Šta je novo?

Dijagram phpbb3 foruma?

• Začetnik teme Začetnik teme Kele
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kele

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
609
Da li je neko uspeo da eksportuje phpBB3 bazu i napravi ER dijagram. Ubio sam se guglajuci ali nista nisam pronasao. Posto koristim wamp eksportovao sam bazu u SQL fajl i pomocu mysql workbench-a napravio dijagram ali na njemu nema relacija 🙁 a to mi najvise treba...
Poenta je, hocu da vidim kakva je organizacija tabela da nebi, kada budem pravio svoj forum za diplomski, izgubio mesec dana na samu bazu.

Hvala Unapred
Poz :wave::wave:

Ovo nije rešenje, ali zašto ne iskoristiš punBB on je klot da nema dalje. Malo ga refabrikuješ pobrišeš copyright i daš profama. 🙂

Da to mogu uvek da uradim 😀
Ali resio sam da savladam materiju i napravim svoj forum...
A sa druge strane i interesuje me kako su sve povezali...

Jel ima neko ideju, ili mozda dijagram baze nekog drugog foruma?

Pa imas da skines source celog foruma valjda. Tu bi trebalo da je i shema baze...

Nazalost nema sheme, ima fajl koji pravi bazu ali baza ima 62 tabele, koje naravno ne planiram sve da upotrebim. Bitna mi samo srz...
Mislio sam da je neko vec pronasao neki jednostavan nacin da se izvuce grafik baze sa relacijama, ili je vec ima.
Ako nema onda cu morati sutra da pocnem rucno :S:

Nije da te sad odvraćam od pitanja ovde ili bilo šta slično, ali zašto ne odeš na phpBB support forum i pitaš.

Uspeo sam nesto da pronadjem. Evo ako jos nekom treba...
Objasnjenje:
It's the cardinality in min-max-notation. There are different ways to note those which is confusing sometimes. Here an example which should make it clear:

search_wordmatch (1,1) ------- assign -------- (0,*) search_wordlist

This would be read as: An instance of the wordlist entity can participate between 0 and "infinity" times in a relation between these two entities. Each Instance of the wordmatch entity participates exactly one time in a relation.

Prilozi

Poslednja izmena:
Ili prostija solucija, skini SQL fajl (exportuj bazu), nađi SQL to MDB converter, prekonvertuj, otvori u Access-u i trebalo bi da vidiš relacije.
Ja sam uspeo Access bazu pa prekonvertujem uspešno u SQL, doduše bila je samo jedna tabela (neki Imenik), ali je sasvim OK prekonvertovano

Nazad
Vrh Dno