Šta je novo?

DirectX 11 - Not Important

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa dobro, svako ko je bar malo informisan zna da je DX11 za sada samo "sargarepa za magarca", kao sto je to bio i DX10 uglavnom. ALI performanse 😉 ove 5xxx serije ce izgleda biti suprotno sargarepi 😀 tj. bice prava stvar, a to je ono sto je i najbitnije kod g. kartica sto se mene tice. Potrosnja po ovim nezvanicnim infoima je sasvim dobra, preporucena cena (po meni) realna, videcemo kada se stvarno pojave u prodaji. Jos ako drajveri budu stabilni i kako treba onda to je to, :banana: i za AMD a i za kupce 🙂.

Hm, ako su gornje tabele dobre i ako 5800 donosi svega par frejmova više u odnosu na GTX 285, biće to veliki korak za AMD, ali mali za videokartaštvo 😛

No, dobro, uverićemo se 🙂 I ja najviše očekujem od samih performansi u našejderisanim igrama, sve ostalo je ŠBBKBB.

Hm, ako su gornje tabele dobre i ako 5800 donosi svega par frejmova više u odnosu na GTX 285, biće to veliki korak za AMD, ali mali za videokartaštvo 😛

No, dobro, uverićemo se 🙂 I ja najviše očekujem od samih performansi u našejderisanim igrama, sve ostalo je ŠBBKBB.
Ne znam u koje dijagrame ti gledaš ali po onim postavljenim u susednoj temi 5850 razvaljuje GTX 285 u gotovo svim zahtevnim modovima a 5870 je u poprilično brži od GTX295. Ako bude ovako, performanse će biti sjajne. E sada, druga je stvar kolikom broju kupaca sve to treba (1920 x 1200 8xAA 16x AF i sl).

Ne znam u koje dijagrame ti gledaš ali po onim postavljenim u susednoj temi 5850 razvaljuje GTX 285 u gotovo svim zahtevnim modovima a 5870 je u poprilično brži od GTX295. Ako bude ovako, performanse će biti sjajne. E sada, druga je stvar kolikom broju kupaca sve to treba (1920 x 1200 8xAA 16x AF i sl).

Gde si ti video takvo stanje stvari? Po onim ciframa 5850 je u proseku 15-20% brzi od GTX 285, to bas i nije razvaljivanje. A 5870 je uglavnom sporiji od GTX295.
Osim ako nisi gledao one Ati-jeve grafikone 🙂

Gde si ti video takvo stanje stvari? Po onim ciframa 5850 je u proseku 15-20% brzi od GTX 285, to bas i nije razvaljivanje. A 5870 je uglavnom sporiji od GTX295.
Osim ako nisi gledao one Ati-jeve grafikone 🙂

Ja gledao ove grafikone: http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1927120&postcount=351
Ako CPU nije bottleneck, 5800 kartice razvaljuju u gotovo svim igricama i to sa nedorađenim drajvarima.
Opet ponavljam ima smisla porediti samo najzahtevnije modove jer u ovim prosečnim modovima (1600, no AA, AF...) dobre su i trenutne mid karte.

HD 5870 razvaljuje GTX285... narocito u tim najshederskijim naslovima 😉

Nazad
Vrh Dno