Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Hmmm neznam kakvo je sada stanje sto se tice Yettel Tv-a,android aplikacija manje-vise i nije mi bitna.Naime zivim u unutrasnjosti i koristio sam Total Tv,ali zbog prodaje SBB-a sta cu predjem na mSAT (jer ovde u selu,ne postoji nicija optika..ni Yettel ni MTS).Posto nisam bas mladic mozda uvedu,kada budem starac Foco od stotinu leta 🙂
Koristim Yettel nekadasnji paket Total 20 50% popust,kao i Yettel kucni Internet Mobilni Internet Max.Oba paketa vise ne postoje najverovatnije cu u Martu preci na Yettel 30,a Mobilni net mogu da obnovim od 26.08 ove godine.Posto nemam Smart Tv vec neki LCD Blubery,ali radi samo brise ima zilion ulaza kojekakvih.Pozovem pre oko pola sata CC javi se neki muskarac ljubazan mladic i na tenane popricasmo,tj pitam ga mogu li koristiti Yettel Tv Box uz Yettel mobilni net da bih kad otkacim ove iz mSAT-a presao kod vas kaze moze.Preporucio mi Kucni Net 400 to je oko 2200rsd uz nov ruter,a isto rece da samo gledanje Tv-a ne skida net.Vec mogu da ga koristim,za sve ostalo kao i sada.Meni se konkretno svidja imaju i UM kanale Insajder,cini mi se ugledah Sinestar uglavnom i nije losa ponuda...meni i ne zapinje vracanje unazad i slicno vec klasicno gledanje TV-a.Kod MTS-a to je blagi uzas,ali moram da trpim do isteka UO.Koristi li jos neko Yettel Tv na taj nacin,eventualno neki savet sugestija bi dobro dosli.A ko ima Smart Tv evo Bench recezije,video od pre 7meseci 🤔

Hmmm neznam kakvo je sada stanje sto se tice Yettel Tv-a,android aplikacija manje-vise i nije mi bitna.Naime zivim u unutrasnjosti i koristio sam Total Tv,ali zbog prodaje SBB-a sta cu predjem na mSAT (jer ovde u selu,ne postoji nicija optika..ni Yettel ni MTS).Posto nisam bas mladic mozda uvedu,kada budem starac Foco od stotinu leta 🙂
Koristim Yettel nekadasnji paket Total 20 50% popust,kao i Yettel kucni Internet Mobilni Internet Max.Oba paketa vise ne postoje najverovatnije cu u Martu preci na Yettel 30,a Mobilni net mogu da obnovim od 26.08 ove godine.Posto nemam Smart Tv vec neki LCD Blubery,ali radi samo brise ima zilion ulaza kojekakvih.Pozovem pre oko pola sata CC javi se neki muskarac ljubazan mladic i na tenane popricasmo,tj pitam ga mogu li koristiti Yettel Tv Box uz Yettel mobilni net da bih kad otkacim ove iz mSAT-a presao kod vas kaze moze.Preporucio mi Kucni Net 400 to je oko 2200rsd uz nov ruter,a isto rece da samo gledanje Tv-a ne skida net.Vec mogu da ga koristim,za sve ostalo kao i sada.Meni se konkretno svidja imaju i UM kanale Insajder,cini mi se ugledah Sinestar uglavnom i nije losa ponuda...meni i ne zapinje vracanje unazad i slicno vec klasicno gledanje TV-a.Kod MTS-a to je blagi uzas,ali moram da trpim do isteka UO.Koristi li jos neko Yettel Tv na taj nacin,eventualno neki savet sugestija bi dobro dosli.A ko ima Smart Tv evo Bench recezije,video od pre 7meseci 🤔

Mislim da velika večina nih ovde koristi optiku ili eventualno nečiji drugi kablovski net za Yettel TV u urbanim sredinama, a ako neko koristi Yettel TV preko Kućnog neta 4G/5G bilo bi korisno da podeli svoja iskustva jer verujem da ima još kojima je ta tema zanimljiva. Pogotovo je korisna informacija da se taj net tada neće skidati-trošiti za gledanje Yettel TV-a

Pa to 2200 je cena samo za kućni net 400 + TV paket koji je 2600 i ispadne skoro pa 5 hiljada što je slična cena kao i da je kombinacija optika i tv. I ne skida podatke za gledanje Yettel tv, tako i na sajtu piše. Ali opet i to je bolja kombinacija nego MSAT+mobilni net što recimo kolega @Matrix69 ima i plaća. Ko nema uslove za optiku možda ovo i nije loša varijanta.

