Šta je novo?

dilema oko graficke

sasami

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.01.2002
Poena
650
Imam sappire 9600np vec oko 2 meseca i zadovoljan sam njome, ali vidim u oglasima 4200ti 64MB TV-out 78E. U prilici sam da prodam moju kartu i onda imam para za jos 256MB i 4200Ti. Koliko sam pratio testove gf4 bi trebalo da je brza karta i jos se dobro klokuje (mada se i moja odlicno klokuje). Znam da cete reci da je rade dx9 kartica bla bla, ali ja realno jos uvek nisam video nikakvu korist od toga i neverujem da ce dx9 stvarno zaziveti za jos godinu dana.
Mozda je najjednostavnije da pristedim i kupim sebi jos 256MB.

Pozdrav

ma nemoj.
1)koliko sad imas rama???
2)9600 je 2x bolja od 4200
3)atiju se krecu mnoge firme i ima veliku prednost vec

Niposto! To bi ti bilo kao da prelazis sa novog konja na starog magarca. Bolje ustedi malo za RAM.

Imam 256MB i MOHHA Brakethrough prilicno svapuje na pocetku nivoa. 4200 nikako nije 2x sporija karta sigurno je brza od 9600np jedina uslovno receno mana je duplo manje memorije na njoj 64MB
U 3dmark2001 imam oko 8000 poena (default) max occ 10000 na XP 2GHz dok na 4200 sigurno bih imao bar 12000 neoverklokovanu.

Ti4200 brza od 9600np NEMA SANSE

U DX8 igrama i bez koriscenja FSAA/ANISO Gf4 Ti4200 je dosta brza kartica. U sustini rekao bi da je trenutno bolje imati Gf4 od R9600 (u slucaju da nije pro), mada ako vec imas R9600 ne znam da li bi ga trebao prodavati pogotovo zato sto mislim da se za 78 eura ne moze nigde naci Ti4200. Uzmi ti prvo i nazovi te iz oglasa i pitaj ih jel trenutno imaju tu karticu za tu cenu. Moje je misljenje da je DX9 beskoristan na 9600 kartica posto ce DX9 igre kad izacu biti jako zahtevne i ne verujem da ces moci da ih igras u DX9 modu sa R9600 (pro je vec druga prica).

SnakeEyes je napisao(la):
U DX8 igrama i bez koriscenja FSAA/ANISO Gf4 Ti4200 je dosta brza kartica. U sustini rekao bi da je trenutno bolje imati Gf4 od R9600 (u slucaju da nije pro), mada ako vec imas R9600 ne znam da li bi ga trebao prodavati pogotovo zato sto mislim da se za 78 eura ne moze nigde naci Ti4200. Uzmi ti prvo i nazovi te iz oglasa i pitaj ih jel trenutno imaju tu karticu za tu cenu. Moje je misljenje da je DX9 beskoristan na 9600 kartica posto ce DX9 igre kad izacu biti jako zahtevne i ne verujem da ces moci da ih igras u DX9 modu sa R9600 (pro je vec druga prica).

moj 9600 se klokuje gotovo kao pro...
core 465MHz mem 260Mhz, 3dmark2k3 3170 poena

gotovo sam siguran da je 4200 najmanje 30% brzi od 9600np naravno bez AF i AA

sasami je napisao(la):
Imam sappire 9600np vec oko 2 meseca i zadovoljan sam njome, ali vidim u oglasima 4200ti 64MB TV-out 78E. U prilici sam da prodam moju kartu i onda imam para za jos 256MB i 4200Ti. Koliko sam pratio testove gf4 bi trebalo da je brza karta i jos se dobro klokuje (mada se i moja odlicno klokuje). Znam da cete reci da je rade dx9 kartica bla bla, ali ja realno jos uvek nisam video nikakvu korist od toga i neverujem da ce dx9 stvarno zaziveti za jos godinu dana.

Pozdrav

Uradi to.
Bolje je da imas 512 Mb i Ti4200.

Uzmi 4200 jedini 9600koji vredi da se uzme je 9600Xt
4200 +512 rama bolje nego 9600np+256

Konacno

Konacno neko razumno da razmislja! Slobodno zameni redeta za Ti4200, jer je Ti4200 bez AA ili anizo filtriranja brzi, minimalno, ali brzi. Te price kako je ATI 2x brzi... pa i ja bih tako pricao da sam toliko para dao za jednu karticu. :beat:
P.S. HL2 beta super radi na TI4200!! Oko toga ne brini!

slusaj memorija na karti neznaci bas puno.
i aa ti neznaci bas puno sem ako si comp freak.
i bolje pristedi za jo memorija ram ko sto je mcekovic

Re: Konacno

Cooler je napisao(la):
Konacno neko razumno da razmislja! Slobodno zameni redeta za Ti4200, jer je Ti4200 bez AA ili anizo filtriranja brzi, minimalno, ali brzi. Te price kako je ATI 2x brzi... pa i ja bih tako pricao da sam toliko para dao za jednu karticu. :beat:
P.S. HL2 beta super radi na TI4200!! Oko toga ne brini!

