Šta je novo?

DiRT Rally

Pa nema potrebe da drzi Bloody softver ukljucen, sva podesavanja pamti u memoriji misa, ima valjda 128 kb rom ;-) iskljucis bloody na exit i pokrenes igru...

Reinstalirao sam taj softver pa onda nasao novu verziju.. pa probao bez tog softvera.. i jednostavno igra uvek puca samo je pitanje kada ce se to desiti. Bloody sw drzim upaljen jer ima prikaz stanja baterije i jos par korisnih opcija, podesavanja ali sto rece dex, sve to se cuva u memoriji misa. Ali izgleda nije do toga jer je igra pucala i sa obrisanim bloody softverom.

Izgleda da je jednostavno losa instalacija ili je neki fajl ostecen, sta vec. Probacu sa rld verzijom ovih dana..

Poslednja izmena:
Napisaću ovde pošto je isto rally,imate na Steam-u demo za Sebastien Loeb Rally Evo pa probajte.

Odlican je! Bas je igriv nekako za razliku od ovog Dirta, bagovit demo, ne moze pedale da mi prepozna, preko tastature mi bas daje onaj stari dobri CMR vibe.
Nego ne znam sta je fora sa optimizacijom u zadnje vreme, Dirt mi secka ubija, sve na low, ovaj isto sve na low, seckanje...

Poslednja izmena:
Za taj Loeb rally ne znam jer nisam probao ali dirt rally je odlicno optimizovan. Pogledaj moju amd kantu iz profila, radi sasvim solidno na high presetu i 2xMSAA (1680x1050 rez.), za igru na tim podesavanjima je sasvim dovoljan phenom matori a potreban je samo sto jaci gpu.

Ali.. proveri da li si iskljucio advanced blending, ta opcija razara i mnogo jace konfiguracije, fps je ocajan.

A taj Loeb rally.. ako je iz milestone ''kuhinje'' onda probaj da ugasis v-sync i AA neka bude 2x, nikako 4X ili koliko je sada max. Secam se da su im stari WRC naslovi imali los fps sa v-sync i 4XFXAA, mozda v sync sada i nije problem ali FXAA lako moze da bude jer im je endzin uvek bio los a sada je vec i prilicno zastareo.

Evo cekam demo Loeb rally-a, verovatno ce to biti ok igra ali realno endzin (grafika/zvuk) deluju bas jadno posle Dirt-a.. a uz to fizika tesko da moze da bude dosta bolja mada ako MP bude besplatan uz gamespy nalog :d svakako cu ''voziti'' jer pola sata kvalitetnog igranja onlajn vredi 1000x vise od nekakvog takmicenja sa Ai u dirtu..

Poslednja izmena:
Odlican je! Bas je igriv nekako za razliku od ovog Dirta, bagovit demo, ne moze pedale da mi prepozna, preko tastature mi bas daje onaj stari dobri CMR vibe.
Nego ne znam sta je fora sa optimizacijom u zadnje vreme, Dirt mi secka ubija, sve na low, ovaj isto sve na low, seckanje...

Malo ram-a imaš.

Radi volan,rade pedale i nema seckanja.Treba da malo osvežiš sim opremu vreme je ;) ne zbog ovoga koliko AC da možeš da poteraš ko čovek u 1080...

Poslednja izmena:
Kako bre nema seckanja, Loeb rally je bas lose optimizovan u odnosu na grafiku :) Probao sam sinoc igru, iskljucio sve pomoci, stavio realistic tezinu.. na trecini prve staze sam se nasukao na sneg i to je bio kraj :d
Ne znam da li tripujem ali esc taster u Loeb igri ne reaguje, probao sam jos sa nekim i jednostavno nisam mogao da ugasim igru na normalan nacin vec preko task managera :d

Ne mogu mnogo da govorim o fizici na osnovu te trecine staze ali mi deluje kao da su masa/inercija odradjeni realisticnije nego u dirt-u, na osnovu secanja bih rekao da to ide ka rbr ali je sve ostalo.. preko tastature nije bas ubedljivo. Verovatno su i ostecenja vozila bolja nego u dirt-u.. a i nema toliko divljanja kada izletis malo van staze, u dirtu kao da sva vozila imaju klirens pola metra i lako se vrate na stazu, ovde je izgleda to dosta teze.

