Šta je novo?

Digitalne Valute u Srpskim medijima (zablude i istine)

Ali ako BTC bude u ilegali vredece manje nego da je opste-poznat a da se placa porez...
Mada uopste nije problem u placanju poreza - to se mora, problem je sta se radi s tim novcem u Srbiji i sl. banana-republikama

nas neka ne diraju a stranci sa 20x vecim standardom neka rade sta hoce

Nema to veze sa standardom vec sa neodgovornom potrosnjom drzave. Cene u Srbiji mogu biti iste ili vece nego u inostranstvu, nikako manje

Nekima i dalje nije jasno da je BTC valuta (priznata ili ne), mozes je koristiti za kupovinu u najgorem slucaju... opet neko davi sa porezom, kakav crni porez na cega?
Da nece neko mozda da otvori firmu pa da rudari profesionalno i placa porez, pa u svetu 100x veci rudari rade na crno i niko ih nedira, ali mi prepametni srbi mi uvek pametujemo.......

Takodje i da je kategorisu kao neko dobro pa ko zna da je posedujes??? nije valjda neko lud da ode u poresko i da se sam prijavi da ima BTC i da zeli da plati neki harac, jedino ako mu je neko popio mozak...

I mene je jedan mazgov prefesor ustavnosti ucio da kad prodam svinju da sam treba da odem i platim porez kako bi taj MAZGOV imao jos deblju komunjarsku platu da prosipa budalastine i truje decu!

U pravu si. Zelimo da btc bude legalan u svetu(US 12% porez a imaju i para da mu dignu cenu) a kod nas neka bude nedefinsan i ispod radara. To mi je novogodisnja zelja.

^To (izolovani sistemi) je nemoguce u danasnjem svetu. Stakleno zvono je puklo krajem osamdesetih, a sad je tako nesto moguce samo opstom izolacijom tj. sankcijama (kao 90-ih)

@ zeljko: Kad rudar proda coin-e (bili oni "dobro" ili valuta) pare legnu na racun, svuda u svetu. Na to se naplati porez/takse i to je to. Ako platis nesto coin-ima (evo npr. sad na overstock.com) oni na racun dobiju $ i moraju da plate porez.
Ne vidim sta je tu nejasno ili neocekivano (osim bahacenja drzavne uprave s tim novcem, ali to nije vezano za bitcoin vec za sve moguce i nemoguce)

Poslednja izmena:
Kad rudar proda coin-e (bili oni "dobro" ili valuta) pare legnu na racun, svuda u svetu. Na to se naplati porez/takse i to je to. Ako platis nesto coin-ima (evo npr. sad na overstock.com) oni na racun dobiju $ i moraju da plate porez.
Ne vidim sta je tu nejasno ili neocekivano (osim bahacenja drzavne uprave s tim novcem, ali to nije vezano za bitcoin vec za sve moguce i nemoguce)

Ti ko da imas 2 godine, gde si ti cuo da se placa PDV na PDV, ili porez na novac, al neka ne bude novac nek bude zlato jer BTC sa time vise porede.....

Placa se porez na kapitalnu dobit (u vecini zemlja) ali ti prvo moras da imas kapitalnu dobit jer ako zardis na primer 2 miliona $ (u svetu se konta ko SICA) i potrosis 1.5$ ili ulozis u gluposti, tu NEMA kapitalne dobiti, jel ti jasno da vani samo oni sto zaradjuju MILIJARDE njih poreska malo cima i to je to, mozda jedan od milion sto je bas bezobrazan zavrsi u zatvor i kraj price, normalan narod koji zaradi 1000x vise od mene niko ne dira

A to sto je onaj retardiran novinar preneo izjavu Singapura koji se trenutno uvlaci onim prokletim zutokljunastim komunistima to je sasvim druga prica...

Sto je najsmesnije ti zutaci samo galame i gase pomahnitali pozar da ih na savata, nece oni nikog dirat dok cute, malo se prave strasni a mi sa strane padama na propagandu....

A da, kinezi uz USA su najveci rudari, imas ih par gde je jedan jaci od cele srbije po pitanju hash-a, sta mislis kome on placa porez ili ga neko cima i uznemirava???

Poslednja izmena:
Porez se placa na zaradu i/ili kapitalnu dobit. Pazi da na zapadu (zapadna Evropa, USA, Japan i sl.) rudari nece platiti porez (mozda jos ne placaju ili se prave ludi ali itekako hoce)

A to sto je onaj retardiran novinar preneo izjavu Singapura koji se trenutno uvlaci onim prokletim zutokljunastim komunistima to je sasvim druga prica...
Vlasnik singapurske menjacnice se ne buni a ti se bunis? Pa pitaj bilo koga u finansijskim krugovima, Singapur je sad naj destinacija na planeti za tu vrstu biznisa

A da, kinezi uz USA su najveci rudari, imas ih par gde je jedan jaci od cele srbije po pitanju hash-a, sta mislis kome on placa porez ili ga neko cima i uznemirava???
Platice kad im zakuca IRS

Poslednja izmena:
Porez se placa na zaradu i/ili kapitalnu dobit. Pazi da na zapadu (zapadna Evropa, USA, Japan i sl.) rudari nece platiti porez (mozda jos ne placaju ili se prave ludi ali itekako hoce)

Sa tobom ne vredi!
Koga covece briga za nekog rudara ko uopste zna da on postoji, da nece RSI da mu uleti u kuci i uporezuje ga???? budi ili pokusaj da budes realan!
Takodje sad nemam link , jedna veca rudarska firma koja eto iznjamljuje resurse je slala dopis vladi, i dobila je pozitivan odgovor da rudare nece dodatno oporezovat i da slobodno nastave sa radom... jer je eto firma sigurno jedna od najvecih u USA i nemoze tek tako da se poresi sa rudarima jer oni prodaju hashrate javno i registrovano su...

To je isto kao da kazes da ce IRS uleti nekom farmeru na farmu da mu broji jaja i *****ke! a da ne pricamo da je BTC dovoljno anonimam da svu zaradu u BTC-u sakrijes da ga ama bas niko nemoze otkriti ni proceniti

Opet pricam, rudari koji rade privatno za sebe NIKO NIGDE nece dirat, mozda u srbistanu dok im neko ne dodje glave!

Nece niko nigde uletati, kad im se pojavi flag na kompu poslace im poziv da dodju. Posebno u USA gde si duzan sam da prijavljujes, pa ako uoce nepravilnosti onda si na****

Nece niko nigde uletati, kad im se pojavi flag na kompu poslace im poziv da dodju. Posebno u USA gde si duzan sam da prijavljujes, pa ako uoce nepravilnosti onda si na****

Sta da prijavis, pa ljudi ne prijavljuju jahte a avione a ne da prijave BTC kojeg niko ZIV nemoze videti, ne budi smesan!

Takodje BTC je u nemackoj oslobodjen poreza nakon godinu dana posedovanja 100%, u USA je neka fora slicna kao sa zlatom sto ga vise posedujes manje placas (prve godine par procenata), naravno ako prijavis :)
Posle toga, znaci ako nisi preprodavac neplacas nista....

Kapitalnu dobit je u USA tesko sakriti jer ljudi imaju sve vise kesa i nemaju gde da trose i raspiaju se, a ne sto ih IRS proverava i zeza :)

I to kad kazem ne mislim za one sa 1-2 kuce i 2-3 auta vec one sto neznaju gde im je sva imovina napamet :p

Poznate licnosti i sportiste nesmem ni da spominjem, pa eto svi vozaci F1 su u monte karlu, slucajno, pa njima je PALO SA NEBA jer ih je neko psonzorisao iz bazne zemlje i neko im je dao 1000x vise kesa nego sto zasluzuju i oni eto prakticno ni DINAR ne daju svojim zemljama koje su im sve to omogucile???
Jel si ti video kojeg u zatvoru ko ima 5 grama mozga da plati knjigovodju da mu sve smeri i skroji :)

Poslednja izmena:
Ja pricam o onima koji prodaju coin-e (bili rudari ili trader-i ili vlasnici menjacnica, nebitno), ti o onima koji cuvaju coin-e. Da si pazljivo citao, ne bi ti skocio pritisak.
U Monte Carlo-u fizicka lica ne placaju porez (a drzave obicno nemaju ingerencije, mada npr. USA ima tako da njihovi drzavljani i rezidenti ne mogu da izbegnu porez cak ni ako zive u Monte Carlo-u).
Btw. ne mozemo porediti rudare koji zarade par hiljada do par desetina hiljada godisnje i neke pojedince i firme koji zarade desetine i stotine miliona. Jednima se ne isplati da placaju knjigovodje, advokate i sl, drugima se itekako isplati.

Poslednja izmena:
Ja pricam o onima koji prodaju coin-e (bili rudari ili trader-i ili vlasnici menjacnica, nebitno), ti o onima koji cuvaju coin-e. Da si pazljivo citao, ne bi ti skocio pritisak

Pa prodas coin u normalnoj zemlji niko te ne pita odakle ti kes ako ne prelazi ~20 000$, naravno ako vuces preko proklete banke... a imas barem vani vise od jedne mogucnostu povlacenja, naravno ako vuces preko banke to ti je dobit ali ti od neceg zivis, trosis pare, jedino ako si milionas pa nemas gde da iskazes dovoljno troskova da ne platis porez na kapitalnu dobit...

Ali ja ipak mislim da mi ovde pricamo o normlanim ljudima, cak i da su veci iznosi u pitanju, pa niko lud nije da gomila prokleti $ na gromilu i placa kapitalnu dobit...

A da ne pricamo da postoji Dubai, Singapur, Svedska i jos ko zna cije banke koje ako nisi kriminalac ne odaju tvoj racun ma sta imao :)

Takodje ko nije vezan za zemlju gde zivi i od nje ne dobija $ nece ni JEDAN cent dati drzavi, pre ce sesti u avion i preseliti se u juznije krajeve na nekom ostrvu, itd gde uopste ne postoji kapitalna dobit (valjda znas da ima i takvih zemlja koje su sve popularnije odrediste za one koji zaradjuju putem net-a i slicno) :)

Uzet cu ti primer David pate-a sa BTC-e, potrdjena infromacija je da je kupio 500 000 LTC dok je isti bio par centi (pre toga nije rudario ni posle vec mu je neko savetovao da ulozi a i od ranije je pun kesa), sad pravi HASH farmu za LTC i ima firmu i uskoro krece da je iznajmljuje, neznam na kom ostrvu zivi, mislim da su hawai ili tako nesto, sve po zakonu radi i mislis da ce ikom dati i cent poreza? :p

Poslednja izmena:
U vecini zemalja ce te pitati i za 20k... S ostatkom posta se apsolutno slazem.
Ako je registrovao firmu u USA (ne site, firmu) onda ce itekako platiti, ako je negde offshore onda nece (ne toliko, vec otprilike 5-10%, sve zavisi gde je i koliki je promet)

Poslednja izmena:
Vidi nemoj krivo da me svatis, ti koji su zaradili zaslugom drzave u kojoj zive (koja im je omogucila uslove povoljne) pogotovo ako su zaradili na koriscenju domacih resursa, naravno da svaki dnar poreza TREBA da plate TOJ drzavi!

Takodje stoka lopovska od sportista, bankara, muljatora kojima prakticno sa neba pada tudj novac, TREBA da plate a znamo vecina jako mali procenat prijavi..
Ali ako je ili neko zaradi vani sa svojih 10 prstiju i nema uopste nikakvu pomoc ili potporu bazne drzave bila ona srbistan ili USA ta ista drzava ni dinar ne treba da dobije jer nije ucestvovala ili pomagla stvarenju dobiti, to je moje svatanje pravednosti

Isto kao sto USA ima onaj ludacki zakon ako su drzavljanin i zivis vani ti si i dalje duzan da placas porez svojoj drzavi???, mada koliko vidim svi to maksimalno zaobilaze i ako im neko pripreti odreknu se drzavljanstva sto i nije bas tek tako kad je USA u pitanju.....

