Šta je novo?

dilema oko graficke

Ja imam istu dilemu ali u suprotnom smeru menjao bih ProLink TI 4200 za Safira 9600 np koji mi je tu radi testiranja, da bih se lakse odlucio, i mogu da ti kazem da je rezultat NERESEN.U DX 8.1 je 4200 brzi za nekih 10% ali opet ovamo dobijas DX 9.0 i (mislio sam da ovo nikad necu reci jer nisam verovao sve dok sam nisam probao) FENOMENALAN 2D prikaz.I jos nesto u DX 8.1 na 9600 4xAA i sl. radi skoro bez gubitka FPS a na TI 4200 znas i sam :S Sve u svemu nije lako, ja ovako razmisljam mada ni sam nisam siguran sta cu uraditi ipak.

deka je napisao(la):
...

Znaci da koristi samo deo funkcija koje pruza dx9 (30%) a ostalih 70% koristi funkcije dx8.1, sto znaci da nece biti velika razlika u brzini, vec samo u kvalitetu i to verovatno ne "drasticnom".

Kako to mislish 30% dx 9.0 a 70 % dx 8.1 ?

Ako su pri buildovanju korishceni interfejsi devetke onda da ce da se zahteva cela devetka. Dajte ljudi vi meshate babe i zabe . Moze igra da se napravi da trazi dx 9.0 ali da ne koristi PS 2.0 (samo je kompajlirana sa novijom verzijom biblioteke) . Shta vi mislite da se cela igra pravi od PS 2.0. Izmedju DX 8.0 i DX 9.0 skoro i da nema neke razlike u samim interfejsima, jedino je dodat HLSL.

A te price od DX 9.0 igrama su obicna glupost , marketinshki trikovi i itd. (moje misljenje da se neko ne uvredi)

Evo najnoviji primer toga je Silent Hill 3 koji zahteva izricito PS karticu da bi mogao da se startuje ,znaci minimum neki GForce 3.
Medjutim , ispostavilo se da je to najobicnija glupost jer se pojavio krek koji iskljucuje tu proveru pri startovanju igre i onda odlicno radi i na GF2 GF4MX karticama koje nemaju PS.

Kada je izasao Silent Hill 3, to je odlicna igra!!!
Mislim ako je dobra bar koliko i dvojka.

Kao sto sam vec rekao, nabacio sam sljaku i kupicu mem, mrzi me da rasturam komp, cimam ove sto prodaju 4200ti (vise nema tog oglasa najverovatnije su sve rasprodali)

Pozdrav!!!

sasami je napisao(la):
Kada je izasao Silent Hill 3, to je odlicna igra!!!
Mislim ako je dobra bar koliko i dvojka.

Kao sto sam vec rekao, nabacio sam sljaku i kupicu mem, mrzi me da rasturam komp, cimam ove sto prodaju 4200ti (vise nema tog oglasa najverovatnije su sve rasprodali)

Pozdrav!!!
Pogledaj PM

Nazad
Vrh Dno