Šta je novo?

DiRT Rally

Ne znam da li ova igra ima neki bag sa ai ''tezinama''.. na ''Elite'' u Grckoj oderem Ai i za 10-ak sekundi na jednoj od 2-3 najduze staze koje sam probao pre neki dan a na istoj tezini ai me odere u Velsu za 10-15 sekundi (isto najduza staza + kisa) doduse uz losiju voznju i izletanja, videcu posle 5-6 pokusaja sta ce biti. Jeste da tu vozim sporije i opreznije + sam gresio ali kako da bude tolika razlika.. jer i u Grckoj sam gresio pred kraj staze pa sam odr'o Ai.. kao da je bag neki.

Inace ne znam do cega je ali igra mi prvi put sam uspeo da zavrsim neku duzu stazu a da igra ne prsne (tj prsla je jednom, najduza staza ''uzbrdo'' u MK), ugasio sam bloody softver za mis a probacu i sa novim 16.1 amd drajverima.
Ali problem sa bezicnom tastaturom ostaje, kao da izgubi konekciju na 1-3 sekunde pa se onda vrati i taj problem sa imao u novijim Codemasters igrama (Grid 2 i Grid AS a koliko se secam i u dirt 2/3 samo dosta redje).

Ova staza je brutalno dobra, lik je pokidao sa vremenom

[YOUTUBE]6MvfDWKZc34[/YOUTUBE]

Tu sam uspeo da budem peti na Elite tezini sa imprezom 2001 (06:46.033, 5-6 pokusaja i veoma lose odvozana poslednja trecina staze) i daleko sam iza vremena koje je postigao ovaj lik, doduse on je vozio sa Polom WRC + volan verovatno.

A sa Polom prvi na istoj stazi, mislio sam da je neka druga ali nije (06:40.000, takodje lose odvozna poslednja trecina staze, ima mesta za ozbiljan napredak).

Poslednja izmena:
Ajde vi silni ho(s)tlaperi :D.

Jedan domaci zadatak:

Col de Turini Sprint en Montee
Mini Countryman (uzmite bilo koji auto iz najjace klase)

03:22.541

Moze to 4-5 sekundi bolje.

Al ovo vreme sam postavio posle jedno 100 puta, jedna sitna greska i ode sve u persun, bas kao u pravom reliju.

Ma da, petnaest puta molim, na dva foruma, da neko odvoza prokleti Pant Mawr sa Mini Countrymanom za vreme 3:00..
Garant ne može niko ovde tu stazu ni da odvoza od tačke do tačke B, a kamoli za 3 minute. Zašto to nisi vozio, kad sam lepo zamolio, nego mi se sad pojavljuješ sa nečim desetim. (samo se šalim, naravno). :)

I btw sa Mitsubishi Lancerom čim pređem 80 na sat, kao da tenk vozim. Treba mu 8 kilometara da skrene...Sad najbolje da ga je neko vozio uživo i da kaže - tako i treba. :) To mi je omiljeni auto, ali izgleda da u Dirt Rally ima težinu 50 tona.

@ Boris Lozac
Moze biti :).

Al da su dobro uradili ovu igru, jesu :).

@Real
Nisam video, vozicu bas danas taj stage :)

Poslednja izmena:
Ma da, petnaest puta molim, na dva foruma, da neko odvoza prokleti Pant Mawr sa Mini Countrymanom za vreme 3:00..
Garant ne može niko ovde tu stazu ni da odvoza od tačke do tačke B, a kamoli za 3 minute. Zašto to nisi vozio, kad sam lepo zamolio, nego mi se sad pojavljuješ sa nečim desetim. (samo se šalim, naravno).

Probao sam tu stazu (impreza 2001+ kisa), moze opusteno 3:00 ali za ispod ne znam, potrebno je dosta vezbe izgleda.

Kad budem imao vremena probacu sa countryman-om pa cu postaviti SS. I to je jedna od kracih staza ako se dobro secam, ko zna kakav je horor voziti one od 12-ak km u Velsu :)

Nego bre zasto niko ne komentarise MP/online? Ovo hotlapovanje ce brzo dosaditi a sustina ovakve igre je da mozes da vozis onlajn protiv ljudi a ne protiv Ai. To je 1000x zanimljivije.
Ne znam ni kako su zamislili i kako funkcionise sve to.. nigde da nadjem polemiku na tu temu, samo zbog MP bih i kupio igru.

Poslednja izmena:
^ svaka cast.

Ova igra pocinje da mi se svidja :)

Evo i mog vremena u spoileru (Polo, 03:20.991), iz ravno 10 pokusaja (prvi pokusaj i slupao sam se u onaj crveni kombi, valjda Iveco :)). Moze ovo realno 5-6 sekundi bolje, realno u smislu da sam svestan gde sam gresio a kada je neki maksimum u pitanju.. to je vec da se preznojis, potrebna je ozbiljna koncentracija i visak vremena a realno i malo srece.

gquMbTc.jpg

Moram probati u sneznim uslovima, bas me zanima koliko utice na vreme, bar otprilike.

Nema sta, dobra rally igra samo se nadam da postoji krsten onlajn MP inace kupovina nece imati mnogo smisla..

Aj kada ispucamo ovo hotlapovanje da nadjemo iz svake drzave po najduzu stazu, npr za pocetak Monte Karlo, moze sa snegom, maglom a moze i ''clear'' (kako hocete) i posle Grcka, Vels itd. Tu ce pored skill-a trebati ozbiljna koncentracija pa i sreca :)

Poslednja izmena:
Hvala :)

Ozbiljno sam se preznojio za ovo vreme, zeznuto je tamo u drugom delu staze gde je sneg i led samo, stvarno je potrebno dosta koncentracije i pre svega dobrog tajminga za ručnu bez koje nema šta da se traži tu po ledu na uskoj stazi...

Bas tako, sto je najgore meni cesto pred kraj staze popusti koncentracija a u ovom slucaju to je bas na ledu :d

Aj probaj ovu stazu, Grcka, iz posta 241.. bas me zanima da li neko moze da se priblizi vremenu ovog lika sto je navodno drzao svetski rekord jedno vreme :) (a mozda je i dalje najbrzi, ko zna)

Pa da, ima dosta da se vozi ali je dovoljno i 5 pokusaja :) Mozes u prvom da vozis kao turista i razgledas :D pa posle da juris vreme.. poslednja aj da kazem trecina staze nije toliko preteska ali ne prasta preterivanje sa brzinom a prosto te vuce da tu juris vreme.. (mada je cela staza takva). Taj deo moram da popravim, bice to dobra zanimacija za kisoviti vikend.

Bilo bi dobro da ubace i R5 Maxi turbo.. kapiram da bi bio mozda i najtezi za voznju :d https://www.youtube.com/watch?v=wUwgyUYneFk

Au sunce ti opet mi puce igra, isti simptomi koje sam vec napisao. Ne znam sta da radim, morace win izgleda da se reinstalira..

Poslednja izmena:
Evo i mene posle sat vremena vežbanja :)
Dirt Rally 02.jpg

Da vidim sad šta je sa tom Grčkom :)

^ odlicno vreme.

Evo jos 2 staze sa rez. koji nisu bas za ponos al' nema veze.

Vels/Pant Mawr iz treceg puta veceras - 03:05.242 (izleteo sam odmah po izlasku iz sume, ona klizava grbava kozja staza me izludjuje :d). Moze ovo max. 10-ak sekundi bolje ali mi stvarno nije jasno kako neko ovo odvoza ispod 02:40.xx a cini mi se da sam video takva vremena na YT. Staza prakticno ne prasta greske.
5dRSrtj.jpg

Nemacka/Flugzeugring reverse (Impreza 2001) - 03:02.759 (koliko ovo moze bolje.. sta znam, ovo je iz drugog pokusaja ali bih rekao da mogu 5-10s brze sa ovim autom samo da ispravim greske).
Xxl3LWZ.jpg

Ovo je na Master tezini.. znaci uz malo vezbe i ''ulaska u fazon'' verovatno ce moci da se dere i ovaj agresivan Ai :D

Poslednja izmena:
Vels/Pant Mawr je baš zaebana, mora mnogo da se vežba, jedva sam ostvario 03:11.
Ali zato Nemačka/Flugzeugring reverse
Dirt Rally 03.jpg
iz 15-og puta, mislim da mogu još 1-2s bolje.

Odlican rez. u DE, svaka cast :) Tu sam jurio i izletao k'o lud ali bez prevrtanja ili nekog duzeg zadrzavanja van staze, do 10s brze mogu verovatno sto cu i probati za vikend..

Hvala :) Čisto sumnjam da se može ispod 02:53 kao što planiraš, ali videćemo :) Odlična staza za brzu vožnju.

Hvala :) Čisto sumnjam da se može ispod 02:53 kao što planiraš, ali videćemo :) Odlična staza za brzu vožnju.

Može i ispod nekih 49s sigurno, samo treba biti suuuper skoncentrisan. :)

Najveća razlika u vremenu se pravi ako se na 4/5 krivinama ne pipa kočnica, već ulazi driftujući ili sa smanjenim gasom.

Poslednja izmena:
Ne mogu da editujem prethodnu poruku. Veoooma malo do 49s mi falilo. Pogrešio sam pomalo na par mesta, pa cenim da može i 47-48s bez problema.

02.49.159s :)

Jel ovde neko uopšte vozi sa isključenim pomoćima i manuelnim menjačem? :D

Ja sam pogasio pomoći, ali manuelni ne koristim. :D

Pant Rawr, 02.54.809s. Može još sigurno 3s bolje, jer sam kočio na nekim mestima gde i baš nije bilo potrebe.