Znaci ja da mogu da platim nekom porez za trgovinu BTC platio bi na primer fondaciji iza BTC-a, naravno neki smesan procenat, ostalo je po meni ludost :)

Poslednja izmena:
Pravednost (iliti pravda) ne postoji, porez svi moraju da placaju, samo sto bi svi trebali da se malo vise aktiviraju oko toga gde te pare idu (da li ih neko krade, da li se bacaju na gluposti, ili korisno trose za infrastrukturu, obrazovanje, bezbednost, zdravstvo, kulturu, itd.).
A sva poenta oko poreza je da se plati sto manje a da bude po zakonu. Znaci oni koji nece da plate ni cent obicno na*ebu (posebno ako su boranija, mada vazi i ozbiljne igrace) a najbolje prodju oni koji plate ali minimum (pomocu sopstvenog mozga, knjigovodja, advokata, konsultanata - nebitno). Za detalje google-ati "tax evasion vs. tax avoidance" ;)

Porez se placa drzavama, organizacijama/fondacijama se placaju prilozi/doprinosi...
I naravno da ne mogu da se odreknu drzavljanstva dok sve ne plate

Poslednja izmena:
Uporedjujes babe i zabe sta da guglam porez u americi sve da platis 12% bez pomocnih sredstava. A kod nas?

Imaju i oni prpica :). Al *** ovaj cg prpic se bar zalaze da drzava pomogne ljudima. Nema nista od toga, ali bar razmislja pozitivno. A nasi samo razmisljaju kako da ti otmu asic/gpu/extender na carini, ili da ti naplate porez posto-poto. Ono sto bih dalje napisao cenzurisalo bi se, jer ovu drzavu samo mogu da psujem na 10 stranica bez da mi ponestane inspiracije.

Da, ali je mnogo naivno napisan tekst. Cak i njegove "izjave" kao da su suflirane....

Toliko gluposti u jednom clanku... :) Ulepsali su mi dan... ali coveku stigao "rudar" :)

Poslednja izmena:
Pa vidis da nisam iz NS-a.

Zaključak iz navedenog teksta, prvo učiti dekodiranje telefona, onda odmah u biznis sa digitalnim valutama, samo mi nije jasno, a koliko to ljudi radi "par hiljada", dobar tekst, novinar za svaku pohvalu, digitalno istraživanje, sagovornici milina pročitati :D

Mislim da je tekst na nivou MLM marketinga, bar znaš šta radiš, ovde sve na kamaru nabacano, procesori, grafički čipovi, rudari, masoni i slične skalamerije... još koji ovakav tekst i imaće ozbiljnije posledice po čitaoce istog, odlutaće u svet jahti... strašno :D žalosno ili kako god hoćete...

Poslednja izmena:
Vidis,dali su nam ljudi ideju... :)

Kada,tj.ako ikada propadne ovo rudarenje sa karticama da mi napravimo neku internu mrezu u kojoj cemo da dekodiramo telefone,tj.razbijamo kodove sa ovim nasim silnim grafikama... :)
i da li je to uopste izvodljivo...!?

Vidis,dali su nam ljudi ideju... :)

Kada,tj.ako ikada propadne ovo rudarenje sa karticama da mi napravimo neku internu mrezu u kojoj cemo da dekodiramo telefone,tj.razbijamo kodove sa ovim nasim silnim grafikama... :)
i da li je to uopste izvodljivo...!?

:) ima da postanete BDA (Balkanska Digitalna Armija) i ujedno milioneri, jer će kopanje da dosadi, pare da se štekaju, a dekodiranje u procvatu... :) tj. za džeparac čisto da se nađe :D

NSA može samo da pozavidi, još ima da unajmi BDA da rade za njih... :)

PS. Vi rudari što lažete narod da trošite struju, koje još čuo da to radi na struju i pri tome istu troši, odmah da se stavi na dnevni red Vlade Srbije i ispitaju sve malverzacije i rupe u zakonu koje koristie, nije uredu na leđima građana to da radite... :smash:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno