Šta je novo?

DirectX 11 - Not Important

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
815
http://xbitlabs.com/news/video/disp...ill_Not_Catalyze_Sales_of_Graphics_Cards.html

Nvidia Corp. said during a conference for financial analysts that the emergence of next-generation DirectX 11 application programming interface will not drive sales of graphics cards. The firm believes that general purpose computing on graphics processing units (GPGPU) as well as its proprietary tools and emergence of software taking advantage of these technologies will be a better driver for sales of graphics boards than new demanding video games and high-end cards.

“DirectX 11 by itself is not going be the defining reason to buy a new GPU. It will be one of the reasons. This is why Microsoft is in work with the industry to allow more freedom and more creativity in how you build content, which is always good, and the new features in DirectX 11 are going to allow people to do that. But that no longer is the only reason, we believe, consumers would want to invest in a GPU,” said Mike Hard, vice president of investor relations at Nvidia, at Deutsche Bank Securities Technology Conference on Wednesday.

Nvidia believes that special-purpose software that relies on GPGPU technologies will drive people to upgrade their graphics processing units (GPUs), not advanced visual effects in future video games or increased raw performance of DirectX 11-compliant graphics processors.

“Now, we know, people are doing a lot in the area of video, people are going to do more and more in the area of photography… I think that the things we are doing would allow the GPU to be a co-processor to the CPU and deliver better user experience, better battery life and make that computers little bit more optimized,” added Mr. Hara.

There are several problems for Nvidia, though. While ATI, graphics business unit of Advanced Micro Devices, is about to launch its Radeon HD 5800-series graphics cards that fully support DirectX 11 in the upcoming weeks, Nvidia yet has not disclosed any plans regarding its DX11 GPUs, which means that in the eyes of computer enthusiasts the company is not a technology leader any more.

Moreover, the software that takes advantage of Nvidia’s proprietary CUDA GPGPU technology is, in many cases, incompatible with open-standard OpenCL and DirectCompute 11 (DirectX 11 compute shaders) environments, which are supported by ATI Radeon HD 4000 and 5000 families of graphics processors in addition to Nvidia’s latest chips. Even though Nvidia has advantage in terms of higher amount of installed GeForce GPUs and at least some makers of software will decide to make CUDA software, the majority will settle with industry-standard DirectCompute and OpenCL, which puts all the interested parties – ATI/AMD, Intel, Nvidia, etc. – into the same boat, where there will be no advantage of exclusive software. It is not completely clear why Nvidia is trying to downplay the importance of DirectX 11, DirectCompute 11, technologies that enable next-generation software.

Computing Performance More Important than Graphics Performance

Next-generation graphics processors will naturally not only outperform Nvidia’s and ATI current GeForce GTX 200- and Radeon HD 4000-series lines, but also offer support for future games, something, which is more than likely to catalyze many gamers – who usually buy high-end graphics cards for $300 or more – to upgrade their graphics sub-systems. The new graphics cards will allow to increase resolutions of video gaming and increase the amount of enabled visual effects.

Nvidia believes that in future computing performance will matter much more than graphics performance, which seems to make sense as forthcoming video games will demand a lot of purely computing power to process not only visuals, but also physics and artificial experience. Nevertheless, Nvidia seems to put a lot of hopes onto its proprietary technologies, such as CUDA, Stereo 3D Vision, PhysX and others. This is understandable as the aforementioned technologies allow Nvidia to differentiate itself. However, as all proprietary standards (3dfx Glide is one example), they may not continue to be on the leading edge in the longer term.

“Graphics industry, I think, is on the point that microprocessor industry was several years ago, when AMD made the public confession that frequency does not matter anymore and it is more about performance per watt. I think we are the same crossroad with the graphics world: framerate and resolution are nice, but today they are very high and going from 120fps to 125fps is not going to fundamentally change end-user experience. But I think the things that we are doing with Stereo 3D Vision, PhysX, about making the games more immersive, more playable is beyond framerates and resolutions. Nvidia will show with the next-generation GPUs that the compute side is now becoming more important that the graphics side,” concluded Mr. Hara.

Ja se iskreno nadam da ce prestati biti vazan 🙂

Nvidia gura CUDA-u dok ATi trenutno gura DX11.Uopšte me ne čudi izjava čelnika nVidia-e ako znamo da još uvek imaju nekoliko meseci da giljaju da bi se njihov GT300 pojavio na tržištu.

DirectX 10.1 is not important

Friday, 07 August 2009

When asked what he thinks about DirectX 10.1 support in Nvidia hardware, CEO Jen-Hsun Huang said that incremental updates of DirectX are not important.
DirectX 10.1 and any similar incremental DirectX updates are not important and that is why Nvidia is not really excited about them. However, Nvidia is excited about DirectX 11 and they believe that these are the important updates that they need to follow.
Jensen believes that game developers are not even using all the possibilities of DirectX 10, and DirectX 10.1 obviously brings some improvements, but not enough to really be excited about it.
DirectX 11 games will take probably at least year to show up, probably even more as we still have to see the real DirectX 10 games that can use all available features.

Make up your mind!

.

Poslednja izmena:
Friday, 07 August 2009

Make up your mind!

.

Bas sam hteo da linkujem ovu izjavu, ali si me preduhitrio. Prisetio sam je se kada sam procitao ovo sto sada pricaju. Naravno, nije cudno da ce da guraju ono sto imaju i u cemu su bolji.

A to da DirectX 11 nije vazan... pa vazan je mnogo, isto kao i prethodnih par pre njega, i kao nekoliko koji ce uslediti. Dopalo se to njima ili ne, oni i dalje primarno prave graficke karte za igranje - od GPGPU-a ne bi mogli da zive.

Samo jos da mi neko kaze zasto je dx10 bio vazan kad se pojavio pa sve do sada i sta su igraci imali od toga!

Jes, a da su prvi izbacili dx11 kartu onda bi bilo da je on u stvari mnogo vazan, i plus imamo i cuda tehnologiju koju ati nece podrzavati sa svojom buducom generacijom....... oni hoce da im na vrbi rodi grozdje.

Jes, a da su prvi izbacili dx11 kartu onda bi bilo da je on u stvari mnogo vazan, i plus imamo i cuda tehnologiju koju ati nece podrzavati sa svojom buducom generacijom....... oni hoce da im na vrbi rodi grozdje.

Ukoliko Cuda bude "popularna" koliko i PhysX, ne vidim neki razlog za optimizam i odusevljene. "Zeleni" debelo kasne sa svojim GT300 "next genom", a ovo im je jadan nacin za opravdanje...

Samo jos da mi neko kaze zasto je dx10 bio vazan kad se pojavio pa sve do sada i sta su igraci imali od toga!

Malo je glupo porediti Vistu i dx10, sa sedmicom i nadolazecim Dx11. Win 7 i u beta verziji radi stabilnije nego sto je Vista radila i sa Sp1, a setimo se samo kako je Nvidia uzbudjeno reklamirala G80 kao prvi GPU koji podrzava dx10, iako ih niko zbog toga nije kupovao, vec zbog performansi...

Realno, gledajući DX10... Pomireni smo sa tužnom sudbinom da će 90% igara za PC biti konzolni portovi koji ne pokrivaju ni celu DX9 specifikaciju. Na žalost znam da ćemo videti direktno portovane igre sa X360 koje će tražiti HD5890 za više od 30FPS u very high i 1680x1050.

Gledajući SEKU i MSove planirane cene. Koliko god dubra Sedmica (to jest njena reklamna kampanja) jako mnogo ljudi će ostati na Visti ili na XPu. Lako je nama na Blakanu. 😀 U najboljem slučaju ćemo videti prvo DX11 igre u drugoj polovini 2010. Pa ond u zavisnosti od brzine prelaska na W7 tada izdavači mogu da počnu da donose odluke o razvoju DX11 igara, koje bi smo onda videli negde u 2011. u najboljem slučaju.

Ali stvarno što je najbitnije. 95% igara jesu i biće portovi. U PS3 i njegovom nehumanoj (po programere) grafičkom sistemu neću da pričam. Ali X360... Plače mi se kad pomislim da je izvesno da čemo stvarno videti portove koje će stvarno tražiti HD5890 i neki Intelov kvad core monstrum da u 1680x1050 izguraju ono što a X1900 varijanti radi u 720p.
Life sucks, and then you die.

Neka NV pravi karte za GPGPU ako im je to važnije (jer očito ne mogu imati oboje), a Ati će praviti za sve ostalo 🙂. Pa da vidimo ko će duže poslovati.

