Šta je novo?

DiRT Rally

Ova tema ozivi samo u toku jeseni-zime :smoke:
Realno, vecina nas samo tada i ima vremena/volje za bilo kakvo ''igranje''.

Dzoni, svaka cast za to vreme :) Juce sam probao 4-5X istu stazu sa i20 i nisam uspeo da spustim ispod 3min, ''sumski'' deo staze me ubija, koliko gresim.
Imas volan pa mozes da testiras i ovaj mod: http://www.racedepartment.com/downloads/dirt-rally-rfpe-mod.12130/
Kazu da je primetno bolji od stock fizike ali opet voleo bih da cujem tvoje i Lozacevo misljenje :) Igra se lako moduje a tu su i bekap fajlovi.

Probao sam i Greece/Ourea Spevsi sa 60's Mini Cooperom, oko 04:15 iz prvog pokusaja ali Mini stvarno smara pa sam vise za ''jace'' modele ili bar druga dva, brza iz 60s klase, samo da nije ovaj sporet :D

Probacu kasnije ili sutra tu stazu (Greece/Ourea Spevsi) sa Group B/MG Metro 6R4 pa ako jos neko hoce neka se prikljuci :)

Poslednja izmena:
Probacu kasnije ili sutra tu stazu (Greece/Ourea Spevsi) sa Group B/MG Metro 6R4 pa ako jos neko hoce neka se prikljuci

Zaboravio sam koji je turbo-smederevac na tockovima ovaj Morgan :d
Veoma je tesko kontrolisati preko tastature, posle 5 pokusaja lose vreme (s obzirom na group b) 03:43, to mozda jeste trece ili cetvrto mesto u borbi sa Ai ali ko ima volan i pedale ovo sigurno moze da spusti bar za 30-ak sekundi.. tako da ko ima samo tastaturu nije ni realno da pokusava, ***a :)

Onda ipak neki drugi group b 4WD model.. a rekao bih da svi ostali mogu da se kontrolisu preko tastature.

Hvala dzoni :)

Greece/Ourea Spevsi - Grupa B 4WD - 03:24

@hsv
Probaj Lancia Delta S4, mislim da je najlaksi za upravljanje.

YxQ5pfT.jpg

Za danas dosta. :)

@hsv brat

Sutradan ću baš da vidim kakva je vožnja sa tim modom.

Poslednja izmena:
Što je najgore - može još niže, ali mora kao dalabu da se vozi. :D

Poslednja izmena:
E ovo je već izdrndavanje. Mislim da nema šanse da se ovo stigne. :)

Alal ti ćufta.

Igrao sam još malo i spustio na 2:48.700, ali ispod toga nema šanse. Gledao sam malo YT klipove gde voze Pant Mawr i ono je ludnica. 50% njihove vožnje se svodi na letenje sa autom. Svaki skokić, auto je sekundu-dve u vazduhu.

Kad već imam volan blizu, malo ću da igram American Truck Simulator, da se smirim. :)

To i ja mislim za vasa vremena ali i nad popom ima pop :p
Nikako da sednem malo ozbiljnije da vozim. Uvek mi se craft pivo ispreci na putu :d

Polako, ima vremena :). Nadam se da tema neće opet ubrzo da ode u zaborav.

Dzoni, mogli bismo još neku kada/ako budeš bio raspoložen, neku od dugačkih npr. ;)

Igrao sam još malo i spustio na 2:48.700, ali ispod toga nema šanse. Gledao sam malo YT klipove gde voze Pant Mawr i ono je ludnica. 50% njihove vožnje se svodi na letenje sa autom. Svaki skokić, auto je sekundu-dve u vazduhu.

Kad već imam volan blizu, malo ću da igram American Truck Simulator, da se smirim. :)

Svaka cast brate, sjajno vreme, isto vazi i za Cartridge-a :)

Ja zvanicno privremeno odustajem od Pant Mawr, danas sam restartovao ko zna koliko puta i nema sanse da spustim ispod 02:57 (sa i20, malo sam skratio prenosne odnose), oba dela u sumi me ubijaju jer ocigledno treba savrseno seci one krivine i to maksimalnom brzinom a ja se uvek negde shebem :d

A oni likovi sa vremenima ispod 02:40 ili su stvarno pro ili koriste fina podesavanja abs-a i tc (fazon taman koliko treba), verovatno ima i jednih i drugih :)

Meni je najveci problem u DR sto se posebno na takvim stazama (Vels) cesto desava da nemam osecaj kontrole nad vozilom (bar je takav utisak preko tastature) pa bukvalno kao da lebdim i ''idem na srecu'' sa tim ludackim uletanjima u krivine, skokovima preko grba i sl. Npr. u Dirt 4 (sim preset fizike) imam daleko bolji osecaj tezine i inercije vozila, evo npr. u Velsu, jesam sporije vozio od DR ali mi je sve to delovalo uverljivije osim sto je grip mod verovatno za nijansu bolji u DR-u.

