pa ja nisam konkretno povezao sve jazz-ove zvucnike, posto nisam imao sve
zenini jazz zvucnici su bili na reklamaciji, znaci centar i woofer su bili na reklamaciji, a ja sam imao dva "podnostojeca" fronta i dva ona mala "zadnja"
e sad budzenje je bilo sledece, kao frontove na "novom sistemu" sam koristio zvucnike od Aiwa muzickog stuba, inace veoma kvalitetne zvucnike iz te klase Aiwa NSX-999 mkII) kao zadnje sam stavio Jazz-ove "frontove" a centar je bio jazz-ov "zadnji"
jesam komplikovan, a?
E sad, na receiveru sam podesio da su frontovi full range, a da su svi ostali "small" zvucnici, posto su ti aiwa zvucnici relativno dobro podnosili basove, za razliku od jazz-a...
Naravno meni se cinilo da to zvuci bolje od samog jazz 9940, ali uporedjivao sam samo sa secanjem, i verovatno sam i zeleo da to zvuci bolje...
Medjutim tek kada sam povezao B&W skontao sam kako je sve to lose zvucalo

a bogami i woofer je nedostajao iz cele te price, ma koliko to meni dobro zvucalu na prvu ruku sa aiwa zvucnicima....
Znaci po Einsteinu, sve je relativno... Aiwa je u odnosu na Jazz frontove zvucala bolje, cela skarabudzina mi je delovala bolje od Jazz sistema, a B7W sistem sa Warf wooferom zvuci bolje od svega sto sam do sada imao u kuci i siroj familiji (mada moram da priznam da mi tast ima stereo kombinaciju Haffler pojacala i KEF zvucnika sve to staro 30-tak godina, i bogami zvuci fenomenalno) - ali recimo za moje shvatanje pobedjujem ga zbog surround-a
Sa cime se opet mnogi nece sloziti, ali opet da se vratimo na pocetak, sve je relativno i sve je subjektivno
turbo