Realno, gledajući DX10... Pomireni smo sa tužnom sudbinom da će 90% igara za PC biti konzolni portovi koji ne pokrivaju ni celu DX9 specifikaciju. Na žalost znam da ćemo videti direktno portovane igre sa X360 koje će tražiti HD5890 za više od 30FPS u very high i 1680x1050.

Gledajući SEKU i MSove planirane cene. Koliko god dubra Sedmica (to jest njena reklamna kampanja) jako mnogo ljudi će ostati na Visti ili na XPu. Lako je nama na Blakanu. 😀 U najboljem slučaju ćemo videti prvo DX11 igre u drugoj polovini 2010. Pa ond u zavisnosti od brzine prelaska na W7 tada izdavači mogu da počnu da donose odluke o razvoju DX11 igara, koje bi smo onda videli negde u 2011. u najboljem slučaju.

Ali stvarno što je najbitnije. 95% igara jesu i biće portovi. U PS3 i njegovom nehumanoj (po programere) grafičkom sistemu neću da pričam. Ali X360... Plače mi se kad pomislim da je izvesno da čemo stvarno videti portove koje će stvarno tražiti HD5890 i neki Intelov kvad core monstrum da u 1680x1050 izguraju ono što a X1900 varijanti radi u 720p.

Pa sad, ovo je diskutabilno... Vista je prve dve godine svog postojanja bila epic fail (prakticno nista nije radilo kako treba), pa su je opet ljudi kupovali. Forumi su pljustali sa pljuvacinama, besom, tuzbama i glorifikovanjem neprolaznog XP-a, pa je Vista opet zazivela. Cinjenica da je tu sad ekonomska kriza, koje debelo obogaljuje prodaju u svim segmentima trzista, ali Win 7 jednostavno donosi mnogo toga sto svi zeljno iscekujemo, da bi bio izignorisan. U neku ruku, on je sve ono sto je Vista od starta trebala da bude... 😉

Sto se tice Xboxa 360, stvari nisu bas takve. RE5, GeOW, DMC4 i jos gomila portova sa kutije su fantasticno optimizovani. Ortak sa 9600GT-om na 1680x1050 tera malopre pomenuti RE 5 na max detaljima sa 8X AA i frame rate mu ne pada ispod 40, sto je sasvim igrivo. Prakticno svaki dosadasnji port sa x360-ke je bio "mleko" za igranje na PC-ju. Jednostavno, igru koje moze da ide na kutijinom osakacenom R600, svakako da nije problem optimizovati za 4 X jaci hardver. 🙂 Developeri su uglavnom kakili o "svemogucnosti" konzola (setimo se samo Star Wars The Force unleashed), pa evo sad portovi prave 60+ fps-a na 8800 GT kartama. 🙂 Dok su PS3 i 360 u zivotu, ne moramo da se brinemo o hardverskoj zahtevnosti igara. Problem moze da lezi upravo u novoj DX 11-ici, zbog koje ce igre za PC biti odlagane u odnosu na konzolske verzije, ne bi li se implementirala nova tehnologija, opet, zbog koje cemo i kupovati nove karte. U svakom slucaju cemo biti debelo iznad "njih" sto se grafike tice, a i to je dovoljno da mi izmami osmeh na lice. 🙂

Poslednja izmena:
Ja ne vidim nista diskutabilno u tome sto "undefined" prica. To je cinjenica. M$ vise ne zanima PC gaming. M$ je nesto najgore sto se desilo PC gamingu.

Malo je glupo porediti Vistu i dx10, sa sedmicom i nadolazecim Dx11. Win 7 i u beta verziji radi stabilnije nego sto je Vista radila i sa Sp1, a setimo se samo kako je Nvidia uzbudjeno reklamirala G80 kao prvi GPU koji podrzava dx10, iako ih niko zbog toga nije kupovao, vec zbog performansi...

To je cisti marketing. Da se Nvidia pita, DX nebi niti postojao.

To je cisti marketing. Da se Nvidia pita, DX nebi niti postojao.

Cekaj sad malo, pa ako tako gledamo i PhysX i CUDA su u ovom trenutku samo marketing i nista vise!
Da ne bude zabune, meni se svidja CUDA kao tehnologija i mislim da GpGpu ima buducnost, ali u ovom trenutku ako nisi CUDA programer od nje nemas nikakve koristi🙁

Uzgred, ako ces da mi pricas o CoreAVC ili slicno, DXVA radi odlicno cak i na HD3200 tako da za CUDA nema potrebe, dok konvertovanje videa preko gpu-a jos uvek nije podjednako kvalitetno kao preko cpu-a, premda je zeleni tim tu znatno bolji.

