odgovor:
Nedostaje vam jedan ključni deo slagalice zbog čega ta izjava za vas nema smisla. Ova jedna stvar, kada se jednom potpuno razume, je ključ koji otključava sve „ali, zašto“ od vas i drugih.

Šta je to? Drago mi je da ste pitali! To je Poluga. Najbogatiji, 1% svi znaju ovu strategiju. Uzimate svoju imovinu, često akcije, često nekretnine, i koristite strategiju „Kupi, pozajmi, umri“. Kupite (ili steknete) imovinu, pozajmljujete protiv nje, zauvek... dok ne umrete. Video iznad može detaljno objasniti.

Na primer, Elon Musk nema 323 milijarde dolara gotovine na bankovnom računu, njegovo bogatstvo je u akcijama njegove kompanije. Kada mu je potreban novac da bi živeo ili se igrao i zabavljao, on pozajmljuje protiv vrednosti svojih akcija i prima gotovinu. Kako vrednost njegovih akcija raste, to minimizira uticaj onoga što je pozajmio.

Bitcoin je dizajniran da beskonačno raste u odnosu na fiat novac, jer je bitkoin konačan, a fiat novac se štampa masovno. Zbog ovoga, možete da pozajmljujete na osnovu svojih sredstava, a kako se vrednost vaših sredstava povećava, to će značajno minimizirati uticaj duga, zbog vašeg povećanja vrednosti. Ovo je tajna koju svaki vlasnik bitkoina treba da temeljno razume. Dok ovo ne razumeju, ljudi će da prodaju svoj bitkoin i izgube njegovu buduću vrednost.

Bitcoin je dizajniran da beskonačno raste u odnosu na fiat novac, jer je bitkoin konačan, a fiat novac se štampa masovno. Zbog ovoga, možete da pozajmljujete na osnovu svojih sredstava, a kako se vrednost vaših sredstava povećava, to će značajno minimizirati uticaj duga, zbog vašeg povećanja vrednosti. Ovo je tajna koju svaki vlasnik bitkoina treba da temeljno razume. Dok ovo ne razumeju, ljudi će da prodaju svoj bitkoin i izgube njegovu buduću vrednost.

Postoji tema o kripto filozofiranju, ajde da se ovde držimo priče o cenama, pošto lično mi idu na jetru priče o tome kako će novi fiat da nas spase od fiata, bože sačuvaj da bi mogli da koristimo pošteni novac koji nas je služio milenijumima, sve pošteno je danas prevaziđeno. Pogotovo vidim pošteni rad, tema puna postova gde se slavi nerad. To su sve posledice sadašnje naopake monetarne politike i stvari koje će nas koštati debelo u bliskoj budućnosti, ali to niko ne kapira dok se stvarno i ne desi. Nećemo u tu priču, ajmo o ceni čarobnog pasulja.

Nazad
Vrh Dno