Šta je novo?

Dilema oko Wharfedale zvucnika

Uz Onkyo se odlicno slaze Monitor Audio, obrati paznju na BR seriju jer im uskoro pada cena zbog nove BX serije.

A Monitor Audio BR2 sa Yamahom RX497/797?

Risiver jos nemam a u planu je Onkyo TX-SR508.Interesuje me vredi li ovo http://www.edigital.hu/Hangfal/Wharfedale_Vardus_250HCP_5.0_hangfalszett_fekete-p56238.html ~300 eura kako bi to radilo u paru sa Onkyom.Vredi li ovo duplo vise para
http://www.edigital.hu/Hangfal/Wharfedale_Diamond_10.5_5.0_hangfalszett_fekete-p56920.html

Vardus je "entry level" brand Wharfedale-a, tako da su oni najjeftiniji njihovi zvucnici, a Diamond i Evo su visa srednja klasa (sve ovo u okviru marke Wharfedale pricam), tako da da li je opravdana dupla cena nisam merodavan da ocenim, ali da razlike u kvalitetu izrade i koriscenih materijala postoji u to sam siguran....

Stvarno nisam pratio kretanje cena, ali pre 3-4 godine kada sam ja kupovao zvucnike, jedan Diamond 9 je kostao kao taj komplet 5.0 Vardus :)

Ali ono sto verovatno ne zelis da cujes kao savet, ali ce te vecina slicnosavetovati: poslusaj oba (ili cak i neke druge) i onda donesi odluku prema svojim usima (i dzepu)

turbo

PS ja imam Wharfedale subwoofer i veoma sam zadovoljan.

Ja bih za tih ~500-550e jurio polovan AV risiver i komplet zvučnika.

Imam Jazz Speakers 9940 5.1 i HTPC sa kojeg pustam muziku,film... u planu mi je da prvo kupim Onkyo TX-SR508 na koji bih dok ne skupim pare za bolji komplet(verovatno Wharfedale Diamond 10) prikljucio ove kineze sto imam gde su sateliti po 20w a subwoofer 100w.Ima li kakve veze sto su sateliti slabiji tj.moze li se nesto lose desiti pojacalu ili zvucnicima?

Moras paziti da ne odvrnes receiver tako da produvas zvucnike :)

Ako ne budes terao jako glasno nista se nece desiti... i ja sam jedno kratko vreme slusao frontove od Jazz 9940, kao zadnje... posto sam kao i ti, prvo uzeo receiver pa tek kad sam skupio pare onda kupio zvucnike...

Znaci samo razumno sa glasnocom

@ turbo

Reci mi kolika je primetna razlika u surround zvuku bila nakon kupovine risivera i prikljucivanje JS 9940 na isti.Bojim se da ce mi trebati nesto vise vremena da skupim za W. Diamond 10 komplet.

@micicss
Turbo ti je vec odgovorio... A verujem da ces imati bolji zvuk sa tim risiverom i jazz zvucnicima nego sa originalnim sistemom jazz.

pa ja nisam konkretno povezao sve jazz-ove zvucnike, posto nisam imao sve :)

zenini jazz zvucnici su bili na reklamaciji, znaci centar i woofer su bili na reklamaciji, a ja sam imao dva "podnostojeca" fronta i dva ona mala "zadnja"

e sad budzenje je bilo sledece, kao frontove na "novom sistemu" sam koristio zvucnike od Aiwa muzickog stuba, inace veoma kvalitetne zvucnike iz te klase Aiwa NSX-999 mkII) kao zadnje sam stavio Jazz-ove "frontove" a centar je bio jazz-ov "zadnji"

jesam komplikovan, a? :)

E sad, na receiveru sam podesio da su frontovi full range, a da su svi ostali "small" zvucnici, posto su ti aiwa zvucnici relativno dobro podnosili basove, za razliku od jazz-a...

Naravno meni se cinilo da to zvuci bolje od samog jazz 9940, ali uporedjivao sam samo sa secanjem, i verovatno sam i zeleo da to zvuci bolje...

Medjutim tek kada sam povezao B&W skontao sam kako je sve to lose zvucalo :) a bogami i woofer je nedostajao iz cele te price, ma koliko to meni dobro zvucalu na prvu ruku sa aiwa zvucnicima....

Znaci po Einsteinu, sve je relativno... Aiwa je u odnosu na Jazz frontove zvucala bolje, cela skarabudzina mi je delovala bolje od Jazz sistema, a B7W sistem sa Warf wooferom zvuci bolje od svega sto sam do sada imao u kuci i siroj familiji (mada moram da priznam da mi tast ima stereo kombinaciju Haffler pojacala i KEF zvucnika sve to staro 30-tak godina, i bogami zvuci fenomenalno) - ali recimo za moje shvatanje pobedjujem ga zbog surround-a :)

Sa cime se opet mnogi nece sloziti, ali opet da se vratimo na pocetak, sve je relativno i sve je subjektivno :)

turbo

Vrh Dno