Ali zato grafika i zvuk... bas bedak posle dirt-a.

Poslednja izmena:
Pa ako mi veruješ tastaturu i ne pipnem jer po ulasku u igru sve kontrolišem na volanu tj dugmićima i d-pad strelicama.A za seckanje ne znam šta to tako zeza meni je ok,podesiti tamo šta već,probajte nešto nemož sve na full *** :D

Ma taj Milestone-ov endzin je krsina, mator i lose optimizovan, svaki WRC naslov im je imao probleme sa optimizacijom, evo npr 2010 - igra izgleda kao iz 2007. godine a na max. podesavanjima radi losije od Dirt rally-a 2015 :d

1:30 :d
[YOUTUBE]QB6bbmW9wW0[/YOUTUBE]

Sta bi, svi odjednom prestali da igraju ovo? :) Nedostatak vremena ili pojava S.Loeb rally demo-a? :d

Ni ja nisam pokrenuo igru preko 7 dana a morao sam i da obrisem jer su crashovanja/random zapucavanja postala frustrirajuca.

Steta sto niko nije odvozao stazu koju sam naveo pre 10-ak dana - Route De Turini (Long, 10810m)|Afternoon/Snow/2000s :) Ja jesam jos tada, lose vreme uz desetine gresaka (Impreza 2001) - 07:35.864, moze to bez problema 10-15 sekundi bolje ali do neke nove instalacije ostaje to bedno vreme :d

Poslednja izmena:
Ja nisam prestao sigurno, nego trenutno i to malo slobodnog vremena što imam sam prebacio na igru Resident Evil 0, a i već dotrajali PS2 gamepad (oko 10god.) počeo da me zeza pa sve teže upravljam preko krstića. Moraću da pazarim neki bolji pa se vraćam u igru.

S.Loeb rally demo sam probao naravno, ali vrlo brzo sam batalio jer mi preko gamepada nije baš išlo. Inače mi se igra, generalno, na osnovu onoga što sam video i pročitao o njoj, dosta sviđa.

Da se vratim na Dirt. Samo neka se postavljaju vremena za bilo koje staze, ja ću kasnije sigurno učestvovati u natecanju [emoji4] , naravno ako bude bilo još zainteresovanih.

To i jeste problem - vreme i volja za bilo koju igru :) Sto se mene tice ovaj rally je zakasnio jedno 5-6 godina :d

Nije ni cudo sto nisam menjao gpu od pocetka 2011. :)

Nikad nisam ocekivao da cu ovo reci, ali... iskulirao sam G25 i presao da vozim preko tastature, i interesantno, bolje je! Pretpostavljam da je zbog toga sto mnogo brze mogu da lupam kontre i naravno zbog toga sto je los osecaj na volanu, i pride Dirt je ipak casual driving game... sve to je doprinelo prelasku na tastaturu. Vrlo moguce da cu i S.Loeb igrati tako.

Ja i dalje ne umem da vozim ovo,doduse nisam nesto preterano ni pokusavao. Ne mogu trku da zavrsim. Ispraviti auto posle krivine-nemoguca misija. Nije da nisam do sada igrao reli igre,ali ovo stvarno veliki izazov.

Nikad nisam ocekivao da cu ovo reci, ali... iskulirao sam G25 i presao da vozim preko tastature, i interesantno, bolje je! Pretpostavljam da je zbog toga sto mnogo brze mogu da lupam kontre i naravno zbog toga sto je los osecaj na volanu, i pride Dirt je ipak casual driving game... sve to je doprinelo prelasku na tastaturu. Vrlo moguce da cu i S.Loeb igrati tako.

Moram da te citiram,nemoj tako da mi menjaš mišljenja :D
Ne slazem se uopste. Nije poenta u FF-u, koliko god ti tvrdio da je FF kljucan. U pitanju je mnogo realniji osecaj voznje na volanu, sa ili bez FF-a.Mozda Dirt nije najbolja igra za volan, ali je def. bolje nego na tastaturi i pecurkicama.

Što se tiče ovog relija ja i dalje ostajem pri svom mišljenju da je ovo 30% dobar a 70% loš reli za mene,zato što su mi pomešana osećanja kako kog zagazim na drugu podlogu,gravel mi je npr kao neka fina simulacija da bi onda na asfaltu doživeo arkadni osećaj i to gori nego u Driveclub-u ali bukvalno je tako,kažem nažalost.Nadam se da će SLRE koji sutra izlazi biti kontra od ovoga...

Što se tiče vožnje bilo čega na tastaturi što ima četiri točka i dalje stojim pri tome da je smešno bez volana i da ga nemam ne bi se ni bavio ovime niti ušao u bilo šta slično.Možda se nekome ne svidi što tako kažem ali je tako,jednostavno strelice neće nikad pružiti ono što može volan,čak i u arkadi a da ne pričam o AC,pCARS itd...

Što se tiče ovog relija ja i dalje ostajem pri svom mišljenju da je ovo 30% dobar a 70% loš reli za mene,zato što su mi pomešana osećanja kako kog zagazim na drugu podlogu,gravel mi je npr kao neka fina simulacija da bi onda na asfaltu doživeo arkadni osećaj

Ovo sam i ja primetio, sneg i gravel su ok ali na asfaltu je osecaj arkadniji sto je dosta cudno jer je npr u Dirt 1 bila obrnuta situacija ako se dobro secam (mada tamo nema snega, samo gravel) dok je fizika na asflatu bila ok.

Meni je ovo i dalje dobra igra ali mislim da je mogla da bude i bolja mada je svakako veliki korak napred u odnosu na dir2/3 krseve. Ali opet ostaje utisak promasene sanse da se napravi vrhunska rally igra.

Ko jos igra sa ukljucenim pomocima? Fizika je bolje odradjena na gravel podlogama i to je to.

Poslednja izmena:
Odokativno na tastaturi, bas kao onomad vozeci RBR.

Sad ispade da je arkada na asfaltu.
To je bio CMR4

Ovo je ipak dosta realnije.

Sad ispade da je arkada na asfaltu.
Nije sad nego je takav od početka, jednostavno nisu završili započeto. Gravel je isto bio loš pa su ga sredili ali asfalt ostade na veoma lošem nivou. Pogledaj postove od pre nekoliko meseci kad sam dao prvi utisak o igri biće ti sve jasno...

Changelog v1.03

Performance when Weather is set to Low should improve.
Leagues will now use a set of stock engineers. The option to use Career Engineers as an option will be going live on the website later today.
There are various tweaks and fixes for the audio in Sweden.
Rallycross tracks have been allocated more memory, to prevent cases where they forget to load.

A u aprilu dolaze :)

– Peugeot 208 T16 Pikes Peak
– Renault 5 Turbo
– Renault Alpine A110
– Opel Corsa Super 1600
– Peugeot 207 S1600
– Renault Clio S1600
– Mini Classic Rallycross

http://blog.codemasters.com/community/02/new-content-for-dirt-rally/

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]JkeTnA7aZK4[/YOUTUBE]

Aj ovde da postavim..

Prati li ko sampionat? Skoro nisam video staze u Svedskoj a da su u ovakvom stanju.. za vikend postoji mogucnost da se zima ''vrati'', tako bar kazu

[YOUTUBE]JlUJlkSQ5xo[/YOUTUBE]

Ne razumem sto je sad izasla Prophet verzija ove igre, kad je Reloaded izbacio razbijenu jos pre par meseci, sta donosi novo?

^podrsku za vise jezika unutar igre

Vrh Dno