Šta je novo?

dilema izmedju Panasonic plazme 46U20 i 42G20

VRarch

Cenjen
Učlanjen(a)
10.11.2010
Poena
150
Unapred se izvinjavam osobama koje ce se mozda uvrediti, ali moram da iznesem cinjenice koje su za jednog laika u kupovini plazma TVa veoma stresne.
Dakle, pre 3 nedelje posle desetak dana raspitivanja i razmisljanja, te i proucavanja raznih specifikacija i citanja REKLAMNIH (namerno velikim slovima) kataloga, odlucih da za ispod 1k eura kupim plazmu LG od 50incha - "odlican" model za male pare. (Cuj male! Ogromne pare! ...Nastavak sledi). Doneo je kuci, malo se iznenadio koliko je ZAPRAVO velika :) i krenuo da je upalim, pa da uzivanje pocne. Povezem IPTV, "ubodem" sve kablove, ... nece da se upali. Mrdnem malo kabl za strujno napajanje i desi se "cak!" - tv upaljen. Hm ... Pomislih: Ok, to mi se desilo i na starom CRT Sony-u pa je posle kratkog servisiranja nedostatak uspesno otklonjen. Slika super! Odusevljen ja, odusevljeni ukucani! :) Malo "cackanja" po meniju, isprobavanja sta moze i td., a onda palim AudioResiver da ton slusam preko velikih zvucnika. ... Nista. Pojacavam resiver - nista! ... "Nesto nisam lepo prikacio ili mozda ima opcija da se ukljuci audio izlaz." Nema. ... Pojavljuje se i prva nervozaaaa. :)
Posle par veceri uzivanja u novom dozivljaju gledanja televizije, konacno nadjem vremena da u toku prepodneva odnesem tv u servis. Pojavljuje se majstor i kaze: "Plazma je losa, ostaje u servisu jer ne moze da se popravi." A!!!??? "Cekajte, mora da Ste pogresili - ja sam doneo LG 50icu PK550." "Da-da, znam. Pored toga sto Ste naveli kao kvarove, plazmi je veoma los panel, kontrast je ocajan, te Vam savetujem da ne uzimate nazad tv. Dobicete izvestaj kojim Cete otici do prodavca, te ce Vam on vratiti novac ili mozete da zamenite za neki drugi. LG plazme su najgore plazme na nasem trzistu." .... U tom trenutku sam bio u stanju da sve one koji su mi govorili da je LG sasvim solidan (a bilo je i onih koji su govorili da je odlican!), oteram i tri ... "Ok, zamolio bih Vas da mi date ISKREN savet koja plazma je ok, koja plazma ima najmanje kvarova." "Definitivno Panasonic. LG je toliko los da uskoro potpuno prestaju da proizvode plazme jer im se ne isplati - imaju mnogo kvarova."
Novac sam uspeo da vratim (uz male prepirke sa prodavcem, te se pominjala i inspekcija, advokat i td, ali sve se na kraju uspesno zavrsilo - novac vracen).
Dakle, posle nervoze i problema sa (izvinjavam se vlasnicima LGa) "robom koja sluzi za otimanje novca i nicemu vise", sada kupujem (iskreno se nadam ... ) pouzdan tv - Panasonic.
Konacno dodjoh do pitanja :) :
Da li da odluka bude na 46"U20 ili na 42"G20? Najradije bih 50", ali ... "I tata bi sine." :) Udaljenost tv-a od mesta gledanja je od 4m do 6m.
Unapred zahvalan.
p.s. Izvinjavam se ako je text malo duzi, ali mislim da ce buducim kupcima sluziti pri izboru.

G20 bez razmišljanja, tv je perfektan. A i mislim da ti je U20 dosta ispod. Gizmor je negde po ceni poredio 46"S20 i 42"G20. Tada je rekao da je bolje da se uzme S20, baš zbog dijagonale. U20 i G20 ne mogu da se porede. G20 ima drugačiju (mnogo bolju) tehnologiju od U20. Sa druge strane S20 bi trebao da ima istu (ili sličnu) tehnologiju kao i G20. Mada za tu daljinu i 50" ti je malo.

Proverio sam da je 50ica savrsena za ovu udaljenost - bila je vec na tom mestu pre nego sto je odnesena u servis. Dakle tvoje misljenje je da idem na 46"S20? 42"G20 je premala?

Uzimaj 46S20, fenomenalan tv, obavezno ga potrazi malo bolje. 42G20 jeste bolji malo, ali ne toliko kolika mu je razlika u ceni izmedju ova dva modela. Definitivno veci S20, nego manji G20, barem po meni.

A ako ne uspem da ga nadjem (a ne mogu vise da cekam i da tragam, jer je na granici da mi se smuci kupovina TVa), za koji da se odlucim?
I jos jedna vazna informacija - kako da saznam koliko je radila u radnji, tj. koliko ima sati rada?

da se ne ponavljam...procitaj ovaj post:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=2356541#post2356541

Tu bi ti narocito bilo zanimljiv link o NeoPDP panelima druge generacije. S20 ima prvu generaciju pa mozes da procitas - vidis da li ti znace te razlike, uporedis i doneses odluku izmedju S20 ili G20.

Po meni konkretno, cene su super odredjene od strane proizvodjaca. Tacno koliko je G20 skuplji od S20, toliko se dobija u kvalitetu. Da li tebi konkretno prednosti G20 znace i vrede toliko, to je individualna stvar.

Neces pogresiti ni sa jednim od ta dva

EDIT: na linku za recenziju je tekst u kojem je link za uputstvo kako videti broj radnih sati

Poslednja izmena:
Ne mogu da nadjem S20 kod nas - nema na lageru. Postujem misljenje. ;)

Probaj u Merkator, ja sam tamo uzeo. Odeš prepodne u centar tehnike i tražiš šefa tehnike. Sa njim vidiš da li može da ti naruči tv i koliko će da košta. Ako može ti utorak pre nego što stigne odeš u hiper market i kupiš nešto za 2000+ dinara i dobiješ kupon za 10% popusta za sledeći utorak. Sledećeg utorka odeš i kupiš tv sa 10% popusta. Plus ako imaš zelenu pika karticu kupiš na 12 rata bez kamate. Tako sam ja kupio 42"G20.

Nazad
Vrh Dno