Šta je novo?

Disk Menagement PROBLEM

ikac222

Poznat
Učlanjen(a)
13.11.2021
Poena
25
Pozdrav svima, u task menageru sam video da mi se stalno pali Disk Menagement Snap-In i opterecuje procesor 60%, kada ga iskljucim u tasku, on se opet pojavi nakon par minuta i opet dize procesor na 56%. Kada odem na vise detalja pise ovako 'DevicecmstpWizard' Tip datoteke : Aplikacija i nalazi se u C/windows. Da li neko zna sta je ustvari ovo i kako bi mogao ovo trajno da iskljucim? Hvala!

Prilozi

• Za Forum.png
    Za Forum.png
    10.5 KB · Pregleda: 38
Da ti nije prepun sistemski disk, pa se uključilo sabijanje datoteka (file compression)?

A da nije..
"Description: The Devicecmstpwizard.exe is a Trojan Coin Miner that uses the infected computer's sources to mine electronic money without your authorization."??
Proveri racunar sa nekom app za malwer, recimo Malwarebytes..

Da ti nije prepun sistemski disk, pa se uključilo sabijanje datoteka (file compression)?
Pa ono imam jos 40gb slobodno na C ostale su ok particije i nisu pune. Gledao sam na yt da rade nesto sa particijama ali nisam video konkretno ikonicu kao moju, naziv tu i tamo oslican.
A da nije..
"Description: The Devicecmstpwizard.exe is a Trojan Coin Miner that uses the infected computer's sources to mine electronic money without your authorization."??

Skinem i skeniram, sta onda dalje da gledam? :D Izvini ne znam kako to funkcionise

A da nije..

Skinuo sam i skenirao, ocistio sam, ali je ovo free verzija od 14 dana. Hoce se opet pojaviti kada istekne free? I da li mora da bude tu u task menageru otvoren taj virus il sta je vec dok skeniram da bi ga prepoznao? :D

Ne brini,neće se pojaviti osim ako se ponovo ne zaraziš ,a kada ti istekne trial,i free verzija radi posao,periodično ručno odradiš skeniranje ,i obrišeš ako nešto nađe.

@ikac222 : je l' nema više onog procesa/aplikacije što ždere memoriju?

Skinuo sam i skenirao, ocistio sam, ali je ovo free verzija od 14 dana. Hoce se opet pojaviti kada istekne free? I da li mora da bude tu u task menageru otvoren taj virus il sta je vec dok skeniram da bi ga prepoznao? :D
Nisam ulazio u temu od juce pa malo kasnim...Nema veze sto je free verzija, cisti sve zarazene fajlove. Odlicna app za ovu namenu.
Svremena na vreme pusti da skenira sistem i ocisti ako nesto pokaze, neces da zeznes nista.

Nazad
Vrh Dno