Mislim da velika večina nih ovde koristi optiku ili eventualno nečiji drugi kablovski net za Yettel TV u urbanim sredinama, a ako neko koristi Yettel TV preko Kućnog neta 4G/5G bilo bi korisno da podeli svoja iskustva jer verujem da ima još kojima je ta tema zanimljiva. Pogotovo je korisna informacija da se taj net tada neće skidati-trošiti za gledanje Yettel TV-a
Drugar koristi sa A1 kucnim netom, radi odlicno.

Pa to 2200 je cena samo za kućni net 400 + TV paket koji je 2600 i ispadne skoro pa 5 hiljada što je slična cena kao i da je kombinacija optika i tv. I ne skida podatke za gledanje Yettel tv, tako i na sajtu piše. Ali opet i to je bolja kombinacija nego MSAT+mobilni net što recimo kolega @Matrix69 ima i plaća. Ko nema uslove za optiku možda ovo i nije loša varijanta.
@Miki Ue jeste to tacno ali ja sada vec placam staru UO za kucni net Mobilni Internet Max 2900,plus na to za budjavi mSAT PLUS poskupeo sad je 2100(a bio 1900)+za telefon Total 20 50% 1450+MTS-u paket Kontrola Troskova 1200(ovo koristi majka samo za razgovor,uzeto bez telefona) sve ukupno 7650rsd svaki mesec.Kucni net koristim i za moj Telefon i Laptop,dakle jedina izmena bi bila...cim istekne UO za mSAT PLUS raskinem ugovor vratim opremu a u Yettelu Uzmem Yettel Tv.Sta mogu vec sam puno puta pisao zivim na selu,samim time mogu da biram.Da ponovo uvedem fiksni nudi MTS uvodjenje za 1 dinar,i onda recimo BOX 2,kombinacija fiksna linija i Iris STB.A MTS daje Internet tek od BOX 3 pa nadalje,i time dobijam ADSL,tu su cene najjeftinija varijanta BOX 3 S prvih 6meseci 2700 a nadalje 5500dinara.Tu bi mi uveli fiksni+ADSL+Iris Tv i nema UM kanala,a ADSL nece brze od 10Mbps nikako.A ova druga solucija nije ni ona bas jeftina,ali sta cu kad ne zivim u gradu...uzmem optiku i milina.To po selima Srbije za sada nema i znak pitanja je kada ce biti,ista stvar sa mobilnim razgovaram sa operator Yettela i kazem mu imam vas repetitor tu blizu.Covek posteno kaze da ali to je 4G,sada trenutno idu ekipe po Srbiji i dizu nove 5G sad kada i dali ce i do mene stici 5G...bice jednog lepog dana...da li gresim ili bese tebi MTS trazio 500e za optiku a optika prolazila 500metara od kuce?Neko je pisao to ja citao,ne mogu sada bas da se setim ko
Edit: Zaboravih tako ti je to po seleima za net biras ADSL ili Mobilni Net,a za Tv BOX ili mSAT ili ova kombinacija koju japlaniram,
sta da se radi (ima tu sve zasto je to tako,ali nemam zelju za banovanjem pa pisem samo ovo) a ostalo...cuti i vozi Misko i placaj 🤔

Poslednja izmena:
pitanje, posto od Yettel aplikacije za Vidda Hisense TV nema nista, zasto nam ne dozvolite da koristimo EON aplikaciju sad kad ste ista firma

pitanje, posto od Yettel aplikacije za Vidda Hisense TV nema nista, zasto nam ne dozvolite da koristimo EON aplikaciju sad kad ste ista firma
Vidiš da ni od aplikacija za Samsung i LG nema ništa, barem novih verzija, a to je i normalno sve dok ne srede i ne ispeglaju aktuelnu STB aplikaciju.

Ja nisam ni za android tv dobio novu aplikaciju i dalje je ona verzija 43...
Ne znam da li neko dobio novu?

