Šta je novo?

DirectX 12

mihailo998

Poštovan
Učlanjen(a)
09.08.2014
Poena
70
DirectX 12 izlazi pocetkom aprila 2015 godine. Sta ocekujete od njega? Kazu da ce biti mnogo bolji od 11. I zanimame sta mislite koje graficke ce ga podrzavati?

Svaki DX je "bio mnogo bolji od prethodnog".

Kažu da treba da "Troši upola manje struje".

Što meni deluje potpuno nerealno.

Sve dx11 graficke ce podrzavati dx12 😀

A koji ce windows podrzavati DX12 ?

Win9

i xp 😀

To za upola manje struje je po meni nemoguce, mada sam i ja to procitao negde.

Piše 50% manja potrošnja, 50% povećanje performansi. Što bi bilo 100% po watu.

[sarcasm on]Nije valjda da DX moze jos bolje da se optimizuje!?![sarcasm off]

A sada ozbiljno, neke igre zaista bolje rade u DX11 nego u DX9 modu. Naprimer, War Thunder.

Jer smanjije driver overhead, zato konzole sa slabijim hardwareom daju iste performanse kao jaci komp.

Verovatno se osecaju ugrozeni od strane AMD Mantle-a. Ne bi mi videli bolje performanse da toga nema sigurno. Ipak,ostaje da se vidi koliko ce biti dobro u praksi tih 50+50% iz teorije.

Direct3D 12 je kopija Mantle-a. Ne znam otkud banamenu onaj link ni ko im je izvor ali ja uz pomoc Googla ne mogu da nadjem potvrdu da ce se DirectX 12 pojaviti za Windows7.

Edit: Ovo je valjda strani izvor te vesti - http://www.extremetech.com/gaming/1...ption-by-50-boosts-fps-by-60-in-new-tech-demo. Windows 7 se ne pominje. Uostalom ovo je stara vest i tice se 50% povecanja performansi i smanjena potrosnje na Surface 3 Pro koji ima Intel HD 4400 chip. U prevodu, nidje veze sa onim sto mi ocekujemo posto smo na desktopu i trosimo AMD/nVidia graficke.

Poslednja izmena:
Naravno. Ali lepo zvuči izvučeno iz konteksta.

Direct3D 12 je kopija Mantle-a. Ne znam otkud banamenu onaj link ni ko im je izvor ali ja uz pomoc Googla ne mogu da nadjem potvrdu da ce se DirectX 12 pojaviti za Windows7.

Edit: Ovo je valjda strani izvor te vesti - http://www.extremetech.com/gaming/1...ption-by-50-boosts-fps-by-60-in-new-tech-demo. Windows 7 se ne pominje. Uostalom ovo je stara vest i tice se 50% povecanja performansi i smanjena potrosnje na Surface 3 Pro koji ima Intel HD 4400 chip. U prevodu, nidje veze sa onim sto mi ocekujemo posto smo na desktopu i trosimo AMD/nVidia graficke.

http://channel9.msdn.com/Events/Build/2014/9-004

5:20

Jeste staro i verovatno podložno promenama, ali to je jedina kolika-tolika potvrda za dx12 na win7.

Poslednja izmena:
Pa, od kako je sveta, Windows-a i DirectX-a, svaka puna verzija win-a donosila je i novi DirectX. Uvek "New and improved". HA !!!

A i nece sve DX11 karte podrzavati DX12. Makar ne sa AMD strane. Samo GCN.

Ni ta vest nije potvrđena. A za Win 9 lupa svako sve što stigne.

Ako su već objavili da svaki vlasnik Windows 7 i 8 dobije džabe prelazak na Windows 9, nema logike da će DX12 raditi na predhodnim verzijama prozora

Ko je to objavio? Microsoft to nikada nece uraditi.

Ovo sto pominjete Win 9 za dz za korisnike sa Win 7... Jel mora da se ima placeni (legalni) Windows 7 ili moze bilo koja verzija Windows 7 sa legalnim kljucem (ovde mislim na legalnu student verziju 😀).

Poslednja izmena:
Na DreamSparku ce sigurno da ubace i Win 9 tako da nemas brige...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno