Šta je novo?

Dilema oko 8800GT

NightCrawler

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2005
Poena
995
Odluchio sam se za 8800GT grafiku definitivno sada me samo interesuje koji model....
Knjiga je pala na dva slova:

1.Gigabyte GeForce 8800GT, PCIE16, 512MB GDDR3, 256bit, 700/1840MHz, G92, Zalman Fansink, DirectX10, 2xDVI

2.Palit GeForce 8800GT, PCIE2.0, 512MB GDDR3, 256bit, 600/1800MHz, DirectX10, SLI, HDCP/HDTV-Out, 2DualDVI

Koju od ove dve uzeti?

Trenunto mi je Gigabyte favorit zbog 3 godine garancije dok je na ovu Palitovu garancija 2 godine.....

Ja koliko gledao po prodavnicama svi imaju ovaj B cooler nigde ne nadjoh ovaj sa zalmanom...mislim nashao sam i njega u imtelu ali dok sam ja skupio "hrabrost" :d da odem da ga uzmem on je rasprodat :wall:

Pa i type B je Zalman kuler, i to VF830.;) Problem je nemogucnost kontrole broja obrtaja ventilatora, pa uvek radi na maksimumu. Mada lako se to sredi sa 5V modom.:)

Ja koliko gledao po prodavnicama svi imaju ovaj B cooler nigde ne nadjoh ovaj sa zalmanom...mislim nashao sam i njega u imtelu ali dok sam ja skupio "hrabrost" :d da odem da ga uzmem on je rasprodat :wall:

Za Inno 3D cu pogledati na jdnom mestu mislim da su ga imali poslednji put kada sam gledao...a i ovaj club 3d gts cu bacim pogled imaju ga u imtelu....
Ako imas para za tog GTS-a... a ima ga negde na stanju... uzimaj, nema sta da se prica.

A sto se samog cooler-a na Gigabyte 8800GT tice (HP serija... bila je jedna pre ove, prva serija 8800GT, koja je imala referentni cooler), garson ti je sve lepo objasnio... i na B tipu je Zalman, VF830. Bolje hladi, ali je bucan, vrti se na 100% i nema tog softvera koji moze da mu obori obrtaje. Samo hardverski, tj. neki mod, obaranja na 5V... ili eventualno kacenja na neki fan kontroler, nesto poput FanMate-a npr.
Na tipu A je vec pominjani VF700, koji je prilicno tih, mislim da se po default-u vrti na tek 30% (cini mi se da je neko pisao svojevremeno)... a moze i da se kontrolise iz Riva Tuner-a i slicnog softvera.

Poslednja izmena:
Ajd' objasni nama neukima sta je to toliko posebno u vezi ove karte...

Ajd' objasni nama neukima sta je to toliko posebno u vezi ove karte...

GLH-posebna serija, fabricki klokovana i plus moze jos da se klokuje (ako covek voli da se hvali sa rezultatima i ako voli da se igra sa klokovima).
Odlican kuler + hladnjak. Dual Slot, tako da toplota izlece napolje odmah, nema zadrzavanja u kucistu karte. Kvalitet izrade je vrhunski. Mana je samo sto trazi jace napajanje i dobar proc.

Coveku sam preporucio kvalitetnu stvar, posto i sam kupujem proverene i kvalitetne komponente(pogledaj moju konfiguraciju). Ako covek ima para neka kupi ovu karticu, jer je kvalitetna i mislim da je sada ispod 200e. Dzaba da baca pare na svakakve gluposti.

Neznam ali je cena ok moras priznati

Nego reci mi vidim da imas 8800gs kako ti radi crysis u 1280x1024 ako si probao (nameravam da pazarim)

Poslednja izmena:
Pa vidis da je to onaj stari sh*t sa 320Mb memorije... :-/

Nema iskustva sa tim kartama tako da ..... hteo sam samo da pomognem posto je ovde dilema oko 8800 kartica :)

Posto planiram da pazarim neku 8800 mozes li mi pojasniti zasto je ova karta "shit" i dali je bolji xfx 8800gs koji kosta ovoliko

Poslednja izmena:
GLH-posebna serija, fabricki klokovana i plus moze jos da se klokuje (ako covek voli da se hvali sa rezultatima i ako voli da se igra sa klokovima).
Odlican kuler + hladnjak. Dual Slot, tako da toplota izlece napolje odmah, nema zadrzavanja u kucistu karte. Kvalitet izrade je vrhunski. Mana je samo sto trazi jace napajanje i dobar proc.
Sve stoji, s tim sto ima i drugih firmi sa fabricki klokovanim kartama (ASUS TOP, Inno3D iChill, Palit Sonic, Gigabyte HP serija sa Zalman-ima, itd., itd.), mada je to nebitno, kad prakticno svaki 8800GT sa 512MB moze da se klokuje na te 700/2000 taktove ovog Gainward-a... a i jos dodatno iznad toga, normalno. Samo treba pomeriti par klizaca u Riva Tuner-u.
U svakom slucaju, kada vec govorimo o ovom polju, definitivno najbolji 8800GT je vec pominjani iChill, sa ubedljivo najboljim fabrickim hladjenjem, pozlacenim DVI konektorima (big deal :d) i overklok marginom (isao core i do ~800MHz na pojedinim primercima... a to su vec klokovi za koje se i GTS muci). Tu je tek kvalitet izrade vrhunski.
Ali opet ne vredi, jer je preskupa, a za te pare se opusteno uzima onaj Club3D GTS, koji je ipak brzi.

I da, cooler na ovom Gainward-u ne izbacuje toplotu van kucista... jeste dual slot, ali ne izbacuje toplotu van kucista, nije turbinskog tipa, jasno se vidi sa slika. Toplota ostaje tu.
U ovo za jace napajanje ne verujem, a ovo da trazi "jaci procesor"... jos jedan GT u nizu, sta tu ima ovaj Gain da trazi vise od ostalih?
Coveku sam preporucio kvalitetnu stvar, posto i sam kupujem proverene i kvalitetne komponente(pogledaj moju konfiguraciju). Ako covek ima para neka kupi ovu karticu, jer je kvalitetna i mislim da je sada ispod 200e. Dzaba da baca pare na svakakve gluposti.

Taj deo ne osporavam, dobra je karta, dobra izrada, sve je na mestu... ali, em je (pre)skupa, em ima boljih GT-ova, sa boljim hladjenjem, klokovanjem... i cenom. Pored svega toga.

Meni je bolji ovaj sparkle :D
3B751E26E9C04041AFD3C57832889544.jpg

Priznaj da mocno izgleda :)

Poslednja izmena:
Nashao sam ovu grafichku:

VGA PCIe SPARKLE 8800GT/512M/DDR3 - 12.625,20
http://www.sparkle.com.tw/product_detail.asp?id=57&sub_id=152#

E sad problem je shto je pasivna ( valjda ). Dali je uzeti ili ne ? kucishte ce biti Cooler Master 690 a nije mi problem na nabudzim josh jedan vent da duva u nju.

Ja sam kupio Sparkle 8800GT 512Mb sa klasičnim referentnim kulerom za 12.100,00 i vratio je odmah jer je imala duplu sliku (neki zez u analognom izlazu), a nisu imali više na stanju takve kartice da mi zamene. Imali su Sparkle 8800GT 1024Mb sa pasivnim kulerom, ali je koštala oko 16.000din. Na kraju sam završio sa XFX-om iz Pakoma i za sada sam zadovoljan.

Ja sam kupio Sparkle 8800GT 512Mb sa klasičnim referentnim kulerom za 12.100,00 i vratio je odmah jer je imala duplu sliku (neki zez u analognom izlazu), a nisu imali više na stanju takve kartice da mi zamene. Imali su Sparkle 8800GT 1024Mb sa pasivnim kulerom, ali je koštala oko 16.000din. Na kraju sam završio sa XFX-om iz Pakoma i za sada sam zadovoljan.

Pa *** ubo si falichnu...

I na kraju sam uzeo Gainward 8800GT Golden Sample 650/1625/950.
Solidno se klokuje mada sam ja od jezgra ochekivao vishe. Izvukao sam 730MHz za jezgro za Shadere se nisam neshto posebno trudio tako da sam odmah stavio na 1750 i rade. Memorija radi na 2240 MHz. Sakonfom iz potpisa na defult podeshavanjim grafichke sam izvukao nekih 11100 3D Marks06 a overclockovanom do maximuma sam izvukao 12124 3D Marks06. Eto posle 7600GS GLH mogu reci da sam zadovoljan :D

Vrh Dno