Prezivljavanje na Blizzardovim igrama, MMO-ovima, Simsima, casual Peggle igrama... do yayona™.

U svakom slucaju cemo biti debelo iznad "njih" sto se grafike tice, a i to je dovoljno da mi izmami osmeh na lice. 🙂

Treba ti reality check 😉. Visa rezolucija i veci AA/AF tesko da su "daleko iznad". Jedina igra koja je debelo iznad SVIH ostalih je Crysis.
Tehnicka strana price je najmanji problem. Sta se desilo sa kvalitetom tih igara hmmmm...

Poslednja izmena:
Apsolutno, ali to ne menja cinjenicu da ce Win 7 zaziveti i to dosta uspesnije nego Vista. PC gaming se trenutno nalazi u porazavajucem polozaju, ali jednostavno postoji ogroman broj faktora koji mu 100% osiguravaju prezivljavanje. 😉

Err, grammar check pls... :d

Brzo pisanje 🙂

Nece Win 7 tu mnogo sta promijeniti. Bitno je sta ce developeri reci. PC vise nije primarna platforma.

Prezivljavanje na Blizzardovim igrama, MMO-ovima, Simsima, casual Peggle igrama... do yayona™.

lol, kad sam pominjao "faktore", nisam mislio prvenstveno na igre. Sta mislis, da ce sad zbog cefa Microsofta da gura kutiju ispred PC-a, u sunovrat otici: ATI, Nvidija, Intel, AMD, kao i gomila proizvodjaca hardvera?!... 🙂

Na kraju krajeva, samo WoW se igra 3X vise nego ijedna konzolska igra. Trenutna generacija konzola ne podrzava massive multiplayer online (Halo to jednostvano nije) i ako M$ stvarno zeli da unisti PC gaming sa svojim kvarljivim konzolicama, bolje bi im bilo da na Xboxu 720 ili whatever, ubace podrsku za MMO.

Treba ti reality check 😉. Visa rezolucija i veci AA/AF tesko da su "daleko iznad".
Tehnicka strana price je najmanji problem. Sta se desilo sa kvalitetom tih igara hmmmm...

Veca rezolucija i AA/AF su ostvarljivi i na DX9. Procitaj moj post ponovo, ja sam pricao o dx 11-ici, a ona ce pruzati neuporedivo vise od toga. 🙂

A sto se tice kvaliteta igara, to mozes da zahvalis na svima nam "dragom" Microsoftu i multi-platform igrama, sa kojim nas bombarduju zadnje dve godine. ***, meni su trenutno na racunaru instalirani Starcraft i Baldurs Gate II... 😀

DirectX 11 by itself is not going be the defining reason to buy a new GPU. It will be one of the reasons.

Gde je ovde receno da je DX11 not important? Drugo je to kako novinari prevode. Hara je samo rekao da DX11 nece biti presudni faktor za kupovinu nove grafike vec samo jedan od faktora. Sto je skroz realno. Ono sto mene zabrinjava u njegovoj izjavi je ovo:

framerate and resolution are nice, but today they are very high and going from 120fps to 125fps is not going to fundamentally change end-user experience.

Da li je to nagovestaj da nVidia nece vise toliko insistirati na snazi GPU-a? To bi bilo lose.

Sta mislis, da ce sad zbog cefa Microsofta da gura kutiju ispred PC-a, u sunovrat otici: ATI, Nvidija, Intel, AMD, kao i gomila proizvodjaca hardvera!... 🙂

Naravno da nece niti ce odjednom prestati da se kupuju GK i ostali igracki hardver na PC-u. NV i ATI cipovi se nalaze u obe konzole. Intel je vec "omirisao" konzole sa prvim Xbox-om, a ako planira da se Larrabee probije na trzistu, najbolji sto bi bi mogao da uradi je da se izbori da isti zavrsi u konzolama. Ako malo razmislis, povratak na softverski rendering (nebitno je kako se bude "zvao" hardver na kome bi radio) bi za PC bilo najbolje sto bi moglo da revitalizuje PC gaming u celini.

Na kraju krajeva, samo WoW se igra 3X vise nego ijedna konzolska igra. Trenutna generacija konzola ne podrzava massive multiplayer online

Podrzava, izacice Free Realms za PS3. U izradi je i naslov od tvoraca EVE.
Pored toga, iako nije MMO u pravom smislu, u januaru ce izaci MAG za 256 igraca.

ja sam pricao o dx 11-ici, a ona ce pruzati neuporedivo vise od toga. 🙂

Hoce u TEORIJI, i DX10 je obecavao na papiru, pa je na kraju ispalo da se blago receno zezaju sa PC publikom.
DX11 je superset DX10 i 10.1, i igre koje su u najavi za DX11 ce raditi "fallback" na DX10 i .1 hardver i njihove featurse. Neuporedivo vise je preterivanje, a koliko ce biti igara koje ce u potpunosti iskoriscavati DX11 mogucnosti, zavisi iskljucivo od zastupljenosti DX11 kartica i zainteresovanosti developera za nesto vise od "lowest common denominator". 😉

Poslednja izmena:
RNa žalost znam da ćemo videti direktno portovane igre sa X360 koje će tražiti HD5890 za više od 30FPS u very high i 1680x1050.

Ali X360... Plače mi se kad pomislim da je izvesno da čemo stvarno videti portove koje će stvarno tražiti HD5890 i neki Intelov kvad core monstrum da u 1680x1050 izguraju ono što a X1900 varijanti radi u 720p.

Ovo je skroz netacno. Nabroj mi neke multiplatform igre novijeg datuma koje su toliko zahtevne na PC-u kao sto kazes. Evo da ti ja dam primer: Call of Juarez 2, na mojoj masini, sve na max, 1280x1024, imam u proseku 130 FPS! Kod burazera juce videh Resident Evil 5,detalji max, 1680x1050, na 8800GT sve klizi maksimalno.

Dok su PS3 i 360 u zivotu, ne moramo da se brinemo o hardverskoj zahtevnosti igara.

Ovo je ziva istina. Uostalom to i Cevat kaze (moj potpis) 🙂

Naravno da nece niti ce odjednom prestati da se kupuju GK i ostali igracki hardver na PC-u. NV i ATI cipovi se nalaze u obe konzole. Intel je vec "omirisao" konzole sa prvim Xbox-om, a ako planira da se Larrabee probije na trzistu, najbolji sto bi bi mogao da uradi je da se izbori da isti zavrsi u konzolama. Ako malo razmislis, povratak na softverski rendering (nebitno je kako se bude "zvao" hardver na kome bi radio) bi za PC bilo najbolje sto bi moglo da revitalizuje PC gaming u celini.

Cekaj, hoces da kazes da se proizvodjacima vise isplati da prave hardver za konzole, koje (sudeci po trenutnom trendu) izlaze jednom u 7-8 godina, nego da prave low/middle/high end PC masine, cije se konfiguracije, u proseku, menjaju svakih godinu dana?!... Na kraju, pola od unapred planiranih i najavljivanih tech noviteta (od kojih su neki pomenuti i u tvojim linkovima) mozemo da bacimo u vodu. Trenutna situacija u svetu diktira i trenutnu hardver/softver scenu. Da nije tako tako, verovatno bi smo se do sad igrali na Win 7, sa novim atijem/nvidijama, a nova generacija konzola bi vec bila najavljena...

Podrzava, izacice Free Realms za PS3. U izradi je i naslov od tvoraca EVE.
Pored toga, iako nije MMO u pravom smislu, u januaru ce izaci MAG za 256 igraca.

Opet ne citas sta sam napisao. 🙂 WoW trenutno igra preko 11 miliona ljudi sirom sveta, a taj Free Realms ce igrati sedam i po igraca, starosti od 3 do 7 godina. Gde je tu zarada?... 🙂 Videceemo sta ce biti od tog EVE clona, ali sumnjam da ce izaci na dobro.

Hoce u TEORIJI, i DX10 je obecavao na papiru, pa je na kraju ispalo da se blago receno zezaju sa PC publikom.
DX11 je superset DX10 i 10.1, i igre koje su u najavi za DX11 ce raditi "fallback" na DX10 i .1 hardver i njihove featurse. Neuporedivo vise je preterivanje, a koliko ce biti igara koje ce u potpunosti iskoriscavati DX11 mogucnosti, zavisi iskljucivo od zastupljenosti DX11 kartica i zainteresovanosti developera za nesto vise od "lowest common denominator". 😉

...kao sto je bilo preterivanje i svakim DX poboljsanjem do sada. Nijedan nije donosio neku enormnu evoluciju (osim mozda DX9), pa su ih igraci oberucke prihvatali. Neuspeh DX 10 ne lezi u njegovoj nefunkcionalnosti, vec upravo u uzasnom fail-u, zvanom Vista, kojoj je trebalo skoro tri godine silnih prepravki da bi igre uopste radile na njoj... Da je Vista od starta radila kao XP, dx 10 bi danas bio standard.