Probao sam malopre Vels/Bidno Moorland (midday/cloudy) sa Imprezom (2000's), prvi pokusaj losih 03:22.458, drugi nesto brze - 03:18.177, staza je super i cilj mi je da spustim ovo na 03:10 otprilike i bicu zadovoljan :)

Skinuh još sekund.

mMHYIFU.jpg

Ali što se više skidaju sekunde, igra postaje više arkadnija. Kao što napisah gore, dobar deo je letenje sa autom. Nije tako strašno kao ovi ispod 2:40, ali opet...

@hsv.stoned

Probao sam onaj mod i obrisao posle 20 minuta. :)

Kao po ledu da vozim. Svaka krivina ja u njivi. Sad, da li treba nešto sa preset-ima da se čačka ili slično... ne znam, ali ne odgovara mi. Vozilo jeste spuštenije, ali ne osećam tu težinu i bolje prijanjanje.
Što se tiče klizanja po stazi (ovo što reče u tvom post-u), i sa volanom je tako. Nonstop ga šaltam levo-desno. Sto ima da odvalim od vrtenja. :)

@cartridge

Moglo bi, što da ne. Samo preferiram kraće u ovom trenutku, dok ne zalečim nogu.

@Chinaski

Ne bih se ni ja vozao da nemam trenutno priliku. :)

Poslednja izmena:
pant mawr posle jedno 30 pokusaja 3:27:xx sa Fulviom. zaostajem 4-5 sekundi za prvim mestom dakle ako se bas protegnem maksimalno uz ucenje napamet svih staza mogu da ocekujem da cu pobedjivati sampionate. ova vasa vremena od jos po 40 sekundi dole su mi potpuno sumanuta, verovatno letite iznad staze. ako spustim ispod 3:20 sa ovim kolima to je uspeh za mene.

Poslednja izmena:
Dobar deo nižeg vremena je napamet naučena staza.

Ali, pogledaj šta mi vozimo - Pollo Rally, a ne Lančiu iz 70-ih. :) Spustićeš to još 20 sekundi očas posla ako uzmeš neki od novijih rally automobila (Polo ili i20 naprimer).

vrlo rado kada bih imao :) krenuo sam da vozim sada club sampionat sa kolima iz 70ih. uzeo kadett-a, bog te koliko je RWD ******* za voznju. ne dao ti bog da pipnes gas ili kocnicu u krivini, mora sve ko po jajima.

Nemojte vise te Fulvie i ostale 60s puzeve, molim vas :)

Igru nisam upalio 6, 7 dana a moracu da obrisem privremeno jer se spremam za reinstall win7.

vrlo rado kada bih imao

Mi ostali imamo sve otkljucano :smoke:

pant mawr posle jedno 30 pokusaja 3:27:xx sa Fulviom. zaostajem 4-5 sekundi za prvim mestom dakle ako se bas protegnem maksimalno uz ucenje napamet svih staza mogu da ocekujem da cu pobedjivati sampionate. ova vasa vremena od jos po 40 sekundi dole su mi potpuno sumanuta, verovatno letite iznad staze. ako spustim ispod 3:20 sa ovim kolima to je uspeh za mene.

Pa Fulvia, kako mislis da moze da parira 2010s masinama :)
Sa tim autom sam uspeo da budem prvi na toj stazi, posle 3 pokusaja, tesno prvo mesto (03:25 ako se dobro secam) ali definitivno mora da se nauci staza i da se koriste sva ''secenja'', posebno ona pod punim gasom.

Inace tu stazu je mnogo lakse voziti sa Fulviom ali i dosadnije, sa 90s/2000s/2010s je vrh ali i tesko jer trazi upravo ta savrsena secenja i maksimalnu brzinu dok je sa iole jacim RWD i group B prava ludnica :d cesto je i neigrivo preko tastature/prosecnog gamepad-a.

Poslednja izmena:
Zavrsio sam Nemacku sa kadettom na 3. mestu. Auto je agonija voziti zbog RWD ali su i vremena koja treba postici realnija. Medjutim, mogu misliti koja ce biti agonija voziti ga na ostalim stazama sampionata :D
Nista onda, treba da predjem igru makar na trecem mestu kako bih sve otkljucao pa da mogu da vozam sa vama. A posle ako mi dodje mozda opet opalim sampionate cisto da ih pozavrsavam sa pobedama, da mi savest bude mirna.

Ma da, neki RWD automobili su skoro pa nemoguci za normalnu kontrolu, bar preko tastature/gamepad-a.

A sto se rekorda i vremena tice, ima tu svega, samo pogledajte po YT i videcete kako neki lete bukvalno kroz stazu i preko staze, naucili su ih napamet i seku, lete preko krivina a cesto pale i ABS, TC (postoje fina podesavanja pa je verovatno lako naci optimum za svaku stazu/podlogu) i sve to dodatno skida vreme. Mada ima i vrhunskih, pravih vozaca, naravno.

Ne vredi, meni ove igre vise gube smisao bez dobro odradjenog MP, kad se samo setim koliko je zarazan bio onlajn u niskobudzetnim WRC, posebno WRC 2 i 3 (brzo kreiranje sampionata, staza i to sa svim klasama automobila pa i group b + chat dok se ceka nova sesija) a tu je i tenzija, pad koncentracije, ''borba'' do poslednjeg stejdza i boda. Tim koji je radio igru verovatno nikada nece imati na raspolaganju budzet kao CM ali su MP stvarno dobro zamislili, odlicna instant rally zabava to bese, 1h takve ''voznje'' mi je 100x zanimljiviji trip od svih dirtova do sada :)

Poslednja izmena:

Ja sam vozio pant mawr sa puzem mini cooper-om S 3:34:xx iz petnaestak pokusaja, imam utisak da ne mogu brze od tog vremena bez obzira sto znam stazu napamet, planiram za mesec dva da kupim volan logitech driving force gt pa cu onda uporediti vremena ;)

Ja mislio tema opet zamrla. :)

Da, RWD automobile je jako teško voziti bez analognog gasa.
Lancia 037 Evo 2 je nemoguća misija za mene. Ima izuzetaka kao što je Renault Alpine 110 (već sam je pominjao) koja je superijornija od Fulvie i Minia, kao i Fiat 131 Abarth iz grupe 1970. Ta dva RWD automobila su mi najlakša za vožnju.

Ajd ako ima zainteresovanih, možemo jednom sedmično, kako ko bude imao vremena, da izvozamo po jednu stazu koju neko od nas bude predložio. Ako svi prihvataju predlog - super. Ako neko, ili pak svi, neće, ne može, mrzi ga, šta god - opet super. :)

Evo za početak postavljam:
Staza - Germany / Waldabstieg
Klasa - 1970s (RWD)
Uslovi - Clear

Fiat 131 Abarth - 03:38:674, vožnja iz trećeg puta, bez većih grešaka.
Četvrta vožnja sa Lacia Stratos - 03:35:458

Uz jutarnju kafu i uz podesavanja u pinnacle game profiler spustio sam vreme za jos 3 sekunde, moze jos ispod uz podesavanja.

kada naucis stazu napamet onda moras da provaljujes koliko brzo mozes da ides kroz krivine. sto vise gasa kroz krivine to ces na kraju staze imati bolje vreme, ako se ne olupas negde :) dakle bukvalno treba jahati po ivicama krivina i seci ih sto vise sa gasom do daske a pre krivine udenuti kola u idealnu liniju. krivine 4, 5 i 6 tezine gas do daske, cak i poneke 3. 1 i 2, 90 stepeni i lakat mora kocenje, manje ili vece.

@cartridge: ja jedno da se pridruzim posle jer imam samo Fulviu i ovog smrdljivog kadett-a. samo jos da se nakanim da zaigram igru malo intenzivnije. evo, sada sam dosao sa posla i u teoriji bih mogao da vozim ali avaj - stize novo bure Zebrew Apache u Pivski Zabavnik i sta mislite u sta cu da ulozim slobodno vreme? :D
edit: stize i Lollihop :D

Poslednja izmena:
Chinaski je u pravu, treba seci krivine bukvalno po ivicama, za jos 5 sekundi bolje vreme mapirano skretanje na misa

qYpOgcM.png

i moja podesavanja u pinnacle game profiler

7Bj718D.png

Vrh Dno