GLH-posebna serija, fabricki klokovana i plus moze jos da se klokuje (ako covek voli da se hvali sa rezultatima i ako voli da se igra sa klokovima).
Odlican kuler + hladnjak. Dual Slot, tako da toplota izlece napolje odmah, nema zadrzavanja u kucistu karte. Kvalitet izrade je vrhunski. Mana je samo sto trazi jace napajanje i dobar proc.
Sve stoji, s tim sto ima i drugih firmi sa fabricki klokovanim kartama (ASUS TOP, Inno3D iChill, Palit Sonic, Gigabyte HP serija sa Zalman-ima, itd., itd.), mada je to nebitno, kad prakticno svaki 8800GT sa 512MB moze da se klokuje na te 700/2000 taktove ovog Gainward-a... a i jos dodatno iznad toga, normalno. Samo treba pomeriti par klizaca u Riva Tuner-u.
U svakom slucaju, kada vec govorimo o ovom polju, definitivno najbolji 8800GT je vec pominjani iChill, sa ubedljivo najboljim fabrickim hladjenjem, pozlacenim DVI konektorima (big deal :d) i overklok marginom (isao core i do ~800MHz na pojedinim primercima... a to su vec klokovi za koje se i GTS muci). Tu je tek kvalitet izrade vrhunski.
Ali opet ne vredi, jer je preskupa, a za te pare se opusteno uzima onaj Club3D GTS, koji je ipak brzi.
I da, cooler na ovom Gainward-u ne izbacuje toplotu van kucista... jeste dual slot, ali ne izbacuje toplotu van kucista, nije turbinskog tipa, jasno se vidi sa slika. Toplota ostaje tu.
U ovo za jace napajanje ne verujem, a ovo da trazi "jaci procesor"... jos jedan GT u nizu, sta tu ima ovaj Gain da trazi vise od ostalih?
Coveku sam preporucio kvalitetnu stvar, posto i sam kupujem proverene i kvalitetne komponente(pogledaj moju konfiguraciju). Ako covek ima para neka kupi ovu karticu, jer je kvalitetna i mislim da je sada ispod 200e. Dzaba da baca pare na svakakve gluposti.
Taj deo ne osporavam, dobra je karta, dobra izrada, sve je na mestu... ali, em je (pre)skupa, em ima boljih GT-ova, sa boljim hladjenjem, klokovanjem... i cenom. Pored svega toga.