Poslednja izmena:
Besmisleno je za adsl dati tolike novce
@Alltrack slazem se ADSL prosto neznam kako bih to nazvao,citao sam po Google sto si dalji od telefonske centrale...pise sve sporiji net.Moj vec negde pominjani sestric ima BOX 4,nemozes da izvuces vise od 8Mbps nikako.Ja sam kucnim netom mereno na Laptopu i na Google Speed Test i Okla sajtu,lagano bez problema 30Mbps a ponekad ode i na do 60Mbps...zato ADSL mene ne vidja.

Drugar koristi sa A1 kucnim netom, radi odlicno.
@Generator pitaj ako ti nije mrsko pa odgovori za tu kombinaciju (koju planiram,a tvoj drug vec koristi),na sajtu stoji UO 12 meseci po ceni od 2600rsd.Ista cena je i kad istekne UO operator mi,malore kaze "Kad istekne ugovor za vas se,ne menja nista cena je ista" kapiram ja to.Ali na sajtu to tretiraju kao koriscenje bez UO,i gore pise placa se kreditnom karticom...koju ja nemam.Google AI pretraga kaze moze placanje u svakoj posti/banci,ili eracunom,sad ne razumem zaista.Istekne UO i sta onda hoce li mi i dalje slat racune,na email kao za telefon i kucni net...pitaj tog druga sta su njemu rekli objasnili.A evo linka desno je sa optikom,mene konkretno zanima leva opcija to jest bez optike YETTEL TV BASIC 🤔

Da li se nekome pojavljuje na TV kao beli krug koji vrti, kao kad ucitava ili trazi nesto. Sad je trenutno na jednom tv, a pojavljivalo se na oba. Pokusao sam da ukljucim i iskljucim modem i setbox, nije pomoglo. Narocito iritira kad je tamna pozadina, na svetloj se manje vidi

Da li se nekome pojavljuje na TV kao beli krug koji vrti, kao kad ucitava ili trazi nesto. Sad je trenutno na jednom tv, a pojavljivalo se na oba. Pokusao sam da ukljucim i iskljucim modem i setbox, nije pomoglo. Narocito iritira kad je tamna pozadina, na svetloj se manje vidi
Nekada su, pre 2-3 godine, beli krug i plavi ekran bili redovna pojava, svakodnevica, sada se dešavaju nekoliko puta godišnje, a razlozi mogu biti raznorazni. Recimo loš signal, preopterečen server, bagovita aplikacija...

imam problem kada gledam nesto posle sat vremena tv, krene da koci slika msm laguje ko da igram igricu neku na komp a ne da gledam kanale, i jedini fix mi je da izvucem kabal iz struje i vratim ga i tako uvek na svakih sat vremena, imam dva uredjaja testirano je na 3 televizora i dva monitora svuda je isto

Yettel TV nedostaju 2, po meni vrlo bitne, karakteristike moderne televizije.
1. Mogućnost da se kastuje slika sa telefona na tv (ili neki drugi aparat koji je na istoj mreži).
2. Opcija da kada pretražujemo filmove u njihovom video klubu, dodam ih u omiljene (ili nešto slično) kako bih mogao da ih gledam kasnije.

Oni mnogo vece funkcionalne nedostatke imaju u aplikaciji, od ovih sto si naveo, ako mene pitas 🙂

imam problem kada gledam nesto posle sat vremena tv, krene da koci slika msm laguje ko da igram igricu neku na komp a ne da gledam kanale, i jedini fix mi je da izvucem kabal iz struje i vratim ga i tako uvek na svakih sat vremena, imam dva uredjaja testirano je na 3 televizora i dva monitora svuda je isto
Zdravo, zamoliću te da resetuješ uređaj, a ukoliko smetnje i dalje traju, javi nam se putem privatne poruke da proverimo sve.

Yettel TV nedostaju 2, po meni vrlo bitne, karakteristike moderne televizije.
1. Mogućnost da se kastuje slika sa telefona na tv (ili neki drugi aparat koji je na istoj mreži).
2. Opcija da kada pretražujemo filmove u njihovom video klubu, dodam ih u omiljene (ili nešto slično) kako bih mogao da ih gledam kasnije.
U "video klubu"?!?

@durant

Isti problem imam na STB-u koji je povezan preko WiFi.

Rešenje: Vratim nekoliko minuta u nazad TV program, zatim prebacim na sledeći kanal i onda vratim na kanal na kojem sam vraćao u nazad TV program.

Nazad
Vrh Dno