Poslednja izmena:
Cekaj, hoces da kazes da se proizvodjacima vise isplati da prave hardver za konzole, koje (sudeci po trenutnom trendu) izlaze jednom u 7-8 godina, nego da prave low/middle/high end PC masine, cije se konfiguracije, u proseku, menjaju svakih godinu dana?!

Ne, nego samo kazem da oni imaju i drugih izvora prihoda od PC igracke scene.

Opet ne citas sta sam napisao. 🙂 WoW trenutno igra preko 11 miliona ljudi sirom sveta, a taj Free Realms ce igrati sedam i po igraca, starosti od 3 do 7 godina. Gde je tu zarada?... 🙂 Videceemo sta ce biti od tog EVE clona, ali sumnjam da ce izaci na dobro.

Ti si napisao da konzole ne podrzavaju masssive multuplayer online, a ja sam odgovorio sa kontra-argumentom da nisi u pravu.
Koliko ce igra ce da zaradi naravno da ne znamo u ovom trenutku, ali logicno je da ce tesko dostici WoW brojke, kao i bilo koji drugi MMO u skorije vreme, makar do SW.

Neuspeh DX 10 ne lezi u njegovoj nefunkcionalnosti, vec upravo u uzasnom fail-u, zvanom Vista

Slazem se.

Da je Vista od starta radila kao XP, dx 10 bi danas bio standard.

Tacno, i da MS nije uradio ono sto je G@W napisao. 😉

Ti si napisao da konzole ne podrzavaju masssive multuplayer online, a ja sam odgovorio sa kontra-argumentom da nisi u pravu.
Koliko ce igra ce da zaradi naravno da ne znamo u ovom trenutku, ali logicno je da ce tesko dostici WoW brojke, kao i bilo koji drugi MMO u skorije vreme, makar do SW.

U pravu si, zaista nisam znao da izlazi malopre pomenuti naslovi. Samo sam procitao u linku koji dao, da je Free Realms igra prvenstveno namenjena najmladjem uzrastu, pa mi je bilo malo nelogicno da se igra koju ce igrati klinci i klinceze, predstavlja kao MMO. Sumnjam da im je to dobra ideja, s obzirom da se jako mali broj dece tog uzrasta uopste vezuje za igre. Od te EVE based simulacije mozd' i bude nesto. Videcemo...

i da MS nije uradio ono sto je G@W napisao. 😉

Upravo tako. Pa video si sta je meni instalirano na komp. 🙂

Mene ne zanima zbog cega dx10 nije zaziveo, sta je uopste garancija da ce i dx11 zaziveti? Koliko danas ima dx10 igara? Koliko ce biti dx11 igara u 2010 godini? Da bi se to pokrenulo morali bi da iskljuce podrsku za dx9 i win xp i prave win7 only igre a to ce se desiti onda kad win7 bude makar na 60% vise masina nego xp.

Ovo je skroz netacno. Nabroj mi neke multiplatform igre novijeg datuma koje su toliko zahtevne na PC-u kao sto kazes. Evo da ti ja dam primer: Call of Juarez 2, na mojoj masini, sve na max, 1280x1024, imam u proseku 130 FPS! Kod burazera juce videh Resident Evil 5,detalji max, 1680x1050, na 8800GT sve klizi maksimalno.

Nema većega i boljeg primera od čistog megakomercijalnog AAA naslova kao što je GTA4 i njegova PC optimizacija. Jedna od najskupljih, i najprofitabilnijih igara ikada, je imala kriminalno lošu PC optimizaciju.

A znajući MS verovatno ćemo kao flagship naslov za prezentaciju DX11 dobiti Halo 3.:bottle::wall:

Nema većega i boljeg primera od čistog megakomercijalnog AAA naslova kao što je GTA4 i njegova PC optimizacija. Jedna od najskupljih, i najprofitabilnijih igara ikada, je imala kriminalno lošu PC optimizaciju.

Igra je lose radila i na konzolama, a sa istim setovanjima radi i na prosecnom pc-u.

Nazad
Vrh Dno