Šta je novo?

DiRT Rally

Zasto li uopste polemisem sa nekim ko koristi ABS u reli igri :) Objasnio sam ti gde moze da smeta ABS ali i kako to moze da se koriguje kao i zasto mi je ovaj reli sa ABS-om/TC-om NULA sa dobrom grafikom/zvukom.

Nista bro, uzivaj i koci sa 150km/h na 5m pre krivine uz osecaj kao da si na sinama, ja cu ipak da se drzim kakve-takve old school voznje :)

@hsv opusteno, ako sam ja toliko dobar na ovoj stazi a vezbam najvise nju na drugim stazama si verovatno ti brzi i kraj price :) video ford fiesta

Definitivno se nismo razumeli, ja se samo cudim kako neko ko voli reli simkade moze da sakati i to malo osecaja rally fizike koriscenjem ABS-a :)
Ionako nas ima samo 4-5 u temi da aktivno igramo ovo, od toga samo ti koristis ABS ali dobro, tvoj izbor, koji nikako ne mogu da razumem.

Uopste mi nije bitno ko je najbrzi, evo dzoni nas dere sve redom i svaka cast coveku, jednostavno mi ja lakse da ovde pokupim predlog za stazu i da vidim koje okvirno vreme ''da jurim'' jer je tako zanimljivije, to je to :)
Mogu da gledam i vremena sa YT ali otkud znam ko je kako vozio, nije mi cilj da gubim vreme tripujuci se oko vremena koja su postavili likovi koji sa abs-om/fino podesenim TC-om, lete kroz napamet naucene staze, zanimljivije je ovako, postepeno stizati razne rezultate.
Znaci neki ''takmicarski'' trip mora da postoji ali cisto da bi nas motivisao da pokrenemo uopste ovu igru, posto je igranje ''karijera'' nesto sto je mnogo dosadno i po konceptu ostalo u ranim dveiljaditim, ni FPS naslove vise ne mogu da igram na taj nacin koliko sve smara.

Zato je zalosno sto ovaj Dirt nema bolje osmisljen MP, da ima to bi bilo sjajno i 100x zanimljivije od restartovanja staza, ucenja napamet itd :)
Pominjao sam vec da mi je MP iz WRC2 najbolje onlajn reli iskustvo ikada, na desetine sati sam igrao to sa uzivanjem a svi bolji igraci su imali uspone i padove u tim sampionatima sto je samo povecalo dinamiku i draz.

Poslednja izmena:
Apsolutno se slažem sa hsv-om, prvo što sam uradio kada sam počeo da igram Dirt jeste da sam iskljičio sve pomoći.

Nemojmo molim vas i ovde voditi raspravu, i onako nas ima jedva petorica, ako se ne varam, koji voze koliko toliko. Što se mene tiče, neka vozi ko kako želi, ne verujem da je sa ABS-om značajno lakše, možda vrlo malo na stazama kao što je ova u Nemačkoj (jedna od najlakših), ali definitivno mislim da je ABS hendikep na zemljanim i šljunkovitim podlogama. Zato predlažem da pređemo na neku od dužih deonica u Finskoj, Grčkoj, Velsu, gde je malo teže naučiti kompletnu stazu napamet.

evo dzoni nas dere sve redom
Ne znam o čemu pričaš... :D

Poslednja izmena:
Nisam bas pratio u poslednje vreme, znam da je bio brzi od svih nas na pocetku, kada smo oziveli ovu temu pre mesec dana :)

Nema Džoni vremena ovih dana da ponavlja staze i juri vremena nažalost.

Ketridž je ovih dana numero uno. :)

Dobro, od sada vezbam samo sa iskljucenim ABS-om ;)

Edit: Evo samo sto sam ustao bez ABS-a iz treceg pokusaja 2:43.910 bilo je gresaka u drugoj krivini i pred kraj staze

dya4WXh.png

Imam video mogu da aploadujem ako hocete.

Poslednja izmena:
evo sta sam ja vozio u zadnje vreme:

24273551_10155667610627626_761114382781747624_o.jpg
nadam se da cu uskoro nastaviti da vozim igru, samo da me prodju kadett/finska traume.

Nema Džoni vremena ovih dana da ponavlja staze i juri vremena nažalost.
Šta da se radi, pokušavam blago da te isprovociram, ali ne daš se. :) Slažem se, sve je manje vremena i volje za igru i kod mene. Već duže pauziram sa šampionatom, ova tema me samo još motiviše da uključim Dirt s vremena na vreme.

Rekoh da Flugzeuring može ispod 2:42
Dirt Rally Screenshot 2017.12.03 - 08.53.34.14.jpg
2:40:110 , kapiram da bih mogao još malo niže, ali da ne silujem sad.

Kasnije ću da odvozam Paskuri u Finskoj. Ljubinko spremaj se ;)

Skinuh i ja tu stazu na 02:43 sa countryman-om ali smara vise Nemacka, dajte neki Monte Karlo uphill, moze i sa Alpinom. Malo stare skole u skladu sa sneznim ambijentom :)

Ajde da vozimo wels sweet lamb to je najlaksa staza za voznju koliko sam citao po net-u, sad sam probao 3~4 puta stazu i nije teska a zabavna vozio sam sa autom lancia integrale, nije neko vreme mislim da moze mnogo bolje

LGAp528.png

vozio sam malo danas, ostala mi jos dva stage-a u finskoj, zaostajem 6 sekundi za trecim, sto mi je cilj za sada. bas nesto razmisljam, mogli su 70s da ostave za kraj kada se ljudi naviknu na igru i koliko toliko nauce staze. ovako kada ti daju na pocetku i jos u kombinaciji sa suludim vremenima za prvo mesto je bas frustrirajuce. opet sam restartovao 100tinjak puta, posle pola sata jos krene covek da se nervira i da izlece u prvoj krivini. pa onda sastavim pola staze da zaostajem samo nekoliko sekundi pa kazem sebi, daj da odvozam drugu polovinu sa 80% mogucnosti da sacuvam koliko toliko vreme ali dzabe, tada je opel pri manjim brzinama nestabilan pa onda juris zadnji kraj. a da odvozas ceo stage od 8km (iako je to samo 4min) punim gasom i ne izletis nigde - moras da budes vanzemaljac. sve u svemu, nije losa igra ali potrebna je solidna doza mazohizma da se ovlada njom, barem na tastaturi a to ne bi trebalo da bude slucaj.

Ajde da vozimo wels sweet lamb to je najlaksa staza za voznju koliko sam citao po net-u, sad sam probao 3~4 puta stazu i nije teska a zabavna vozio sam sa autom lancia integrale, nije neko vreme mislim da moze mnogo bolje

LGAp528.png

Moje veliko postovanje za one kojima je ovo najlaksa staza za voznju :) Pa ovo je Pant Mawr + jos verovatno 2 staze ili bar odredjene deonice iz njih, sve to spojeno u jednu dugacku, grbavu, klizavu celinu :d

Ok, ne mogu da kazem da je staza sad nesto jezivo preteska ali je daleko od lake, jedna je od najduzih u ovoj igri, podloga je klizava, dzombasta i daleko je definitivno je zahtevnija u svakom smislu od svih iz Nemacke npr.
Da ne pricam koliko smara kada moras da restartujes zbog jedne jbne greske u drugoj polovini npr.
Vels, Grcka i ostale klizave i grbave staze sa blatom, makadamom, snegom zaista zahtevaju dosta korekcija volanom i pedalama a realno sve to je dosta teze preko gamepad-a/tastature, posebno kontrola gasa.

3X sam probao, prvi put zakucavanje u drvo (pant mawr deo, odmah na pocetku), ostale greske posle ona dva prolaska kroz vodu, pred kraj stejdza, svaka im cast za te detalje, jesu me upropastili ali sve je to rally.

Na kraju sam uspeo nekako da budem prvi na elite tezini, za 1s ispred drugoplasiranog, 06:42.583 (Lancia Delta HF Integrale)
Zadovoljan sam jer sam zavrsio uopste bez veceg udesa :d a svakako moze brze samo sto veceras nemam vise zivaca za Sweet Lamb.

Kacim SS kasnije.

Prilozi

• drt 2017-12-03 20-08-27-16.jpg
    drt 2017-12-03 20-08-27-16.jpg
    152.7 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
Ne znam da li ja da kačim moje vreme. :D

Po predlogu hsv-a odvozio sam i Approche du col de Turini - Montee sa Alpinom.

Sada trenutno vozim Finska / Paskuri.
Kasnije kačim vremena za sve tri.

Pa kapiram da si brzi bar 10-ak sekundi od mene, dosta sam gresio (manja izletanja u drugom delu staze) a kroz sumu sam vozio k'o penzos :)

Najvise vremena sam izgubio na oba dela staze kroz smaracke sume (verovatno 6,7 sekundi ukupno), tu bas mora da se vozi kao po sinama a u isto vreme sto brze, dok drugi deo stejdza (okruzen onom travom) treba da se nauci, nije mnogo tezak. Sledeci problem (po stabilnost/upravljanje) moze da bude onaj grbavi downhill gde se vozi najbrze.

Odvozaj jos nekoliko puta i ubedjen sam da ces znacajno spustiti vreme, sigurno ispod 7 min a ubrzo posle toga i jos bar 10-ak sekundi.

A Cartridge ce nas svejedno odrati, kapiram da vec ima vreme ispod 06:35 :) On je mnogo brzi kroz te sumske puteve od mene :D

odvozio sam i Approche du col de Turini - Montee sa Alpinom.

Nisam jos probao, pokusacu kasnije pa kacim ss.

Poslednja izmena:
kapiram da vec ima vreme ispod 06:35 :) On je mnogo brzi kroz te sumske puteve od mene :D
Pa... tako nešto :) , 06:31
Pant Mawr odlično znam, posle u drugom delu sam gubio koncentraciju, te je bilo dosta grešaka, čak i tumbanja.
Kačim video za nekih pola sata, pa ćete videti kako može kroz šumu.

Wales Sweet Lamb - Lancia Delta HF Integrale - 6:31:467

Monte Carlo, Approche du Col de Turini - Renault Alpine A110 - 2:46:010

Finland, Paskuri - Subaru Impreza 2001 - 3:25:008
Morao sam bar 20 puta da ponovim, vrlo lako se napravi kobna greška, ali staza je brza i zabavna.

Svaka cast za Sweet Lamb i Approche du Col De Turini, stvarno odlicna vremena :) A Finsku nisam probao, jednostavno mislim da je nemoguca za voznju bez volana, mislim moze i ovako da se vozi uz ozbiljan test zivaca zbog potrebe za silnim restartovanjima :d

Malopre sam probao tu MK stazu sa Alpinom, 02:55.659, doduse iz drugog pokusaja, ne mogu vise da coravim :) Mogu brze sigurno ali nisam siguran koliko (verovatno za 6,7s), znam samo da sam prilicno izgulio auto.

Inace, malopre bacih pogled na YT, rekordi za Sweet Lamb sa Delta Integrale HF su ispod 6 minuta :d Nisam hteo ni da gledam klipove, ko zna kakva je to magija.

E da, stazu u MK sam vozio sa aktiviranom mecavom :D pa je staza klizavija a preglednost losija.

Poslednja izmena:
Ranije odgledao par klipova na YT, shvatio da ono već nije normalno i više se ne usuđujem da bilo koji pogledam, šta će mi to :D
Sweet Lamb sam izvozio iz trećeg puta, pravio sam velike greške, mrzelo me da ponavljam, sigurno mogu da skinem bar još 10s.

Sweet lamb 6:52.733, mogao sam i bolje kroz sumu sam isao dobro a onda sam vozio onaj spust kao baba

tr9rAeR.png

Videcu kasnije da aploadujem video nego laguje na kraju staze.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno