Šta je novo?

Dilerske cene u ComputerLand-u(Piramid) !!!!!!!!!!!

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Ima li neko dilerstvo u ComputerLand-u? ako ne, predlog je da se skupimo i da zajedno po dilerskim cenama (koje su osetno nize u odnosu na krajnje www.compland.co.yu) kupimo vecu kolicinu hardware-a. MOgli bi da organizujemo takvu akciju, pa ako hocete prijavite se... konkretno mene zanimaju USB Flash drajvovi. Tamo primerak od 128MB po dilerskoj ceni dodje 51e... ako znate za jeftinije samo recite. Isto tako me zanima i MP3 player, koji moze da posluzi i kao USB Flash Drive (kao sto je Creative MuVo), pa ako znate gde ga ima sem u CompLandu (tamo je 119e po dilerskoj ceni) pisite....
P.S. najbolje bi bilo da se pojavi neki vec autorizovani diler kod njih i da se ne ugradi nista za benchmarkovce, ali ne znam koliko je to realno ocekivati.
P.S.S. Usput oni imaju ceo asortiman Creative-a, Logitech-a, iRiver-a, WMG-a, Soitek-a , ........ a imaju i dilerski cenovnik na sajtu!

jox je napisao(la):
Ima li neko dilerstvo u ComputerLand-u? ako ne, predlog je da se skupimo i da zajedno po dilerskim cenama (koje su osetno nize u odnosu na krajnje www.compland.co.yu) kupimo vecu kolicinu hardware-a. MOgli bi da organizujemo takvu akciju, pa ako hocete prijavite se... konkretno mene zanimaju USB Flash drajvovi. Tamo primerak od 128MB po dilerskoj ceni dodje 51e... ako znate za jeftinije samo recite. Isto tako me zanima i MP3 player, koji moze da posluzi i kao USB Flash Drive (kao sto je Creative MuVo), pa ako znate gde ga ima sem u CompLandu (tamo je 119e po dilerskoj ceni) pisite....
P.S. najbolje bi bilo da se pojavi neki vec autorizovani diler kod njih i da se ne ugradi nista za benchmarkovce, ali ne znam koliko je to realno ocekivati.
P.S.S. Usput oni imaju ceo asortiman Creative-a, Logitech-a, iRiver-a, WMG-a, Soitek-a , ........ a imaju i dilerski cenovnik na sajtu!

Bilo bi mnogo lepo kad bi stvari funkcionisale onako kako mali Perica zamislja. :beat: Mozda bi bilo dobro da odes do gazda Mikice pa da ga pitas da ti da dilerski status, pa cemo mi posle preko tebe da kupujemo po tim cenama. :D :beat: :p :d

HM

Kod njih je uslov da dobijesh dilerstvo samo da kupis malo vecu kolicinu robe (tipa 9-10 tastatura, ili cak i manje ako je neki skuplji artikal u pitanju. tako da sto se mene tice ja opdrzavam ovu ideju. a za neobavestene koji pominju Mikicu i Pericu, predlazem da se malo obaveste pa tek onda da pljuju druge :cuss:

Marko37, kad vec imas te info, ajde proveri koliki je to limit.
BTW Mikica je registrovan na forumu, pa moze neko da mu posalje link na PM ;-)

Re: HM

Bojim se da je uslov za dilerske cene: firma registrovana za PC prodaju, pa se zatrazi profaktura, ispostavi overena izjava 'za dalju prodaju'... itd.

Nije vise diler 'dobar dan, ja umem da sastavim PC - dajte mi dilerske cene', pa cak ni 'a kolika je veleprodajna cena na 5-6 komada'...

Ima ovde onih koji dobijaju po dilerskim cenama u Comp Landu i ja cu da ih pitam da vide da li moze nesto da se uzme na vecu kolicinu, a sto se tice Logitecha vidite sa Gedzom nisu mu lose cene, nesto izmedju dilerske i krajnje u Comp Landu a za Iriver vidite u Formtechu isto tako imaju dobre cene imaju reklamu na klanruru.co.yu. Ajde neka svako napise sta bi otprilike hteo da se zna kolika je cifra u pitanju. :cuss:

Samo jedno pitanje:
Da li je CompLand bio ume¹an pre jedno godinu dana u afericu sa MP3 playerom o kojoj se raspravljalo i na ovom forumu?
(Mrzelo ga da stavlja search)

meni u startu treba 2 USB Pen Drive 128-ce, i MP3 player...

iRiver SlimX iMP-350 dilerska - 189,00

inache, ako se iskombinuje neshto za to, ja sam voljan za iRiver iFP-190TC, ako neshto pre toga ne izmuvam :)

Ne zaboravite da na mp3 plejere (diskmene) nije ukinut porez na promet, tako da je za kupovinu po dilerskoj ceni i dalje potrebna izjava.

I koliko znam, ComputerLand je dobio ekskluzivno zastupništvo iRivera, a cene su (maloprodajne) za 5-10€ niže nego u Formtechu.

Misha je napisao(la):
iRiver SlimX iMP-350 dilerska - 189,00

inache, ako se iskombinuje neshto za to, ja sam voljan za iRiver iFP-190TC, ako neshto pre toga ne izmuvam :)

Ja sam isto zainteresovan za neki od ova dva iRivera.

i meni treba taj iRiver, ali cu se vec nekako dogovoriti sa Mikicom :)

mikis je napisao(la):
Ne zaboravite da na mp3 plejere (diskmene) nije ukinut porez na promet, tako da je za kupovinu po dilerskoj ceni i dalje potrebna izjava.

Izjava je potrebna i dalje za svaku robu kupljenu u veleprodaji (citaj po dilerskim cenama), bez obzira da li je ta roba podlozna placanju poreza na promet ili ne. Znaci da po veleprodajnim tj. dilerskim cenama robu moze da kupi samo pravno lice registrovano za promet ili proizvodnju racunara i racunarske opreme, onako kako je napisao Zormi u svom postu.Tako bi bar trebalo da bude:confused:

E bas zbog ovakvih stvari mi imamo drugaciju proceduru prodaje novim dilerima. Naime, za dilera koji pocinje da radi sa nama mi ga ne obavezujemo cifrom (tipa 2000 € mesecno) vec kolicinom robe koju uzima (10 tastatura, 20 miseva, 5 zvucnika, 10 kartica).
Jer koda nas covek moze da dodje i da kupi za 2000 € ono sto mu treba licno (top zvucnici, MP3 plejer, USB flash, ...) a s druge strane moze da dodje diler i kupi gomilu robe za isti iznos.

Dalje, sto se tice PYRAMID (www.pyramid.co.yu), to je maloprodaja i oni ni u kom slucaju ne mogu da ponude VP cene.

I na kraju, cuvena afera, ko je citao znace. Mi uvek imamo takve akcije. Proizvodi koji su bili na testovima, ili su nekim slucajem nekompletni (ali funkcionalni) se prodaju po znatno nizim cenama. Na primer, trenutno PALM m505 prodajemo po 230 €, Palm Zire 110 €... To se kupcu uvek napomene, a on kada vidi proizvod treba da kaze da ili ne (sto je i pomenuti uradio).

Pozdrav,
Mikica
[email protected]

Wise man has spoken :D

Nego, gazda Mikice, jel moze onda da se dogovori neki jednokratni popust na kolicinu za drustvo sa Bencha? :)
Kazes cifru, a mi se nakupimo, pa da izorganizujemo :)

Evo ja bih uzeo TT kuciste i neki komplet mis i tastatura sto je preko 200e, pa vidim gore ima nekoliko playera i sl :) (ja pre neki dan uzeo jednu 250-ku)
Treba meni jos ponesto od hardware, ali ne znam sta sve imate u veleprodaji, jer koliko sam shvatio imate mnogo vise stvari nego u Pyramidi. Recimo treba mi neki 17-18 LCD i tako jos kojesta...

E i ja pored ostalog cekam da stigne MX500

C, c, a ja kad sa prodavao niko nije hteo :)

Znao sa da ce se desiti ovo, sad bi ga prodao jos lakse, no dobro.

Otisao je, pa sam na kraju kupio novi :)

Pozdrav!

Mozda gresim sto se javljam jer odluka je samo na Mikici, ali ovo vec lici na prozivku coveka koji je odlucio da Vam se javi, i kao jedan od retkih nasao vremena za to...

Dakle, on kao zvanicni i ekskluzivni distributer programa poput Creative-a ili Logitecha direktno "skace u usta" svojim poslovnim partnerima otkidajuci njihovu zaradu. Ne moze on isto tretirati Vas zato sto ga lepo molite i sto ste redovni na forumu kao nekoga ko sa njim saradjuje godinama i konstantno vuce velike kolicine robe.

Ovo govorim iz razloga sto sam i ja u tom poslu i znam kako stvari stoje. Ne zelim da izigravam necijeg drvenog advokata jer konacna odluka je na kraju na MIkici, samo kazem da nemate pravo coveka da prozivate da se opet javi ili jos gore - da mu zamerite ako to ne ucini...

Ma ok, jeb'o veleprodaju :) ... nego, jel postoji mozda neka mailing lista tih uredjaja koji su bili na testovima pa su sad jeftiniji?
Ono, kad se neshto pojavi, da lepo znam, pa mozda neshto pazarim :)

Peca je napisao(la):
Mozda gresim sto se javljam jer odluka je samo na Mikici, ali ovo vec lici na prozivku coveka koji je odlucio da Vam se javi, i kao jedan od retkih nasao vremena za to...

Ma niko njega ne proziva, vec samo pitamo coveka da pokaze dobru volju i da nam pomogne, kako tako.(D)

Stvarno ne prozivamo ga uopste cak ne mora ni dilerske cene da nam da nego nesto izmedju dilerskih i maloprodajnih npr. MX500 dil. je 47 a malo. je 55 neka nam da za 50 i svi srecni i zadovoljni jer bi se i ovako skupilo nas 10-15 i bilo bi tu robe za ~1000 E ako ne i vise i zato samo zelimo da ako hoce da nam izadje u susret a ako nece nikom nista nece se niko ljutiti nego cemo na kraju svi opet otici kod njega jer nekih stvari nema nigde drugde sem u CL.

Ukoliko Mikica ovo procita, pa se oseti prozvanim ili tako nesto ja se u svoje ime izvinjavam, jer je ispalo da sam ja prvi pomenuo "jednokratni popust".
Ako procita ove postove bilo bi lepo da kaze da trenutno nema tehnickih mogucnosti za tako nesto i to je to.

Ja cu sigurno uzeti TT kuciste i jos neke stvari (samo dok se sredim malo oko faksa) i svakako da bi bilo lepo da moze po nesto nizim cenama, ali posto verovatno ne moze, kao sto srpski narod kaze, Boze zdravlja :wave;

Ako procita ove postove bilo bi lepo da kaze da trenutno nema tehnickih mogucnosti za tako nesto i to je to.
Nevezano za konkretnu firmu, moramo se uciti legalnom poslovanju ;), a zakon kaze: u maloprodajnom objektu cene moraju biti jasno istaknute (sa obracunatim porezom tamo gde ga ima) i jednoznacne za sve. Da bi se nekom dala roba po nizoj ceni mora da ide na veleprodajni ugovor ili da se komisijski popise celo stanje maloprodaje, nivelisu nove cene, proda, pa potom ponovo popise stanje i vrate stare cene... uh... :(

Nazad
Vrh Dno