@dzonihsv
A daaaaj bre... ma ti si provalio neki cheat za ghost car, samo si preletao kroz ono kamenje :D Pa ti si celu noć gulio ovu stazu! Eto meni domaći zadatak, ali sada moram na posao :(

@milosma
Što se mene tiče, sve pomoći su isključene, ali za manuelno šaltanje preko gamepada već nisam vešt.

Opa vozilo se :).
Znaci target je 03:18 :).

Komsija je sa volanom ostvario 03:18.431 vreme.

Nisam jos nasao vremena da opet vozim al bice :).

Iskljucene sve pomoci, to obavezno, nemoj neko da kaci vremena a da ovo nije Iskljucio :D.

To se valjda podrazumeva :)

@dzonihsv

Svaka cast za Vels, jasno mi je da moze brze od onoga kako vozim ali cim preteram izletim sa staze, penali, prevrtanje itd :)

Poslednja izmena:
Flugzeugring reverse (02:55.259), jutros iz treceg pokusaja, moze to jos brze (u drugoj polovini staze dosta gresim) ali opet je dzoni objasnio za sada :)

k1MMLk1.jpg

Inace mislim da su trebali bolje, detaljnije i realisticnije da odrade ostecenja automobila..

Poslednja izmena:
Tacno je lakse preko tastature, sto govori o detaljnosti fizike (nisam hteo gori komentar da napisem za ono RBR poredjenje od pre nekoliko postova :d, reko aj da probam i 1.0 verziju). To je ono sto krasi sve arkade i 'simkade', uopste ne osecam gde gresim i gde mogu da poboljsam vreme, osim onog najosnovnijeg "ovu krivinu ipak mogu punim gasom", nikakvih finesa nista.. Bolji je malo FF od one early access verzije, al opet je sve to bas bas basic.
Ne kupujte volan zbog ovog nikako..

Odvozaj onda ovu nemačku stazu preko tastature i postavi vreme. :)

Svaka cast onome koji postigne preko tastaturi bolje vreme..

Odvozaj onda ovu nemačku stazu preko tastature i postavi vreme. :)

Nije to nista za njega, dobar je lozac na asfaltu nego daj mu neko blato (Vels) ili grcki ''gravel'' a sve u kombinaciji sa grbama po stazi, tu mozda i mozemo da mu pariramo :d

@ Lozac

Znas i sam da je AC nemoguce igrati preko tastature dok ovo moze ''da se vozi'', sve je jasno, ovo je ''simkada'' tj nastavak tamo gde su stali sa CMR4 (pa i 5 ali je ipak imao nesto arkadniju fiziku) :)

Poslednja izmena:
Ma jok, u WRC i CMR, koji se ne trude da budu nesto sto nisu, mogu da se kidam i postavljam dobra vremena preko tastature, ovaj prokleti 'izmedju' zanr nema sanse, mislim mogu da 'ucim igricu', ali sve ono sto primenjujem u simulacijama ovde nema poentu, sve je svedeno na totalno neki osnovni nivo i vozim skroz napamet i bez ikakvih informacija, pa i nemam neku zelju da jurim vremena. Pa i u CARS isto kad sam probao par vremena sto je kacio fazon DieHard, konzolas koji se javlja da napise vest koliko je koja igra zaradila :), i njegovo vreme nisam mogao da oborim :d a takvih nigde u AC temi recimo.
Ovde ce dobro vreme postaviti neko ko je generalno dobar u sigricama, ne toliko neko ko voli rally ili voznje..

Mozda je nekom jasno ali ociglendo ne svima, jer dodje Filipenko i okaci snimak 'nekog rally vozaca', sa savrseno namestenom kamerom i odlicnim setapom, i kao 'gledajte realnos'!' :d

Poslednja izmena:
Ima li ko jaci (by Kari Pesic) :D.

Col de Turini Sprint en Montee
03:17.442

www.imagebam.com/image/2fa7e5459281292

Moze ovo na 03:15, bio sam losiji celu sekundu na polovini stage-a od prethodnog vremena - 03:20, plus jos koja desetinka u drugoj polovini stage-a.

Al ispod toga mislim da je prakticno nemoguce :), za mene a verujem i za vas :).

KO NE ZNA DA VOZI OVO, NEK NAPUSTI TEMU ;).

Poslednja izmena:
Borise, kakav si lider postao u ovim temama, samo da stane čovek i da sluša profesora :D

Inače, garantujem ti da ni jedan developer ikada dok je pravio bilo koju igru nikad nije pomislio na vožnju na tastaturi.

To samo radi, reaguje na komande, ali niko se nikad nije cimao misleći da je to dobro ili bitno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno