Da se nadovezem na ovu temu...
Zelja mi se ostvarila - taman nakon sto sam se maltene prosle nedelje divio Optimus 2X telefonu koji je moj drugar uzeo, i mislio kako bih se rado ponovio tako necim (iako mi se prethodno cinilo da bi mi tak'i fon bio preveliki), uleti mi ove nedelje neki neocekivani kes, i odlucim da se i ponovim...
Naravno, ne bih bio ja kad ne bih u takvom momentu porazmislio detaljno pred kupovinu, pa i predetaljno...
Dakle, 2X mi se svideo, i mislim da za te pare (ili vrlo slicne) nema boljeg. Ipak, pogledao sam malo dublje, i imajuci u vidu da ne bih davao preko 280€, dosao do sledecih zakljucaka...
Mozda ce zvucati malo blesavo, ali zakljucio sam - ako vec ne bih uzeo 2X, ne bih uzimao neki fon koji je primetno slabiji po specifikacijama (naravno, cena da je u istom rangu). Stoga, bilo bi dobro da i taj neki surogat ima prednju kameru (koristim Skype ponekad, mada moram priznati da bih preziveo bez nje), kao i miniHDMI izlaz (iako deluje relativno neupotrebljivo, zapravo bih bio vrlo srecan da laptop nikad ne moram radi filma da snosim dole do LCD TV-a - takodje, nije neophodno bas da ga ima). Sem toga, neki kriterijumi su mi i 3.7" ili veci ekran (dakle, do 4.3, ako neki od tih uopste dolazi u obzir), kao i najava izlaska update-a na ICS 4.0.
Potencijalni rivali 2X-u na koje sam naisao bili bi dakle:
Motorola Atrix (problem kod nje je sto se tesko nadje, i verovatno je ne bih nasao za cenu kojom sam se ogranicio - inace mi je lep, jedino ne znam o MotoBlur-u nista...)
Sony Ericsson Xperia Neo (svidja mi se vrlo, no zabrinut sam zbog sljastave plastike od koje mu je sacinjeno kuciste, a za koju sam cuo da se pohaba brzo...)
LG Optimus Black (nema HDMI port, ali mi je prelep, plus je nesto jeftiniji)
Nesto o ovim predlozima? Neki novi predlog mozda? Samsung bi naravno predlozili mnogi, ali njih ne volim - zbog dizajna, cene (razumem da je SAMOLED dize, ali mi se ta sarolikost ne svidja), te bih njih preskocio. Ili, da ne smaram sa razmisljanjem vise i uzmem lepo 2X?
Hvala svima unapred na pomoci...