Nisam puno platio kartu 115E, to je bila promotivna cena u Listu. Hl2 betu sam probao ali mnogo zahtevna pre svega memorijski i radi samo openGL, kada podesim D3D kliknem na ok ali nece da se promeni isto teko radi samo u prozoru ne reaguje kada ukljucim fullscrean.
Pogodio sam sljaku, od danas pocinjem sa casovima (drzim nekim pacenicima osnove windowsa) tako dace biti kinta i dokupicu mem. Znam da je isplatljivija varijanta 4200 + 256Mb ali me iskreno receno mrzi da cerupam komp, strpicu se jos koju nedelju.

Halo je izgleda veoma zahtevan a ima i bug pod winXP uopste neradi imam catalyst 3.8 verziju, prilikom ucitavanja prijavi da mi D3D nije ukljucen i da pokrenem dxdiag (svasta), pod 98se radi drajveri 3.4 ali samo do rezolucije 800x600 (naravno max detalji) u 1024x768 radi ali ponegde zasecne. Bas me zanima kako radi na gf4200?

Halo nema nikakav bug i radi pod svim CAT be i jednog problema. Tvoj sistem je poprilicno ****** jarane....tj windows.

Slusaj: prodas ATI i kupis Voodoo2 i jedno 1024MB RAM-a, pa ces da vidis kako ce da leti, pogotovo u openGL! ;)

Re: Konacno

sasami je napisao(la):
....

Halo je izgleda veoma zahtevan a ima i bug pod winXP uopste neradi

Jeste zahtevan ali nema bag, stare drajvere treba dobro ukloniti mada je kod mene sve radilo i sa prostim ucitavanjem 3.8 preko 3.4 CAT.

c3 je napisao(la):
slusaj memorija na karti neznaci bas puno.
i aa ti neznaci bas puno sem ako si comp freak.
i bolje pristedi za jo memorija ram ko sto je mcekovic
E sad si me od srca nasmejao decko! :d :d
1. Memorija je MAJKA brzine!
2. TI je za freakove !?!?!? Hmmm covek svaki dan nesto novo nauci!
3. Obrati malo paznju na pravopis i gramatiku!!!
Poz:\

Hahahah Marti cim mu pomenu da je 9600 ne-tako-dobar-ko-sto-kazu, odma ujeda! :mrgreen:

Iako je c3 malko neiskusan, rekao je manje-vise istinu (boli, zar ne? :beat: )

1. Kolicina memorije na grafickoj nije preovladjujuc faktor njene brzine.
2. AA nije prekopotreban inace bi ga po defaultu ukljucivali u igrama.
...
AF je druga prica :mrgreen: ;)

DX9 igre su na pomolu, i sve je vise igara koje koriste mnoge mogucnosti DX9tke. Ja bih porazmislio jos malo oko te prodaje. 4200 te sigurno nece izneveriti tek tako, ali ces itekako primetiti odsustvo dX9 hardwera i u sasanjim i u buducim igrama (tek u njima) i to ne toliko po performansama vec vizuelno.

Bolje stedi pare za jos 256ram-a, nije memorija bas toliko skupa. Takodje mozes da razmils o tome da prodas memoriju i uzmes modul od 512ram-a jer ih trenutno ima veoooma kvalitetnih i pristupacnih (posedujem jedan).

Poz.

sasami je napisao(la):

Pozdrav

Ja bih ti savetovao da se strpish jos malo jer cena memorije ce ponovo pasti.Nemoj da se prevaris kao ja,pa da kupis "sad" memoriju kad je najskuplja......

MAD_MUzzY je napisao(la):
Hahahah Marti cim mu pomenu da je 9600 ne-tako-dobar-ko-sto-kazu, odma ujeda! :mrgreen:
...
DX9 igre su na pomolu, i sve je vise igara koje koriste mnoge mogucnosti DX9tke. Ja bih porazmislio jos malo oko te prodaje. 4200 te sigurno nece izneveriti tek tako, ali ces itekako primetiti odsustvo dX9 hardwera i u sasanjim i u buducim igrama (tek u njima) i to ne toliko po performansama vec vizuelno.
Bolje stedi pare za jos 256ram-a, nije memorija bas toliko skupa. Takodje mozes da razmils o tome da prodas memoriju i uzmes modul od 512ram-a jer ih trenutno ima veoooma kvalitetnih i pristupacnih (posedujem jedan).
Poz.
Kako me ocrni ovaj Mazi.. ccc..ccc.. :) O 9600pro diskutujem jer je imam, a o stvarima o kojima ne znam nista cutim, za razliku od vecine ovde koji svi sve znaju. Inace nisam emotivno vezan za hw. C3 ima jos mnogo da nauci pa ce i sam videti kako ce, isto kao i ti, menjati misljenje. Dobro je sto se bori za isto! Istina - uh momci... polako.. to je jedna jako subjektivna kategorija!
Kad sam rekao memorija, mislio sam na brzinu memorije, a sto se tice kolicine - sve preko 128mb je u 99% situacija neupotrebljivo.
Da li AA ili ne? ... Licno mislim drugacije, a ne ukljucuju ga po difoltu jer vecina ljudi nema hardver koji to moze da izgura. Pitanje je samo meseci kada ce se to promeniti.
DX9 igre na pomolu!? Spavas na casu Mazi :) One su vec uveliko tu i sve sto bude dolazilo bice, hteli mi to ili ne, DX9.

...

Poz.
trudim se istina tek mi je 15leta i 2leta sa compom
i zaitsa pravopis mi je slabija strana

Marti Misterija je napisao(la):
...

Kako me ocrni ovaj Mazi.. ccc..ccc.. :) O 9600pro diskutujem jer je imam, a o stvarima o kojima ne znam nista cutim, za razliku od vecine ovde koji svi sve znaju. Inace nisam emotivno vezan za hw. C3 ima jos mnogo da nauci pa ce i sam videti kako ce, isto kao i ti, menjati misljenje. Dobro je sto se bori za isto! Istina - uh momci... polako.. to je jedna jako subjektivna kategorija!
Kad sam rekao memorija, mislio sam na brzinu memorije, a sto se tice kolicine - sve preko 128mb je u 99% situacija neupotrebljivo.
Da li AA ili ne? ... Licno mislim drugacije, a ne ukljucuju ga po difoltu jer vecina ljudi nema hardver koji to moze da izgura. Pitanje je samo meseci kada ce se to promeniti.
DX9 igre na pomolu!? Spavas na casu Mazi :) One su vec uveliko tu i sve sto bude dolazilo bice, hteli mi to ili ne, DX9.
pa cekaj ko je uopste pominjao brzinu mem. vec smopominjali kolicinu.
Istina da je brzina jedan od odlucujucih faktora za brzinu karte.
Da dolaze dx9 igre ali one ne ispunjavaju sve mogucnosti i potpuni kapacatet dx9
i te igre bez problema rade i na dx8 kartama

E bre marti, nemoj da pustim onaj video :mrgreen:

Volis da izvrces reci. Ako godine su na tvojoj strani :)

Elem, sto se memorije tice pricamo o kolicini a ne o brzini.

Dx9 software se jeste "vec pojavio" ali se koristi mozda 30% i to se opet zasniva na PS i VS arhitekturi a ne na samom dx9.
Ni HalfLife2 nece biti full Dx9, tako da nemamo o cemu da pricamo.
I sta ti ovo znaci "Spavas na casu Mazi One su vec uveliko tu i sve sto bude dolazilo bice, hteli mi to ili ne, DX9.? Pa naravno da je tako. Otkad pricamo na tu temu?

Opusti se malo i prihvati cinjenicu da r9600pro nije nesto najbolje sto postoji na trzistu grafickih :mrgreen: (nadam se da neces pogresno da shvatis sve ovo zajedno sa smajlijem :) )

Izvini c3 sto sam u principu ponovio sve sto si rekao :) ali moram bar 2 put da kazem nesto da bih bio "ozbiljno" shvacen od strane Martia ;P

poz.

Izvini c3 sto sam u principu ponovio sve sto si rekao :) ali moram bar 2 put da kazem nesto da bih bio "ozbiljno" shvacen od strane Martia ;P

poz.
Nista :wave;

Ma shvacen si ti ozbiljno jos onda kad sam trebao da ti narezem NOLF2 pa si me zavlacio.. hocu ovde, ne mogu sada, ajde ovde , moze tamo i sl.... Ja tebi cinio uslugu a ti jos izvoljevao. Toliko o ozbiljnosti, koja ipak samo dolazi sa godinama. :d
Za hw se ne vezujem licno ves samo za ljude, kao ni za onu pricu "moj tata je jaci od tvog" tj 9600pro je naj a ostali sucks! To ostavljan mladjariji!
Poz i ja se iskljucujem iz ove "diskusije" :)

Ja mislim da treba da uzmes Ti4200 i jos 256 DDR-a (posebno ako sada imas 256 Mb RAM-a), a evo i zasto:
1. garantovano neces degradirati igrice, sta vise ako si fan Q3 endzina i UT-a, ima da progledas.
2. upgade sa 256 na 512 Mb DDR-a ima da osetis u celokupnom radu na racunaru
3. do trenutka kada ti dx9 bude neophodan (sto nije manje od 6 meseci sigurno), cena Ti4200 ne moze mnogo da padne, a ti 9600np ce biti duplo jeftiniji, tako da ces tada uzeti bolju dx9 karticu od 9600np.
Pozdrav.
cheers

Definishite mi to shta znaci kada neshto koristi full DX9 i shta znaci kada neshto koristi 30% DX9.

Preeky je napisao(la):
Definishite mi to shta znaci kada neshto koristi full DX9 i shta znaci kada neshto koristi 30% DX9.

Znaci da koristi samo deo funkcija koje pruza dx9 (30%) a ostalih 70% koristi funkcije dx8.1, sto znaci da nece biti velika razlika u brzini, vec samo u kvalitetu i to verovatno ne "drasticnom".

Nazad
Vrh Dno