Kad rudar proda coin-e (bili oni "dobro" ili valuta) pare legnu na racun, svuda u svetu. Na to se naplati porez/takse i to je to. Ako platis nesto coin-ima (evo npr. sad na overstock.com) oni na racun dobiju $ i moraju da plate porez.
Ne vidim sta je tu nejasno ili neocekivano (osim bahacenja drzavne uprave s tim novcem, ali to nije vezano za bitcoin vec za sve moguce i nemoguce)
Vlasnik singapurske menjacnice se ne buni a ti se bunis? Pa pitaj bilo koga u finansijskim krugovima, Singapur je sad naj destinacija na planeti za tu vrstu biznisaA to sto je onaj retardiran novinar preneo izjavu Singapura koji se trenutno uvlaci onim prokletim zutokljunastim komunistima to je sasvim druga prica...
Platice kad im zakuca IRSA da, kinezi uz USA su najveci rudari, imas ih par gde je jedan jaci od cele srbije po pitanju hash-a, sta mislis kome on placa porez ili ga neko cima i uznemirava???
Porez se placa na zaradu i/ili kapitalnu dobit. Pazi da na zapadu (zapadna Evropa, USA, Japan i sl.) rudari nece platiti porez (mozda jos ne placaju ili se prave ludi ali itekako hoce)
Nece niko nigde uletati, kad im se pojavi flag na kompu poslace im poziv da dodju. Posebno u USA gde si duzan sam da prijavljujes, pa ako uoce nepravilnosti onda si na****
Ja pricam o onima koji prodaju coin-e (bili rudari ili trader-i ili vlasnici menjacnica, nebitno), ti o onima koji cuvaju coin-e. Da si pazljivo citao, ne bi ti skocio pritisak
:laugh:Grafičke karte "rudare“ lajtkoine, a nekad su "kopale“ i bitkoine, što je postalo neisplativo zbog ogromne potrošnje struje.
Dugo ih nije bilo...malo da nas podsete na bitcoin, da ga ne zaboravimo
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=02&dd=04&nav_id=808054
Vidis,dali su nam ljudi ideju...
Kada,tj.ako ikada propadne ovo rudarenje sa karticama da mi napravimo neku internu mrezu u kojoj cemo da dekodiramo telefone,tj.razbijamo kodove sa ovim nasim silnim grafikama...
i da li je to uopste izvodljivo...!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari