Šta je novo?

Disk Menagement PROBLEM

ikac222

Poznat
Učlanjen(a)
13.11.2021
Poena
25
Pozdrav svima, u task menageru sam video da mi se stalno pali Disk Menagement Snap-In i opterecuje procesor 60%, kada ga iskljucim u tasku, on se opet pojavi nakon par minuta i opet dize procesor na 56%. Kada odem na vise detalja pise ovako 'DevicecmstpWizard' Tip datoteke : Aplikacija i nalazi se u C/windows. Da li neko zna sta je ustvari ovo i kako bi mogao ovo trajno da iskljucim? Hvala!

Prilozi

• Za Forum.webp
    Za Forum.webp
    13 KB · Pregleda: 38
Da ti nije prepun sistemski disk, pa se uključilo sabijanje datoteka (file compression)?

A da nije..
"Description: The Devicecmstpwizard.exe is a Trojan Coin Miner that uses the infected computer's sources to mine electronic money without your authorization."??
Proveri racunar sa nekom app za malwer, recimo Malwarebytes..

​

Da ti nije prepun sistemski disk, pa se uključilo sabijanje datoteka (file compression)?
Pa ono imam jos 40gb slobodno na C ostale su ok particije i nisu pune. Gledao sam na yt da rade nesto sa particijama ali nisam video konkretno ikonicu kao moju, naziv tu i tamo oslican.
A da nije..
"Description: The Devicecmstpwizard.exe is a Trojan Coin Miner that uses the infected computer's sources to mine electronic money without your authorization."??

​

Skinem i skeniram, sta onda dalje da gledam? 😀 Izvini ne znam kako to funkcionise

A da nije..

​

Skinuo sam i skenirao, ocistio sam, ali je ovo free verzija od 14 dana. Hoce se opet pojaviti kada istekne free? I da li mora da bude tu u task menageru otvoren taj virus il sta je vec dok skeniram da bi ga prepoznao? 😀

Ne brini,neće se pojaviti osim ako se ponovo ne zaraziš ,a kada ti istekne trial,i free verzija radi posao,periodično ručno odradiš skeniranje ,i obrišeš ako nešto nađe.

@ikac222 : je l' nema više onog procesa/aplikacije što ždere memoriju?

Skinuo sam i skenirao, ocistio sam, ali je ovo free verzija od 14 dana. Hoce se opet pojaviti kada istekne free? I da li mora da bude tu u task menageru otvoren taj virus il sta je vec dok skeniram da bi ga prepoznao? 😀
Nisam ulazio u temu od juce pa malo kasnim...Nema veze sto je free verzija, cisti sve zarazene fajlove. Odlicna app za ovu namenu.
Svremena na vreme pusti da skenira sistem i ocisti ako nesto pokaze, neces da zeznes nista.

Nazad
Vrh Dno